Pitkäperjantai & herkullinen kakku

Viikko oli sen verran kiireinen, että päätinkin leipoa pääsiäiseksi suunnittelemani kakun jo viime sunnuntaina eli palmusunnuntaina! Kakku kävi kaupaksi parissa päivässä, joten nyt pääsiäisenä ei herkutella leipomuksilla, mutta pääsiäisenä on yleensä kaikenlaisia muitakin herkkuja…

Näin reseptin sattumalta Yhteishyvän lehtisessä ja kyseessä on keikautettu mangojuustokakku. Sain Instagramin kautta valtavasti viestejä kakusta kiinnostuneilta; kyseltiin miten sain kakun irtoamaan vuoasta, onnistuuko tuollaisella vuoalla ylipäätään tuota kakkua tehdä ja myös makuarvioista oltiin kiinnostuneita.

Tärkeää on voidella vuoka alussa hyvin, silloin kakun saa ehjänä irti. Hieman siinä sai voimaa käyttää ja yksi puuhaarukkakin tohinassa rikkoontui, mutta lopulta mies onnistui! :D Annoin siis hänen tehtäväkseen irrottamisen siltä varalta, että multa leviäisi koko kakkunen lattialle, heh!

Ainoa harmitus oli siinä, kun olin ostanut tuorejuustoksi Philadelphiaa, sillä se oli tosi kovaa tuorejuustoa ja jätti kakun täytteeseen pieniä palasia. Toki täytteen sekoittamiseen voisi tehosekoitintakin käyttää, mutta ei tullut siinä vaiheessa mieleen… Eli seuraavalla kerralla ostan toisen merkin tuorejuustoa, sillä pehmeämmät tuorejuustot ovat enemmän mieleemme. Makuun tuolla ei toki ollut vaikutusta!

Kirjaan reseptin tänne itselleni talteen, jos se joskus netistä katoaa…

Keikautettu mangojuustokakku

Pohja:
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1/2 rkl öljyä vuokaan (tässä käytimme voita)

Täyte:
200 g (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
200 g (1 prk) mangorahkaa
150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
250 ml (½ tlk) mangososetta
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
2 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
250 ml ( ½ tlk) mangososetta

  • Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita jauhot keksimuruihin. Sulata rasva ja sekoita se keksi-jauhoseokseen.
  • Painele keksiseos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus 1,8 l) pohjalle ja ylös asti reunoille.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
  • Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pidä vuokaa noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja koputtele sitä kevyesti ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Tarjoa kakku mangososeen kanssa.

Ja koska kotona tuoksui herkullinen kakku aamupäivästä lähtien, kyselivät 6- ja 2-vuotiaamme tämän tästä, milloin sitä saa maistaa! Näin ollen emme antaneet kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti, vaan maistoimme sitä jo leipomispäivän iltana :D. Tuolloin maku oli kuitenkin aika laimea, kun taas yön yli jääkaapissa oltuaan maku oli terävämpi ja makeampi! Eli kannattaa malttaa ja antaa kakun tekeytyä rauhassa jääkaapissa :)

Jos kaipaatte pientä puuhastelua vaikka tälle pitkäperjantaille, on tässä kiva resepti kokeiluun ja lankalauantaina sitten nautiskelemaan! :)

Täällä on virpomisoksat koristeltu huomista varten (käymme vain muutaman tutun osoitteessa) ja esikoinen lähti juuri kaverisynttäreille naapurustoon. Nyt lounasta ja sitten vanhempieni luo, jonne pojat pääsevät hoitoon siksi aikaa, kun minä ja mies käymme elokuvissa! Elokuviin otetaan 20 henkilöä kerrallaan, joten toivottavasti mahdumme mukaan, kun lastenhoitokuviokin on järjestetty ♥.

Rauhallista pitkäperjantaita! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.