>Designin ystävän koti

>

Pitkästä aikaa vuorossa vierailu lukijan kotona!
Tämänkertainen koti on vuonna 1990 valmistunut 77-neliöinen rivitalokolmio Lounais-Suomessa. Kolmiossa asuu I miehensä ja kahden kissansa kanssa.
I sanoo käyttävänsä sisustuksessa mielellään suomalaista designia; Woodnotes, Iittala, Secto Design, Muurame, Eero Aarnio ja Yki Nummi. Ulkomaisesta designista häntä on viime aikoina miellyttänyt mm. Kartell


”Tykkään sisustaa suht modernisti ja minimaalisesti, mutta silti kaipaan lämpöä, jota koitan tuoda mm. pehmeillä väreillä ja tekstiileillä. Pyökkiä meiltä löytyy melko paljon, vaikkakaan se ei ole mun lemppari enää. Ehkä sitten seuraavassa kodissa saan jonkin muun sävyn tilalle :) Valkoiset kalusteet olkkariin on haaveissa!”
I kertoo. 

Sitten kuviin! 


Olohuoneesta löytyy kiva sohvanurkkaus Linumin tyynyjen kera. Tällä hetkellä tehosteväreistä suosiossa on vanha roosa.

Olohuone toisesta suunnasta:Ruokailuryhmä muodostuu Vepsäläiseltä hankitusta pöydästä sekä Kodin Ykkösestä hankituista tuoleista.

Keittiön tasolta löytyy mm. Soihtu ja Eero Aarnion Tuplakupla:

Eteisestä on avoin näkymä sekä keittiöön että olohuoneeseen:
Keittiössä Eero Aarnion Puppy ja Stefan Lindforsin Lundialle suunnittelema Matilda-
jakkara.

Aulasta johtaa ovet asunnon kahteen muuhun huoneeseen: makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen.

Tässä kivan modernisoinnin pääsiäisen aikoihin kokenut eteinen:

Makuuhuoneesta löytyy ihanien tekstiilien lisäksi mm. Muuramen yöpöydät:

Huoneen yhdessä nurkkauksessa komeilee Kartellia sekä tuolina että pöytänä/jakkarana:

Kurkistus aulasta työhuoneeseen:Täältä löytyy jotain samaa kuin meidän kotoa; Flower-tuoli:Lopuksi vielä kurkistukset vessaan ja kylpyhuoneeseen:


Jep, löysin vaikka mitä ihania himotus-designtuotteita, mites te? ;)
Comments

 1. Mussu
  7.5.2011 / 09:50

  >Ihanasti kaikki huoneet sointuvat toisiinsa ja jatkavat samalla tyylillä, täydentävät toisiaan. Erityisesti pidin makuuhuoneen ja rahin päällä olevista suloisista tyyny röykkiöistä. Ja kahden täystuhon äitinä jaksan aina ihailla noin upean siistejä koteja. Varmastikin omistajansa näköinen koti, persoonallisuus paistaa läpi viimeistellyistä yksityiskohdista.Kiva postaus ja kaunis koti.

 2. LauraR.
  7.5.2011 / 10:20

  >Mulla on erillinen kirjanmerkki kansio selaimessa sisustusaiheisille jutuille. Jostain kumman syystä lähes kaikki linkit mitä siellä on, vievät sinun blogiisi :D Ideoita on hyvä keräillä…

 3. Outi-Hyypiön elämää
  7.5.2011 / 10:51

  >Kivoja sisustusjuttuja ja desingtavaroita. Mutta tuli vähän sellanen fiilis että liika on liikaa. Hankittu tavaroita vain desing-leiman vuoksi. Noo hyvä mun sanoa, kun en omista ensimmäistäkään desing-huonekalua tahi valaisinta :)

 4. S
  7.5.2011 / 11:24

  >Mussu: oon samaa mieltä et ihanasti jatkuu sama tyyli läpi koko kodin :). ja tekstiilit herkullisia, varsinkin se Ikean tuoli tyynyineen :PLauraR.: heh, ai jaa :D. on tosiaan erittäin hyvä idea keräillä ideoita ja hahmottaa sitä omaa makua! ei tuu sit niin hutiostoksia ku ajatukset ehtii muhia :)Outi: niin nää on makuasioita :). toiset arvostaa designia, toiset ei. mä taas tykkään et design-tuotteet on klassikoita enkä ainakaan ite kyllästy niihin ja ne säilyttää arvonsa. esim. halpisvalaisimia tulee ostettua vuosittain aika läjä, minkä oon lopettanu… aion panostaa valaisinhankintoihin, ostan sellaisen minkä ihan varmasti haluan enkä osta sitä design-leiman vuoksi, vaan siks et tykkään just siitä valaisimesta. harkitsen ostosta hyvän aikaa ja sit tiedän et jaksan katella sitä vuosikausia, ku sen lopulta hankin :). ku taas jotku tavaratalovalaisimet oon ostanu hetken mielijohteesta ja kypsyny niihin parissa kuukaudessa :D. se on tuhlailua, mut tää on toki vain mun mielipide. hyvä et makuja on monia ettei kaikki kodit oo samanlaisia! :)

 5. Jansku1985
  7.5.2011 / 11:29

  >Ihana koti! Harmonisilla ja lämpöisillä sävyillä sisustettu <3 Pidän muutenkin modernin ja ns. country henkisen sisustuksen yhdistelmästä. Tosi kodikkaan oloinen ja näköinen :)Täytyy myöntää, etten itse omista yhtään design huonekalua tai piensisustusta, mutta tykkään kyllä siitä… kunhan sitä on kohtuudella!

 6. Pieni Lintu
  7.5.2011 / 13:00

  >Kaunista ja hienoa, vaikka ei ihan omaa tyyliä!

 7. Saila
  7.5.2011 / 13:04

  >Voi että löyty moniakin himotustuotteita! :D Lokkivalaisin tulee heti meidän tulevaan kotiin ruokapöydän päälle, mutta mielellään sinä suurempana kokona. Jos joskus saan sen korkean olkkarin, niin haluan tuon Seppo Kohon Octon valkoisena ja mahdollisimman suurena ja Secto-seinävalaisimet ois ihanat mustana eteiseen esim. sillain että toinen ylöspäin ja toinen alaspäin. Kartellin Componibilit tahtoisin yöpöydiksi valkoisina. Mun 4vee tytät toivoo Kartellin Bourgieta omaan prinsessahuoneeseensa (nähnyt kavereiden olkkarissa ko. valaisimen). Kyllä varsinkin Suomi-design on mun makuun! :D

 8. S
  7.5.2011 / 13:53

  >Jansku1985: munki mielestä kivan harmoninen :)Pieni Lintu: :) aivan, aina voi ihastella muitakin tyylejä :)Saila: Componibilit oiski tosi kivat yöpöytinä, tykkään itekki :). oi onpa siellä määrätietoinen 4-vuotias tyttö ;). sehän sopiski ihanasti sellaseen prinsessahuoneeseen, toivottavasti hänen toive toteutuu jonain päivänä :)

 9. Anonymous
  7.5.2011 / 14:07

  >En ole aiemmin kommentoinut, mutta nyt oman muuton lähestyessä on pakko tiedustella, että tiedätkö mistä ystäväsi on hankkinut tuon eteisessä olevan kenkäkaapin? Eleettömän valkoista on etsitty ilman vetimiä ahtaaseen tuulikaappimme.

 10. Hanna
  7.5.2011 / 15:29

  >Oi kaikkia ihania juttuja bongasin!Minulla on sinulle blogissani jotain =)

 11. Taru
  7.5.2011 / 15:42

  >Onpa kaunis koti! Tuo Seppo Kohon Octo-valaisin on ehdoton suosikkini, niiiiiiin kaunis. Olisin halunnut sen ruokapöydän päälle, mutta se on liian iso (=korkea) meille, kun huonekorkeus on vain n.2,5m. Nyt harkitsen Sectoa (tai kahta), mutta ei se ole sama :( Vaikka kaunis sekin on :)Sopivien valaisimien löytäminen tuntuu olevan ihan hirvittävän vaikeaa…Design-kalusteet kyllä kestävät aikaa, meillä on ollut artekin pöytä + tuolit, mutta myimme me ne liian pieninä pois, edelleen suren myyntiä. Tällä hetkellä meille mahtuisi kaksi pöytää rinnakkain, mutta myyntitilanteessa ei. Lisäksi design-kalusteet painivat kestävyydeltäänkin ihan eri sarjassa ikea-laadun kanssa ;) jota meiltäkin kyllä löytyy. Taru

 12. Anonymous
  7.5.2011 / 20:52

  >Haluan kiittää kaikkia kauniista kommenteistanne :) Ja mitä tuohon design-asiaan tulee, niin yhtäkään esinettä ei meille ole hankittu design-leiman takia. Ko. klassikot vain ovat mielestäni kauniita, kestävät aikaa ja ovat laadukkaita. Koti on meille tärkeä paikka ja haluan panostaa siihen. Haluan myös osaltani tukea kotimaista suunnittelua. Ja kuten S:kin sanoi, "halpis"tuotteisiin kyllästyy nopeammin ja rahaa kuluu turhaan. Mutta tosiaan, makunsa kullakin eikä niistä asioista kannata kiistellä :)Mukavaa viikonloppua kaikille ja onnea äideille huomisen johdosta!-I-

 13. S
  7.5.2011 / 22:46

  >Anonyymi: tässä lukijan kodissa on sama kenkäkaappi eteisessä ku meillä eli tiedän sen vuoksi et niitä myy Kodin Ykkönen :)Hanna: kiitos ihanainen <3Taru: joo mun mielestä niitä ihania valaisimia on ehkä liikaakin tarjolla, valinnan vaikeus ;D. todellakin design-kalusteet kestää aikaa! suorastaan ekoteko hankkia niitä :))I: tosi hyvin sanottu: meillekin koti on tärkeä paikka, maailman tärkein eikä siihen panostaminen oo turhaa <3. hyviä pointteja!ja ei kai nyt kukaan voi olla niin tyhmä et ostaa tuotteen vain siks et se sattuu oleen joku design-tuote :D. jokainen tehköön kuten parhaaksi näkee :)mukavaa viikonloppua sullekin!!

 14. Hanna
  8.5.2011 / 19:28

  >Todella kaunis koti! Monta persoonallista juttua, jotka tekevät tästäkin kodista yksilöllisen. :)Ihania yksityiskohtia!

 15. Elämän Helmiä
  8.5.2011 / 21:00

  >Ihana!Mistä oli tuo kenkäkaappi eteisessä?-päivi-

 16. Taru
  8.5.2011 / 21:51

  >Haluaisin vielä kysyä kodin omistajalta, I:ltä, että minkälainen valo Kohon Octo-valaisimessa on? Onko himmeä vai saako siitä riittävän yleisvalaistuksen halutessaan? Kuten näet tuo valaisin on lähes päähänpinttymä minulle ;) Mittailin uudelleen ja EHKÄ sen sittenkin voisi laittaa ruokapöydän päälle, olen niin innoissani tästä havainnosta. Ainakin sitten makuuhuoneeseen (sopisi kalusteisiin sielläkin), jos näyttäsi hullulta pöydän päällä.Onneksi asiaa ehtiä miettiä, koska tämän hintaluokan valaisinta varten täytyy säästää :)Taru, taas :)

 17. S
  9.5.2011 / 09:54

  >Hanna: niin on!!Elämän Helmiä: kenkäkaappi on Kodin Ykkösestä, meillä on sama :)Taru: toivottavasti I näkee tämän kommentin, mut jos ei niin lähetän hänelle sähköpostia ja kysyn :). mut luulen et voi kyllä käyttää tarpeeks tehokasta lamppua niin et valaisee riittävästi. totta, säästämistä tollasiin valaisinhankintoihin tarvitaan, mut sit sitä arvostaa entistä enemmän :))

 18. Anonymous
  9.5.2011 / 17:54

  >Taru kyseli Octon valaisutehosta: valaisee kyllä hyvin. Energiansäästölamppu meillä niissä on, makkarissa lämminsävyinen ja olkkarissa kylmänsävyinen väri polttimossa. Ja tuo kylmänsävyinen polttimo valaisee paremmin. Octossa on rivat sen verran harvakseltaan, että hyvin saa yleisvalaistuksen, kun taas Sectoissa on rivat sen verran tiuhaan, että ovat lähinnä kohdistus -ja tunnelmavalaisimia. Voin kyllä suositella Kohon valaisimia, todella kauniita! Mä olen tilannut kaikki meidän Kohon valaisimet Finnish Design Shopista. Ovat ainakin ennen olleet siellä halvempia kuin monissa myymälöissä ja todella nopea toimitus ja lisäksi postimaksuja ei tule yli 100€:n toimituksiin. Ja ilmaiseksi siis silloin toimitus kotiinkin, mikä on hyvä, sillä etenkin Octoissa laatikko on hervottoman kokoinen :)Kenkäkaappi tosiaan on Kodin Ykkösestä. Mielestäni tosi kätevä, mulla mahtuu siihen 23 paria kenkiä! Ja materiaalinsa vuoksi helppo puhdistaa ja pitää puhtaana.-I-

 19. Taru
  9.5.2011 / 20:48

  >Kiitos kovasti I!! Olen käynyt paikallisessa liikkeessä jo aiemmin kyselemässä hintoja ja täysin kilpailukykyinen oli design shopille :) Kummasti lenkit usein kulkevat näyteikkunoiden ohi (täälä myydään Kohon valaisimia kahdessa liikkeessä)ja käyn valaisimia ihailemassa samalla, koirakin on tyytyväinen, kun saa kerrankin haistella rauhassa :)Taru

 20. S
  9.5.2011 / 23:10

  >I: kiitti vastauksesta, muakin kiinnosti :)Taru: hih, koira varmasti tykkää tommosesta näyteikkunashoppailusta ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.