>La Cucina Italiana

>

Heti tulopäivänämme Sardinian Algheroon teimme todellisen löydön ruokapaikan suhteen! Se paljastui juuri sellaiseksi, millaiseen yleensä lomalla hakeudumme: paikallisten suosimaksi ruokaravintolaksi. Se on aina varma merkki et siellä saa hyvää ruokaa :).

Ruoka oli niin taivaallista et paikasta tuli tosiaan meidän vakkari-illallisravintola! Yhtenä iltana ajattelimme, et annetaan nyt mahis jollekin toiselle paikalle ja menimme La Terrazza -nimiseen ruokaravintolaan. Mieheni tilasi pihviaterian, me muut eri versioita pastoista. (En ottanu ees kuvia, ei näyttäny niin houkuttelevilta.) Täytyy sanoa et paikka oli pettymys emmekä enää sinne palanneet. Ruoka oli mautonta. Ravintola on hotellin yhteydessä, joten suurin osa asiakkaista oli suomalaisturisteja. Palvelukaan ei ollu kaksista, en suosittele!
Mutta laittakaahan korvan taa Ristorante Pizzeria Alguer mia, jos Sardiniaan matkaatte, suosittelemme lämpimästi!!!
Herkullista ruokaa, miellyttävä palvelu ja edulliset hinnatkin vielä!

Tässä muutama hintaesimerkki:
– Pizza Margherita 4,50 €
– Spaghetti alla Bolognese 8 €
– Lasagna 10 €

Itse henkilökohtaisesti noita kaikkea syöneenä voin taata et herkullista oli ja millä hinnalla!!!
Jos joku ihmettelee, miten margarita-pizza voi olla hyvää, eihän siinä oo ku tomaattikastiketta ja juustoa!, niin ei italialaiset muuta tarvi; mozzarella ja tomaattikastike riittää vallan mainiosti luomaan uskomattoman makunautinnon <3. Ja oi miten se pohjakin oli niin namia, sellanen kivan suolainen :P.


Pizza alla Bismark:
(pekonia, sipulia & kananmuna)

Pizza Tropicana & Pizza Margherita:

Paikallista olutta; Ichnusaa:

Meriretkellä meille tarjottiin lounaaksi seafoodia, mut ei ollu kyllä meidän kenenkään herkkua :P. Lisää meriretkestä kirjoitin postauksessa Mikkihiiret merihädässä.

Tässä siis tämä meidän ehdoton lempiravintola!!! (Ravintola vasta avattu iltaa varten, ulkopöytiä katetaan.)

Pizzat tehtiin täällä:

Pääruokaa odotellessa… Talon pieni 25 cl (yhden hengen) punaviinikannu 2,50 €! (Tässä kuvassa taitaa olla kyllä toisiks pienin.)

Lasagne:

Spaghetti alla Bolognese:

Pizzaa & pastaa <3

Jälkkäriks maistu tietysti aito italialainen jätski! Jätskibaareja (gelateria) oli vanha kaupunki pullollaan.

Jätskimakuja kymmeniä…

Lempparimakuni oli ehdottomasti pistaasi (pistacchio), jota tässä alimpana:
Jätskin pitelijä tais olla aika malttamaton herkutteleen ku kuvakin näin epätarkka :P

Jos tuli vesi kielelle, täältä voi käydä kurkkimassa reseptejä italialaisen ruuan tekoon vaikka näin sunnuntain kunniaks :P

Comments

 1. Johanna
  17.10.2010 / 09:45

  >Voi, että on kerrassaan suussasulavan näköisiä jätski herkkuja :)

 2. S
  17.10.2010 / 11:16

  >Johanna: jep, herkullisia makuja valtavasti :)

 3. Marika
  17.10.2010 / 12:10

  >Nam, kylläpä toikin veden kielelle, varsinkin pizzat näyttivät niin herkullisilta! Juuri sellaisilta oikeilta pizzoilta, Suomessahan ne on monesti pilattu liioilla täytteillä ja huonolla pohjalla. Ja jätskit kanssa varmaan maailman parhaita. Täytynee lähteä joskus makumatkalle Italiaan :)

 4. Marita
  17.10.2010 / 13:19

  >Oi mitä herkkuja – ihan vesi herahtaa kielelle :) Jos menemme Sardinian Algheroon, haluan ehdottomasti käydä tuolla!

 5. HannaP
  17.10.2010 / 13:32

  >Viimeistään tuon jätskikuvan kohdalla nielaisin! :D Kylläpä tuli vesi kielelle ja niin nälkä!!!Aivan uskomattoman herkullisen näköisiä ruokia. :)

 6. S
  17.10.2010 / 13:56

  >Marika: joo nuo oli varmasti parhaita pizzoja, mitä oon koskaan syöny. just semmosia OIKEITA pizzoja, kuten kirjoititkin :). kyllä Pariisin pizzat kalpenee noitten rinnalla!! :Dkyllä Valion jäätelö on <3, mutta niin oli nuokin!suosittelen makumatkaa lämpimästi!! Marita: niinpä :). et varmasti tuu pettymään!HannaP: :D. nuo oli kyllä aivan uskomattoman herkullisia ruokia, jälkkäristä puhumattakaan :)

 7. Anonymous
  17.10.2010 / 18:24

  >en ole aiemmin lukenut sisustusblogeja, päätinpä kokeilla, ja nopean googletuksen jälkeen löysin itseni selaamasta tätä!ihastuin samalta istumalta! pidän tyylistäsi todella paljon! tyylikästä mutta kodikasta.olen juuri ostanut itselleni oman, ensimmäisen kodin. koti tosin hiukan vaatimattomampi kuin sinun omasi, pieni kaksio, mutta innolla odotan että pääsen laittamaan sitä mieleisekseni, monen vuoden vuokra-asunnossa kärvistelyjen jälkeen. sainkin monia hyviä ideoita blogistasi, joita aion soveltaa omaan pikku kotiini! :)kiitos paljon, että jaat inspiroivia ideoitasi ja ajatuksiasi meidän lukijoiden kanssa. tulen seuraamaan tätä jatkossakin! :)

 8. S
  17.10.2010 / 18:53

  >Anonyymi: voi kiitos kiitos!! toit kuule niin paljo potkua mun iltaan :). ihanaa, että löysit mun blogiin ja ihanaa, että jätit kommentin. tämä nykyinen koti on mullekin eka koti vuokra-asumisen jälkeen, on se vaan kiva tunne ku saa tehdä mitä haluaa! :)oon tosi ilonen, jos täältä mun blogista ihmiset saa ideoita :).paljon onnea uuteen kotiisi ja toivottavasti kuulen sinusta täällä muulloinkin :).

 9. Anonymous
  22.10.2011 / 13:21

  >Juuri näin se on Italiassa: pienet paikalliset ravintolat tarjoaa sitä parasta ruokaa! Yksinkertaisista raaka-aineista saat tosi hyvää.. Ja ne pitsat; kertakaikkiaan vie kielen mennessään! Ja jäätelö sitten.. Mun lemppari oli myös pistaasi.. ja suklaa..! Täytyy sanoa että maailman parasta tiramisua saa eräästä pienestä ravintolasta Moniga del Gardan kylästä Gardajärveltä.. t. Anskuli

 10. S
  22.10.2011 / 19:24

  >Anskuli: totta! mun mielestä Italiassa parasta on just se perus-italialainen ruoka, nam!!!voi kääk mua alko tuo Garda nyt kummittelemaan, pakko päästä sinne! :D

 11. Anonymous
  23.10.2011 / 18:40

  >Aah mahtavaa jos tartutin suhun Gardakuumeen! Ite sain sen viime vuonna veljen vaimolta ;) Kerran kun sinne menee, saa loppuelämän kestävän tartunnan. (Tämä on niin totta)! Katoppa facebookissa Lago di Garda-ryhmästä kuvia.. Oon itekki lisänny sinne muutaman kuvan. t. Anskuli

 12. S
  23.10.2011 / 19:08

  >Anskuli: kyllä tartutit! oon jo parisen vuotta haaveillu sinne menemisestä, mut en oo hokannu et tosiaan voitas mennä Ryanairilla Milanoon ja vuokrata auto! ehkä vois käydä myös Venetsiassa samalla, jos matka on tarpeeks pitkäkestoinen :))meenpä kattoon noita kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.