Takkavastaava

 

Sellaistahan tarvii joka talous!
Se vahtii vieressä alusta saakka; jo siitä saakka kun puut kannetaan sisään. Seuraa miten sytyttäminen onnistuu, onko pelti varmasti auki…

Takkavastaavaa varten on takan vieressä jopa oma tuoli:

Kaikkitietäväisenä siinä patsastellaan ja hiukan närkästytään liiallisista neuvoista, hmph…
 ”Kyllä minä tiiän!”

Joskus hieman nolostutaan kun otetaan kuvia in action… Mutta vain hieman.

Nälkäkin takkavastaavaa usein vaivaa ja välillä yritetäänkin havitella jotain pientä murkinaa…

Sellainen takkavastaava! Ja muutenkin tämän perheen pikkupomo (kuten kuvasta voi päätellä)!

Kaunista talvista keskiviikkoa!

Comments

 1. Anonymous
  11.1.2012 / 11:59

  >Kyllä on muuten varmasti paras takkavahti ikinä ja niin sulonenkin <3 -Nuppu-

 2. Hanna
  11.1.2012 / 12:01

  >Takkavastaava! <3 Niin tarkkaavainen ja suloinen! Musta kyllä tuntuu, että kissoilla ei mene yksikään asia ohi, joka talossa tapahtuu. :)

 3. Kaisa
  11.1.2012 / 12:15

  >Superihana takkavahti. <3 Heitin hauskan haasteen sinulle blogissani. t. Kaisa

 4. Kati
  11.1.2012 / 12:17

  >Ihana takkavastaava :)Meiltä löytyy pari takkasählääjää :/ Koirat ovat nimittäin heti takkapuiden kimpussa, kun alkaa takkaa sytyttelemään. Mikähän niissä puissa onkin niin kiinnostavaa?! Ehkäpä se on vaan se kielletyn hedelmän maku.. :)Mukavaa loppuviikkoa!!

 5. Sanna / Koti- Kullankallis
  11.1.2012 / 12:20

  >Kaunis on takkanne kiinteän halkotelineen kera, mutta kysyisinkin kokemuksia… Eli käytättekö oikeesti takan vieressä olevaa halkotelinettä vai onko se sisutuselementti?Itse tykkään kovasti noista muuratuista "halkotelineistä" vain käytännöllisyys tuntuu vaikealta (uudet puut päälle kuivumaan, kuinka ottaa kuivia alta), kokemuksia ei siis ole. Mietimme että sellaisen tekisimme, sillä takan vieressä olisi sopiva kolo mutta uskoisin sen jäävän vain sisustuselementiksi niin olisiko se turha?!? Huomaan miettiväni lähes kaiken käytännöllisyyden kautta :/Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

 6. Rags
  11.1.2012 / 12:31

  >Maailman suloisin takkavastaava! Toka kuvassa ilme on just sellainen "kylla ma tiian". <3Samanlaisia ilmeita meidankin pikkupomolla… :-)Tuo tuoli on ihana! Ja Pentikin lasilinnut edellisessa postauksessa!

 7. Janet
  11.1.2012 / 12:36

  >Ihana, hih ♥ Kisu on ihanan pörröinen.Meiltäkin kotoa löytyy ruokavastaava. Kyllä norkoillaan lahjakkaasti jääkaapin luona ja jalkojen juuressa kun ruokaa tehdään. Kyllähän sieltä tahdonvoimalla aina jotain lattiallekin lentää. :D

 8. Nina
  11.1.2012 / 12:52

  >No eikä, siinä se napottaa, ihana! :)

 9. Anonymous
  11.1.2012 / 13:05

  >Ihana <3-I-

 10. nitta
  11.1.2012 / 13:10

  >Meilläkin meidän Minja tyttönen toimii takkavastaavana, aina pitää tulla heti paikalle kun takkaa sytytetään..:) Tuo tuoli on kyllä niin hieno!

 11. IMAGE black and white
  11.1.2012 / 14:07

  >Voi mikä suloisuus <3 Kyllä varmasti pysyy koti lämpöisenä, kun on tuolainen ihanuus. :)

 12. S
  11.1.2012 / 14:10

  >Nuppu: eikö olekin :)) pyöreä pallero <3Hanna: joo ei varmasti mee, sen verran uteliaita ja joka paikassa pitää vähän nuohota ;DKaisa: kiitos Kaisa haasteesta! :)Kati: hehee ku alko naurattaan teidän takkasählääjät :D no harrastuksensa kullakin toki! ja kiitos samoin :)

 13. S
  11.1.2012 / 14:20

  >Sanna: kiitos! tähän asti puutila on ollu lähinnä sisustuselementti, mutta kyllä siitä puita on myös hävinny ja täytettä tuotu.. meillä on nimittäin vielä sellaisia raksa-ajalta jääneitä polttopuita, joita en halua tuohon näkyville. poltellaan niitä siis ensin pois. lisäksi mies teki puuvajan syksyllä, jossa nyt vielä tulevan kesän yli polttopuut kuivaa, sen jälkeen niitä voi koko ajan kuskata tuohon takan puutilaan. kuivia puita ovat kuitenki kaikki joten kaikki pääsee samantien poltettavaksi :). eli kyllä tuo meillä ihan käyttöönkin tulee, täydellä teholla ensi syksynä! ja vaikka sillä olis vain sisustuselementti-funktio, ei mielestäni missään nimessä turha, niin kaunis se on ja tuo lämpöä kodin sisustukseen :)Rags: niin on :D. terkkuja ja silityksiä teidän typyille <3Janet: se on kyllä ihanan pehmoinen ja tuuheaturkkinen <3. hänen talviturkki on tosi paksu ja tosiaan ihan pumpulinen :D. ja näiltä onnistuu myös tuo ruokavastaavan homma…Nina: hih, eikö :))I: :)nitta: ihana nimi Minjalla! ja kiitos :)IMAGE: kyllä vain :))

 14. Anonymous
  11.1.2012 / 14:28

  >Heippa!Niin suloinen takkavastaava, olisipa meilläkin!Kissa allergisena on kuitenkin kiva katsella kauniita kuviasi kisuista:).Teillä on ihana takka, ihan huippu tuo halkolokerikko! Tuo lämpöä ja kodikkuutta tyylikkääseen, vaaleaan sisustukseen!Sellaista vielä kysyisin, että minkä pituiset teillä on keittiön kaappien vetimet 80cm ja 60cm kaapeissa. Olen itse ajatellut laittaa samantapaiset ja teillä nuo vetimet näyttää hyvän pituisilta suhteessa kaappiin!-Riikka-

 15. Aikku
  11.1.2012 / 14:29

  >Voi kun suloisia kuvia takkavastaavasta! Aivan ihana "napotin"<3 Meillä on myös takkasähläreitä, hyppivät puiden päällä jyrsimässä…aina saa katsoa perään! joskus ihmettelen, asuuko meillä kissoja vai jyrsijöitä:)

 16. S
  11.1.2012 / 15:10

  >Riikka: kiva että pidät kissajutuista! kiitos kovasti kehuista :). vetimet valitsin siten, että joka laatikon vetimen molemmin puolin jäi 12 cm tyhjää tilaa. eli esim. 80 cm laatikkoon valitsin 56 cm vetimen. 60 cm laatikkoon vastaavasti 36 cm vetimen :)Aikku: hih, kiva et tykkäsit :)). kissoista on katos moneksi :D. meilläkin asuu joskus kissa JA koira, joskus kissa JA possu jne. :D

 17. night at Vogue
  11.1.2012 / 15:25

  >Onpa söpöläinen!

 18. Anonymous
  11.1.2012 / 16:50

  >Takkavastaava piristi mun niiiin synkkää päivää, kiitos siitä ;)T:Niina ja 4kisua

 19. Marika
  11.1.2012 / 19:29

  >Aivan verrattomia ilmeitä tällä takkavahtikisillä;) ei epäilystäkään kuka teillä määrää, sen verran päättäväinen tämä kaveri taitaa olla:D Miten muuten aina onnistutkin taltioimaan näin hauskoja tilannekuvia? Mulla menee aina tilanne ohi kun saan kameran kaivettua esiin.

 20. Pilvi
  11.1.2012 / 20:14

  >Ihana <3! Meidän pikku-takkavastaava joskus lämmittelee loimuavan takan edessä tassut taivasta kohti :D!

 21. Meän Satu
  12.1.2012 / 00:01

  >Ihana takkavastaava!!! :D Niin sulonen pikkumussukka :) ja nuo ilimeet :D

 22. S
  12.1.2012 / 00:24

  >night at Vogue: niin on :) Niina ja 4kisua: ilahduttavaa kuulla, takkavastaava pörisee äänekkäät kiitokset! :)) Marika: tää on kyllä ilmeilyn mestari tää neiti! ja jep, on kyllä enemmän ku päättäväinen luonne :D helpoimmalla pääsee ku antaa aina heti periksi, mitkään käskyt ei kuitenkaan tehoa… silti niitäkin täytyy aina aika ajoin testata ja huomata taas miten turhaa se olikaan :D äkkiä kävin hakemassa kameran ku näin et kisu viihty tolla tuolilla, kiva et pysy paikoillaan ni sain hauskoja kuvia. se on niin linssilude! Pilvi: oi ihana, hän on varmasti tosi tosi hurmaava näky <3Meän Satu: :D ilmeilyn mestari! ja mussukka nimenomaan <3

 23. Heidi
  12.1.2012 / 10:10

  >Tuo "Kyllä mä tiiän" -kuva on aivan mahtava! :) Hurmaavan ilmeikäs kissa.

 24. Anonymous
  12.1.2012 / 11:56

  >Voi ihanat kisulit!Saisiko muuten kuvia jossain vaiheessa siitä Kanto-telineestä? Olis kiva nähdä, miltä se käytössä näyttää. Olen ajatellut itsekin sen ostavani.T. -M-

 25. S
  12.1.2012 / 17:42

  >Heidi: joo aivan sellanen et "älä sinä tuu tänne neuvomaan!" :DM: juu voin laittaa kuvaa joku päivä! siinä on lehtiä eli lehtitelinekuvia luvassa :)

 26. Kirsi
  13.1.2012 / 09:56

  >Miksi takkavastaavaa istuu vaan tuolin toisella reunalla? :D

 27. S
  13.1.2012 / 11:23

  >Kirsi: samalle nauroin minäkin :Dmut viimeisessä kuvassa otettu jo koko tuoli haltuun :)

 28. Meän Satu
  13.1.2012 / 11:50

  >Pakko vaan aina palata tänne Takkavastaavan kuvia katteleen :D on se sitte mainion näkönen :D Ihanan sulonen ja tosiaanki mussukka <3Viikonloppusilitysterkut teän neiteille ja sulle mukavaa viikonloppua :)

 29. S
  13.1.2012 / 11:52

  >Meän Satu: kiva että kuvat ilahduttaa :)) silityksiä teidänkin kisuille ja kiitos samoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.