Pientä valmistautumista

 

En halunnut viettää synttäreitäni mitenkään isosti juhlien. Vielä kuukausia sitten ajattelin sen olevan oikein varteenotettava vaihtoehto, mutta mitä vähemmän aikaa synttäreihin oli, sitä enemmän aloin sulkea tuota vaihtoehtoa pois. Liian tylsää, liian tavanomaista… Seuraavana päivänä kova väsymys ja ehkä pääkipuakin. Joten no thanks, not for me
Sitten päätimme lähteä jonnekin päin Eurooppaa kaupunkilomalle, mietimme Lontoota, Kööpenhaminaa ja Amsterdamia. Matka jäi kuitenkin varaamatta, koska tunsin normaalia suurempaa lentopelkoa. Olin varma, että se on jokin enne enkä sen vuoksi halunnut pakottaa itseäni lentokoneeseen. Jonkun mielestä voi kuulostaa hullulta, mutta muut lentopelkoiset taatusti ymmärtävät. Niin ja tähän vaikutti hieman myös se, että meidän passit oli hukassa viime torstaihin saakka… Joku oli laittanut ne viime syksyisen Sisilian loman jälkeen niin hyvään jemmaan ettei enää itsekään muistanut!
No, keksimme kuitenkin jotain muuta tälle viikonlopulle. Jotain oikein mukavaa. Ehkä kerron teille myöhemmin ;).


Alkuviikosta juhlistimme pyöreitäni ihan perhepiirissä herkullisten kakkukahvien merkeissä. Kävimme miehen kanssa hiukan ex tempore tilaamassa leipomosta lakkakakun. Mietiskelin siinä sitten, että mihin niin suuri kakku tarjolle… En omista kakkulautasta! Pieniä juhlia varten tuli ostettua kaikenlaista pientä, mm. kauniita tulppaaneja ja tietenkin sitten se kakkulautanenkin!

Jokos arvaatte minkä hankin kakkulautasen virkaa toimittamaan?

Suloisen ja herkän Oiva Toikan Kastehelmi-sarjaan kuuluvan tarjoilulautasen. 
Halusin sellaisen, jolle tulisi käyttöä muulloinkin kuin täytekakun alla ja tämä oli siihen täydellinen!


Kastehelmi on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta, jossa kesäaamun auringossa voi nähdä kastepisaroiden kimaltavan heinänvarressa kuin helminauha. 

Oon jo joitain kuukausia makustellut pientä yhdistelmää sarjoista Kastehelmi & New Wave.
Suloinen, herkkä ja aavistuksen romanttinenkin vastaan moderni ja melko pelkistetty.
Yhdistelmä on ihana! 
Joten on hyvin mahdollista, että meille kotiutuu jonain päivänä Kastehelmi-sarjasta muitakin osasia :). Tänään törmäsin muuten sarjan kynttilälyhtyihinkin, kauniit!

Millaisia astiasarjoja te olette yhdistelleet vai pitäydyttekö mieluiten siinä yhdessä?

Comments

 1. Linda
  10.3.2012 / 17:42

  >Mä pidin juhlat sekä matkustin Eurooppaan! Eli yhdistin ne siellä.Hauska, noista sun mietinnöistä.. Oikein huippuhyvää 30v. synttäriä!!

 2. Annukka
  10.3.2012 / 18:09

  >Tuo kakkulautanen on minunkin suosikki. Just sopivan kokoinen kakulle. Mahtuu kermatkin pursotteleen reilummalla kädellä. Lentopelko on ihan hirveetä. Kärsin vuosikausia ihan järjettömästä pelosta. Pahimmillaan aloin hyperventiloimaan nousun aikana. Onneksi olen päässyt pahimmasta eroon. Muutamia kertoja jouduin lentämään lasten kanssa ilman miestä. Se auttoi kummasti, kun piti olla reipas ja peloton lapsille. En "kerennyt" pelkäämään, joten taisin itse uskoa parhaiten selitykseni lentomatkustamisen tuirvallisuudesta jne.

 3. Anonymous
  10.3.2012 / 19:24

  >Tuo Kastehelmi-sarja on kiva! Mulla on "perintönä" tullut muutama lautanen ko. sarjaa.Mä yhdistelen yleensä teemaa, new wawea ja neroa. Mulla on myös pentikin halla-sarjaa jonkun verran, juuri tarjoiluastioina, mutta on jäänyt sen verran vähälle käytölle viime vuosina, että olen ajatellut pistää myyntiin.Kivaa viikonloppua!-I-

 4. M
  10.3.2012 / 20:35

  >Ihana! Haavelen tuosta Kastehelmi-sarjasta. Voisin ottaa ne kaikki. Tuo kakkulautanen kyllä näytti kivalta!

 5. Janet
  10.3.2012 / 21:07

  >Mä oon todennut että omaa intuitiota tulee ehdottomasti kuunnella. Olen monesti sen vuoksi selvinnyt mm. hirvikolarilta ja löytänyt rahaa. Jotain myös ei niin kivoja juttujakin olen saanut selville, mutta ehdottomasti tärkeitä asioita nekin. Ymmärrän siis täysin jos jokin tunne tulee niin sitä on noudatettava. Hyvä siis ettet lähtenyt matkalle. Olisi joskus kyllä kiva tietää mistä nämä olotilat tulevat…?

 6. avista
  10.3.2012 / 23:33

  >Mukavaa viikonloppua!Meillä on juurikin sama yhdistelmä eli parempana astiastona New Wave ja sitten meillä on kaksi isoa kirkasta Kastehelmi-kakkulautasta. Kun siihen isoimpaankaan New Wave tarjoilulautaseen ei kakku mahdu. Oon miettynyt muitakin Kastehelmen osia, varmaan ainakin kirkkaat tuikkukupit kotiutuvat myös meille. Olisivat aika kivat kattauksessa kakkulautasten parina.

 7. Niina
  11.3.2012 / 15:11

  >Myöhästyneet synttärionnittelut!:)Mäkin oon ihastunu kastehelmiin! Niitä kynttiläkippoja oon monesti jo pyöritelly..pakko saada! On tosi kauniita!:)

 8. Anonymous
  11.3.2012 / 16:56

  >Ihana koti sulla ja valkoinen!! unelma <3 mutta mun on pakko kysyä, miten ja kuinka usein siivoat? miten kaikki silti hohtaa ja kiiltää noin ihanasti, ei sormen /tassun jälkiä missään? olen kateellinen ihan :D

 9. Viivi
  11.3.2012 / 19:20

  >Tuo Kastehelmi-sarja on niin kovin kaunista! Juuri viimeksi Kodin Ykkösessä ihastelin viikolla noita tuikkukippoja, en ollut aiemmin nähnytkään. Näyttivät jotenkin kivan freeseiltä, ehkä siksi kun Kivi-tuikkuja näkee niin paljon ja niitä meilläkin on kotosalla. :)

 10. S
  11.3.2012 / 21:40

  >kiitti Linda!

 11. S
  11.3.2012 / 21:41

  >niin on! mullakin lentopelko näyttäis vaan pahentuvan ku ikää tulee lisää… pari aika karmeeta lentoa taustalla, joten ne ei unohdu ikinä :/mut ehkä sitä kohta on taas valmis kiduttamaan itseensä :D

 12. S
  11.3.2012 / 21:42

  >se on jotenkin ihana ja nostalginen :)

 13. S
  11.3.2012 / 21:43

  >se on kyllä kauniin herkkä sarja :)

 14. S
  11.3.2012 / 21:44

  >joo mäkään en uskalla olla luottamatta omaan intuitioon! usein se pitää paikkansa.oon muuten huomannu, että sulla on usein samanlaisia ajatuksia ku mulla, tosi kiva :))

 15. S
  11.3.2012 / 21:45

  >joo samanlaisia ajatuksia mullakin! ne on kyllä ihania yhdessä ja tuikkukupit ihastutti myös mua :)

 16. S
  11.3.2012 / 21:46

  >kiitos Niina! ne on kyllä tosi kauniit :)

 17. S
  11.3.2012 / 21:48

  >mäki näin ne tuikkukipot nyt vasta eka kertaa, oli aivan ihanat ja hieman erilaiset :) varmasti kauniita myös yhdisteltäväksi Kivi-tuikkujen kans!

 18. Anonymous
  12.3.2012 / 07:03

  >Mulla on vihreä kastehelmi kakkulautasena;) ja kuolaan tietysti tuikkujenkin perään :) Mummulassa oli aikoinaan kastehelmi sarjan kahvikupit , joten sieltä tämä kastehelmi on jäännyt "päälle" :D T: Niina ja 4kisua

 19. S
  12.3.2012 / 09:27

  >voi kiitos :)) ja onpa kiva jos edes kuvista välittyy siisteys :Dmeillä ei siis siivota yhtään sen kummemmin kuin muissakaan kodeissa, siivous ei kuulu meillä kummankaan mielipuuhiin! ja kyllä niitä sormen- ja tassunjälkiäkin meillä näkyy, ne ei vaan oo päässy kuviin ;)

 20. S
  12.3.2012 / 09:28

  >joo ihanaa nostalgisuutta tuo kattauksiin :))

 21. Anonymous
  14.4.2012 / 10:45

  >Ihana on tuo kakkulautanen. Saanko kysyä minkä kokoinen on? Katselin, että näyttää olevan kahta kokoa ja mietin kumpi olisi parempi.t: Viivu

 22. S
  14.4.2012 / 16:39

  >toki saat! mittasin lautasen, halkaisija on noin 32 cm :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.