Vanhasta uutta kalkkimaalilla

Meillä alkoi kuun alussa uudenlainen arki, kun 2-vuotias kuopuksemme aloitti päiväkotitaipaleensa. Hän on hoidossa osa-aikaisena eli kolme päivää viikossa. Neljännen arkipäivän hän viettää vuoroviikoin isovanhemmillaan eli näin saan kokonaiset neljä työpäivää viikkoon. Se tarkoittaa sitä, että iltaisin voin tehdä jotain muuta kuin töitä, samoin viikonlopun työmäärä on hyvin kevyt ja useimmiten viikonloppuisin voin pitää jopa vapaata! Näin meille jää enemmän perheaikaa ja ehdin tehdä jotain muutakin, kuten vaikkapa harrastaa! Huikeaa, eikö totta :D.

Niinpä tällä viikolla yhtenä iltana tartuin pensseliin ja tein erään pikkuprojektin, johon olin suunnitellut ryhtyväni jo hyvän aikaa sitten. Olin aina satunnaisesti etsiskellyt kirppiksiltä jotain kauniin muotoista, isohkoa maljakkoa, jonka suunnittelin maalaavani kalkkimaalilla. Kesällä tuohon kyseiseen maljakkoon sitten törmäsinkin eräällä oululaisella kirpputorilla! Maljakko oli kookas ja sillä oli hintaa vaivaiset 4,50 €. Sävyltään se oli kiiltävän valkoinen. Tässä ennen ja jälkeen -kuvat:

Käytin maalaamiseen pr-näytteenä saamaani Vintro-kalkkimaalia vaaleanharmaassa sävyssä. Sävyn tarkka nimi on tower bridge ja näitä kyseisiä maaleja myy Värisilmä.

Jaoin kuvan maljakosta Instagram-tililleni ja sain niin paljon viestejä, että ajattelin tehdä tästä ihan blogipostauksenkin! Maalasin maljakon pensselillä (tarkalleen ottaen patteripensselillä, joka sattui olemaan rautakaupan alelaarissa alle euron hintaan :D). Maalasin vain yhden kerroksen, sillä siten pinnasta tuli niin elävä kuin mahdollista. Kävi nimittäin sillä tavalla, että alunperin maalasin maljakon kahdella maalikerroksella enkä ollut yhtään tyytyväinen! Pinta oli liian peittävä ja tasainen ja näytti oikeastaan siltä, että siitä oli yritetty saada hyvin tasainen, mutta kuitenkin epäonnistuttu. Joten pesin maalit pois ja maalasin uudestaan ja vain sen yhden kerroksen. Vain tällaiset pilkunviilaajat toimivat näin, tiedän, hahah!

Sitten pilkunviilaajan täytyy vain päättää, että se on hyvä ja etsiä maljakolle paikka. Mitään lakkaa en pintaan laittanut, sillä tulen pitämään maljakossa vain kuivakukkia ja oksia, jotka eivät vettä tarvitse. Näin ollen maljakko ei joudu kosketuksiin veden kanssa eikä nyt haittaisi, vaikka joutuisikin, sillä eihän sisäpintaa ole maalattu.

Lakaton pinta mahdollistaa myös sen, että voin joskus pestä maalin pois ja maalata maljakon vaikka jollain toisella sävyllä. Nyt kuitenkin tuo vaaleanharmaa tuntuu ihan täydelliseltä ja antaa maljakolle hieman tuollaisen betonisen ja raffin ilmeen (eläväinen maalipinta ei näy kuvissa niin selvästi kuin luonnossa). Vaalean beiget pampaheinät sopivat mielestäni kauniisti yhteen vaaleanharmaan kanssa. Maljakko muuttui mielestäni kiiltävän valkoisesta ihan eri tyyliseksi!

Oletko Sinä maalannut kalkkimaalilla jotain muuta kuin seiniä tai huonekaluja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.