>Uudistusta makuuhuoneeseen

>

Joskus siihen uudistuneeseen ilmeeseen ei vaadita paljon, esim. tällä kertaa pelkästään erilainen petaus toi uutta ilmettä meidän makkariin. On kiva kun kotona puuhatessa katse osuu välillä eri lailla pedattuun sänkyyn, jo siitä tulee iloinen mieli :)

Raitaa makuuhuoneeseen -postauksessani mainitsin, miten joskus on vaikeaa petata sänkyä siististi kahdella peitolla. Sain paljon kommentteja erilaisia petaustapoja koskien ja yhtä (Essin mainitsemaa) tapaa kokeilinkin nyt uusilla H&M:n vuodevaatteilla!

Tällä petaustavalla sänky näyttää siistiltä, huolitellulta ja entistä leveämmältä vai mitä sanotte!
Peitot on näissä kuvissa laitettu siis vaakaan, limittäin, ja päällimmäisen peiton reunan käänsin päiväpeitteen päälle reunukseksi.

Normaalia enemmän aikaa vei tämä uusi petaustyyli, mutta ehkä tämäkin tapa pian rutinoituu ;)
Kivalta näyttää, itse ainakin tykkään!

En kuitenkaan kokonaan hylkää vanhaa petaustyyliäni. Se on käytössä kiireisinä aamuina ja silloin, kun haluan katsella muhkeaa sänkyä! Nimittäin tuo ylimmäinen tapa vie sängystä sen muhkeuden, kun peitot on suorina ja yksinkerroin.

Vanhassa tyylissäni peitot on pituussuunnassa kaksinkerroin ja peittojen yläpäät taitettu siitä vielä kaksinkerroin, tuomaan muhkeutta erityisesti tyynyjen lomaan :)

Yöpöydät on kätsyt tuolla kulmauksessa, niiltä voi kurkkia vaikka mitä naapurit puuhastelee!

Kuten näkyy, tämä neiti on jo valinnut lempparipetauksensa; muhkea sänky sen olla pitää! Sängyn paras kohta on tuossa keskellä, mihin muodostuu ihanan pehmeä kuoppa! Kuoppaan ihan uppoaa ♥ 

Oih
Toiset saa nukkua tänään pitkään, toiset ei ;)
Ollappa tuo kisulainen, joka näkee ihania unia varpaat kippurassa! ♥

Comments

 1. Padmerine
  22.10.2011 / 09:36

  >Näyttää ihanan muhkealta ja pehmeältä petaukselta. Tuossa on varmasti hyvä nukkua <3 Tykkään tyylistä, itse petaan aina samallalailla kuin sinä olet nyt petanut. Pitäisi ehkä itsekin kokeilla jotain uutta ;)

 2. Reetta
  22.10.2011 / 10:47

  >Tosi upealta ja tyylikkäältä näyttää tuo uusi petaustyyli. Ei ole mulle koskaan tullut mieleen että tuollainkin voisi pedata. Hyvä vinkki :)Nuo raitalakanat on ihanan raikkaan näköiset!

 3. Sari
  22.10.2011 / 10:57

  >Tosi hyvältä näyttää (kiitos vaan vinkistä, heh). Vie varmasti vähän enemmän aikaa, mutta mitä sitä ei tekisi kauneuden eteen!

 4. Anonymous
  22.10.2011 / 11:40

  >Kivan näköinen petaus ja kivat uudet lakanat! Mä oon tän varmaan jonkun toisen petauspostauksen yhteydessä jo kertonutkin, mutta kerronpa vielä eli itse oon jonku aikaa käyttäny päiväpeittona H&M:n valkoista/mustareunaista tuplapussilakanaa Ikean peitolla, jonka petaan niin, että vedän sen tyynyihin asti ja taitan tollain samalla tavalla kuin sä tuossa ekassa kuvassa eli vähän matkaa tyynyjen kohdalta. Tyynyt mulla on muuten samalla lailla kun sulla, mutta vähän pystymmin, kun nojaavat seinään ja ekojen tyynyjen edessä on yksi tyyny keskellä. Se peittää näkyvyyden siitä, että meidän nukkumapeitot on vedetty ihan suoraksi tyynyjen alle. Tuohon päälle laitan joskus jalkopäähän vielä Gantin tähtitorkkupeiton.Tuliko varmasti mahdollisimman hankalasti ymmärrettävä selitys ;D Anyway, ko. petauksesta tulee myös muhkea eikä tarvi kikkailla nukkumapeittojen kanssa :)Muuten, mikään ei harmita niinkuin se, kun itse joutuu nousemaan aikasin ja kisut vaan kääntää kylkeä ja maiskutellen jatkavat uniaan ;)Mukavaa lauantaita!-I-

 5. Meän Satu
  22.10.2011 / 12:33

  >Oi, on kyllä tyylikkään näkönen :) Ja niinku sanoit, siisti ja huoliteltu :) Ihana makkari! Niin raikkaan ja puhtaan näkönen :) Ja nuo kisut, kruunaa kaiken <3

 6. Marika
  22.10.2011 / 13:25

  >Tosi hyvä vinkki petaukseen. Eipä ole koskaan tullut mieleen että sen voi tehdä noinkin päin. Pienellä vaivalla tulee ihan erinäköinen petaus. Molemmat tyylit näyttää hyvältä. Kisukin tykkää:)

 7. Sokrutin
  22.10.2011 / 14:52

  >Näitä petaustyylejä on niiiin hauska katsella,kun jollain vielä on sellaisia. Hämärästin muistan. Lienen luovuttanut. Meidän petaus on peiton ja tyynyt päiväpeiton alle ja koristetyyny keko :D Päivällä kaikki tyynyt on jo mullinmallin. Aikansa kutakin, onkin niin kiva katsella näitä…kun lapset kasvaa ;)

 8. gone to the beach
  22.10.2011 / 15:19

  >Varsinkin vaakasuoraraitakuvion olen huomannut aiheuttavan leventävää efektiä. Hieno on pettaus. Raidoilla voi siis todellakin pelata. Voi niitä kissanpäiviä!

 9. Rags
  22.10.2011 / 15:21

  >Kivalta nayttaa ja kauniit vuodevaatteet!Ihana paikka kisuilla vakoilla naapureita. :-) Ja voi miten sopo tuo teidan nuorempi kisu, niin onnellisena nukkuu muhkeassa pedissa. <3PS. Saitko sen reseptin?

 10. By J
  22.10.2011 / 16:12

  >Näyttääpä hyvältä sekä petaus että H&M:n pussilakanat! Mustavalkoinen tunnelma sopii makuuhuoneeseenne mielettömän hyvin. Haaste sinulle heitetty :)

 11. Anonymous
  22.10.2011 / 18:02

  >Heippa, kiva kun ehdit jo tehdä mallipetauksen noilla uusilla lakanoilla :D! Eikö ole mahtavan ihanat ja kangas on upean sileää! Itse hain omani postista torstaina enkä ole vielä ehtinyt muuta kuin ihailemaan. Kerrankin on hinta/laatusuhde enemmän kuin kohdallaan. Kiitos taas hienosta postauksesta, ihanaa lauantai-iltaa!Marja kommentoi.

 12. S
  22.10.2011 / 19:33

  >Padmerine: kiitos kiva :)) kisut ainaki tykkää, tosin ne tykkää myös petaamattomasta sängystä ;DReetta: kiitos Reetta, aattelinki et tästä Essin vinkistä vois muutki hyötyä :))Sari: oleppas hyvä vaan, kiva et Essi vinkkas tästä silloin kesällä! ei sitä kaikkee ite aina hokaa :)I: kuulostaa kivalta tuokin petaustapa :). onhan niitä monenlaisia ku jaksais vaan miettiä, heh!joo vähä söi naista ku kisut siristeli toisella silmällä et nouses mami nyt reippaana duuniin et meille riittää murkinaa ;DDMeän Satu: kiitos paljon Satu :)) kiva kuulla!Marika: joo ei sitä ite hokaa aina kaikkea, on liian kaavoihin kangistunu tieten ;)

 13. S
  22.10.2011 / 19:43

  >Sokrutin: mutta onhan tuo sunki petaustapa :Dgone to the beach: totta, se leventää! :)Rags: kiitos <3 joo hän niin onnellinen miusku on <3voi siis sain, kiitos paljon!! enkö mä tollo vastannu mitään sulle, muistelin aivan et oisin vastannu :D. sori ja kiitos!By J: kiitos paljon, mustakin sopii mustavalkoinen :). jouluksi ripaus punaista <3ja kiitti myös haasteesta, vastaan siihen ens viikon aikana!Marja: siis tiäkkö! nuo ei ollu mun ekat H&M:n vuodevaatteet, joten hiukan petyin. aiemmat on nimittäin ollu pehmoisemmat, nää on jotenki karheat et hiukan vieroksun. mulla on niin herkkä iho :D. mut toiv. totun pian ja saa siinä iho kuorintaa samalla ;Dhinta oli kyllä kohdillaan!kiitos, kivaa lauantaita sullekin :)

 14. Anonymous
  22.10.2011 / 19:56

  >Juu, kyllä se niin menee, että sängyn muhkeus on se ykköstoive perheen pikkujäsenelle ja esteettisyydestä viis! Ja meilläkin kaivaudutaan keskelle sänkyä ja siellä muhkean päiväpeiton ja blowfill-pallokuitupeittojen seassa vierähtää tunti jos toinenkin päikkäreillä :)-elle-

 15. S
  22.10.2011 / 21:13

  >elle: näin on :D. ja luulen että petaamaton sänky on vielä parempi vaihtoehto, peittojen onkaloihin on niin ihana piiloutua tai kellahtaa koko kasan päällimmäiseksi <3terkut sinne perheen pikkujäsenelle :)

 16. Isosisko
  23.10.2011 / 13:47

  >KIvalta näyttää! Meillekin kotiutui noi lakanat mustat päiväpeitteen alle, täytyy kokeilla tuota petaamistapaasi ehdottomasti.Ikävä kyllä nuo lakanat on niin karheat että en tykkää nukkua niissä. Varsinkaan poskea vasten en voi tota tyynyliinaa pitää ollenkaan. Mä on niin herkkähipiäinen…Mistä muuten noi toiset mustavalkoiset tyynyliinat on? Onko ne sileämpää/pehmeämpää matskua vaiko samanatuntuiset H&M:n kanssa?

 17. Anonymous
  23.10.2011 / 18:14

  >Moi! Ajattelin kysyä, että meinasitko koristaa taloanne halloweenina, vai onko se enemmänkin lastenjuhla? :)-kurpitsa

 18. S
  23.10.2011 / 19:05

  >Isosisko: kiitti :)) siis mulla sama, kuten tuonne ylemmäs jo Marjalle kirjotinkin et liian karheat lakanat mun makuun! tyynyjä meillä on molemmilla kaksi, joten pidän päätä vasten toista tyynyä, en tuota H&M:n uusinta :D. mulla on useita H&M:n vuodevaatteita eikä koskaan aiemmin mitkään oo ollu noin karheat! eli kaikki muut saman firman vuodevaatteet on aivan unelman pehmeitä, siis ne mitä mä omistan. nuo mustavalkoiset on Ikeasta, ne on koristetyynyt :) ihanan samettiset, pehmeät siis! mut niillä ei nukuta (meidän kodissa) :)kurpitsa: moi :) en oo ikinä aiemmin koristellu Halloweeniksi enkä ainakaan vielä oo suunnitellu seuraavaakaan Halloweenia, mut ei sitä ikinä tiiä ;). ei mun mielestä vaadi lapsia toi juhla :) se vaan jotenki menee multa aina ohi! samana päivänä hokaan et oho, nyt on Halloween!

 19. Isosisko
  23.10.2011 / 20:46

  >Ai katsopas vaan, anteeksi etten lukenut kaikki kommentteja kunnolla läpi. Lohduttavaa että en ole ongelmani kanssa ainoa. Välillä tuntuu että mua ei oikein ymmärretä kun kerron että on liian karheat petivaatteet. Mun testaamista ihan parhaimpia on Ikean tenceliä sisältävät pestivaatteet. Pysyvät sileinä ja pehmeinä pesuista toiseen.Ja ai niinpä tietenkin noi on ne samettityynyt Ikeasta. MIten mä en muistanut.Mä odotan mielenkiinnolla missa vaiheessa teidän sohvalta löytyy PaaPiin Silmä-tyyny? Itse sen jo tilasin, mutta odottaa vielä ompelua.

 20. S
  23.10.2011 / 20:50

  >Isosisko: ei mitään, en tietenkään oleta et lukijoiden pitäis kaikki kommentit lukea :Djoo vähä mua kyllä harmitti et nuo lakanat ei ollu yhtä pehmoset mitä muut :/ mut toi kuosi korvaa sen ;)ja oon tottunu jo, tyynyä en tosiaan käytä päällimmäisenä ja peitto menettelee jos ei pidä siitä kovasti kiinni :D mies tykkää noista karheistakin. mut mun lempparit on Hemtexin ja H&M:n muut, ne on ihanan pehmeitä ja sileitä, jotenki viileitäkin heh!Ikean petivaatteita meillä ei vielä olekaan. heh, miten oletat et tilaan ton Silmän :D. ei ainakaan vielä iske muhun, soriiiii :))

 21. Joëlle - TrendyHomes
  23.10.2011 / 23:16

  >Hi SWhat a great linen bed!I like it very much. I 've just finished my bathroom at least…and I'm going to make my bedroom with a black wall. I'm looking for the same black bed spread you have on your bed, but I don't find it here :(Did you find it on h&m home? I just have a look on h&m home UK cause we don't have one in France and I 've only see a grey one…Have nice week.

 22. Tinsku
  24.10.2011 / 09:25

  >Ihana petaus, taidan itsekin kokeilla tota sit kun talo valmis ja pääsee kotiin. Mullekin tuli noi pussilakanat, mutta otan ne sit vasta uudessa kodissa käyttöön. =)

 23. S
  24.10.2011 / 09:35

  >Joëlle: thank you :)) and yes, I bought them from H&M Home! a black wall sounds fantastic :)have a nice week you too!Tinsku: kiva juttu :) milloin teillä valmistuu, en muista onko ollu puhetta…?

 24. Tinsku
  25.10.2011 / 08:32

  >Jos kaikki menee putkeen niin muuttotarkastus on 14.12… Jänskää. =D

 25. S
  25.10.2011 / 09:09

  >Tinsku: oi, noi on jännittäviä aikoja :)

 26. Essi
  29.10.2011 / 01:04

  >Jee! se pääsi teilläkin käytäntöön ja kiva jos on muillekin tätä kautta hyötyä :)

 27. Essi
  29.10.2011 / 01:06

  >Ja pitäneepä vielä lisätä että jummi miten upeelta noi lakanat näyttää!! Ihan ku jostain ihanasta hotellista :)

 28. S
  29.10.2011 / 01:37

  >Essi: kyllä vain :)) ja oi kiitos ihanista kehuista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.