>Myyntistailausta

>

Mun mieleen on jääny lukijan jo hyvän aikaa sitten esittämä toivepostaus; miten stailaisin kotini myyntikuntoon? 
Erittäin mielenkiintoinen kysymys, jota en kuitenkaan ole sen kummemmin ehtinyt miettiä muuten kuin lähinnä keittiön osalta. Enpä oikeastaan tiedä stailaisinko kotia mitenkään erityisemmin edes… Siivous ja ylimääräisten tavaroiden karsiminen riittäisivät mielestäni. 
Valokuvista on usein puhetta; jättääkö omia valokuvia myyntinäyttöön näkyville vai ei..? Mielipiteitä on luonnollisesti suuntaan ja toiseen. 
Miten te koette tämän asian; sekä myyjän näkökulmasta että mahdollisen ostajan?
Keittiö ja kylpyhuone taitavat olla ne ratkaisevimmat huoneet asunnossa/talossa myyntiä silmälläpitäen. Niiden toivotaan olevan kunnossa, sillä niiden remontoimiseen kuluu yleensä eniten rahaa. Jos olisin myymässä kotiani (mitä en ole), kiinnittäisin huomiota varsinkin keittiön kodikkuuteen ja siihen, että siitä tulee asutun näköinen; sellainen, että sinne haluaa mennä puuhastelemaan! Ehkä leipoisin ennen näyttöä :), sillä tuoksut ovat tärkeitä ja luovat mahdollisiin ostajiin positiivisia mielikuvia. Ja mikä estää jättämästä muutamia herkullisen näköisiä leipomuksia näkösällekin…
Spagettikattilan pitäisin ehkä kaapissa, vaikka ihan kivalta se tässä näyttääkin!
Ruokapöydälle kukkia & hedelmiä…

Tunnelmavalaistusta, jotta keittiö pääsee oikeuksiinsa…

Pullantuoksua…

Yrttejä ja mausteita koristamaan keittiön kulmausta…

Ehkä lehti pöydälle kahvikupposen kera?Kukkia laittaisin ruokailutilaan ja olohuoneeseen.
Liiat tavarat karsisin pois ettei ne häiritsisi näytössä vierailevia ja veisi huomiota itse kohteelta. Liika tavara voi myöskin vaikeuttaa kuvittelemaan, millaista täällä olisi jos tämä olisi meidän koti…
Samoin mielestäni on ehdottoman tärkeää olla puhdasta ja siistiä. Oma mielenkiintoni lopahtaisi, jos menisin myyntinäyttöön taloon, jossa olisi likaista: lattialla roskia, keittiön välitilassa tahroja, leivänmurusia pöydillä, lattiakaivot likaisia… Kiinnittäisin huomioni epäkohtiin enkä ehkä näytön jälkeen muistaisi mitään itse talosta :D. Eikä tuollaiset asiat todellakaan houkuta ostamaan!


Kylpyhuoneessa sais tuoksua jokin ihana saunatuoksu kuten terva. Saunaan laittaisin esille perinteiset saunatuotteet (laudeliinat, saunatyynyt, löylykiulu & -kauha), mahdollisesti muutama kynttilä kylpyhuoneen puolelle…
Eli ei sen kummempaa stailausta, nuo nyt varmasti löytyy jokaisen kylppäristä muutenkin :)


WC:n puolelle jotain pientä nättiä tekstiilien ja saippuapurkkien muodossa. 

Kuvat täältä ja täältä.


Ois kiva kuulla, miten te ootte valmistautunu myyntinäyttöön (myyvän osapuolen näkökulmasta) tai oletteko kenties käyneet jossain ihan karmaisevassa myytävässä kohteessa..?
Mitkä on mielestänne ne tärkeimmät piirteet, kun stailataan myyntikohdetta?

Comments

 1. jennie
  24.9.2011 / 10:53

  >Mun mielestä on kamalan näköistä kun katsoo myytäviä taloja netistä, niin siellä voi olla kylppärissä pyykinkuivatustelineet ja lehtiä pöydällä ja likaisia tiskejä. Luulisi että jos haluaa oman kotinsa myydä ja kiinteistövälittäjä tulee ottamaan kuvia, viitseisi edes vähän siivota ylinmääräisiä pois. Vähän erinlaisia kuvia Etuovessa kuin tuolla Alvhem:ssissa.. :)

 2. Katja
  24.9.2011 / 11:01

  >Nuo tuoksut on jännä juttu. Kun myimme edellistä paritalon puolikastamme paistoimme pullaa ja keitimme kahvia ennen näyttöä. Ja saimme siitä positiivista palautetta.Kun taas kiersimme katselemassa vanhoja taloja joissa tuoksui pulla, mietimme heti yritetäänkö tuoksulla peittää jotain muuta hajua. Eli kumpi siinäkin sitten lopulta on parempi :)Valokuvia meillä ei olekaan juuri esillä, mutta en varmaan poistaisi niitä. Tyhjiä aukkoja, jotka saattavat näyttää kovinkin typeriltä ostajakandeille?

 3. Lara
  24.9.2011 / 11:06

  >hei! samaa mieltä olen edellisten kanssa :)ja asiasta kukkaruukkuun, mikä teidän seinien värikoodi on? onko ihan valmis valkoinen vai sävytetty?

 4. S
  24.9.2011 / 11:08

  >jennie: joo mä en ymmärrä kyl yhtään niitä kuvia :D. miten kukaan kehtaa laittaa omasta kodista sellaisia otoksia MYYNTIÄ varten!Katja: vanhaa taloa myydessä en kyllä tosiaan käyttäis tuota tuoksu-kikkaa… vanhan talon ostossa on aina omat riskinsä ja varsinkin hajuaisti pitää olla siellä tarkkana :D. että ei ihme jos alkaa epäilyttää… niin kirjoitin varmaan epäselvästi.. tarkoitin et poistaa omat henkilökohtaiset kuvat ja laittaa tilalle esim. maisemakuvia. JOS kuvat on siis seinillä. meillä niitä on lipastojen päällä, joten helppo nakata kaappiin ja korvata vaikka kynttilällä :)

 5. S
  24.9.2011 / 11:11

  >Lara: seinät on sävytettyä valkoista, purkkivalkoinen oli mun makuun liian kolkko valkoinen ja sai listat näyttämään keltaisilta. monen mutkan kautta päädyin sit puusepänvalkoiseen pienellä muutoksella: poistimme puusepänvalkoisesta kellertävän sävyn, jolloin tuloksena pehmeä valkoinen, joka sointuu tosi hyvin listavalkoisen kanssa. värikoodia on turha antaa, koska ne on kuulemma muuttunu :/

 6. Johanna
  24.9.2011 / 12:35

  >Mullekin tuli ensimmäisenä mieleen nuo joistain kohteista olevat kuvat, joissa näkyy kuvissa kaikki sotkut! Yök.Meillä kun alkaa lähestyä asunnon myyntiin laitto, niin kovasti näitä mietin! Perusteellinen siivous; siisteys ja raikkaus on varmaan omalla listallani se tärkein, niin myyjänä kuin ostajana. Omassa kodissa aiotaan talven mittaan vielä kaunistaa keittiötä ja vessaa sekä uudistaa koiran repimät tapetit eteisessä… Liiat tavarat, esim. meillä on tosi paljon kirjoja, pakkaisin varastoon ja jättäisin esiin vain muutamia yksittäisiä kauniita tavaroita. Onnelliset ihmiset valokuvissa kertovat minusta että onni asuu täällä – myyntikeino siis :)Minä en osaa leipoa, mutta ehkä taikoisin pullan tuoksun kotiin laittamalla kanelia uunipellille ja lämmittämällä hetken :D

 7. S
  24.9.2011 / 14:10

  >Johanna: ai kiva, meinaatteko sit rakentaa vai mitä? joo se asunnon raikkaus on myös tärkeä, tuuletus ennen näyttöä takaa sen :)totta, onnelliset ihmiset valokuvissa on kivoja munkin mielestä!hei osta kauppojen pakastealtaista niitä valmispullia, joita tarvii vain lämmittää uunissa niin saat aitoa pullantuoksua ja täydellisiä pullia näytillekin :))

 8. Anonymous
  24.9.2011 / 14:28

  >kerran käytiin katsomassa yhtä omakotitaloa , joka jo ulkoovelta oli niin hirveä ilmestys :( Varmaan mitään siivous juttuja ei oltu tehty, pyykit kuivumassa makkarissa , lasten leluja joka puolella jne.JA SE HAJU joka oli aivan hirveä. Sanoin isännälle et äkkiä pois ja yläkertaa ei todellakaan menty katsomaan:( Tuskimpa sitä kukaan osti…. T: Niina ja 4kisua

 9. Padmerine
  24.9.2011 / 16:30

  >Itse olen käynyt sellaisessa näytössä missä oli likaisia tiskejä lavuaarissa ja pyykit roikkumassa kylpyhuoneessa. Myyjät eivät kyllä olleet yhtään ajatelleet, luulisi että he olisivat lähteneet talostaan pois ennen näyttöä kiireellä :S Kyllä itseä nauratti aika paljon siinä tilanteessa kun kaikki kuiskailivat ja huomasivat saman asian. Ei mennyt talo kaupaksi tällä myyjällä, katsotaan miten käy uusilla kuvilla :D

 10. Anonymous
  24.9.2011 / 18:19

  >Mä olen tosi pitkälle samaa mieltä sun kanssa siitä, mitä mahdollisesti kannattaa huomioida asuntoaan myydessä. Tärkeintä on just siisteys, puhtaus ja turhat tavarat pois näkösältä. Ja kukkien ym. esilläolo ei varmaan ainakaan ole haitaksi.Itse en juuri asuntonäytöissä ole käynyt, mutta kun on mm. netissä katsellut muuten vain myynnissä olevia asuntoja tulee monesti myötähäpeän tunne suomalaista asuntokauppaa kohtaan. Jo edelläkin mainittuja täysnäisiä pyykkitelineitä, likaisia astioita, kuihtuneita viherkasveja -huoh…Itselle ainakin tulisi sellainen olo, ettei myyjä ehkä haluakaan myydä asuntoaan. Jos kaiken tuon ohi pystyisin näkemään hyvän pohjaratkaisun ym. voisin harkita asunnon ostoa, mutta jo ihan periaatteestakin tinkisin pyyntihinnasta reilusti.-I-

 11. Meän Satu
  24.9.2011 / 20:13

  >Oisko stailaus tarkotettu just semmosille, jokka ei pahemmin panosta sisustamisseen :) Siis stailauksen ostaminen (eri asia omatekemä stailaus). Tai emmie tiä kelle on tarkotettu :)Jos me myytäis talo, mie siivoaisin ja järjestäsin paikat kuntoon, pesisin ikkunat ja jos sattuu olleen tavaraa niin niitä karsisin. Sitte jos maalit, listat tms repsottais; ei meillä kyllä niin tee :) niin korjaisin, kohentasin asunnon ulkonäköä maalilla, jos ois tarvis, asuminenhan näkkyy aina, en siis peittelis mittään huonoa vaan raikastasin ilmettä vain. Silloin ko koti on siisti, sillä on isompi menekki ja enemmän kiinnostuneita.Jotkuhan ettiiki ihan pommia asuntoa/taloa, että saa muokata omannäkösen siittä. Että ehkä niitä "rumiaki ja järkyttäviä" taloja/asuntoja tarvitaan :) Jotku vaan ei koe tärkeäksi tiskata tms ennen näyttöä, ehkäpä välittäjä sanonu ettei haittaa tai sitte asukkaat muuten vaan ellää miten sattuu, mutta ohjeena tuommosseenki ois ostajille, että osata kattoa tiskien läpi, eihän ne tiskit ja pyykit tms.siellä ennää oo ko ostaa sen ja muuttaa sinne :) Esim. tämä talo mikä ostettiin, jos oltais pelätty kasarisisustusta mitä ilmeisesti monet teki (mm.tapetit, lattiat, listat, katot) ois meilläki jääny tämä talo ostamatta, me haettiinki semmosta minkä voi muokata omannäköseksi, pystyin näkkeen talon potentiaalin kaiken kurjan sisustuksen ym läpi, muuten ois ollu hirviä homma ettiä valmiiksi omannäkönen, tuskin ois ees löytyny ikinä semmosta tai sitte ois maksanu hunajaa :) ja rakentaminen ei kiinnostanu niin ollaan erittäin tyytyväisiä nyt ko saatiin muokattua omannäköseksi tämä :) Tai no on meillä vielä hieman kesken mutta kuitekki :)Stailauksella on kannattajat ja vastustajat, suotakoon stailaus sille kuka sitä haluaa tehä tai kuka ei halua tehä, samoin asunnon siivottomuus suotakoon niille jokka "näkkee" niitten pyykkivuorien läpi potentiaalin ym ja muut voi keskittyä katteleen ja ihhaileen ruottin (kieltämättä hienoja) talomyyntiesitteitä :)

 12. Meän Satu
  24.9.2011 / 22:43

  >Johannan galluppiin vastaus :)Meillä ei vaikuta onko lemmikki vai ei..ko nehän lähtee myyjän mukkaan :DJa sitte voi maalata ym jos hajuja pelekää :) En siis oo allerginen niin minua ei senkään takia haittaa, en tiä miten sitte tosi vaikia-allergiset, mitä mieltä ne on? Varmaan nykypäivänä saa melko hyvin lemmikkikarvat ym. pois, ettei ois haittaa allergisille..en tiä, toivon ainaki :)Mutta isohkoja koiria pelekään, että talossa, jossa iso koira, jota menisin kattoon, pyytäsin pitämään kiinni tai viemään jonnekki kauemmas minusta :)

 13. S
  24.9.2011 / 23:26

  >Niina ja 4kisua: no en ihmettele jos ei tullu kauppoja… kurjia tommoset, ne luo negatiivisia mielikuvia väkisinkin :/ Padmerine: voi eikä :D en vaan jotenki ymmärrä tommosta, mut ehkä mun ei tarvikaan ;) I: joo tulee ajatuksia et jos ihminen on noin välinpitämätön, niin mitähän muuta hän on kodissaan hoitanut välinpitämättömästi… jotain mitä ei ehkä ostaja huomaa ennen kuin on liian myöhäistä… vois kyllä kunnioittaa mahdollisia ostajia edes sen verran et siivoais, mun mielestä ei oo tosiaan liikaa pyydetty :) Meän Satu: niin no taisit ymmärtää hiukan väärin mun pointin tässä. sisustusta ei tarvi muuttaa, kuka tahansa näkee asunnon mahdollisuudet oli sisustus sit millanen tahansa ja osaa kuvitella sen omanlaisenaan. kyllä meki käytiin miehen kans kattomassa 70-luvun alkupuolen rivaria, joka oli täysin alkuperäiskunnossa ja silti jo sen vierailun aikana olin sisustanu sen uusiksi mielessäni: sisustustakat yms. oli kaikki löytäneet paikkansa :)). miellän tässä stailauksen lähinnä tavaroiden uudelleen asettamiseksi, tavaroiden karsimiseksi yms. ja puhuin aika lailla omasta kodistani, sillä kysymys oli esitetty minulle. mutta kuten itekki sanoit "Silloin ko koti on siisti, sillä on isompi menekki ja enemmän kiinnostuneita." aivan totta! mä en oo todellakaan mikään siivousfriikki, no way, mut kyllä mä aina teen pienen pikasiivouksen kotona ennen vieraiden tuloa. mun mielestä se on kunnioittavaa vieraita kohtaan. ja tietysti kotianikin kohtaan että se näyttäytyy suht siistinä :). enhän mä itekkään oo vieraita vastassa likaisissa vaatteissa tai muuten vaan epäsiistin näköisenä ni miks koti olisi! samahan se on sen suhteen. sitä paitsi, jos ihminen on niin laiska ja ennen kaikkea välinpitämätön, että päästää joukon ventovieraita ihmisiä kotiinsa, jossa on sotkuista/arkiaskareet hoitamatta, herää väkisinkin kysymys, missä muussa hän on ollut välinpitämätön/laiska, jossain kodin kunnostukseen liittyvässä kenties..? jossain mikä ei tule ilmi näytössä ja jota ei tod.näk. myöskään välittäjä tiedä? että kyllä näillä asioilla on hiukan pitemmät vaikutukset kuin likaiset tiskit altaassa :D. mutta toki kukin tyylillään, ei me olla asemassa arvostelemaan ketään; jokaisen oma päätös haluaako ottaa vastaan vinkkejä, joiden avulla asunto menis (suurella todennäköisyydellä) nopeammin/helpommin kaupaksi ;) Johanna: ok :) luulis kyllä ettei vaikuta, vaikka aiemmassa perheessä on ollu lemmikki… tai mistä sitä ikinä tietää nykypäivänä millasia ihmisiä on :D

 14. LauraR.
  25.9.2011 / 09:47

  >Mulla on kokemusta näistä ostopuolen hommista. Kun huhtikuun lopulta asti yritettiin sitä omaa asuntoa ettiä, kunnes löytyi. Sen minkä panin merkille, että helpoin asunto käydä, ja kuvitella itse asuvansa siellä on sellainen jossa on joitakin huonekaluja, mutta pääasiallisesti on muutettu pois. Ostamamme asunto oli tälläinen: asunnonomistaja oli kuollut ja sieltä oli viety kaikki henkilökohtaiset tavarat pois, mutta makuuhuoneessa sänky, olohuoneessa sohva ja taso, keittiössä pyötä. Todella pintalaitetuissa kodeissa oli vaikeutena usein se, että kaikki oli niin viimesen päälle stailattua, että oli vaikea nähdä sitä, miten omat kalusteet asuntoon sopisi, kun lähtökohtaisesti kuitenkin vanhat kalusteet tulevat mukaan vaikka uusiakin hankittaisiin. Ja kaikista vaikeimpia asuntoja kuvitella omaksi oli nää, missä on talon valmistuessa taloon muuttaneet alkuperäis asukkaat ja taloon ei oo tehty mitään muutoksia 40 vuoteen (puhumattakaan remontin hinnasta)Onneksi löysimmekin nykyisen asuntomme :) Pikkaisen laittamista (maalaamista, tapetointia ja kylppäriremontti) ja sitten voidaan alkaa katselemaan, että riittääkö rahat vaikka keittiön pieneen modernisointiin ja fiksaukseen vaikka nykyinenkin pn ihan toimiva.

 15. LauraR.
  25.9.2011 / 09:49

  >Niin, ja tuosta entisten lemmikistä. Mua ei haittaa, jos talossa on ollut lemmikkejä, mutta mua ihan todella haittasi yhdessä näytössä, jossa kissa oli näytön ajan paikalla. Tosi vaikea oli keskittyä katseluun esim. parvekkeen kohdalla kun koetti vaan vahtia, että eihän kissa vaan tuu tänne ja karkaa.

 16. Saila
  25.9.2011 / 10:27

  >Heippa! Just tässä aloittelen taas joka sunnuntaista siivousoperaatiota kun neljän tunnin päästä asuntoesittely ja toivottavasti myös katsojia. Aikalailla on menty sillain et kaikki pinnat siisteiksi, huolellinen perussiivous ja ylimääräset roinat piiloon. Muutoin on innistunu ihan hyvin, mut työhuone on melko täynnä tavaraa, eikä oikeen voi niitä mihinkää roudata väliaikaisvarastoonkaan kun tartten kamojani kuitenki päivittäin. Asuntokaupoilla vaan on tällä hetkelle todella hiljaista. Parissa edellisessä esittelyssä ei oo käyny ketään, vaikka hintakin pitäis olla ihan kohillaan :/. Nyt kun pelotellaan kaikkien aikojen lamat ja muut ni kukaan ensiasunnon ostaja (kelle tää meiän koti parhaiten sopisi) uskalla ottaa lainaa. Mut toivossa eletään koko ajan et joku ostais meiän kodin ja me päästäisiin sinne meitä odottelevaan taloon :D.

 17. S
  25.9.2011 / 10:56

  >LauraR.: niin se aina riippuu ihmisestä toki tuo miten myytävän asunnon kokee. mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia :)me käytiin silloin ennen rakentamaan ryhtymistä vaikka minkälaisissa: oli täysin uutta ja tyhjää asuntoa tarjolla, täysin tyhjä mutta alkuperäiskunnossa oleva 70-luvun asunto ja sitten oli kiva ysäri-asunto, jossa asuttiin ja sen näki. silti siellä oli siistiä. ja oisin voinu sen ostaa, mielessäni olin kuvitellu sinne jo pienen pintarempan ja kaikki :). samoin ton 70-luvun asunnon sisustin melko pian mielessäni ja remppasin nykyaikaan :D. oi tommoset projektit ois ihania <3kissojani en missään nimessä jättäis näyttöön!!! ne on niin söpiksiä et joku pian varastais ne :DDSaila: no voi kurjuus! ihmisten pitäis vaan enemmän ja enemmän kuluttaa rahaa, tommonen päinvastainen käytös vaan pahentaa lamaa! sitä paitsi pankista saa joustaviakin lainoja, mikseivät ota semmosta! eihän koskaan mikään työpaikka ole varma, sama oliko lama vai ei… sori mut mä en vaan ymmärrä tollasta lamahysteriaa mikä monia vaivaa… meki alettiin lama-aikana rohkeesti rakentaa, se on vaan rahaa joka on tehty käytettäväksi! aina talon saa annettua pankille, jos huonosti käy, sekin on vaan materiaa vaikka hetken ehkä ketuttaiski :D. mutta paljon tsemppiä teille <3 toivon todella et ihmiset tulee paikan päälle ja näkee mikä helmi on markkinoilla!

 18. Avsa
  25.9.2011 / 11:20

  >Mieleen palautui oman kotimme myynti viime syksynä. Esittelyä varten tietenkin paikat siistiksi sekä lisäksi takka hiillokselle ja taustalle neutraalia musiikkia. Ei olisi tullut mieleenkään jättää likaisia pyyhkeitä naulakoihin saatikka sitten pyykkejä kuivumaan. Kyllä aika monen asunnonosto lähtee kuitenkin fiiliksestä liikkeelle ja sitä ensifiilistä on vaikea muuttaa suuntaan sekä toiseen.

 19. S
  25.9.2011 / 12:59

  >Avsa: siis nimenomaan noin! se ensivaikutelma on asiassa kuin asiassa erittäin tärkeä. ja jos se menee heti miinuksen puolelle, se usein pysyy siellä… mä oisin varmasti viihtyny teidän asuntonäytössä, kuulosti oikein mukavalta :))

 20. Meän Satu
  25.9.2011 / 14:14

  >Mie taisin kirjottaa vähän hölömösti, mulla tuo ulosanti ei oo maailman parasta laatua :)Mieki tarkotin antaa vaan vinkkiä ostajille, ettei ostajan kannata pelästyä, jos myytävä asunto ei ookkaan viimisen päälle siivottu, sisustettu tms :) En siis kommentoinu sinun kirjotukseen vaan ylleensä asuntokauppoihin :) Tosin, minun ois pitäny lukia hieman tarkemmin tuo sinun oma kirjotus, siehän kysyit stailauksen tärkeimpiä piirteitä, ja mie pöllönä sitte kirjotin ihan aiheen vierestä :)Ja sitte mie hölömönä vastasin tähän sinun blogiin tuohon galluppiin, joka ei liittyny sinun bloggiin millään tavalla, pahottelen :)Toivottavasti nyt osasin kirjottaa mitä oikiasti tarkotin :DMukavaa sunnuntaita :)

 21. Meän Satu
  25.9.2011 / 14:29

  >Mie yritän olla jatkossa tarkempi etten tee ittestä vielä hölömömpää teän silimissä :D

 22. S
  25.9.2011 / 22:23

  >Meän Satu: ei hätiä mitiä! eikä tarvi pahoitella. se on tämmöstä joskus ku kommunikointi tapahtuu netissä :D, väärinkäsityksiä puolin ja toisin.mä vaan jotenki käsitin et loukkaannuit siitä, miten täällä hiukan arvosteltiin suomalaisia asuntonäyttöjä ;). tarkoitus ei ollu kenenkään mieltä pahoittaa!

 23. Meän Satu
  25.9.2011 / 23:30

  >Voi, en tietekkään loukkaantunu :DEmmie tuommosista, mielipitteitä saa olla :) Kyllä mieki kattelen myynnissä olevia asuntoja, että miten jokku voi laittaa tuommosia myyntiin! tai kuvata semmosia järkyttäviä kuvia tai kuvakulmia :D Että ihan samalailla mieki arvostelen nuita "ei niin sieviä" kuvia asunnoista ja itte asuntoja :DMie luulin että mie annoin muka hyviä neuvoja ostajalle, ettei kannate pelästyä, ja sitte ko itte luin uuestaan oman kirjotuksen, kaikkea muuta! :D sitä paitti kirjotin ihan aiheen vierestäki :DMukavaa alkavaa viikkoa :)Ja silitysrapsutukset teän ihanan sulosille kisuille :D

 24. Suikka
  26.9.2011 / 10:07

  >Muutama vuosi sitten kun itse asuntoa etsittiin, moni asunto jäi katsomatta jo pelkästään siitä syystä että netissä olevassa ilmoituksesta puuttui asunnon pohjakuva. Ei pohjan mittakaavassa tarvii olla, mutta suuntaa-antava silti, jotta jo etukäteen voi hahmotella asunnon sopivuutta omiin tarpeisiin.Useampi 'pommiasunto' tuli kyllä käytyä läpi, homeisia, haisevia asuntoja. Huh. Meillä tarkotus oli löytää remontoitava asunto, joten meille riitti että pohja oli toimiva eikä suurempia rakenteellisia vaurioita ollu. Sinänsä asuntojen epäjärjestys ei haitannu, näin vaan pohjaratkasun, edes pintamateriaaleilla ei ollu merkitystä, koska tiesin niiden joka tapauksessa vaihtuvan.Ainut tila millä oli enemmän merkitystä oli kylpyhuone ja keittiö. Tiesin että jos ne on nykyaikaistettu, halusin tietyn tyylisiä tiloista, koska nuo kaksi ovat niin kalliita remontoitavia, että remontoituina ne olisi todennäköisesti jätetty sellaisiksi. Näistä suurimman korren veti keittiö, eli se oli se joka oli tärkeämpi, ja voi miten hankalaa oli löytää sopiva, jo remontoitu keittiö tai sitten täysin alkuperäinen. Vihdoin oma koti löytyi, tiesin jo heti ovelta että tämä se on. Olimme asunnon ensimmäiset katsojat ja me sen ostimme!Keittiö oli jo sinänsä sopiva, ainoastaan lattiamateriaali vaihtui. Muutenkin asunto on saanut uudet pinnat, sisältäen myös saunan, kylpyhuoneen ja vessan. Osa tiloista on maalattu jo toistamiseen, ensimmäisen sävyn hieman epäonnistuttua.Tiedän että joskus kun myynti tulee ajankohtaiseksi, poistan näkyviltä kaikki henkilökohtaiset valokuvat, kalenterit yms, jotka vievät huomiota varsinaiselta myymiseltä. Todennäköisesti varastoin johonkin myös hieman huonekaluja, jotta asuntoon tulee ilmavampi ja tilavampi vaikutelma. Siistit pinnat, tuoreita kukkia. Pyykit pois, samaten omistajat ja kissat. Toivottavasti nämä riittävät myymiseen kun sen hetki on.

 25. Asta
  26.9.2011 / 10:08

  >Moi,oman asunnon myynnistä tai ostosta ei ole kokemusta, mutta äidin, sekä siskon asuntojen ostosta, sekä äidin muutaman asunnon myynnin seuraamisesta kylläkin.Asunnot jotka on myyty perheessäni, on aina siivottu perusteellisesti. Ylimääräinen tavara siivottu piiloon. Mutta ei niin, että kun avaat keittiönkaapin oven, niin kaikki tulee päälle. Lipastoihin jne mukaan lähteviin säilytystiloihin ne ylimääräiset tavarat. Itse asuntoja kierrelleenä haluan kurkata esim. keittiön kaappeihin, jääkaappiin jne. taloon jääviin kalusteisiin. Pitääkö esim. keittiön kaapit kokonaan uusia, vai riittääkö ovien uusinta, onko siis hyllyt kunnossa. Kerran asuntoa katsellessani avasin keittiön kaapin oven, kun myyjä sanoi niiden olevan melkein kuin uusia. Ovet näytti kamalalta ja halusin kurkata sisään, auttaisiko jos vaihtaisi ovet. Näin luulin, kun kaapit oli niiiiin täynnä, ettei hyllyjä nähnyt. Äitini osti asunnon ja keittiö meni koko remonttiin. Hyllyt olivat notkahdelleet ja menneet aivan kamalan näköisiksi kun tavaraa oli niin paljon ja niitä ei siis ollut siivottu koskaan.WC tiloissa mulle on kauhistus, että pöntön kansi on auki!!! Miksi ihmeessä, kansi on sitä varten että se suljetaan. Sitten vielä pahempi on kun sitä pönttöä ei ole kunnolla pesty ja kansi on auki. Yök!Suosittelen siis kiinnittämään huomiota myös kappien sisuksiin kun siivoat, ettei vaan tunge eteisen kaappiin kaikkea piiloon. Mitäs kun ostaja kurkkaa sinne, tai siivouskaappiin???Raikas, puhdas, ei niin kään mikään tuoksu, on parempi kuin se että sillä jotain peittäisi. Haluan itse aina "nähdä" asunnon mahdollisuudet, en että liian on sisustettu tai korostettu nykyisten omistajien asioita. Haluan että asunnossa on tilaa omalle mielikuvitukselle: millainen tämä olisi jos tämä olisi meidän.Elävät kukat kertovat kasvien viihtymisestä ja riittävästä valosta. Siistit pinnat siitä, ettei sinun todennäköisesti ostettuasi asunnon tarvitse käyttää viikkoja asunnon jynssäämiseen. Siisteys antaa myös kuvan, että asunnosta on pidetty huolta. Kesällä ikkunoiden auki jättäminen, kertoo rauhallisen alueen parhaat puolet, linnut laulaa ja ulkoa kuuluu lehtien havina. Jne jne.Asta

 26. S
  26.9.2011 / 11:22

  >Meän Satu: ok no hyvä sitten :). niin ja mun mielestä myös se kiinteistönvälitysfirma saa vähän huonon leiman, kun edes julkaisee sellaisia kuvia jotka ei ollenkaan edusta! kivaa viikkoa sinnekin, kisuille myös :)Suikka: varmasti nuo riittää vallan mainiosti asunnon myymiseen! kiva kuulla muiden kokemuksia, vaihtelee kovasti nämä mitä ihmiset asunnolta odottavat :). tottakai siihen vaikuttaa aina se mitä asunnossa aikoo tehdä (remppaa jne.), kuten sanoitkin. Asta: tuo on kyllä hyvä pointti että kannattaa tosiaan varautua et ihmiset katsoo myös kaappien sisälle :). oon ihan samaa mieltä että siisteys on tosi tärkeää!! se kertoo niin paljon asunnossa asuvista ihmisistä.

 27. Rags
  26.9.2011 / 15:12

  >Meidan talo oli aivan hirvea silloin, kun se ostettiin. Oltiin kayty lukuisissa naytoissa ja kaikki ihan kamalia (taalla ei ainakaan silloin tunnettu mitaan stailausta, vaikka sisustuslehtien perusteella voisi niin kuvitella…). Kun mentiin meidan tulevaa taloa katsomaan, oltiin paatetty miehen kanssa ummistaa silmat kaikelle kamaluudelle ja yrittaa nahda, mita potentiaalia talossa mahdollisesti on. Kauhean tyomaaran jalkeen siita sitten tuli koti. :-)Kisuja makaan en uskaltaisi jattaa kotiin, jos oltaisiin taloa myymassa nyt. Jokuhan varastaisi ne, kun ovat niin sopoja!!!

 28. S
  26.9.2011 / 18:31

  >Rags: joo kuulostaa tutulta, täällä Suomessakin tommonen on melko yleistä :). se on tosiaan hyvä asennoitua noin/varautua siihen jo ennakkoon ni säästyy pahimmilta järkytyksiltä :Dja totta, kisut päätyis kyllä jonku laukkuun :))

 29. Anonymous
  27.9.2011 / 08:57

  >Hei! Tykkään kovasti blogistasi!Niin, olenpa myynyt taloni ja tein urakan myynnin eteen. Vaikka saan päänsäryn liiasta tavarasta jo muutoinkin (ihmiset eivät todellakaan käsitä, että kaikkea ihanaa ei tarvitse kerralla pitää esillä, vaikka et edes myisi taloasi) niin karsin lisää myyntiä varten tavaraa. Itsellä menee totaalisesti maku paikasta, jos sitä tavaraa on liikaa. Nyrkkisääntö kun on, että jokainen tavara syö toiselta tilaa ja näköä ja vaikuttaa lopputulokseen. Muutamia harkittuja esineitä, mieluiten käyttöesineitä saa olla esillä, siinä kaikki. Keittiössä arvostan puhdasta pöytäpintaa, josta näkee minkä verran sitä laskutilaa on. Purkit ja purnukat piiloon… Keittiössä ei missään nimessä edes roskakorissa roskia, saati nyt likaisia astioita pesualtaassa, tuoreita kukkia keittiöön ja olohuoneeseen, ei mitään tuoksuja – ei edes pullantuoksua -, vessoissa raikas tuoksu eli puhdas pönttö ja lavuaarit… Ei pyykkejä roikkumaan mihinkään, tosin meillä olikin ensimmäisessä talossa kuivauskaappi, joten ongelmaa ei ollut. Ei todellakaan vetoa, jos saunan lauteilla on villapaitaa kuivumassa… nimimerkillä sekin nähty.Meillä kahuttiin jo sitä, miten puhtaalta meillä tuoksuu, mitä en ollut edes itse tajunnut. Välittäjä sanoi, että ette usko minkälaisia huusholleja joutuvat myymään, ei ole siivottu säännöllisesti (!!!!) ja paikat sotkuiset… Kuulemma tekee mieli sanoa kun ihmetellään miksi ei mene kaupaksi kun nyt edes siivoaisitte. Lika piinttyy. Itse siivosin perusteellisesti jokaisen kaapin sisällönkin vaatekaapeista lähtien. Kun ihmiset kuitenkin availevat kaapinovia katsoakseen minkälaiset säilytystilat ovat niin siinä ei auta asiaa pursuilevat kaapit. Ja se ensimmäinen asia on tietysti itse piha ja sisäänkäynti taloon, ja sitten se eteinen!!Huh vielä yksi talon myynti edessä ja siihen en jätä edes valokuvia esille. Silti on kodikasta ja hyvä tunnelma.

 30. S
  27.9.2011 / 10:57

  >Anonyymi: heippa! ja kiitos kovasti, kiva kun kerroit :)kiva kuulla sun kokemuksia, toit hyviä pointteja esille. ja todellakin itekki joskus mietin et välittäjä-parka… onnea myyntiin :)

 31. Anne
  3.10.2011 / 11:12

  >Heipähei! Uusi lukija avaa suunsa ensimmäistä kertaa :)Pakko kommentoida tähän, että kun käytiin katsomassa yhtä taloa niin siellä oli ruoanlaiton jälkeiset sotkut pitkin keittiötä + palaneet ruoat paistinpannulla, sitten ruokailuhuoneessa oli pyykkitelineitä joissa alusvaatteet kuivamassa… Kyllä sillon ei todellakaan se sotku tehnyt vaikutusta! Mutta talo itsessään (50-luvun rintamamiestalo) kuitenkin hurmasi ja ostettiin se talo :) Joka tosin on kyllä jo myyty ja rakennettu uusi :)

 32. S
  4.10.2011 / 12:25

  >Anne: heippa ja kiva "tavata" uusia lukijoita :)voi kamala miten välinpitämättömiä ihmisiä sitä onkaan, ei voi ku nauraa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.