Pöytävalaisinhaaveilua…


Huomenta!

Onkos täällä muita aamuvirkkuja?
Päivän pidentyessä huomaan selvästi, miten paljon vähemmän unta tarvitsen verrattuna viime syksyyn! Silloin saatoin iltavuoron jälkeen nukkua aamulla kymmeneen, nyt riittää hädin tuskin puoli kahdeksaan unta. Tänäänkin vapaapäivänäni heräsin jo kuuden jälkeen :O. Äitini sanoi sen johtuvan tästä iästä, mä luulen kyllä että päivänvalosta ;D
Normi kahdeksan tunnin yöunitarve on kutistunut näköjään kuuteen, tässähän ehtii vaikka mitä! Ehkä sitten syksyllä nukun näidenkin viikkojen edestä, mut ei mietitä sitä nyt ;).
Näiden aamuisten ajatusteni kautta pääsemmekin tämän päiväiseen postausaiheeseen:


A kirjoitti viime viikolla näin:
Oiskos sulla ideoita jostain kivasta modernista pöytävalaisimesta? Valkoiseen olohuoneeseemme sellaista kaipailisin, mutta vielä ei ole tullut mitään tarpeeksi kivaa vastaan. :)  


Mulla oli tällainen postausaihe jo jollain tasolla mielessä muhimassa, joten tartuinkin sitten melko pian tuumasta toimeen! Keräsin tähän muutaman pöytävalaisimen Finnish Design Shopin sivuilta. Joukossa on myös sellaisia, joita niiiiiin kovasti toivon meidänkin kotiin! Arvaattekohan mitä ne mahtaa olla…

Vasemmalla & Traditionin Milk-pöytävalaisin, keskellä ja oikealla Gubin Pedrera ABC -pöytävalaisimet:

Eero Sairasen Kuutamolla miellyttää mun silmää, se muistuttaa aika paljon Yki Nummen Modern Artia:Muuton Cosy sopii monenlaiseen ympäristöön ja tulee varsinkin valkoisesta taustasta kivasti esiin:Sitten vuorossa eräs ihanuus, joka on mun haavelistalla. Kalliin hintansa vuoksi en ole tätä koskaan edes ääneen sanonut, vain mielessäni haaveillut… Mutta nyt tässä on viime päivinä tapahtunut yhtä jos toistakin jännittävää (osa tulee ajan myötä paljastumaan täällä blogissakin), joten koen että voisin tällä ansaitusti palkita itseni.


Louis Poulsenin Panthella, pure love <3! 

Kertokaahan, löytyykö kokemusta tuosta valaisimesta? En ole sitä koskaan livenä nähnyt, joten mielelläni kuulisin kokemuksianne! Voi että, siis meidän tv-tasolle on aivan itsestään raivautunut tyhjä tila, joka huokailee Panthella, Panthella, Panthellaaa…
Ja sitten nämä:

Lundian Soihtu-pöytävalaisimet:

Ja jep, kaksin kappalein…
Nämä nimittäin liittyy yhteen niistä sisustusprojekteista, mitkä mulla on mielessä… Makuuhuoneprojektia pukkaa ja näistä tuliskin meidän yöpöytävalaisimet, toki niitä vois silloin tällöin muuallakin käyttää. Mietin vain, että oisko nämä molemmat valkoisia vai mustia, vai valkoinen ja musta… Valkoinen mun yöpöydälle ja musta miehen… 
What do you think? 

Comments

 1. mapela
  21.3.2012 / 08:48

  >Meillä on tuo Modern Art, mutta minunkin kestosuosikkini on tuo ihanainen Panthella <3

 2. Marie
  21.3.2012 / 08:56

  >Jep, vauvaperheessä aina ;). Olen alkanut tätä nykyä viiden jälkeen luovuttamaan, jos näyttää siltä ettei toinen nuku. Tosin kyllä me nukutaan vähintään kuuteen :).Olen ihan tyystin unohtanut tuon Lundian Soihdun! Haaveilin tuosta parisen vuotta sitten ja sitten se jäi jonnekin. Nyt kun nakkasit kuvan tuonne, niin tulipa silloiset haaveilut mieleen :). Se sopisi kyllä meille edelleen, valkoinen tai ruskea, saako pöytämalliakin mustana? Myös Soihtu-kattovalaisimesta pidän. Tuo Pedrera ABC valkoisena näyttää myös kivalta :).

 3. Pöppis
  21.3.2012 / 09:05

  >Täällä on jo aamulenkki tehty, kyllä tämä kevät lisää energiaa! :) Ihania kaikki nuo lamput,mutta Cosy on erityissuosikkini. ;)

 4. Viivi
  21.3.2012 / 09:47

  >Mulla ei oikeastaan ennen ole ollut väliä valaisimilla sisustuksessa, kunhan on jonkunlainen lamppu. Nyt noin puolisen vuotta on myös lamput ruvenut kiinostamaan, varsinkin pöytälamput, niitä kun ei yhtään vielä ole kerääntynyt :/ ajan kanssa!

 5. S
  21.3.2012 / 10:21

  >Panthella on niin ihana että!

 6. S
  21.3.2012 / 10:23

  >juu nuo kuvassa olevat on pöytävalaisimet eli mustana saa myös.pöytävalaisin sopis niin kivasti meille lattiamallin Soihdun kaveriks :))

 7. S
  21.3.2012 / 10:24

  >niinpä, selvästi huomaa jo kevään vaikutuksen :)

 8. S
  21.3.2012 / 10:25

  >juuri noin; ajan kanssa on paras niin ei tuu hutiostoja :)

 9. Kaisa
  21.3.2012 / 10:44

  >Tuo Panthella on kyllä kaunis! Minäkään en ennen ole kamalasti panostanut valaisimen ulkonäköön. Mutta nämähän ovatkin ilo silmälle, ehkäpä uuteen kotiin innostunut minäkin jonkun hankkimaan ;)

 10. S
  21.3.2012 / 11:32

  >Mä katoin heti ennenkuin ehdin tekstiä lukemaan, että wau, näyttääpä musta & valkoinen Soihtu hyvältä yhdessä! :) Ja molemmat näyttää hyvältä erikseen ja jompikumpi väri olis tietysti turvallinen vaihtoehto…Hmmmmmm? :) Kaunis on anyway! Uteliaana odottelen sun uusinta projektia, ne on aina niin upeita! -Sirja

 11. Irini
  21.3.2012 / 12:05

  >Miä lisäisin joukkoon vielä Eero Aarnion TuplaKuplan. S-koko vois olla aika passeli pöytävalaisimeksi. Tosin mulla M-kokonenki viihtyy ihan hyvin vielä pöydällä. :D- Irinihttp://uusielamahelsingissa.blogspot.com/

 12. Anonymous
  21.3.2012 / 12:34

  >Meillä on noista valaisimista Modern Art, Cosy (tosin valkoisena) ja Soihtu hiekan värisenä -tykkään kovasti kaikista!Itse ehkäpä ottasin samaan huoneeseen tulevat Soihdut saman värisinä, muttei erivärisetkään varmaan hullummalta näyttäs. Makkarissa suosisin ehkä valkoista, pölyn takia. Toki pöly näkyy valkosessakin, mutta meillä on ollut makkarissa pentikin deco-varjostin mustana, ja kangasta kun on, jäi siihen tosi helposti pöly kiinni ja mun silmään ainakin näkyi selvemmin, kun esim. saman huoneen valkoisissa koristetyynynpäällisissä. Valkonen myös ehkä läpäisisi enemmän valoa, jos aattelee lukuvaloksi sänkyyn. Jos mahdollista, kannattaa mennä katsomaan paikanpäälle, miltä mikäkin väri näyttää valo päällä.Mäkin heräsin tänään jo kuuldelta, kun meillä oli seiskalta tapaaminen talotoimittjan kanssa. Normistihan mulla alkaa työt vasta iltapäivällä, joten pakko ei ole nousta aamulla aikasin, mutta oon huomannut, että kun nousen aikasin, olen paljon virkeämpi koko päivän, kun esim. silloin, jos herääminen on venynyt esim. kymmeneen. Täytyis vaan ruveta totuttamaan itsensä aikasempiin aamuheräämisiin, niin ehtii saada päivän aikana paljon enemmän aikaseksikin ja olisi virkeämpi. Mä tosin olen ollut aina enemmän iltaihmisiä…Mukavaa keskiviikkoa!-I-

 13. S
  21.3.2012 / 12:51

  >joo oikein jos ajan kanssa alkaa miettimään ni voishan tohon listata kymmeniä valaisimia lisää :P vedin kuitenkin johonkin sen rajan. kiitti tuosta vinkistä, itekki oon joskus kolmisen vuotta sitte tuota valaisinta harkinnu :)

 14. S
  21.3.2012 / 12:53

  >mä oon aina ollu kiinnostunu kauniista valaisimista, ne on mulle ikään kuin asunnon/kodin koruja tai asusteita :)tänään lähtee sun arvontavoitto matkaan!

 15. Sokrutin
  21.3.2012 / 12:53

  >Ihana kevät on saapunut!!! Niin mahtava lenkkeily keli oli että…-I- onkin laittanut hyviä pointteja joten voin vaan peesailla ja yhtyä Panthellan huokailuihin.Mitäs jännää on luvassa? .. ei saa kauaa pantata ;)

 16. S
  21.3.2012 / 12:54

  >eikö näytäkin! vaikea päättää ottaako eri värisinä vai samaa väriä…voi kiitos, ihana et oot tuota mieltä :)) siihen tosin vielä kestää koska on vasta suunnitteluasteella!

 17. S
  21.3.2012 / 12:55

  >joo niin vois lisätä, mut jätin tarkoituksella ne pois ku en oo ikinä niistä kovinkaan innostunu, soriiii :D

 18. S
  21.3.2012 / 12:58

  >ku musta taas tuntuu et ois liian tylsää samanvärisinä, mut uskallanko repäistä ja ottaa eri väriset :D täytyy miettiä! niin ja muistaakseni mies toivoi mustaa, jos en nyt väärin muista… pitääköhän antaa hänen päättää :Djoo tuo on totta et olo on virkeä ku nouseee aikaisin, hassua! saapa nähdä tuleeko sitä edes päikkäreitä otettua, on niin paljon kaikenlaista tässä meneillään ja puuhaa riittää :))kiitos samoin!

 19. Irini
  21.3.2012 / 13:03

  >No siinä tapauksessa! :D Mulle tupsahti just -20 pinnaa Finnish Desing Shopilta eilisen Marimekko-arvuutuksen tiimoilta ja pitääpä tutkailla löytyiskö mitää… :D

 20. S
  21.3.2012 / 14:13

  >hei hyvä ku muistutit ni kävin tsekkaa meilit ja jei, mäki olin arvannu ne oikein :D. nyt mulla on sinne -20% ja -15%, harmi ku niitä ei voi käyttää yhdellä kertaa :P mut aion ehdottomasti tilata jotain!

 21. suvi m
  21.3.2012 / 17:48

  >Ei oo totta! Olet ajatustenlukija! :) Postimies toi meille juuri 10 min sitten yhden noista valaisimista. Kuvia luvassa pian blogin puolella…

 22. S
  21.3.2012 / 19:07

  >kevät on ihana vuodenaika!jotain pientä jännää on luvassa ;) en panttaa liian kauan, promise!

 23. S
  21.3.2012 / 19:08

  >heh, muistelen et meillä on ennenkin ollu tommosta ajatustenlukua ;Dootan kuvia erittäin malttamattomana ja mulla on vahva tunne siitä, mikä se teidän valaisin on ;)

 24. Sari
  21.3.2012 / 19:49

  >Kartellin Take voisi sopia myös joukkoon ja Harri Koskisen Block! Tämä lista voisi tosiaan olla loputon. Meillä on Kartellia ja myös Block. Tykkään niistä molemmista. Pöytävalaisimet tuovat ihanaa valaistusta, tunnelmaa. Lisäksi ne ovat kauniita yksityiskohtia kodissa.Valo on tuonut minulle lisäenergiaa ja aamulla ei väsytä niin paljoa.

 25. Sari
  21.3.2012 / 20:30

  >Helou energiapakkaus!Minä sanon, että valkoiset – ja kummallekin. Valaisimet siis, heh.

 26. S
  22.3.2012 / 08:10

  >joo niin vois, meiltäkin tuo Block löytyy. muhun Kartell on tehny riittävän vaikutuksen ainoastaan FL/Y:n muodossa :Ppöytävalaisimet on meillä kyllä eniten käytetyt valaisimet!

 27. S
  22.3.2012 / 08:10

  >no helou helou! kiitti mielipiteestäsi :)

 28. Cinnabaria
  22.3.2012 / 14:31

  >Selailin tuossa juuri Askon nettisivuja ja kuinka ollakaan näyttäisi olevan plussakorttitarjouksena juuri tuo Eero Sairasen Kuutamolla. Tulit heti mieleeni ja piti tulla sinulle kertomaan, jos vielä tuo lamppu kiinnostaa. Hintaa oli muistaakseni lampulla enää vain 99,- (norm. 199,-).Tuo Panthella olisi kyllä niiiiiin upea, mutta on siinä kyllä upea tuo hintakin, joten ainakin minä joudun harkitsemaan useaan otteeseen hankkimista. :/

 29. S
  22.3.2012 / 15:16

  >no niinpä onkin! kiitos että ajattelit mua :)Panthellaa oon minäkin useaan otteeseen harkinnut, saapa nähdä mihin päädyn! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.