>Ulkosaunoja

>

Sain tässä jokunen viikko sitten lukijalta kivaa postaustoivetta:


Heipsan, olisi kiva jos tekisit jollonkin jutun ulkosaunamalleista. Kun minua kiinnostaisi jokin moderni ulkosauna, tarkoitus olisi ensi kesänä rakentaa, mutta ei oikein ole löytynyt hyviä malleja netistä:):) 
t.Pirjo


Selailin sitten netistä (mistäs muualtakaan :D) erilaisia malleja, kovin paljon ei kyllä ollut tarjolla tai ainakaan siinä ajassa, mikä minulla tähän oli käytettävissä, niitä ei kovin monia löytynyt.

Tässäpäs jotain kivaa modernia lookia! Ulkoverhouksenhan voi toteuttaa miten haluaa ja millä sävyllä haluaa, joten näissä kuvissa voi kiinnittää huomion pelkästään rakennuksen muotoon/malliin.

Katos on kyllä kätevä! Silloin saunasta viitsii käydä vilvoittelemassa säällä kuin säällä. Suomen kesäsäihin kun ei aina ole luottamista :)


Tässä kuvan saunassa kyllä ehkä pikkaisen nostaisin tuota katosta, näyttää olevan aika matalalla tehden terassista kovin synkän.

Tässä melko perusmalli, laatikkomainen on aika hyvä sana kuvaamaan:

Meilläkin on silloin tällöin ollut puhetta pihasaunasta, mutta ihan leikkimielessä. En näe tarvetta pihasaunalle ainakaan tässä vaiheessa ja ennen kuin meille sellainen rakennettaisiin, pitäisi olla täysin varma että sille tulee käyttöä!
Mutta suunnitellahan voi aina ja pihasaunamalli olisikin jo valmiina :D
Aika lailla tältä se näyttäisi kuin tässä alempana, eri värisenä toki ja muutamin muunnoksin. Varmaan tehtäisiin siihen jonkinlainen terassikatos, ovi vaihtuisi modernin tyylin oveen ja saunarakennuksen päätyyn tulisi pyöreä ikkuna (löylyhuoneen puolelle)!

Pidän tärkeänä sitä, että pihan eri rakennukset sopivat itse talon tyylin kanssa saumattomasti yhteen, ikään kuin jatkavat sitä.
Pihasaunan sisustaan pintamateriaaleineen ja sävyineen olisikin sitten monta vaihtoehtoa… Suunnitteleminen on mukavaa puuhaa :))

Onkos teillä pihasaunahaaveita?

Ajatelkaa, eipä aikaakaan ni on taas kesä (ja kärpäset)!

Comments

 1. Anonymous
  31.1.2012 / 10:30

  >Moi, olipas mukava ja erilainen postausaihe :)Sieltä ne kesä ja kärpäset tulevat. Mutta vielä oli aamulla niiiin kaunista, kaikkialla valkoista, taivas täysin vaaleansininen ja huurrepuita, ahh..t. Äippä

 2. eliisa
  31.1.2012 / 10:53

  >Huippu postaus! vei ajatukset kesään. kolmenkymmenen asteen pakkasessa onkin mukava ajatella suven lämpöä!

 3. Hanna
  31.1.2012 / 11:35

  >Kiva postaus! Ja hyviä ideoita, jos olisi rakentamassa pihasaunaa. Sitä paljua oon vähän ruvennut miettimään. Se voisi olla kova sana lastenkin keskuudessa kun kasvavat vähän isommiksi. :)

 4. S
  31.1.2012 / 11:38

  >mukava kuulla että tykkäsit :). maisema on kyllä todella kaunis, josta kohta lähdenkin kisujen ja kameran kera nauttimaan! kivaa päivää :))

 5. S
  31.1.2012 / 11:39

  >voi kiva ku tykkäsit! aattelin et pieni katsaus lämpimään kesään näiden pakkasten keskellä ei ois pahitteeksi ;)

 6. S
  31.1.2012 / 11:40

  >kiitti Hanna! paljun minäki mieluummin otan ku pihasaunan, ainakin tällä hetkellä. meidän palju alkaa olla hyvällä mallilla, mut luulen et mies raahaa sen kotiin vasta kesän korvilla :)

 7. Anonymous
  31.1.2012 / 12:48

  >Todella mielenkiintoinen postaus, sillä olen myös yrittänyt etsiskellä ja suunnitella modernia pihasaunaa. Omassa saunassani ei olisi sähköä vaan vesi lämmitettäisiin puilla kiukaan päällä olevassa säiliössä. Mikäs sen ihanampaa, kuin kunnon nappopesut ja sitten terassille vilvoittelemaan :) Pesuvesi tietysti puutarhaletkun kautta ämpäreihin. Näin on lapsuudenkodissanikin tehty. Pihasauna pitää mielestäni poiketa tavallisesat sisäsaunasta nimenomaan siten, ettei se o le sähköllä toimiva. Grillikatos saunan yhteyteen voisi olla mainio. Kiitos kovasti erilaisista vinkeistä ja kuvista, nyt alkaa suunnittelu toden teolla! Kiitos mukavasti blogistasi!P

 8. S
  31.1.2012 / 13:20

  >tällainen saa aina hyvälle mielelle; kun saa tietää jonkun saaneen oikeaa hyötyä postauksestani! kiitos siis sinulle P kun kerroit tämän :)puusauna tuo kyllä ihan omanlaistaan tunnelmaa ja siihen liittyy niin olennaisena (luonnollisesti) polttopuiden kans värkkääminen :))

 9. Tiia
  31.1.2012 / 17:30

  >Vanha kunnon perinteinen sauna löytyy onneksi kesämökiltä jonne pääsee kesäisin aina saunomaan kunnolla, mutta mikäettei ihan oma pihasaunakin joskus kelpaisi :P

 10. S
  31.1.2012 / 22:37

  >mä kyllä tykkään sähkösaunasta, mut onhan se puusauna toki vaihtelua. meilläkin mahdollista saunoa mökillä, jossa on puusauna :)

 11. Anonymous
  2.2.2012 / 11:53

  >Tuhannet kiitokset toivomastani potsauksesta, ylin kuva malleista on melko lähelle sellainen minkä me varmaan sitten ensi kesänä toteutetaan. ;);)Voi kun haluttaisi nyt jo kesän lämpöön ja saunomaan,,,:)Hyvää päivän jatkoa sinulle ja kiitos ihanasta blogista.t,Pirjo

 12. S
  2.2.2012 / 12:38

  >ole hyvä vain, kiva että näit tämän postaukseni :). varmasti tulee upea sauna teille! kiitos, mukavaa päivää sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.