Kesägrillausta

Viime viikonloppuna oli hiukan lämpimämpää kuin nyt, joten on kiva palata auringon lämpöön kuvien myötä! Grillattiin ja nautiskeltiin olostamme.
Kesällä ei tarvitse lähteä kotoa syödäkseen ulkona.
Tuon lauseen muistan nähneeni jossain ja näinhän se on!

Grillissä oli muhimassa vartaita, possun pihvejä ja maissia. Maissi vaikuttaa olevan edellisen kesän tapaan meidän tämän kesän grilliherkkumme! Vapaaehtoisaikoinani Espanjassa tuli kierrettyä paikallisten mukana vaikka missä, mm. erilaisilla markkinoilla. Iltamarkkinat oli suosittuja! Ihanan lämpimät ja pimeät etelän yöt, heinäsirkkojen sirkutus, rempseiden espanjalaiskaupustelijoiden myyntikojurupattelut… Tapahtumissa oli aina tosi kiva tunnelma! Perinne oli napata jostain kojusta mukaan maissintähkä, nam! Päihittää perinteiset markkinamakkarat mennen tullen (tosin on ne makkaratkin joskus ihan hyviä :P).

Valmistankin meidän maissintähkät samoin kuin niillä espanjalaismarkkinoilla oli valmistettu:
sivelen hiukan ruokaöljyä maissien pintaan (tämä ei ole pakollinen, jätän joskus tekemättäkin) ja sen jälkeen suolaan maissit kokonaisuudessaan. Siis ripottelen suolaa pintaan suoraan sirottimesta. Sen jälkeen grilliin muhimaan lähes puoleksi tunniksi.

Väriä saa pintaan tulla hiukan enemmänkin kuin tässä kuvan maississa:

Suolaahan saa laittaa oman maun mukaan, meillä sitä käytetään siten että sen juuri ja juuri pinnasta huomaa. Aivan superherkullista, suosittelen kokeilemaan! Meillä myös miehen suurta herkkua :).

Alemmassa kuvassa lautasen vasemmassa reunassa itujen vieressä pilkottava halloumijuusto on myös suuri herkku! Paistoin juuston pannulla rapsakaksi niin että sai väriä pintaan enkä missään nimessä liottanut sitä vedessä ennen pannulle laittoa, kuten yhtenä päivänä näin Aki Wahlmanin telkkarissa tekevän ;). Liottamalla/pesemällä juustosta poistuu suolaisuus ja se juustosta niin herkullisen juuri tekeekin! Mun mielestä saa olla suolainen, koska ei sitä nyt mielettömiä määriä syödä. Sopii salaattilisukkeeksi tai ihan yksinäänkin herkuteltavaksi. Paras halloumijuusto on mielestäni ehdottomasti se, joka on valmistettu lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta (eikä mikään kevytversio tuosta!).

Hiukan oli liian iso annos, mut onneks meiltä löytyy aina pari avuliasta kissaneitiä! Joskus melko omatoimisia ja oma-alotteisiakin auttamispuuhissaan ovat, jos vain sattuu selkänsä kääntämään ;D. Ja mitä tapahtui ruokailun jälkeen, näette lähipäivinä! Liittyy neloskuvaan ;)

Mitäs herkkuja teidän grillistä löytyy?
Nyt oikein mukavaa viikonlopun ja kesäkuun aloitusta jokaiselle!

Comments

  1. 1.6.2012 / 10:01

    Oikein vesi herahtaa kielelle, niin herkullisia kuvia!

  2. 1.6.2012 / 12:52

    Järjettömän herkullisen näköistä. EN kestä. :] Huhuhuh, saadaan onneksi oma grilli tällä viikolla. Yksi kesän ehdottomia kohokohtia!

    • 1.6.2012 / 20:36

      :D oli kyllä herkullista! mukavia grillaushetkiä teille, ne kesän ekat grillaukset on aina parhaita :)

  3. -Tintti
    1.6.2012 / 14:15

    Namskis!
    Luulenpa, että riippumatosta on löytynyt karvakaveri :) Vai ei kai sentään grilliin hypännyt :o

    • 1.6.2012 / 20:36

      ei sentään grilliin hypännyt :D
      riippukeinuun sain kaverin :)

  4. Hanna
    1.6.2012 / 17:17

    Hei! Maissit on myös meidän herkkua. Niin ja samoin toi kupliva juoma tuossa pöydällä :-) Miten tänne bellaglogin puolelle liitytään lukijaksesi? Mukavaa viikonloppua myös Sinulle!

    • 1.6.2012 / 20:39

      tuo kupliva juoma on niin ihana kesäjuoma :P tykkään sekä päärynän että omenan makuisista :)
      kiitos Hanna! täällä WordPressin puolella ei ole sitä sivupalkin lukijapaneelia käytössä (se on poistumassa kokonaan), mutta voit lisätä google-tilisi hallintapaneelissa blogini lukemistoosi :)

  5. Rags
    1.6.2012 / 19:56

    Oi oi, herkullisen nakoista, tuli nalka! :-) Maissi myos herkkua taalla!
    Ja mitahan tapahtui ruokailun jalkeen… kisu meni riippumattoon nauttimaan olostaan masu taynna grilliruokaa…?? :-D

    Ihanaa viikonloppua sinne! :-)

    • 1.6.2012 / 20:40

      hih, kiva et näytti herkulliselta :). jep, kisu tuli mun seuraks riippukeinuun :D rohkea typy, ylitti kyllä itsensä :)
      kiitos samoin <3

  6. 1.6.2012 / 21:17

    Maissi maistuu täälläkin. Ja halloumi on ihan parasta! Joskus tehdään myös folion sisään sellaisia kasvisnyyttejä esim. ihan niistä pakaste kasvissuikaleista. Vähän pippuria ja esim. aurajuustoa ja hyvää tulee =)

    • 1.6.2012 / 23:39

      oi nam, kuulostaakin herkulliselta! aurajuustosta en kovin paljon pidä, mut ehkä se pieninä muruina menis noin :). myöskin peruna- ja lohinyytit on niiiiiin hyviä!

  7. tuisku
    2.6.2012 / 22:08

    Kylläpä näyttää herkulliselle ja uskon että myös maistuikin!
    Teillä on aurinkokin paistanut siellä!
    Hyvää viikonloppua!
    ☼ ڿஇtஇڿ‎

    • S
      2.6.2012 / 23:07

      kiitti tuisku :)
      joo nämä on viikon takaisia kuvia, tänä viikonloppuna sataa vettä!

  8. SariW
    16.6.2012 / 21:57

    Halloumi on aivan parasta. Syön stä kera tomaatin. Halloumi grilliin ja sitten pilkon tomaattia, nami nami!!

    • 16.6.2012 / 22:02

      totta, se on niiiiin herkkujuustoa! :P

  9. SariW
    16.6.2012 / 22:09

    Ja sitä suolaisuutta ei missään nimessä saa huuhdella pois. Kohta menemme nauttimaan pihasaunan löylyistä. Olemme siis rakentaneet vuonna 2010 kivitalon ja sitä ennen rakensimme (treenaismme rakentamista) pihallemme aivan ihastuttavan pihasaunan paljuineen. Joko teidän palju on käytössä?

    • 16.6.2012 / 22:11

      kuulostaa mahtavalta! nauttikaahan pihasaunan löylyistä :))
      meidän palju ei oo vielä käytössä, koko terassi on vielä alkutekijöissään ku muut hommat menee edelle. ehkä loppukesästä pääsemme paljuilemaan, toivottavasti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.