>Koti pohjoisessa

>

Tänään käydään vierailulla nelihenkisen perheen kotona Pohjois-Suomessa!

Ensimmäisissä kuvissa näkyy kodin keittiö + ruokailutila ja olohuone. Huoneet erottaa toisistaan takka.

Puustelli-keittiön alakalusteet on mustat ja yläkalusteet valkoiset. Tasona on valkoinen laminaatti alumiinireunalla. Huomatkaa erikoinen liesituuletin, joka on samalla valaisin (Lapetekin Europa-V -malli).
Ruokailutilassa on Cole&Sonin Woods-tapetti ja ruokapöydän päällä valaisee ihana kristallikruunu. Puusohva on perheenäidin entisöimä.

Keittiön allas on Lapetekin Silgranit-allas, hana Oraksen La Cucina Alessi.


Talo on itse suunniteltu betonielementtitalo. Lattia on lakattu betonilattia ja isoja ikkunoita (220 cm korkeita) löytyy mm. keittiöstä, ruokailutilasta, olohuoneesta, takkahuoneesta ja vanhempien makuuhuoneesta.

Vessassa on kivat neliökaapit seinällä (kaikki siis erillisiä kaappeja) ja vanhasta ikkunanpokasta teetetty peili:

Tämän kodin saunasta löytyy muuratut lauteet!
 Vinkkejä siihen, miten kalkkeutuneen kiukaan saisi puhtaaksi, otetaan kuulemma ilomielin vastaan ;).
Kylpyhuoneessa on saman sarjan laattaa sekä mustana että vaaleana.


Takkahuoneen yksi seinä on verhoiltu vanhan ladon seinälaudoilla!
Takkahuoneessa on Harvian Duo-takkakiuas eli tämän kodin kiuas sytytetään takkahuoneesta. Näin saunaan ei tule roskaa. Takan vieressä on polttopuille vetolaatikko, kiva keksintö! Vetolaatikko menee seinän sisään ja sen päällä on saunan muuratut lauteet.


Kodinhoitohuoneesta löytyy ihanat turkoosit kalusteovet, valkoinen taso ja välitilaa koristamasta isot tulostetut kuvat lapsista pieninä (lasi päällä). 
Kodinhoitohuoneen ovi on Kaskiovien Tommy Tabermannin runo-ovi; runo on kaiverrettu oveen.

Tämä makuuhuone on kohta 8-vuotiaan tytön valtakuntaa. Tytön huoneessa melkein kaikki on Ikeasta paitsi työtuoli. Seinälle perheenäiti on maalannut Bratzin kuvan.


Pian 4-vuotiaan pojan huoneessa on vanhaa kalustoa; perheenäidin kunnostamat lipasto ja kohta 90-vuotias sänky.
 

Mitäs piditte tämänkertaisesta lukijan kodista?
:)

Comments

 1. Nannas
  25.2.2011 / 10:57

  >Tosi kiva koti. Erityisesti pidän keittiöstä. Kalkin saa pois n. 50 asteiseksi lämmitetyllä etikalla.

 2. J
  25.2.2011 / 11:02

  >Kaunis koti! Ihania yksityiskohtia joka puolella! Tykkäsin myös khh:n välitilasta, aivan ihana! Ja runo ovessa.Terkkuja sinne kodin omistajille :)

 3. Anonymous
  25.2.2011 / 11:35

  >Hieno talo! Mitähän materiaalia tuo välitila on, alko kiinnostamaan?Ansku

 4. Kaisu
  25.2.2011 / 12:14

  >Heips! Ensin pitää kehua blogiasi, se on just sitä mitä nyt haluaisin eniten lukea, kivoja sisustusjuttuja, mahtavia ideoita, kauniita kuvia jne. Kiitos, että jaksat ilahduttaa meitä lukijoita! Tämä kuvaamasi talo on aivan mahtava ideoiden lähde minulle myös! Keittiö, sauna, tuo ovi teksteineen… aivan huippua. Mulla on tulollaan keittiöremppa ja olen seikkaillut tunteja ja taas tunteja netissä ja liikkeissä katselemassa vaihtoehtoja. Kysyisinkin tuosta Lapetekin Silgranit -altaasta, että onko käyttäjä ollut siihen tyytyväinen? Naarmuuntuuko, onko helppo pitää puhtaana jne. Olisin kiitollinen vinkeistä! terv. Kaisu

 5. FanniAuroora
  25.2.2011 / 12:16

  >Kylläpäs oli kiva koti!! Ihania erilaisia ideoita. Tykkäsin =)

 6. Saila
  25.2.2011 / 12:31

  >Kivalta kyllä näyttää! Sauna ja siellä erityisesti lauteet on mun mieleen. Haaveilen muuratuista vaaleista lauteista ja niiden päälle tiikkisestä puuritiliköstä (eikös ne muutoin ole kuumat istua?). Kiuaskin ois kiva juuri tuollainen takkahuoneesta lämmiteltävä. Oli kyllä useita kivoja juttuja ja kaunista!

 7. Mickey
  25.2.2011 / 13:32

  >Kalkkisaostumiin ihan paras vinkki:SITRUUNAHAPPO!!Sitä saa apteekista, ja sillä lähtee kalkki pois niin lavuaarista, suihkusta, hanasta ja sillä voi jopa pestä pesukoneen :) Ihan paras keksintö ikinä.

 8. Sanna
  25.2.2011 / 14:15

  >Wau, hieno koti! Keittiön kaapistot tosi hienot, liesituulettimesta puhumattakaan, erilainen. Ja silgranit :) Mitä materiaalia välitila on?Saunan lauteet melkoisen erilaiset, mutta hienoa että uskaltaa tehdä erilaiset! :) ja takkahuoneen seinä, upea!Kodinhoitohuone piristävän erilainen ja välitila ihanan hellyyttävä, ehkäpä sain itsellenikin idean :)Tuota lattia juttua olen miettinyt, tässäkin talossa on sellainen. http://www.jaakola.com/index.php?sivu=kohde&hakulinkki=3&hakuid=1445403 Miten se tedään?Kaupunki sinällään rupesi kiinnostamaan ;)

 9. Nanna
  25.2.2011 / 16:04

  >Mitä tykkäsit eilisestä Satuhäät jaksosta? :) se morsian oli niin kaunis, vaikka hänen naurunsa olikin ehkä hieman rasittava. :D

 10. Vera
  25.2.2011 / 17:02

  >Olipas hieno koti! Meillä on myös raksaprojekti käynnissä ja kovasti mietitään sisustuksia. Lastenhuoneen seinille olen myös itsekin ajatellut maalata kuvat (pojalle Lassi&Leevi, tytölle ehkä pikku-Myy), eteiseen ja yläkerran aulaan on tulossa valkoista puupaneeliseinää jne. Keittiö oli myös minun mielestäni hieno ja upeaa, että olivat uskaltaneet KHH laittaa kunnolla väriä. Itse kun olen niin valkoinen näissä asioissa. :D

 11. Sanna
  25.2.2011 / 17:24

  >Ajettelin, että minäkin voisin vastata Kaisulle. Meilläkin on Silgranit allas. Kuvia tässä samassa blogissa :) Mutta olen siis todella tyytyväinen. Ei yhtään minkäänlaista naarmua, asuttu 10 kuukautta. Tosi helppo pitää puhtaana, ei jää mitään läikkiä. Vaikka on kulmikas niin ei nurkkiin jää likaa. Suosittelen ehdottomasta kaikille enkä itse aio koskaan ottaa perus teräsallasta :)

 12. Annika
  25.2.2011 / 21:45

  >Hei! Koiria ei enää ollut, ja Italian viranomaisia on informoitu asiasta puhelimitse kuin sähköpostitse. Linkitimme sähköpostiin blogisi osoitteen, joten älä ihmettele jos näet italialaisia vieraita :) Talo oli kuulemma aivan purkukunnossa. Eikä siellä näkynyt asuvan enää ketään. Useita viranomaislappuja näkyi kyllä. Tosiaan itse en ole päässyt paikalle, mutta näin velipoika kertoi :) Kiitoksia kun kirjoitit aiheesta. Jospa saataisiin myös asukas vastuuseen. Lähetän sähköpostiisi lähipäivinä kuvia paikasta, kunhan saan kuvat ensin itselleni. :)Mukavaa kevättä :) Jatkan blogisi seuraamista :)

 13. Laura
  26.2.2011 / 01:23

  >Kiva koti! KHH:n välitila aivan ihana, wc:n kaakeli todella sievä; saisitko kodin asukkailta tietoon mitä kaakelimallistoa se on? Olisin todella iloinen siitä tiedosta. Takkakiuas: mainio keksintö kuten myös polttopuulaatikko :)

 14. Hanna
  26.2.2011 / 08:52

  >Siis wau! Todella hienoja yksityiskohtia koko ihana koti täynnä! Keittiö on hieno ja vessa oli oikein minun makuni mukainen! Tuo tekstiovi on älyttömän hieno! :)Myös lastenhuoneista tykkään! Kiva kun näimme tämänkin kodin täällä, sain monta kivaa ideaa! :)

 15. Soile
  26.2.2011 / 12:20

  >Oi; nuo Kaskipuun ovet on tosi ihania! Muistan kun ne tuli meillekkin entiseen työpaikkaani myyntiin ja olen itse käynytkin Kaskipuulla katsomassa miten ne valmistettiin:) Arvokkaita vaan ovat; kun Tommy Tabermannin kädenjälki tuo niihin vähän lisähintaa;)

 16. Mari
  26.2.2011 / 17:04

  >Voisiko talon omistaja kertoa millaiset ovat tuollaiset lauteet käytössä. Onko ne kuumat ja tuleeko uimahallifiilis? Miten saumat? Itse vannon puun nimeen, mutta hieno vaihtoehto modernimmalle perheelle :) Bloggaajan kissat ovat supereita! Meillä on myös kaksi kissaa ja isäntä kurkkaa aina ruudulle kun sun kissoista saan lukea. Muuten ei blogeista perusta. Kiitos muutenkin kivasta blogista, kirjoitat itsenäsi ja omasta näkökulmastasi kivasti!

 17. S
  26.2.2011 / 19:29

  >heippa te kaikki!kiitos kommenteistanne, voisin kuvitella että talon omistajat ovat niistä todella iloisia :). varmasti saatte vastauksia kysymyksiinne, kunhan omistaja ehtii ne lukemaan, odotellaan siis siihen asti!

 18. S
  26.2.2011 / 19:39

  >vastailen nyt minua ja blogiani koskeviin kommentteihin!Kaisu: kiitos paljon, niin ihana kuulla että viihdyt blogini parissa :). saan hurjasti lisämotivaatiota kirjoitella näitä juttuja ku kuulen/luen tuollaista :).nämä kuvat ei ole mun ottamia, vaan talon perheenäiti lähetti ne mulle :).huomasitko Sannan kommentin tuota allasta koskien?Sanna: joo voin kuvitella et kaupunki kiinnostais ;). talon omistaja tahtoi pysyä anonyyminä. Nanna: aika erikoinen jakso oli, tai morsian… puku oli kaunis! nauru tosiaan hiukan erottuva :DAnnika: KIITOS TIEDOSTA!!! aivan ihana juttu! toivottavasti koirilla on nyt tosiaan paremmat oltavat <3. odotan innolla niitä kuvia :). suuret kiitokset sulle ja sun veljelle, ihana että on tuollaisia ihmisiä joilla on sydän paikallaan ja jotka todella välittävät eläimistä <3. mukavaa kevättä sinnekin, kiva että sain sinusta lukijan :))Mari: aivan ihana miten kehuit meidän kisuja <3. kiitos paljon, kisut kehrää ja lähettää lauantaisen miaun ja miun teidän kissoille!ihana että tykkäät mun blogista ja kirjoitustyylistäni :)). mukavaa lauantaita teidän perheelle!!

 19. S
  27.2.2011 / 10:57

  >Tässä talon omistajan vastauksia kysymyksiinne:- keittiön välitilaelementti on Puustellin oma elementti, joka on liimattu seinään. Pinta siinä on tuollainen "alumiininen".- Silgranit-altaaseen olen älyttömän tyytyväinen. Ei naarmuunnu ja helppo pitää puhtaana.- Lauteet on ennemminkin kylmät kuin kuumat, yksi sanoikin että olisi ehkä kannattanut laittaa lattialämmitysputket lauteisiin, mutta meillä on irtoritilät, joten on ihan miellyttävät :)- Lattia on kolmeen kertaan lakattu kirkkaalla lakalla (ja idean olen saanut Sannan linkittämästä kodista, ovat minun tuttujani).

 20. S
  27.2.2011 / 10:59

  >Lauralle vastaan vielä:meidän kylpyhuoneessa on tuota samaa seinälaattaa. sitä myy Kaakelikeskus!

 21. Merttuli
  26.12.2011 / 23:03

  >Hei :) Eksyin vahingossa blogiisi…ja wau tempauduin hetkessä mukaan ihaniin kirjoituksiin ja ideoihin :) Kalkkisaostumat lähtee mielestäni parhaiten ihan happamalla yleispuhdistuaineella, joita saa erikoisliikkeistä. Ovat kuiten oikein käytettyinä ja annosteltuina helliä pinnalle ja tehokkaita. Häätyy vaan muistaa neutraloida aina pesty pinta happaman / emäksisen pesuaineen jälkeen :)

 22. S
  27.12.2011 / 15:02

  >Merttuli: moi ja kiitos kivasta kommentistasi! mukava että löysit tänne :).toivottavasti tämä vinkkisi tavoittaa apua kaipailleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.