Messuhelmi

Nyt ku oon muutaman päivän mietiskelly ja makustellu asuntomessuilla näkemiäni kohteita, on mielessä päällimmäisinä ne, jotka päätyi mun messusuosikeiksi. Suosikkeja on kolme, mutta yksi niistä ylitse muiden!
(Pari pettymystäkin messuilla tuli vastaan, mutta niistä teen ihan oman postauksensa.)Tähän kohteeseen ihastuin sydänjuuriani myöten ja opin omasta sisustusmaustani jotain uutta!
Tämä kohde oli Villa White, kohde numero 36.
Nimen perusteella en osannut odottaa mitään, vaikka kieltämättä se kyllä kauniiseen kotiin viittaakin ;). Myöskään kohteesta ennakkoon näkemäni kuvat ei ollu mitenkään henkeäsalpaavia, mutta paikan päällä mieli muuttui!
Liitin tähän kiinnostuneille pohjakuvatkin (kaksikerroksinen talo & rantasauna):

 

Talo on melkoisen hulppea; neliöitä 222 (eikä siihen sisälly rantasauna…).
Taloa kuvataan mm. näin:

Vaaleutta, valoisuutta, raikkautta meren äärellä.
Yläkerran valoisa, avara ja tehokas pohjaratkaisu on suunniteltu siten, että upeat maisemat ovat aina osana tätä kotia. Makuuhuoneet ovat vierekkäin merenpuoleisella seinällä, joten jokaisesta on upeat näköalat merelle.

 

Ensimmäisenä sisään astuessani näin keittiön, niin kaunis! Tyylikäs ja yksinkertainen keittiö, jossa mm. välitilan puu ihastuttaa valtavasti!

 

Ruokailuryhmä luo ihanan vastakohdan keittiön muuten modernille kalustukselle. Kaunis merimaisema kaunistaa joka huonetta. 

 

Vaikka kovin valkoista, silti lämminhenkistä ja kodikasta! En voinu ku huokailla ja kuvata ku siirryttiin huoneesta toiseen :D

 

Tässä kohteessa oivalsin, kuinka valtavasti pidän pelkistetystä, modernista, valkoisesta sisustuksesta JA muutamista vanhoista huonekaluista siellä joukossa.
Mukana lisäksi ripaus ylellisyyttä!
Aivan loistava toteutus näillä ”eväillä”, wau!

 

 

Alakerran osalta näitä vanhoja huonekaluja oli keittiön pöytä, sohvapöytä ja ruokailuryhmän pöytä. Samoin olohuoneen korkeat kaapit, jotka ei tosin mua niin hirveesti sykähdyttäny :).
Ruokapöytä ja sohvapöytä jäivät mieleeni…

 

 

Kun mentiin portaat ylös, oli ylhäällä vastassa valoisa & avara aula = arkiolohuone, josta on aivan huikeat maisemat merelle!

 

Kuten jo aiemmin tuli ilmi, on makuuhuoneissa lattiaan saakka ulottuvat ikkunat milläpäs muulla kuin merimaisemalla:

 

Tämä nuoren huone on aivan ihana, just mun makuun tämäkin! Vois noissa maisemissa mennä kirja jos toinenkin!

 

Vanhempien makuuhuone niin ikään erittäin ihastuttava mustavalkoisine tekstiileineen. Sängynpääty on samaa materiaalia kuin keittiön välitila! Tuo mielestäni kivaa ”rouheutta” (en tykkää tuosta sanasta, mut tähän ei sopinu mikään muukaan :D) makuuhuoneen moderniin ilmeeseen.

 

Niin ja huomasittehan sängynpäädyn ja yöpöytien (tai -tasojen) muodostaman upean vastakohtaparin? Huikea idea, I’m drooling :P

WC:kin kaunis, isolla ikkunalla varustettu. 

 

Portaiden yläpäästä on näin vaatimattomat näkymät:

 

Tässä keittiön välitilaa vielä lähempää:
Mutta miks ihmeessä keittiön pistorasiat on noin korkealla..? Miten vielä nykypäivänä ja kaiken lisäksi messutalossa sijoitetaan pistorasiat noin et laitetta käytettäessä roikkuva johto on varmasti loistavasti näkyvillä…
Pistorasiat heti tason yläpuolelle seinään tai tasoon upotettuina, kiitos :).


Keittiön välitila ja vanhempien makuuhuoneen sängynpääty jatkuu myös rantasaunassa! Ihanaa jatkuvuutta :)


Pukeutumistila oli tosi kauniisti sisustettu: 

Kuten rantasaunan pohjakuvasta näkyy, on saunassa ikkunoita joka seinällä. Oli ihan pakko istahtaa lauteelle ja kuvitella saunovansa meren ympäröimänä :P
Aivan ihana koti, johon voisin helposti kuvitella itseni asumaan. Useissa kohteissa tulee aina mieleen mitä muuttaisin, mut täällä en vielä keksiny mitään muutettavaa (paitsi ne olkkarin lasikaapit, mut se on pientä).

Tämä oli melko yleinen näky messupihoilla: paljon kiviä. Myös tuijat oli erittäin suosittuja.
Jotenkin häikäistyin niin tästä kohteesta, etten muista alakerran kodinhoitohuone-wc -akselilta mitään :D. En muista siellä edes käyneeni, joten ei ku uusintakierros ja pian!

Comments

 1. Anonymous
  17.7.2011 / 11:13

  >Juu, kyllähän tuolla kelpais asustella ;) Ihanan kevyt ja raikas sisustus ja ah, mikä maisema! Vanhempien makkari oli tosi kiva ja wc:n kuvan muistan leikanneeni Dekosta sisustuskansiooni :)Valkoisia sohvia/keittiön tuoleja en osais meille kuvitella, niin kauniita kuin muiden kodeissa ovatkin. Toi pistorasiahomma on kyllä ihan totta ja tota teidän ideaa haluankin toteuttaa, jos joskus ite rakennetaan. Vihaan näkösällä roikkuvia johtoja! Meillä ne kyllä onkin kaikki piilotettu, paitsi kahvinkeittimen johtoa ei oikein kourun alle saa.Tuossa ei varmaan naapuritalo ollut ihan liki ja ainakin meri karsii ohikulkijoita, mutta olen välillä miettinyt, mahtaako tuollaisten ikkunoiden kanssa tulla sellainen olo, että on näyteikkunassa? Kun kaikki näkyy ulos. Totuttelukysymys niidenkin kanssa eläminen tietty on ja kyllähän ne ihanasti tuo valoisuutta sisälle.Oot kyllä onnekas, kun pääset messualueelle kiertelemään vaikka joka päivä!-I-

 2. Hanilo
  17.7.2011 / 12:07

  >Asuntomessuille pitäisi itsekin päästä käymään. Olen selannut deco lehdessä olevan esittelyn messutaloista melkein puhki! Tänä vuonna näyttäisi olevan paljon sisustusjuttuja omaan makuuni. :)

 3. Anonymous
  17.7.2011 / 12:09

  >Aivan ihana! Makaan en muuttais mitaan, mulle kelpaisi ne olohuoneen kaapitkin! :-)Tosi upeita vanhoja huonekaluja (tykkasin kaikista) ja miten hyvin sopii modernien valkoisten kanssa, absolutely fabulous!!! Ja mika nakoala… wow!Rags

 4. Onnenkyynel
  17.7.2011 / 12:47

  >MIELETÖN!!!Joskin näis "ikkuna"taloissa noi verhoviritykset ei vaan mitenkään toimi mun silmään.Muuten kokonaisuudessaan hulppea talo ja sisutuskin vissillä maulla toteutettu.

 5. 04620
  17.7.2011 / 13:51

  >Mä olen niiiiin kateellinen! Täältä ruuhka-Suomesta on kivuliaan pitkä matka Kokkolaan, joten tänä vuonna on pakko jättää messut väliin.Tuo talo on kyllä todella kaunis ja antaisin vaikka oikean käteni, että voisin itsekin sisustaa noin vahvasti valkoisella, mutta kun on koira, lapsi ja aviomies, olisi kivaa tehdä valveilla ollessaan muutakin kuin siivota taukoamatta. :D

 6. Marika
  17.7.2011 / 14:14

  >Hieno koti! täytyy kyllä olla sun kanssa ihan samaa mieltä että olkkarin pitkät kaapit ei oikein sovi kokonaisuuteen, jotenkin rikkovat sitä. Kyllä noita maisemia kelpaisi muuten kyllä ihailla.

 7. Paula
  17.7.2011 / 14:18

  >Yksinkertaisesti upea! Hienoja yksityiskohtia ja rauhallinen, selkeä kokonaisuus. Ehkä itse joutuisin muutaman pienen jutun vaihtamaan, jos tuossa asuisin :). Eikä sille mitään voi, että upeasta sisustuksesta huolimatta kaikista kauneinta tuossa on upea merinäköala, ja miten se on otettu (syystäkin) huomioon myös makuuhuoneissa.

 8. S
  17.7.2011 / 15:02

  >I: tuskin meillekään ikinä valkoisia sohvia tulee, siks niitä onki kiva ihastella :). kyllä tossa oli naapuri aika lähellä. esim. rantasaunasta ku nousee ni kyllä se peppu sinne naapuriin vilkkuu :D.ainakin makkareissa on verhot ehdoton, mut en usko et mulle tulis ongelmaa suurten ikkunoiden kans. tiäkkö niihin tottuu! olin esim. meidän olkkarin ikkunoiden kans ihan hysteerinen et pakko äkkiä saada verhot.. no se sit jäi ja hetken päästä huomasin ettei tohon mitään eteenvedettäviä verhoja enää tarvikaan… niin sitä vaan tottuu!Hanilo: voi toivottavasti pääset messuille, ei oo yhtään sama lukea lehdestä :)Rags: jep, oon niin samaa mieltä :). aivan upea kokonaisuus!Onnenkyynel: jaa millaset verhot sä haluisit? tarkoititko makkarin verhoja? mua vois vähä häiritä verhojen yläpuolelta, avonaisesta osasta sisääntulviva valo… haluan nukkua pimeässä :)04620: voi harmi ettet pääse messuille, mut nauti lehdestä ja messupostauksista sit senki eestä :). ja ymmärrän mitä tarkoitat ton valkoisuuden kans, sen takia meidänkin sohva on tummanharmaa :DMarika: eikö ookki aivan ihana :)). ja jotenki tykkään miten sisustukseen on kuitenki saatu ripaus ylellisyyttä :)Paula: joo varmasti mäki muutamia pikkujuttuja vaihtaisin, en oo vielä niin yksityiskohtiin mennytkään, mut näin suuremmassa näkökulmassa ku kattoo ni ei heti tuu mieleen mitä pitäis vaihtaa :)

 9. Anonymous
  17.7.2011 / 15:16

  >Aivan törkeen IHANA <3 <3Vielä eilen ystävän kanssa jahkailtiin lähdetäänkö messuille ollenkaan. Tänään, kun molemmat luki ja näki sun postauksen, niin vedetttin kalenterit esiin ja sovittiin päivä milloin mennään = D-Nuppu-

 10. Sirutuuli
  17.7.2011 / 16:30

  >On se ihana!! Ainakin kuvien perusteella :)Kyllä tuolla enemmän kuin mielellään asuisi.Merimaisema ♥

 11. S
  17.7.2011 / 17:56

  >Nuppu: hehe :D. hyvä päätös, erittäin hyvä! nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä nämä talot, joten ilman muuta paikan päälle! ja tämä oli vain yksi messuhelmi, niitä ihania kohteita oli useampia :)Sirutuuli: eikö ookki! ja voin kertoo et paikan päällä vielä ihanampi :)

 12. Heidi
  17.7.2011 / 19:27

  >Todella upea kokonaisuus! Varsinkin nuo olohuoneen kaapit. ;) Minusta ne sopivat juuri kuin piste i:n päälle tuohon sisustukseen. Saa vähän "rouheutta" (karsee sana munki mielestä) tuo sisustus! Pääsi meidän hankintalistalle Pentikistä! :)

 13. Hanna
  17.7.2011 / 20:07

  >Tämä on munkin suosikkikohde! Sisustaja on todella osannut hommansa! Ja voin kyllä sanoa, että paikan päällä kohde on vielä hienompi kuin mitä kuvista välittyy! Me kyllä taidettiin vain huokailla ihastuksesta koko talo läpi! :D

 14. Anonymous
  17.7.2011 / 20:40

  >hei. minkä kokoiset sun makkarin matot on ja mimmoset ne yleensä ottaen on? mulla hankinta listalla ja en yhtään tiiä mimmosia nyk.ruukaa olla. :) laitatko joku kerta niistä jutun :)

 15. S
  17.7.2011 / 20:45

  >Heidi: siis kyllä ne mustakin tuohon kokonaisuuteen sopii, mut itelleni en niitä kuitenkaan ottais :). joo tuo rouhea on jotenki niin nähty/kuultu et YÖK :DHanna: totta, niin on! joo mä muistan ainaki hokeneeni koko ajan IHANA, voi että miten IHANA, kato ku IHANA :DAnonyymi: moi! meillä on makkarissa valkoiset nukkamatot, sängynvierusmatot molemmin puolin sänkyä :). sellaset aika pienet matot on, kuten sängynvierusmatot aina. oikealla blogin sivupalkissa näät TAGS, sieltä ku klikkaat makuuhuone ni tulee meidän makkarin kuvia ja varmaan matotki joissain niissä vilahtelee :)

 16. jaana
  18.7.2011 / 14:11

  >Ihanalta näyttää eikä kohde todellakaan pääse Dekossa samalla tavalla esille. Huomenna päästään itse messuille ja nyt tietää varata aikaa tähän kohteeseen.

 17. S
  18.7.2011 / 16:42

  >jaana: juu monet kohteet on kyllä paikan päällä paljo kauniimpia ku lehden sivuilla :). ihanaa messupäivää teille!

 18. MissV
  20.7.2011 / 12:13

  >Aivan ihana sisustus! Just munkin tyylinen. Ootko ottanut kuvat itse? Saanko lainata blogissani ja kopsata koneelle omaan käyttöön? :)

 19. S
  20.7.2011 / 16:18

  >MissV: kuvat on mun omia juu. mainitsen aina jos kuva on jostain muualta ku omasta kamerastani :). saat lainata kuvia kunhan mainitset mistä kuva on :). sisustus on kyllä tosi kaunis!

 20. Onnenkyynel
  22.7.2011 / 10:02

  >Just nuin, mitä tarkotin tolla=Kun on nuo yläikkunat, verhot ei toimi minkäänlaisina mun silmään noissa alemmissa.En tiedä mikä siinä on..Jotkut sälärit olis ehkä kammottavat,mut toimis jokaisessa "ikkunatalon" ikkunassa..Tai sit en oo vaan päässy sisään tähän ikkunasysteemiin ;)

 21. S
  22.7.2011 / 16:25

  >Onnenkyynel: niin totta, sälärit on aika kolkot ja kylmät. ite tykkään kans et verhot tois pehmeyttä :). mut kyllä tollasiin verhoihinki varmasti tottuisin vaikka kesäöinä hiukan valoisaa huoneessa oiski :)

 22. Hanna
  30.7.2011 / 14:29

  >Moikka, tämä kohde oli myös minun ehdoton suosikkini ja mieleeni jäi mainiot materiaalivalinnat, kuten lattioiden ja sisäovien harmonia, ja kiinteät kalusteet.. tulikin kysymään mikäli sinulla olisi kameraan taltioitunut kuvaa kodinhuoneen liukuovista ja yläkerran liukuovikaapeista? olen yrittänyt kaivella tämän kohteen tietoja ja kuvia mutta yllättävän vähän olen mediasta löytänyt mitään. Kiitos siis tästä postauksesta nimim. kameraton messuvieras :)

 23. S
  30.7.2011 / 16:32

  >Hanna: aivan, itekki ihastuin täysin ja vähä yllätyin et tykkään tommosestakin sisustuksesta, joka ei oo niin moderni :). silti ei aivan ylitsepursuavan maalaisromanttinenkaan, se mulla tökkii ja tulee jo korvista ulos :Dkodinhoitohuoneesta ei löydy kuvia, ainoastaan päämakuuhuoneen liukuovista. haluatko ne nähdä? lisään kuvan niistä varmuuden vuoks tähän postaukseen, näät sen siis pian täällä :)

 24. Hanna
  30.7.2011 / 22:38

  >Kiitti, tallennan tämän postauksen omiin arkistoihini ehdottomasti :) Kodinhoitohuoneen kaapeissa toistui kivasti tuo vaakalaudoitusteema valkoisena, mutta muistaakseni sitä oli kuitenkin vähän piristetty/modernisoitu halkasemalla pinta vaakaan jollain, ehkä kiiltävämmällä tai vaan plaanolla leveämmällä "raidalla". itsekin pidän modernista ja pelkistetystä tyylistä mutta mielelläni sitä maustan luonnonläheisillä materiaaleilla tai antiikilla :) tässä kohteessa oli paljon miellyttäviä ideoita, toimiva pohjaratkaisu ja komeuden tietysti kruunasi upea maisema, terassit, parvekkeet ja rantasauna. kerrassaan mieletön!

 25. S
  30.7.2011 / 22:57

  >Hanna: ahaa, pitääpä käydä vielä se kodinhoitohuone katsastamassa, sillä taidan vielä kerran messuilla pyörähtää :). jos tuossa kohteessa vielä käyn, otan kuvan kodinhoitohuoneen kaapeista ja laitan tähän postaukseen senkin kuvan!munki mielestä mieletön :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.