>Terassirungot valmiina

>

Kuten lupasin, otin teille muutaman kuvan terasseista. Varmaan sata kyselyä on jo tullu terassejamme koskien, mut maltti on valttia! Tällä hetkellä sekä mulla että miehellä on töissä kiireisimmät ajat meneillään (tosin mun työkiireet ei juurikaan terassirakentamiseen vaikuta ;)). Mies on tosiaan tehny pari viikkoa 14-15 tuntista työpäivää, joten ymmärrettävästi terassihommat on saanu oottaa. Me rakennettiin talokin noudattaen mahdollisimman stressitöntä rakentamista, joten sama periaate jatkuu edelleen. 
Kunhan saadaan kaikki terassimatskut tilattua ja haettua, ei sitte enää kauan nokka tuhise ku on valmista! Mun tehtävä on sit ajoittaa terassikalusteiden tilaaminen oikeaan aikaan et ne on meillä sit heti ku tarvitaan ;). Terassikalusteet tilataan Maskusta
Tiedän muuten ainaki yhden kissan, joka tulee nukkumaan 19 päikkärit/päivä terassikalusteilla! Nyt tähän asti nukkumapaikaksi on päätyny terassilankkujen sahaamispöytä ja sieltä mieluiten suurin sahanpurukasa… Se on ruuvarikissa niin ku mies sanoo :)) (aina autotallissa hääräämässä). 

Ruuvarikatten myös kuvassa:

Eli kuten näätte, osa terassista jää katoksen alle. Sinne sijoitan ruokailuryhmän. Katettu osuus on noin 15 neliötä. Askelmaa alempana on sitten patio, johon tulee sohvaa jne. ;). Pation koko on noin 25 neliötä. 

Siinä kyllä kelpaa kesistä viettää aurinkotuolissa :P. Kiva ettei tuon autotallin puoleisella tontilla oo vielä taloa, enemmän omaa rauhaa :)

Tältä puolelta löytyy sitten saunaterassi:

Tästä terassista tulee hieman pienempi; tuli tontin raja vastaan ;D

Terassin vieressä on sopiva paikka paljulle, jos joskus sellanen halutaan:

Tällä suunnalla on tie, joten tänne puolelle tehdään joku kiva sermi, samoin terassin pisimmälle sivulle ettei oo aivan suora näköyhteys naapuriin… 
Voih tuolla sitte saunan jälkeen ilta-auringossa vilvotellaan :))

Jos joku tykästyi meidän ulkoverhouksen harmaaseen sävyyn, se on Tikkurilan 565X. Sulautuu hyvin yhteen harmaiden ikkunapuitteiden sekä peltiharmaan kans. Meillä on talon harmaissa osissa ikkunapuitteet harmaat ja valkoisissa osissa valkoiset. 
Parhaiten maalikoodin saa selville ku ihan rohkeasti astelee taloon kysymään, niin mäkin tein, hih!

Comments

 1. Outi-Hyypiön elämää
  27.5.2011 / 09:28

  >Hyvännäköstä tulloo!Hei, voin sanoa että teidän terassinrakentaminen tapahtuu pikavauhtia. Meillä rakennettiin tähän minipihaan terassia saateri 3 vuotta. Ja toissa syksynä terassi talvehti tuonnäköisenä kun teillä on terassi nyt. Voit vain kuvitella kuinka onnellinen olin viimekesänä kun terassi tuli vihdoinkin valmiiksi. Meidän oma iisakin kirkko.

 2. Soile
  27.5.2011 / 09:35

  >Teille tulee niin upeat oleskeluterassit! Nyt huomaa vieläkin paremmin kuinka nappivalinta se harmaa komposiittilauta teidän terassille olisi:) Tosin sen te olette taitaneet jo valitakin; vai? Teillä on malttia odotella valmista, mutta sen sijaan minä tuskin maltan odottaa, että näen upean terassinne sisustettuna! No okei; yritän odottaa yhtä maltillisesti;)

 3. S
  27.5.2011 / 09:42

  >Outi: kiitos, kiva kuulla :). ja mahtavaa et jonku mielestä tapahtuu pikavauhtia :D, lohdutti paljon! sitä tuntee turhautumista ku en voi nyt vapaapäivänäkään esim. alkaa terassilautoja paikalleen paukuttaan :D. teillä onki ihana terassi!Soile: voi kiitos kiitos kiitos, ihana kommentti :)). hassua, kommentoin samaan aikaan sun blogiin ku sinä tänne :D. ja juu, terassimatsku on päätetty! avajaisia odotellessa :P

 4. J
  27.5.2011 / 10:37

  >Mahtavan kokoinen terde tulee teille! Mahtuu sohvaa ja pöytäryhmää :) Meille tulee joskus palju..sitte joskus :)Pitäsköhän munki rohkasta ja käydä yhestä talosta kysymässä maalisävyä :) Monesti oon miettiny ku ohi ajettu, et meenkö ja ääneenki sanoin sen miehelle. Vastauksena tuli "No et varmana mee, etit netistä" :DD

 5. Niina
  27.5.2011 / 11:23

  >Kerrassaan upeat terassit teille tulossa! Meillä asustaa kanssa tuollainen ruuvarikissa :) aina mukana, kun jotakin tehdään :D

 6. Mia -Willa Oliviasta
  27.5.2011 / 11:43

  >Teille tulee tosi kivat terassit ja se että löytyy sekä katettu että avoin terassi, niin antaa mahdollisuuden monenlaiseen oleskeluun säästä riippumatta.Minäkin muuten hain meidän nykyisen talon värin kävelemällä erääseen taloon ja kysymällä:)

 7. Hanna
  27.5.2011 / 12:06

  >Lupaavalta näyttää! Ei mikään pikku terde tulossa ;)

 8. Anonymous
  27.5.2011 / 12:16

  >Tosi hienot terassit teille tulossa! Meilläkin on kaksi "Remonttikilliä", erityisesti Olivia on aina kaikessa mukana :) -Pilvi

 9. Mari
  27.5.2011 / 12:26

  >Kiva kun näytit kuvia ulkoapäinkin. Itse olen pähkäillyt miltä näyttäisi tumman harmaa seinä tumman harmailla ikkunapuitteilla. Eikä yhtään hassummalta :)Onko teidän tummanharmaat ikkunapuitteet sitten mahd. RAL7024 (se perus tummanharmaa)?Hassusti olet valinnut silti saunaterassille valkoisen oven?ps. minä rohkeana tyttönä maalasin kestopuuterassini. Tosin tuli hieman liian sinertävä harmaasävy. mutta minkäs teet, kun pistin miehen maalikaupoille sanoin "kivijalan harmaata" :/

 10. S
  27.5.2011 / 12:45

  >J: heh joo… älkää ostako puupaljua, kamala pitää puhtaana!! kannattaa ehdottomasti satsata muoviseen tai sit tehdä teräksinen vaikka ite. ja ehdottomasti kysymään sävyä, kyllä ihmiset tietää mikä homma on metsästää oikeaa sävyä. ja jos lyödään ovi kii nenän eestä, osoittavat sillä vain oman moukkamaisuutensa :DNiina: kiitos, kiva että näyttää siltä jo nyt :DMia: kiitti Mia :). totta, katettua osuuttakin on hyvä olla Suomen kesässä :)Hanna: joo isossa talossa pitää olla myös isot terassit ;DPilvi: kiitoksia!! oih, Olivialla on niin ihana nimi ja söpönen on kisukin!Mari: arvaa, ei oo tullu kertaakaan mieleenkään et yks ovi pitäis olla harmaa :D. näin sitä sokeutuu tälle hommalle! mut ei tuo mua häiritse kuitenkaan, siis tuo harmaa. siinä enemmän merkkaa se, miltä näyttää sisälle kodinhoitohuoneeseen. ois kamala ku siellä ois harmaa ovi (muutenki varjoisan puolen huone) ja haluan ehdottomasti et ovi on molemmilta puolilta samanvärinen. eli ei siis vaihtoehtona et ulkoa harmaa ja sisältä valkoinen :). oon tyytyväinen tähän! jep tuo RAL-koodi, ei oo muita harmaille. oi oi mikä munaus, miehet ei erota värisävyjä!! hyvä jos mustan erottaa valkoisesta :D

 11. Anonymous
  27.5.2011 / 13:02

  >Tosi kivalta näyttää tuleva terassi ja voi, miten isokin vielä! Ja talo autotalleineen myös kauniit. Te onnekkaat, kun on noin kaunis koti kaikkineen!! Ja "iskän" pikku apuri tietysti touhussa mukana ;) Voin vaan kuvitella teidän neidit nautiskelemaan auringosta tuolla terassilla, varmaan odottavat teitäkin kuumeisemmin sen valmistumista :)-I-

 12. Anne
  27.5.2011 / 13:07

  >Hyvännäköisiä terassinrunkoja siellä! Ja se on tietysti erittäin käytännöllistä, että osa terasseista on katoksen alla. Saas nähdä mitä itse keksin noiden terassien suhteen aikanaan. Ainakin takapihan puolelle pitää saada kunnon oleskelutilat.

 13. Anonymous
  27.5.2011 / 13:26

  >Onpa hienon näköistä, ja sanopas siipalles, että laadukkaasti toteutettu runko!:) Täytyy niitä miehiä muistaa kiitellä. Innostuvat sitten tekemään lisää :) Hyvät harmaat, oikein hyvät ja profin keskiharmaa terassimatsku sopii hyvin sävyihinne. Meille tulee puunsävyiset kuultomaalatut puuosat, sävy sora valtin kuultokartasta. Jännittää niin että vatsa on kääntyä ympäri, että miltä se sitten näyttää. Sisko sanoi että laita tumman harmaat, arvaa onko pää sekaisin että mitä nyt sitten laittaa. Haluaisin jotain uutta erilaista, ei sitä mitä kaikilla muillakin. Mutta mitä? Onko sulle tullut uusia ideoita? Terkuin, N

 14. Päm
  27.5.2011 / 14:11

  >Hei mut nehän on koht valmiit :) ne laudat räiskii tosi nopsaa :) KOhta pääset sisustelee….se on IHANAA!!!! <3Kivaa viikonloppua! <3

 15. Rags
  27.5.2011 / 14:26

  >Hyvin on edistyneet hommat! Terasseista tulee varmaan upeat, varsinkin kun paaset niita sisustamaan! Asutte ihanalla paikalla ja talo on kaunis ulkoakin pain!Hauska tuo ruuvarikissa. :-) Kylla sun miehella on sitten ihana apulainen!Tykkaako muuten vanhempi kisu olla noin paljoa ulkona kuin nuorempi?

 16. J
  27.5.2011 / 14:52

  >heh, no just puupaljua ollaan mietitty :) mut taidetaanki harkita jotain toista vaihtoehtoo sit.. saa ny nähä ku anoppilaan ovat just sellasta hommaamassa, et miten kova homma se on pitää puhtaana.

 17. S
  27.5.2011 / 16:17

  >I: voi kiitoksia ihana kehuista :). heh, nuorempi kisu varsinki rrrrakastaa nukkua kalusteilla joissa on pehmusteet :DAnne: kiitti :). juu kannattaa satsata, terassit on kesällä kuitenki tärkeet ja niillä oleskellaan paljon!N: hih, kiitos :)). ja terveiset menee perille! :D kyllähän mies tekis jos ois vapaa-aikaa, joutuu viikonloppunakin olla töissä töiden valvojana, mut onneks lyhyempää päivää!öö nyt meni hiukan ohi, uusia ideoita minkä suhteen? meidän terassit on päätetty kyllä jo, oikeestaan viikkoja sitte että paras ettei tuu uusia ideoita enää tässä vaiheessa :DPäm: juu kohta pääsen, kunhan ois aikaa räiskiä ne laudat tohon pintaan… sitä ootellessa, en ressaa :)). kiitos samoin! <3Rags: kiitos paljon :). munki mielestä tää paikka on ihana, luonnonläheinen! on vaihtelevaa maastoa (mäkiä) ja luontoa, ja onneks metsää! ois kurja rakentaa puuttomalle maalle, esim. pellolle mihin eka meinattiin… apulainen on kyllä ihan ylihuippu! <3 ruuvarikissalla on tauko, makoilee tässä viekussa <3. siis vanhempi kisu on pihalla koko ajan!! oon jo huolissani ku neitiä näkyny viimeks aamulla :/. se on älytön saalistaja!! voi kyllä olla et nukkuu tossa takapihan metsikössäkin :D. monesti tulee sisälle ja koko turkki tuoksuu ihan nurtsille :D. luulen et vanhempi käy kauempanakin, nuorempi lähinnä omalla pihalla hengaa…J: niin tarkennan vielä et mähän tarkotin et puinen sisältä, et semmosta ei kannata hankkia :). ulkoapäin voi toki olla puinen :D. mut kattokaa miten anoppilassa käy, ekojen käyttökuukausien jälkeen ne vaikeudet vasta alkaa :/

 18. Anonymous
  27.5.2011 / 16:34

  >No, ilmankos naissa ulkokuvissa nakyy aina nuorempi kisu, han kun viihtyy kotosalla. Toivottavasti vanhempikin muru saapuu pian kotiin! Ihanaa viikonloppua teille! :-)Rags

 19. Padmerine
  27.5.2011 / 17:38

  >Kohtahan se jo valmis on! Sitten vaan ottamaan aurinkoa ja rentoutumaan kylmän juoman kera :)

 20. S
  27.5.2011 / 17:54

  >Rags: joo se on niin linssilude!! :D vanhempaa ei näy vieläkään, vaikka oon vihellelly yms. :/ se on rasittava ku menee menojaan niin itsekkäästi!!! mä saan paniikissa kotona ootella.Padmerine: voi te ootte ihania ku elätte niin mukana :) kiitos kommentistasi!

 21. Marika
  27.5.2011 / 20:31

  >Teille tulee tosiaankin hyvänkokoinen terassi, kyllä siellä kelpaa viettää aikaa ja nautiskella. Palju kuulostaa tosi kivalta. Hankkikaa se vaan, mä olen heti ekana jonossa tulossa paljuilemaan :DAikamoisia työpäiviä miehesi tekee, huh. Toivottavasti pääsee kuitenkin lepäämäänkin välillä.

 22. Hanna
  27.5.2011 / 20:35

  >Näyttää ihanalta ja niin tilavalta! Kyllä teidän kelpaa! :)Mekin saatiin selville oikea väri taloon ihan kysymällä suoraan ihmisiltä, joilla oli kivan värinen talo. :D

 23. S
  28.5.2011 / 12:05

  >Marika: kiva kuulla :)). heh, ei nyt ainakaan näillä näkymin oo paljua tulossa :D aattelin et poreamme saa riittää. harkittiin kyllä sen ostoa, mut jätettiin tulevaisuuteen… juu mies on nytki töissä, onneks ei iltaan saakka!Hanna: kiitos paljon <3. joo se on kyllä hyvä keino selvittää maalisävy, ei tarvi arpoo ja arpoo :D

 24. Satu
  28.5.2011 / 22:05

  >Ihanan iso terassi teille tulee ja tosi kiva tuo "vilvoitteluterassi". Mekin käytiin eilen ostamassa Maskusta aurinkotuolit, nyt vaan odotellaan niitä aurinkoisia päiviä :)

 25. S
  29.5.2011 / 11:35

  >Satu: kiitti, kiva kuulla et oot tuota mieltä :). voi onnekkaat, me ei voida vielä ostaa kalusteita ku ei oo paikkaa mihin laittaa, täytyy vaan ootella… josko se aurinkoki ehtis kuvioihin siihen mennessä ;)

 26. Anonymous
  30.3.2012 / 14:55

  >Sulla oli saunan terassille suunnitteilla joku kiva sermi, nii olis kiinnostanu, et onko teille sellasta vielä tullu tai ootko jotain tarkempaa suunnitellu. Meillä harmaa terassi UMP ProFi Deck ja joku sellanen sermi pitäs saada. Ajattelin ihan kaidetakin vaakarimoituksella, mutta mietityttää, et kun pieniä lapsia niin kiipeiskö ne sit heti ja tulis pääeellä alas ja toisekseen nii ei mitään käsitystä, mitä materiaalia rimoihin, et sopis terassin kans yhteen. nii olisko sulla jotain vinkkejä?

 27. S
  30.3.2012 / 18:08

  >joo niin oli ja on edelleen eli emme ehtineet sitä viime kesänä toteuttaa. tai ehkä emme jaksaneet, halusimme myös lomailla ;).tulevana kesänä on tarkoitus se toteuttaa, koska paljukin tulee terassille, joten mukavampi pulikoida suojassa :)me taidetaan tehdä se puusta ja maalata samalla tummanharmaan sävyllä ku mitä talon ulkovuoressakin osittain on. tästä kirjoittelen enemmän sitten lähempänä kesää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.