>Keittiömme kodinkoneet

>

Huomasin, etten oo koskaan tainnu näyttää kuvia keittiömme kodinkoneseinustalta.
Teimme keittiöön syvennyksen, johon sijoitimme pakastimen, jääkaapin, mikron & uunin. Yläpuolelle jäi tilaa kaappirivistölle, jossa säilyy harvemmin tarvitut tavarat.
Vaikka kalustetoimittajamme kuinka vakuutti, että jääkaappi ja lämminlaitteet voivat olla vierekkäin, laitoimme väliin yhden kuiva-ainekaapin. Emme halunneet altistaa kodinkoneita turhalle rasitukselle asettamalla ne vierekkäin. Se saattais kuitenki lyhentää koneiden käyttöikää ja varmasti vaikuttais myös energiankulutukseen.

Meidän kodinkoneet on AEG-merkkiset, ollaan oltu tyytyväisiä, toivottavasti saamme olla jatkossakin!
Ja sitten se kodinkoneiden väri! Luulen et sitä pohditaan enemmän kuin kodinkoneiden merkkiä…
Meille valkoiset kodinkoneet ei ollu vaihtoehto, koska halusimme vähän väriä muuten valkoiseen keittiöön. Tutuilla oltiin nähty monta kertaa rosterisia kodinkoneita eikä ne lukuisine sormenjälkineen miellyttäny yhtään. Käytiin kodinkoneliikkeissä vertailemassa koneita; rosterinen vs. alumiininen jääkaappi & pakastin…
Myyjä kehuskeli miten rosterisessa on nykyään kaikissa se antifinger-käsittely, ei jää sormenjälkiä! Munhan täyty heti testata ja koskea jääkaapin ovea… Sormenjälkihän siitä muistoksi jäi. Päätöksemme vahvistui: alumiiniset kodinkoneet tilaukseen, kiitos!

Kuten tuosta kuvasta näkyy, alumiiniset kodinkoneet on vaaleammat kuin rosteriset.
Alumiinisiin kodinkoneisiin ei jää sormenjälkiä, sen voin puolen vuoden kokemuksen jälkeen vaikka vannoa.


Jääkaapin ja pakastimen päällä olevat kaapit eivät ole seinässä kiinni, vaan sinne on jätetty ilmatilaa kodinkoneita varten. Suuret mustat kirjaimet olen ostanut Kärkkäiseltä (niistäkin on kyselty :)).
Huom!
Tämä kodinkoneiden väriasia on tietysti vain meidän mielipiteemme, eikä tästä kenenkään pidä pahastua. Nämä on makuasioita ja jokaiselle löytyy takuulla se itseä eniten miellyttävä ja omaan kotiin parhaiten sopiva vaihtoehto :). Kerroin tästä siksi, jos joku siellä sattuu pähkäilemään alumiinisen ja rosterisen vaihtoehdon välillä, niin kuin minä vajaa vuosi sitten.


Astianpesukone meillä on integroitu malli, jotta se ei rikkoisi alalaatikoiden yhtenäistä linjaa:
Keittiöön olen teettänyt valelaskosverhot pellavajäljitelmästä. En vaihtele verhoja usein, joten taitavat olla siinä aiiiiika pitkään ;). (Välillä toki tuuletellaan ulkona.) Panostan mieluiten kerralla kunnon verhoihin, kuin ostan monia erilaisia.

Liesituulettimeksi tahdoin tämän mallin, johon tykästyin jo vuonna 2007. Näitä valmistaa sekä Savo että Lapetek. Omamme on Savon valmistama.
 En halunnut mitään isoa & huomiotaherättävää liesituuletinta, koska halusin säilyttää mahdollisimman avoimen tilan ruokailutilaan. Lisäksi tämä on meidän mielestämme nätti, jos liesituulettimesta niin voi sanoa :D.
Multa on joskus myös kysytty onko tämä tehokas. Voin kertoa et aivan yhtä tehokas ku muutkin liesituulettimet.
Liesituuletin on rosteria (kun ei sitä alumiinisena valmisteta). En sitä blogikuvaa varten alkanut jynssäämään, joten kuvasta varmaan näkyy miten kivasti rosteripinta imee itteensä kaikki tahrat ;). Myös liesitason reunus on rosteria.
Putsaamiseen erittäin hyvä on muuten taikasieni!
Btw., siis mikä ihana kamera tää mun Powershot S95 ♥ onkaan! Näin valoisia kuvia, en käsitelly kuvaa mitenkään!

Hauskin liesituuletinkommentti on ollut:
”Millon teille tulee loput osat tuohon liesituulettimeen?”
Kiitti! :D
Tässä siis keittiömme kodinkoneet! Tulossa vielä postaus keittiökalusteistamme, jos jotain sellainenkin kiinnostaa (?).
Sitä ennen lisää keittiökuviamme löydät, kun klikkaat oikeasta sivupalkista labelin keittiö.
Pienkodinkoneet kuten kahvinkeitin, vedenkeitin & leivänpaahdin meidän ois syytä vaihtaa uusiin ja ne onki jo jonku aikaa keikkunu hankintalistalla. Vaikee löytää silmää miellyttäviä kohtuuhinnalla! Haluaisin näihin alumiinisiin kodinkoneisiin sopivat (valkoiset tai alumiinin väriset), oisko teillä antaa niihin vinkkejä?

Comments

 1. Nanna
  11.1.2011 / 10:26

  >Niin ihana keittiö! Kyllä tuolla kelpais kokkailla. :) täytyy pitää mielessä tuo alumiini, sillä ne sormenjäljet eivät ole kieltämättä kovinkaan tyylikkäitä. :D

 2. Bella
  11.1.2011 / 10:39
 3. Esmeralda
  11.1.2011 / 10:42

  >Kylläpä teidän keittiö näyttää hyvälle! Ihanan raikasta olematta kuitenkaan kliinistä. :)Verhot on ihanat. Ja alumiiniset kodinkoneet vaikuttaa käteville, kun pysyvät siistinä!

 4. Sanna
  11.1.2011 / 11:50

  >Tuota rosteri/alumiini juttua kirvaan mielessäni joka päivä. En tajunnut sitä kun otimme kodinkoneet kalusteiden mukana puustellilta. Ihan tuskaa pitää puhtaana. Minun isä sanoi että on olemassa jonkin suoja-aine, pitäisi löytää sitä. Seuraavaan kotiin taidan ottaa kaikki integroituna :)Ja ihanat nuo keittiön verhot, juuri sellaiset kun itsekin etsin tuohon keittiön ikkunaan! :)

 5. S
  11.1.2011 / 12:42

  >Nanna: kiitos, tykkään itekki niiiin paljon :). joo pidähän mielessä ;)Bella: kiitos paljon Bella hyvästä vinkistä, näytti kivalta!Esmeralda: kiitos kovasti :). kiva kuulla ettei oo kliinistä, siihen pyrinkin!!Sanna: voi että :/. siis mäki oon kuullu tuosta suoja-aineesta muuten! tässäpäs ois yhdenlainen:http://www.softcare.fi/fi_professional_kovatpinnat.htmlkeittiön verhot oli kyllä nappivalinta, en kyllästy! :)

 6. Jenni
  11.1.2011 / 13:08

  >Kiva kurkistella keittiöönne! Kaunista ja käytännöllistä, oikein hyvä kyökki siis. :)Naurattaa tuo liesituuletinkommentti. Mulla oli edellisessä asunnossa melko riisuttu tyyli. Itse olin tosi tyytyväinen, mutta aika moni sanoi viattomasti ovella, että tästä tulee kyllä varmaan tosi kiva. :D

 7. Päm
  11.1.2011 / 14:17

  >Elegant :)

 8. Elviira
  11.1.2011 / 14:51

  >Kaunis, kaunis keittiö! Onko keittiön kalusteet mistä hankittu ja onko tuo taso mitä materiaalia?

 9. J&M
  11.1.2011 / 15:18

  >Tosi nätiltä näyttää keittiö tästäkin kulmasta!Mekin haluttiin kylmälaitteiden ja uunin väliin kuivakaappi, vaikka myyjät vakuuttelivat ettei nykyään tarvitse. Aika samalta ratkaisulta näyttää meidän keittiö!Liesituuletin asennettiin meille viime viikolla ja se on SUURI! Paljonpaljon suurempi kuin oltiin ajateltu, tuo teidän ihanan siro! Saa nähdä kuinka se meidän käytännössä toimii, kuinka usein on vekki ottassa kun ruokaa laittelee…

 10. Hanna.A
  11.1.2011 / 17:06

  >Kiitos tästä postauksesta. Tuli kyllä tarpeellista keittiötietoa meille :-) Itse olen myös verhojen kanssa samanlainen. En ole joka kuukausi niitä vaihtamassa, joten mieluusti laitan sellaiset joita jaksan katsella. Minkähänlaiset sitä laittaisi sitten uuteen taloon :-) Saako muuten kysyä, että oliko rosteristen ja alumiinisten kodinkoneiden hinnassa paljon eroa? Ja kysyittekö muilta keittiöntoimittajilta tarjouksia?

 11. Anonymous
  11.1.2011 / 17:09

  >Oletteko kurkanneet Bugatin pienkone valikoimaa? Espresso-kone, leivänpaahdin, vedenkeitin ja blenderi. Laadukkaat italialaiset. Meillä koko sarja kromin värisenä ja on oltu tosi tyytyväisiä. Teille voisi sopia joko valkoinen tai musta, tai jos haluaa olla todella erottuva vaikka pinkki tai keltainen. :)Eli Casa Bugatti!-Miia S-

 12. L
  11.1.2011 / 17:19

  >Moikka.On kyllä kivan näköinen keittiö. :) Lisäsin sun blogin mun blogin listalle jossa on blogeja joita seuraan. :) Aloitin oman blogini kirjoittamisen vasta eilen..Saas nähdä mitä siitä tulee.. :) L

 13. suvi m
  11.1.2011 / 17:48

  >Teillä on oikein nätti keittiö. Aika paljon samaa, mitä meillekin tulee. ;) Esim. tuo jääkaappi-uuniseinämä on todella samanlainen. Meillä oli viimeksi rosteriset kodinkoneet, enkä kokenut sitä kauhean suureksi ongelmaksi, vaikka lapsien sormenjälkiä tulikin. Nyt ollaan katseltu Mielen kodinkoneita, kun saatiin aika hyvä tarjous eikä hintaero esim. Siemensiin ole kovin suuri. Hmm…saa nähdä…

 14. S
  11.1.2011 / 17:48

  >Jenni: kiitos Jenni :)joo se kommentti oli hauska ku toinen niin tosissaan ja tietämättömyyttään kysy :D. mut mistäs sitä voi tietää jos ei tollasta liesituuletinta oo ennen nähny!haha hauska toi sunki :DPäm: jei, nice one :)Elviira: kiitti Elviira! kuten kirjoitin, teen toisen postauksen keittiön kalusteista, siinä luvassa tarkempaa tietoa :). taso on laminaattia ja kalusteet on paikalliselta kalustetoimittajalta.J&M: kiitos, oikeen kiva kuulla :). ja hyvän ratkaisun teitte! äkkiä siihen liesituulettimeen tottuu, kiva nähdä kohta teidän keittiö valmiina :). ja juu, KOHTA ;DHanna.A: jee, hienoa että oli hyötyä! iloitsen siitä! muistaakseni aika samaa hintaluokkaa on alumiiniset ja rosteriset kodinkoneet. mitä tarjouksia tarkoitat? ai kaluste? kysyin tarjoukset 6 eri firmasta :D. kodinkoneet ostettiin suoraan kodinkoneliikkeestä, meidän kohdalla se oli järkevintä.Miia S: en ole, mut menenpäs heti kurkkimaan! kiitos vinkistä! meille halutaan kyl ihan perus kahvinkeitin, ei kumpikaan nimittäin juoda ees kahvia joten pitää mokoma vieraita varten ostaa :D. mustia en halua, mut valkoiset vois olla ihan jees :). värikkäitä en tohi ostaa ku kyllästyn, vaikka toisivatki kivaa väriä. mut kattelen mieluummin muilla niitä :).L: kiitos äl :) paljon onnea uudelle blogillesi, tää on kivaa!

 15. S
  11.1.2011 / 17:51

  >suvi m: kiitti Suvi :). teidän keittiöstä tulee varmasti niiiiin herkku!joo onhan se niin et ei ne jäljet kaikkia häiritse. Miele on kyl tosi laadukas merkki, ainaki kuulopuheiden perusteella.

 16. S
  11.1.2011 / 17:51

  >Heippa kaima, tulin kurkkaamaan ja vau, miten kiva blogi sinulla on! Hyvännäköisiä kuvia ja upea talo! Raps raps kissoille :)

 17. Hanna.A
  11.1.2011 / 18:08

  >Tarkoitin juuri kalustetarjouksia ;-) Mulla on vähän huonoa tämä ulosanti :-))) Kiitos vastauksesta. Meille tulee myös varmaan sitten alumiiniset kodinkoneet. Oikeestaan mielestäni ehkä paremman näköisetkin, ainakin teidän kuvissa. Aiemmin en ole niihin törmännytkään. Mutta tässä tulee varmaan matkan varrella vielä paljon muutakin uutta :-)

 18. Marika
  11.1.2011 / 18:24

  >Kivalta näyttää ja todellakin erittäin hyviä kuvia:) Alumiini oli varmasti järkevä valinta, olen itsekin nähnyt sinänsä ihan kauniita rosterisia kodinkoneita, jotka ovat olleet täynnä sormenjälkiä muuten siistissä keittiössä, eihän niitä kukaan jaksa koko ajan putsata.Ihme juttu, että kodinkonetoimittaja väitti että kylmä- ja lämminlaitteet voi sijoittaa vierekkäin! En kyllä tuota purematta nielisi, joka paikassahan sanotaan ettei niin saa missään tapauksessa tehdä. Hyvä ettette uskoneet tuota myyntipuhetta.

 19. Anonymous
  11.1.2011 / 18:28

  >Kaunis keittiö, edelleen <3Mutta voi himputti, että olen kateellinen tuosta integroidusta tiskikoneesta!-Salli

 20. Laura
  11.1.2011 / 18:31

  >Mä ite oon ihastunut Kenwoodin kodinlaitteisiin. Niitä löytyy, valkosena sekä metallisena, ja mustanakin saa muistaakseni. Vähän hintavampia noihin ihan perusperus merkkeihin, mutta ne mitä mulla jo on niin en vaihtais mistään hinnasta pois. Aionkin vaivihkaa vaihtaa ainakin vedenkeittimen nätimpään Kenwoodin kun muutetaan kunnolla yhteen :D.

 21. Johanna
  11.1.2011 / 18:48

  >Kivalta näyttää keittiönne ja oli kiva nähdä laajemmasta kuvakulmasta tätä kokonaisuutta, kiva :D Muakaan ei ole koskaan häirinnyt laitteissa ne sormenjäljet, vaikka rosteria ovatkin, ne on vaan niitä makuasioita ja toiset jaksaa tehdä niiden eteen töitä :) Mutta kivan valoisia kuvia tosiaan.

 22. Niina
  11.1.2011 / 19:25

  >Ihana keittiö! Kiitos paljon tuosta vinkistä-olen nimittäin haaveillut rosterisista kodinkoneista, mutta laiskana siivojana voin siis siirtyä haaveilemaan suoraan vaikka noista alumiinisista :D

 23. S
  11.1.2011 / 20:26

  >S: no moi!! onpa sulla hyvä nicki ;Dwau minkä kommentinkin jätit jälkees, kiitos. kisut kehrää :)Hanna.A: ok :). siis aivan!! ulkonäöllisestikin nuo miellyttää mua paljo paljo enemmän ku ovat vaaleemmat ja hiukan hopean sävyiset :). tyylikkäät!! toiv. saat blogimaailmasta paljon hyödyllistä tietoa :)Marika: kiitos paljon :)). niinpä, mäki koen et mulla on tärkeempääkin tekemistä ku jynssätä jääkaapin ovea, mua ne nimittäin häiritsis. mut on kyllä luotu tekeen jotain muuta :D. et tosi hyvä vaihtoehto tää alumiini jos ei rosterista pidä!joo niin se tosiaan väitti. onhan nykyajan koneet tosiaan erilaisia ku ennen ja jäähdyttävät ittensä edestäpäin, ei sivulta, joten siinä mielessä ei NIIN paha jääkaapille mut kuitenki parempi tehdä näin jos vain suinkin mahdollista!Salli: kiitos Salli :). joo mut kato sit seuraavaan, ei sitä valmiissa talossa/asunnossa voi tehdä kaikkee kuten haluis, aina ne jonku verran rajoittaa :)Laura: ahaa kiva kuulla taas eri merkistä! täytyypi lähteä kauppoihin katsastelemaan, ku vaan sais jostain aikaa. kiitos Laura :)Johanna: kiitti! onhan näitä keittiökuvia ennenki nähty, et oo vaan tainnu huomata :). joo makuasioita, mä taas tykkään viettää aikani muualla ku jääkaapin oven kimpussa :D. ja AINA niissä on silti ainakin se pari jälkeä, vaikka puoli tuntia sitte ois pyyhitty. oon nähny!Niina: kiitosta Niinuska :). voi kiva, eipä kestä! alumiiniset koneet on tosi tyylikkäät, ne kiinnittää mun huomion kaupoissa heti ekana :).

 24. Hanna*
  11.1.2011 / 20:57

  >Kyllä teillä on niin ihana keittiö! Olenkin kaipaillut kuvia kodinkoneista ja nyt niitä sain! :)Meillä on rosteriset kodinkoneet ja erityisesti liesituulettimeen jää sormenjälkiä. Jääkaappiin ei ihme kyllä jää, siinä on varmaan joku pinnoite? Sormejäljet on ikäviä, mutta mullakin on muutakin tekemistä kuin pestä niitä, joten antaa olla. :D :D

 25. S
  11.1.2011 / 22:24

  >Hanna*: kiitos Hanna ♥jaa teillä on sitte joku tehokas pinnoite siinä tosiaan, hyvä hyvä!! :))

 26. Piiju
  11.1.2011 / 22:56

  >Ihanalta näyttää teidän keittiö tästäkin vinkkelistä:)) Ouh, ja iso nou nou rosterille.. en jaksa katella niitä sormenjälkiä saatika olla niitä koko ajan putsaamassa:D

 27. Anonymous
  11.1.2011 / 23:13

  >Ihana keittiö! Meille on tulossa hyvin paljon samanlainen. Taso näillä näkymin kylläkin tulee olemaan valkoinen.Myöskin AEG:n koneet ollaan tilattu, mutta niihin pystyy vielä muutoksia tekemään.Meille siis tulossa rosteriset ja täytyy kyllä tutustua onko saatavilla noita alumiinisia, kun joku puhui että alumiinisten koneiden valmistus olisi lopetettu?! Vai oliko vaan sitten jollain tietyllä merkillä. Ja kivat kyllä kun ovat vähän vaaleammat kuin ne rosteriset.Niin, ja ihanat verhot myöskin. Täytyy pistää muistiin, meillä kans tulevassa keittiössä kaksi ikkunaa ja juuri jotain tuollaista niihin haluan. :)Ja olis tosi kiva saada esittelyä keittiön kaapeista ja minkälaisia sisusteita/järjestelmiä niissä on. Nykyään kun on niin paljon kaikenlaista tarjolla ja vielä kun niistä osaisi valita ne parhaat ja tarpeellisimmat. :)-A-

 28. Reetta
  11.1.2011 / 23:29

  >Tämä oli kyllä hyvä tietoisku. Ollaan monesti mietitty että haluaisimme tuon väriset kodinkoneet mutta ne sormenjäljet.. Alumiinisista en ollut aiemmin kuullutkaan joten mahtava juttu tuo. Me aiotaan rakentaa talo heti kun se on mahdollista joskus 2-3vuoden päästä kun ollaan saatu opinnot valmiiks. Ollaan vaan niin innokkaita että ollaan ehditty suunnittelee jo vaikka mitä tyylejä :)Keittiönne näyttää muutenkin tyylikkäältä!

 29. Ansku
  12.1.2011 / 04:30

  >Mielettömän ihana keittiö. Haaveilen itsekin selkeästä yksinktaisesta suoraviivaisesta lookista keittiöön, joten miellytti kovasti silmää.

 30. Anonymous
  12.1.2011 / 10:48

  >Ihan ensimmäiseksi täytyy kehua teidän keittiötä ja kotia yleensäkin. Niin kaunista. :) Meillä on samannäköinen liesituuletin, kylläkin Boschin. Olen käyttänyt sen suojaamiseen ihan ruokakaupasta ostettua terässuojaa, eikä jää sormenjälkiä. Saija

 31. Elviira
  12.1.2011 / 13:56

  >Kaunis, kaunis keittiö! Onko tuo taso mitä materiaalia ja onko mistä hommattu?

 32. sarppa
  12.1.2011 / 14:01

  >IIIIhanaaa keittiö!<3 Niin valoisa ja valkoinen!

 33. S
  12.1.2011 / 17:21

  >Piiju: kiitos, ihana kuulla :). hih, oon samaa mieltä!!A: kiitos aa!! oho, mulle ihan uutta tietoa et ois lopetettu! ilmottele, jos saat asiasta selvyyden, kiinnostais tietää :). jonkinmoinen keittiökalustepostaus on työn alla :). meillä ei oo oikeestaan mitään sisuksia laatikoissa. mietin sillon et tilaan ne jälkikäteen, ku tiedän mitä haluan/käytäntö on opettanu, mut eipä oo ollu tarvetta!Reetta: kiitos kehuista Reetta :). oon ilonen et tästä postauksesta oli hyötyä! alumiinisia kodinkoneita on ollu markkinoilla jo kauan, mut kaikki ei niistä tosiaan oo tietosia. voi se on kuule erittäin hyvä juttu et ootte noin ajoissa liikkeellä, mieli ehtii muuttua ja monesti. nyt teillä on hyvin aikaa löytää se teidän oma juttu, hienoa! :)Ansku: kiitos paljon :)), mukava kuulla!Saija: voi kiitos, lämmittää mieltä ja sydäntä :). ja kiitos hyvästä vinkistäkin!Elviira: kiitos Elviira :). taso on 20 mm laminaattitaso, paikalliselta kalustetoimittajalta tilasimme samoin ku kodin muutkin kiintokalusteet :). joku päivä tulossa kalustepostaus, siinä lisää tietoa.sarppa: kiiiiiiitos Sarppa! :) kiva että tykkäät.

 34. Elviira
  12.1.2011 / 17:39

  >:) Kiitos infosta! Kalustepostausta innolla odottaen =D

 35. S
  12.1.2011 / 18:36

  >Elviira: eipä kestä kiittää :). kalustepostauksen yritän toteuttaa parin vkon sisällä!!

 36. ~M~
  12.1.2011 / 23:13

  >Ihanan valkoista:) Nyt sain sinut lisättyä tuohon suosikkiblogieni joukkoon ja liityin tuohon googlen käyttäjäraatiin,vaikken oikein edes tiedä mikä se on:D

 37. S
  12.1.2011 / 23:21

  >~M~: kiitti! valkoista sen olla pitää ;). voi kiva juttu!! heh :D. käyttäjäraati seuraa blogiani aitiopaikalta, tulee tietoon päivitykset sun muut ja sieltä muut lukijat voi löytää sut ja sun blogin :)

 38. Anonymous
  18.2.2012 / 15:39

  >Heips! Googlettelin alumiinisia kodinkoneita ja eksyin tänne=) saanko kysyä mistä olette jääkaapin ja pakastimen ostaneet? Ja paljonko mahtoi olla hintaa? Jännä juttu, mutta en ainakaan vielä onnistunut löytämään nettikaupoista kuin teräksisiä.T: Mape

 39. S
  18.2.2012 / 18:12

  >ihan paikallisesta kodinkonefirmasta tilattiin AEG:n kodinkoneet. en muista kyllä pelkästään noiden hintaa ku tilattiin monta muuta konetta samalla. kannattaa ihan soittaa kodinkonefirmaan ja kysellä :) voihan olla ettei alumiinisia enää valmisteta, vaan ainoat on ne rosteriset.

 40. Anonymous
  12.4.2012 / 13:16

  >nyt tulee ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta kun mä oon kans miettiny integroitua astianpesukonetta ettei niin erottuis. Mutta mua mietityttää, että miten sen tietää millon kone on pessy? tai mun kavereilla on sellanen, joka piippaa, kun valmis, mutta jos ei satu olemaan paikalla just sillon, niin mistä tietää onko pesu valmis vai esim kuivaus menossa, kun sillonhan koneesta ei kuulu mitään ääntä. Niin olisin vain käyttökokemuksia kysellyt :)

 41. S
  12.4.2012 / 13:31

  >ei ollenkaan tyhmä kysymys! on olemassa esim. sellaisia integroituja malleja, joiden käynnissäollessa heijastuu lattiaan punainen valopiste :). meidän koneessa ei sitä kuitenkaan ole (en totta puhuen enää edes muista miksei valittu sellaista), mut jotenki meillä se ei oo ongelma ettei sitä huomaa mistään… tiedän aina milloin kone on pessyt joko siitä piippausäänestä tai sit muistan minkä ohjelman oon laittanu pyörimään, joten ajastakin sen voi päätellä, milloin on valmista. oon aina kotona ku kone pyörii tai mies on, yksinään se ei käy koskaan ihan turvallisuussyistäkin jo. eli siis käytännössä katsoen aina siitä piippausäänestä tiedän, milloin on valmista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.