Lauantai – virallinen saunapäivä

Niinhän se taitaa suurimmassa osassa suomalaiskoteja olla vai mitä :).
Meillä on viime aikoina ollu saunapäiviä tiheämmin kuin koskaan, oli kyseessä mikä päivä tahansa!
Tätä saunapostausta onkin paljon toivottu ja nyt se tulee! :)
Tämä aihe voitti myöskin kyselyn, joka oli sivun ylälaidassa parin päivän ajan. Lähes puolet vastanneista odotti eniten saunamme esittelyä.
Tässäpä tulee vino pino kuvia!
Ostin saunaamme Rento-löylykiulun ja saman sarjan harmaat pefletit.
Saunan saa päälle tästä kodinhoitohuoneen puolella sijaitsevasta ohjauspaneelista (ylin ohjauspaneeli). Tässä sijaitsee myös kaikkien kylpyhuoneen valojen himmennin, sillä sitä ei voi kosteisiin tiloihin sijoittaa. Himmennin on kylppärin tunnelman luomisessa ehdoton! (Keskimmäinen ohjauspaneeli on ilmanvaihtokoneemme ohjauspaneeli.) 
Kun kylppärin oven avaa, on näkymä tällainen:

Saunaa valaisee selkänojan kuituvalot sekä kiuasvalo. Siivousvalo löytyy lauteiden alta ja sitähän käytetään nimensä mukaisesti ainoastaan siivotessa.

Tässä kuvassa näkyy lauteiden alapuolella kuituvalosarjaan kuuluva yksi ylimääräinen kuituvalo. Se on voimakkaampi kuin muut kuidut ja suunnittelemme sen kiinnittämistä siten, että se korostaa saunan kiviseinää, joka on lauteita vastapäätä.

Näkymää lauteilta :). Lapsiperheissä tällainen lasiseinä on oikein kätevä, kun sen läpi voi seurata lasten kylpyleikkejä!

Oon täydellisen tyytyväinen tähän seinälaattaan, minkä valitsin poreammekulmaukseen. Ei liikaa vaan just sopivasti koristeellinen. Laatta tuo kylpyhuoneeseen aimo annoksen ylellisyyttä. Muualla kylppärissä on samankokoinen laatta pelkistetyn mattavalkoisena.

Saunan jälkeen on ihana kietoutua Hemtexin jättimäisiin kylpypyyhkeisiin!

 

Kiuasvalo kiukaan yläpuolella valaisee kivasti kuumat höyryt :).
Yksi saunan seinä on tummanharmaata luonnonkiveä.
Kiukaan puolelle lauteisiin voi myöhemmin lisätä käsinojan, mutta ainakaan vielä näin kahden aikuisen kodissa emme sitä katsoneet tarpeelliseksi.
Selkänojan kuituvalot toimii himmentimellä kylpyhuoneen muiden valojen tavoin. 
Saunamme paneelit on lämpöhaapaa ja lauteet haapaa. Lauteet käsittelimme värittömällä laudesuojalla.
Päädyin tähän löylykiuluun ihan käytännöllisyyden vuoksi. Toinen vaihtoehto oli Arto-löylykiulu, joka soveltuu mielestäni paremmin kärsivälliselle ja erittäin hitaalle saunojalle ;).

Lauteissa oli miettiminen! Haluttiin kauniit, mut yksinkertaiset lauteet ja meidän mielestä nämä on just sitä :).
Lasiseinä on melko huomaamaton ja mielestäni tosi kiva sisustuselementti :). Meidän saunaseinä on kirkasta lasia. Muita värivaihtoehtoja on mm. savunharmaa, pronssi tai vihreä lasi.

Lasiseinän puhtaanapitoon tuli Katalta tosi hyödyllinen kommentti, jonka ajattelin tänne lisätä, että mahdollisimman moni tarvitseva sen huomais :).

”Tuohon lasiseinän putsaukseen liittyen mainitsemasi Universal stone on todella hyvää. Itse käytän sitä ja se jättää vähän kuin vettä hylkivän pinnan. Yksi tuttavamme antoi vinkin, että kun lasi ja peilipinnat käsittelee spriillä, ne eivät huurustu ja kerää vesipisaroita itseensä.
Kannattaa kokeilla!”

Suihkunurkkaus, johon ei koskaan edes harkittu kahta suihkua, sillä meidän perheessä toinen suihku ois täysin turha. Korvattiin se mieluummin poreammeella.

Mitään saunatuoksuja en oo vielä edes hankkinu, sillä saunan seinät ja lauteet tuoksuu vielä niin uusilta. Aivan ihastuttava tuoksu, harmi ku sitä ei voi purkittaa ;).
Kylpyhuoneen puolelle halusin ehdottomasti valkoisen katon enkä samaa mitä saunan puolella. Halusin kylppäriin valkoisuutta ja ennen kaikkea valoa, sillä siellä on vain yksi ikkuna.

Eräs saunan lasiseiniä valmistava yritys kuvaa niitä näin:

”Saunan lasiseinä luo kokonaisvaltaisen saunomiskokemuksen ja kylpylämäisen tunnelman joka saunaan. Sauna ja kylpyhuone yhdistyvät lasiseinällä yhtenäiseksi ja avaraksi tunnelmalliseksi tilaksi. Lasiseinä tuo kylpytilaan nykyaikaisen ja valoisan ilmeen. Lasin sävyn valinnalla voidaan täydentää muita kylpytilan sisustusvalintoja tai korostaa tilan haluttua tunnelmaa.”
Meidän pieni unelma omasta kotikylpylästämme on toteutunut ♥.

Comments

 1. Heidi
  15.11.2010 / 09:09

  >On se hieno! :)

 2. Hanna*
  15.11.2010 / 13:19

  >On se kyllä niin ihana, todellakin oma kotikylpylä! <3 Tykkään erityisesti noista kuvista, jotka on otettu saunasta lasiseinän läpi kohti ammetta, kaunista! Ammeen takana oleva laattaa pääsee niin oikeuksiinsa kuvissa. Se on todella kaunis, ja just sopiva tuohon tilaan. Lauteet on kauniin yksinkertaiset, ihanat!Himmentimet saunassa+kylppärissä on kyllä ehdottomat tunnelman kannalta!Tosi mukava tunnelma teidän kotikylpylässä! <3

 3. S
  15.11.2010 / 14:24

  >Heidi: kiitos ja kiva kun jätit kommenttia :)Hanna*: kiitos Hanna <3. ihanaa luettavaa sun kommentti, kirjoitat aina niin kauniisti :)

 4. Noora
  15.11.2010 / 14:46

  >Todella kaunis tuo laatta! Ihanan valkoista, mutta kuitenkin löytyy joku juju :)

 5. -J-
  15.11.2010 / 14:48

  >Onpa kaunista! Lasiseinä tuo kyllä paljon avaruutta. Tuota kivilaattaa on meidänkin saunassa. Tykkään!On teillä IHANA oma kotikylpylä :)

 6. Johanna
  15.11.2010 / 16:25

  >Kaunis kokonaisuus, erityisesti tykkään poreamme nurkkauksesta. Mutta näin lapsiperheellisenä huomioni kiinnitti jakkaran läheisyys kiukaaseen nähden, voi tulla melkoisen paljon vaarallisia tilanteita lapsilla kun jakkara on niin lähellä kiuasta, ehkä turvakaide estäisi nämä vaaratilanteet.

 7. riikka
  15.11.2010 / 18:51

  >Wau! kuinka ihanan kaunista! aivan kuin oikeia kylpylä :)

 8. Rekku
  15.11.2010 / 19:09

  >ihanat nuo lauteet oijoi :3 ja tuo Rento-kiulu! moon jo puoltoistavuotta hiplaillu joka kaupassa noita Rentoja ja odottelen milloin uskallan sen kanssa kassalle kävellä :)huomasin että teillei oo saunassa ikkunaa? tuntuu itsestä hassulta kun joku päähänpinttymä että saunassa oltava ikkuna (..mutta ei sellanen pieni nyhvö) :) miten päädyitte ikkunattomaan saunaan? :)

 9. Niina
  15.11.2010 / 19:23

  >Upea saunaosasto! Minä haaveilen myös tuollaisesta lasiseinästä – se on vaan niiiiin hieno :)

 10. Soile
  15.11.2010 / 20:33

  >On kyllä ihanan kylpylämäinen tunnelma teidän pesutiloissa. UPEA kertakaikkiaan! Meidän seuraavassa saunaremontissa kaatuu kyllä kans yksi seinä näiden kuvien innoittamana ja lasiseinää tilalle:)

 11. Päm
  15.11.2010 / 22:20

  >Todella kaunis harmoninen kokonaisuus. Ihanan kotikylpylän tuntua. Lasiseinä todella tekee tilasta avaramman tuntuisen. Todella kivoja yksityiskohtia. *kateellinen* poreammeesta…Oma saunaosaston remppa tulossa ja kiva käydä napsimassa vinkkejä muitten saunoista ;)

 12. Hanna
  15.11.2010 / 23:12

  >Ihanan näköistä! Tykkään kovasti tuosta kuviollisesta laatasta! Uuden puun tuoksua ei kyllä voita mikään :)Oikein rentouttavia sauna-/kylpyhetkiä teille <3

 13. Sabuska
  16.11.2010 / 07:55

  >Meillä myös mittavia sauna-suunnitelmia, lasiseinään olen myös päätynyt jossain vaiheessa, luultavasti niin, että poreammeen puolelle tulisi seinää puoleen väliin ja loput lasia + ovi, onko näillä tietojesi mukaan merkittävää hinta tai käyttöetua omaan valintaasi verrattuna? Ja sitten se lasin puhtaanapito.. Meidän kaupungissa on älyttömän kalkkinen vesi..Jättää lasioveenkin valkoisia noroja.. Voi olla kamala pitää lasiseinä puhtaana, vinkkejä??

 14. Sabuska
  16.11.2010 / 07:56

  >Niin ja lisään vielä, että teillä on aivan upea saunaosasto!

 15. S
  16.11.2010 / 10:48

  >Noora: kiitos :). just sitä jujua tuolla laatalla hainkin! kiva että muutkin sen huomaa :)-J-: kiitoksia :). aivan totta, lasiseinä avartaa tosi paljon!Johanna: kiitos! voi olla et kuvassa näyttää siltä, mut jakkaran ja kiukaan väliin jää kyllä tilaa. et eivät oo kiinni toisissaan. jakkaraa voi myöskin siirtää lähemmäs ovea, kuvissa se on aika syvällä saunassa. turvakaide ei sovi ton mallisiin kiukaisiin, en oo koskaan missään nähny, ton tyylisissä kiukaissa siis. mutta ennen kaikkea, millä lapsilla :O. ei meillä mun tietääkseni oo lapsia :Driikka: kiitos paljon ihanasta kommentista :)Rekku: hih kiitos :). täälläki Rento-fani! kassalle kassalle vain, ei siihen hiplailuun muu auta ;). ei tosiaan haluttu ikkunaa saunaan. aiemmassa kodissa oli ja se oli aina peitetty verholla, pelkään vaklaajia :D. jos kotimme sijaitsisi meren/järven rannalla, löytyis saunasta ikkuna ehdottomasti kauniilla näköalalla! saunassamme on yksi ulkoseinä, tuo missä on pätkä lauteita ja kiuas, joten ei oikeen hyvä… tosin kerran mietin et siihen ois voinu tehdä kivan pyöreän ikkunan, se ois varsinkin ulkoa katsottuna näyttäny mageelta! mut mitä sillä ikkunalla siellä tekee ku se on aina huurussa :/.Niina: kiitos <3. ymmärrän miksi haaveilet, oon itekki ollu ja oon edelleen täysin ihastunu siihen :)Soile: kiitos paljon ihanista kehuista!! hih vai kaatuu :DPäm: kiitos kiitos!! sitä kylpyhuoneella nimenomaan yritin tavoitella; kylpylämäisyyttä. ihana kuulla että se välittyy pelkkien kuvien myötäkin :). millon teillä alkaa remppa? onko teillä mahdollista laittaa poreamme?Hanna: no ei voita ei! ja kiitos paljon ihanainen <3 :)

 16. S
  16.11.2010 / 10:57

  >Sabuska: poreammeen taustalle voi olla hyvä laittaa ihan normiseinää johonkin korkeudelle saakka, sillä varsinkin jos lapsia kylpee ni roiskuuhan se vesi ;). puhtaanapidon kannalta helpompi. meillähän tuo lasiseinä ei kastu poreammeesta, koska väliin jää sen verran tilaa. mies ehdotti sillon et oltas laitettu tuo meidän lasiseinä alkamaan vasta istumalauteen korkeudelta, alaosa normiseinää laatalla… hetken mietin mut hylkäsin ajatuksen. meillä nimittäin tuo lasiseinä näkyy niin selvästi, et mun mielestä selkeemmän näköinen, ku on ylhäältä alas asti samaa matskua. nyt ollaan molemmat todellaki sitä mieltä et toi oli paras ratkaisu meille. teillä tietysti hieman eri kun eteen tulee poreamme. ja sittehän voitte tehdä poreammeen viereen tuollaisen laskutason kuin meillä, jos se alaosa seinästäkin on ihan normiseinää laatoitettuna. rahallisesti en usko että siinä kovin paljon säästää. ehkä muutaman kympin, jos jotain pitäis oman saunan perusteella veikata. mulla ei vielä oikeen oo puhtaanapitovinkkejä antaa, koska sauna on niin uusi eikä laseissa vielä ainakaan mitään roiskeita tms. näy. mutta oon kuullu et UNIVERSAL STONE, jota käytetään myös keraamisen lieden puhdistamiseen, ois erittäin tehokas puhdistaan saunan lasipintoja. aine on myös erittäin riittoisaa, oon ite käyttäny sitä tosiaan keittiössä. et sillä ja lastalla pitäis päästä lasiosien puhdistuksessa erittäin pitkälle! ehkä sitä jaksaa hieman vaivaa nähdä, että saa sen haaveileman kylpyhuoneen… ;)kiitos paljon kehuista, lämmittää mieltä!! :)

 17. Anonymous
  16.11.2010 / 12:28

  >Tuohon lasiseinän putsaukseen liittyen mainitsemasi Universal stone on todella hyvää. Itse käytän sitä ja se jättää vähän kuin vettä hylkivän pinnan. Yksi tuttavamme antoi vinkin, että kun lasi ja peilipinnat käsittelee spriillä, ne eivät huurustu ja kerää vesipisaroita itseensä.Kannattaa kokeilla!Sitten tuohon saunajakkaran kiukaan läheisyyteen ja kaiteisiin täytyy sanoa, että meillä on kaksi lasta ja aika pieni & kompakti sauna. Koskaan ei ole tapahtunut mitään vahinkoja vaikka kiuas on ollut lähellä penkkiä. Emme myöskään ole laittaneet kaiteita. Olemme aina huolehtineet lasten tulemisen ja saunasta lähtemisen niin, ettei vaaratilanteita ole tullut. Nyt ovat sitten jo niin isoja, ettei tarvitse tätä prosessia enää huolehtia. Joten nämäkin ovat niin paljon itsestä ja omista tarpeista kiinni. Toiset tarvitsevat kaiteet, toiset eivät. : ) Ihana sauna teillä!!!Kata

 18. Christina
  16.11.2010 / 14:01

  >Aivan upeaa tuo laatta, mistä se on hankittu? Meillä on poikaystävän kanssa myös omakotitalon kunnostus tulossa seuraavan vuoden aikana ja olisin enemmän kuin tyytyväinen jos saisin tuollaista laattaa meidän kylppäriin :) ihana :)

 19. Maria
  16.11.2010 / 14:21

  >Kyllä on kaunis kokonaisuus! Ihana tuo teidän sauna ja varsinkin lauteet. Itse olen ihastunut myös noihin lasiseiniin ja -oviin. Kyllä tuolla kelpaa saunoa ja kylpeä :)!

 20. S
  16.11.2010 / 14:48

  >Kata: onpa hyvä kuulla tuosta Universal Stonesta lisää, noin olin itsekin asian käsittänyt. ja loistava vinkki tuo sprii!!! kiitos paljon kun jaoit sen täällä :).aivan samat ajatukset sulla tuosta kiuaskaiteesta ku mullakin, ei sauna oo lasten paikka omin päin touhuta :). kyllä siellä aikuisen valvovaa silmää tarvii koko ajan, oli kaiteita tai ei. en oo itekkää pienenä kenenkään saunoissa kiukaita päin kaatuillu, joten luotan ettei omanikaan sitä harrasta ;D.kiitos paljon Kata kommentista ja kehuista :)Christina: munki mielestä se on niin ihana laatta :). minäpäs kerron että Kaakelikeskuksesta sitä saat ostettua! ja vielä sellanen hyvä juttu laattaan liittyen, että normaalisti kuviolaatat on kappalehintaisia. esim. 59 eur/kpl oli yks laatta mitä harkitsin pienen hetken kylppäriin tehosteeksi… mutta tämä Kaakelikeskuksen myymä laatta on neliöhintaista, reilut 40 eur/neliö! senpä takia sitä raaskii laittaa vähä reilummasti ku ei todellakaan oo kuviolaataksi kallista :). toivottavasti saat sitä omaan kylpyhuoneeseesi!Maria: kiitos paljon! joo mulla oli kyllä alusta saakka heti lähtökohtana et karmittomat lasiovi ja -seinä tulossa! enkä oo katunu, niin paljo tilaa avarsi ja ihanat näkymät lauteilta :)

 21. Marika
  16.11.2010 / 20:14

  >Todella tyylikkään ja rentouttavan näköistä! Kiva ratkaisu tuo lasiseinä saunaan. Ja poreamme on kyllä niin namu :)

 22. Suvi
  16.11.2010 / 23:45

  >Olipa onni, että kävit blogiini kommentoimassa ja löysin sinun blogin, vaikuttaa tosi ihanalle! Lisäilen ehdottomasti blogilistalle :)

 23. RUMBO
  17.11.2010 / 10:17

  >Tyylikkään kylpylämäinen raikas lookki. Lauteet ovat superhienot. Meillä oli edellisessä asunnossamme lasiseinät, taloomme emme niitä kuitenkaan enään laittaneet, mutta silti emme tinkineet pätkääkään kylpylämäisyydestä.

 24. S
  17.11.2010 / 10:59

  >Marika: kiitos paljon! joo, namu onkin hyvä kuvaus poreammeelle :DSuvi: no voi kun kiva!! kiitos ja tervetuloa toistekin! ja totta, siihen Lissien biisiin ei kyllästy sit millään :)RUMBO: kiiiitoksia!! :) ihana kuulla et meidän suunnittelemat lauteet on superhienot, hih!

 25. salsas
  17.11.2010 / 11:38

  >Ihana kylpyhuone ja niin lux! Tuo kuviolaatta on ihan piste i:n päälle <3Myös mielenkiintoista lukea vinkkejä lasiseinän pesusta, koska meillekin on tulossa iso lasiseinä saunaan. Kaikki kylpyhuoneessane on kaunista, mutta erityispisteet multa myös lauteille. Meille tulossa myös vastaavat kantikkaat, mutta mustana.

 26. S
  17.11.2010 / 11:43

  >salsas: kiitos paljon <3. kiva jos sait pesuvinkkejä!! mustat lauteet ois kyl mageet, mut mies ei oikein innostunu niistä. tuleeko teille seinätki mustat? mä oisin voinu ottaa kyl tummanharmaan, ehkä jopa täysin mustan saunan mielihyvin, mut tykkään toki tästäkin :)

 27. Päm
  17.11.2010 / 21:59

  >Meillä ensin tulossa wc-remppa lähiviikkoina, sitten saunaremppa varmaan alkuvuodesta ja kylppäriremppa ensi kesänä. Poreammeelle olen yrittänyt kaavailla paikkaa, tosin ainoastaan suoralle mallille saattaisi olla mahdollisuus :)

 28. S
  17.11.2010 / 23:15

  >Päm: kuulostaa hyvältä! suora mallikin on parempi ku ei mitään :). suosittelen poreammetta, se on ihanaa arjen luxusta!salsas: cool!! näinki messuilla ton saunan ja tykkäsin! :)

 29. Anonymous
  3.8.2011 / 15:36

  >Oma sauna rakenteilla ja pitäis löytää vielä jostain hieno ovi. Ihastuin tuohon teidän tyylikkään yksinkertaiseen oveenne, joten saisinko tietää minkä merkkinen se on/mistä saa ostettua?-Anna

 30. S
  3.8.2011 / 15:45

  >Anna: me teetettiin saunan lasiseinä ja -ovi paikallisella lasiliikkeellä, joten kannattaa kysyä semmosista paikoista jos teidän kotikaupungista löytyy :)

 31. Janika
  6.8.2013 / 22:01

  Hei! Saisikohan tämä neito kysellä, kuinka paksuja selkänojan takana olevat kuidut ovat? Tässä juuri omaa saunaa remontoidaan, ja kuituja pitäisi kattoon saada, mutta ei ole mitään tietoa valaisutehosta, ja kun kuitujakin saa 1,5-4mm välillä! Apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.