Takkahuoneen modernisointia

 

Heissan!
Blogini lukija HannaKoo toivoo pientä apua heidän kotinsa takkahuonetta koskien, toive kuuluu näin:

Kotimme sisustuksessa on pääväreinä käytetty valkoista, harmaata ja mustaa. Vuosi sitten muuttomme aikoihin olin totaalisen sekaisin tulevan sisustuksemme suhteen, pidin sekä modernista että maalaisromanttisesta sisustuksesta. Nyt olenkin alkanut katumaan takkahuoneen sisustusta, jonka haluaisin mahdollisimman moderniksi ilman että kalusteita pitäisi vaihtaa (mieheni ei oikein aina innostu muuttuvista mielipiteistäni :)). 
Eli lyhykäisyydessään, miten saan takkahuoneemme ilmeen modernisoitua (edes pienikin liike modernimpaan suuntaan olisi plussaa) ilman, että kalusteita vaihdettaisiin? Kankaista, sisustusesineistä ja kaikesta mahdollisesta otetaan ilomielin ideoita vastaan, alan jo sokeutua ideoideni kanssa takkahuonetta tuijottaessani.  

Minä ajattelin nyt kirjata tähän hiukan omia mielipiteitäni ja sitten te lukijat saatte hyvine vinkkeinenne puheenvuoron!
Ehkäpä jos jaamme hyviä vinkkejä, saamme joskus nähdä tämän huoneen muutoksen ;)


Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi suurempiin osiin takkahuoneessa, vaikka muutosta toivottiinkin pienillä asioilla. Kiinnitin huomioni kauniisti hohtavaan tapettiin, joka tuo huoneeseen romanttista fiilistä. Jos tapettia ei halua alkaa poistamaan, voisi vaihtoehtona olla esim. sen päälle maalaaminen.
Sohvapöydän ja vitriinin vaihtaisin modernimpaan lookiin; kivan yksinkertaisia ja moderneja huonekaluja löytää esim. Ikeasta. Modernimmat huonekalut sopisivat tosi hyvin yhteen sekä sohvan että takan kanssa. Huonekalut voisi myös sijoittaa huoneeseen eri tavalla.
Vitriinin tilalle kulmaukseen sopisi hyvin jokin ihana nojatuoli lattiavalaisimen kera, muodostaen tunnelmallisen lukunurkkauksen takan läheisyyteen. (Katso ylempi kuva!)
Se karsisi kuin itsestään myös tavaroita huoneesta tehden yleisilmeestä pelkistetymmän.

Verhoiksi valitsisin mahdollisimman yksinkertaiset, ehkä pitkät sivuverhot.
Jos tapeteista luopuminen olisi joskus vaihtoehtona, maalaisin seinät valkoiseksi tai ehkä sohvan taustaseinän vaalean harmaaksi (sopisi kivasti muuhun asuntoon, josta jo muutaman kuvan näin ja te näette myöhemmin). Matoksi valitsisin reilunkokoisen maton, siinä voisi olla jotain graafisia kuvioita ja kuviot voisivat toistua sohvatyynyissä. 
Mutta tosiaan hyvään alkuun pääsisi jo tavaroiden karsimisella ja se toisi upean takankin paremmin esille huoneessa :))


Tässä muutamia asioita, mitä mulla näin äkkiseltään tuli mieleen. Nyt te lukijat saatte antaa vinkkejä, olkaa hyvät!

Comments

 1. Pia
  29.3.2012 / 10:28

  >Hei!Ensimmäisenä maalaisin seinät valkoiseksi, minusta juuri tuo tapetti tekee tilasta vanhattavan. Lisäksi lisäisin verhotangon ovelle saakka ja siihen esim. valkoiset purjerengasverhot, senkin laittaisin sohvan paikalle ja peili jäisi siihen. Sohvan tilalle hankkisin 2 nojatuolia ja sijoittaisin ne takkaan päin. Joten tällä muutoksella ei tarvitsisi hankkia kuin tuolit, maali ja verhotanko/verhot :)Tsemppiä muutokseen!!Pia

 2. Jenna
  29.3.2012 / 10:34

  >Aivan upea tila. Mutta lähtisin samalla linjalla, suuremmista esineistä ja ehdottomasti haluaisin tuon takan esiin tuolta, nyt se ei oikein kunnolla erotu kun on paljon muuta ihanaa ympräillä. Tavaroiden karsiminen minimiin vois olla hyvä, kynttilöitä ja torkkupeittokin toisi takkahuoneen tuntua :)

 3. Anonymous
  29.3.2012 / 11:05

  >Mut tossahan just pyydettiin, et kalusteita ei alettais vaihtamaan, niin onko näistä neuvoista oikeasti nyt sit hyötyä kun kaikki käskee pistää kalusteet vaihtoon…

 4. S
  29.3.2012 / 11:09

  >"kaikki" :Dannas tulla nyt sitten muunlaisia vinkkejä, noh noh täällä odotellaan!

 5. mapela
  29.3.2012 / 11:19

  >Minäkin lähtisin liikkeelle tavaroiden karsimisella ja tapetin vaihdolla. Pitkät sivuverhot esim sohvan värisinä ja valkoisiksi tai vaalean harmaiksi maalatatut seinät sopisivat myös moderniin tyyliin.

 6. K-M
  29.3.2012 / 12:10

  >Äly hoi taas noita ano kommentteja…Ehkä kaikki ehdottaa siksi näitä asioita, koska ne ovat ainoita tapoja joilla sitä moderniutta sais !Eli samoilla linjoilla olen minäkin että maalattua seinää. Ehkä sohvaseinälle voisi tapetoida entisen tapetin päälle jonkin modernimman tapetin ja muut maalata?

 7. Suvi
  29.3.2012 / 12:25

  >Olen hiljaa itsekseni lukenut S:n blogia, jota on aina yhtä mukava lukea – kiitos siitä! :) ja sisustussuunnittelijana uskaltauduin kommentoimaan tätä postausta. On totta, että tapetti on suurin romanttisuuden tekijä, mutta se on oiva vaihtoehto juuri tuollaisen ihmisen kotiin, joka tykkää sekä modernista että romanttisesta. Ornamenttikuvio on romanttinen, mutta säihke tekee siitä modernin ja samaa fiilistä on haettu hyvin kattovalaisimen kanssa. Takka on moderni ja sen tehosteväri sopii hyvin sohvan kanssa. Romanttisen minimalistinen sisustus sopii tähän! Lukijasi huoneessa lähtisin liikkeelle vanhojen kalusteiden uudelleen sijoittelusta ja tavaroiden karsimisesta. Poistaisin ensin kaikenlaiset pienesineet, koska ne saavat tilan näyttämään romanttiselta – vain valaisimet, peili, sohvapöytä, lipasto ja sohva jäisivät. Lipaston lasioviin laittaisin huurrelasikalvot – lipastossa saa säilyttää vapaasti tavaroita, mutta huoneen ilme selkeytyy kun tavarat eivät loista näkyvillä. Pienen, pallonmuotoisen kasvin säilyttäisin mutta siihen vaihtaisin neliönmallisen, mustan ruukun ja sijoitus lipaston päälle. Lipasto siirtyisi peilin alle, sohva siirtyisi takkaa vastapäätä niin että divaaniosa on "ikkunan edessä" (saa nauttia edessä roihuavasta tulesta!), sohvapöytä suurin piirtein samassa kohdassa. Matto kääntyisi poikittain sohvan suuntaisesti (ei näyttäisi enää niin pieneltä). Tuon puupenkin maalaisin mustaksi ja sijoittaisin nyk. lipaston paikalle, puupenkin alle jonkinlaiset laatikot/korit joihin saa takkapuut. Koristeoksat spraymaalilla valkoiseksi ja takan vasempaan nurkkaan vanhaan lasimaljaan. Verhoiksi (koko ikkunan matkalta) Vallilan mustapohjaisesta Mandariini-kankaasta – kuvio vaakasuunnassa – kappa tai kevyt feikkilaskosverho. Vanhoista pienesineistä käyttäisin kynttilänjalkoja uudelleen sijoiteltuna. Ja sohvatyynyihin valkoista. Tässä "pieni" ehdotus! :)

 8. Anonymous
  29.3.2012 / 12:44

  >Mielestäni huonekaluja ei tarvitse lähteä vaihtamaan, senkki ja sohvapöytä voisivat tuoda lämpöä ja vähän särmää muuten moderniin sisustukseeen. Huoneen seinät voisi maalata jollain todella vaalean harmaalla sävyllä, kuten täällä jo ehdotettiinkin. Ei kuitenkaan liian kylmällä, kun noita metallielementtejä jo tilasta löytyy. Modernin ei kuitenkaan tarvitse olla kolkko. Sohvan siirtäisin poikittain, siten että sivupääty olisi ikkunan ja terassin oven välissä, jos tila vain sen sallii. Matto poikittain ja senkki peilin alle. Romanttisimmat ja puunväriset yksistyiskohdat karsisin ja muutoinkin pienesineiden määrää vähentäisin. Verhoissa suosisin muiden tavoin suoria sivuverhoja, joissa huoneen eri sävyt toistuisivat (ei kuitenkaan harmaapohjaisia, kun harmaata tilassa jo paljon).Huoneessa on paljon kauniita yksityiskohtia, mutta nyt ne eivät pääse oikeuksiinsa. Uutta intoa sisustamiseen!Tämä oli mukava postaus; sai vähemmänkin kommentoineen taas näpyttelemään. -Raijuska

 9. Fanni Pauliina
  29.3.2012 / 12:44

  >Hei! Minusta koti näyttää ihanalta ihan vain noinkin! Mutta jos halutaan modernimpaa suuntausta, niin minä vaihtaisin maton isommaksi ja ihan valkoiseksi. Karsisin myös tavaroita pois, modernihan on yleensä hyvin pelkistettyä. Sitten lisäisin jonkun näyttävän modernin lattiavalaisimen. Esim. kupla tai joku vastaava. Sitten laittaisin valkoiset kevyet verhot. Ehkä vaihtaisin myös järjestystä. Siirtäisin sohvan ikkunaseinälle ja valkoisen lipaston joka on nurkassa niin sille seinälle jossa on sohva. Puisen penkin laittaisin siihen missä lipasto on nyt, ja sen päälle valkoisen viltin tai jotain mustavalkoista. Uskon että ilme muuttuu jo pelkästään sillä että kaikki koriste esineet esim. takanpäältä pois ja muualtakin. Tai ainakin vähentää. Lisäksi puukoriksi sopisi loistavasti artekin valkoinen tai musta kantolaatikko. Se on ainakin moderni minun mielestäni! :) Tapetille en lähtisi tekemään mitään koska se on niin upea :)

 10. Anna
  29.3.2012 / 13:04

  >Älkää nyt ainakaan menkö maalaamaan sen tapetin päälle. Siinä ei sitten auta itkukaan, kun tapettia halutaan joskus irrottaa, että saadaan siisti seinäpinta. Jos seiniin halutaan maali, niin sitten tapetit pois ja pohjatyöt uudelleen. Itse en tapettia ottaisi pois, se on selkeästi metallinhohtoista tai helmiäispintaista, ei se mielestäni liian romanttinen ole.Pientä sälää on paljon, minä karsisin siitä. Rusetit, liiat pajunokset ja kaikki pellavakankaat ynnä muut pois.Kauniit värit ja mielestäni tapetti on tosi upea ja todellakin säästämisen arvoinen :)

 11. Meän Satu
  29.3.2012 / 13:24

  >Komppaan Suvin ehotuksia :) Varsinki jos haluaa nautiskella takasta oikiasti niin mie kans siirtäsin sohvan samalle paikalle minne Suvi ehotti :) Ja puupenkki mustaksi ja oikiastaan nuo ehotukset on just mitä mieki aattelisin millä sais modernisoitua huonetta :) En ite ois kaikkia Suvin ehotuksia siis tietekkään keksiny mutta nyt ko Suvi kirjotti niin nuin mieki tekisin :) Varsinki ko jo pieni liike modernimpaan suuntaan riittää :)

 12. tiina
  29.3.2012 / 13:48

  >Suvin ehdotus oli kyllä tosi hyvä ja halvalla toteutettava muutos!!! maton kyllä minäkin vaihtaisin vaikka sellaiseen hopeaan taittuvaan, pitkälankaiseen mattoon. meillä on olohuoneessa sellainen askosta ostettu, nimeltään Miami, ja on niin ihana:)

 13. Anonymous
  29.3.2012 / 14:16

  >Hei,Itse lähtisin ensimmäiseksi vaihtamaan kalusteiden paikkoja. Sohvan siirtäisin takkaa vastapäätä, divaaniosa ikkunan alle. Vitriini sohvan entiselle paikalle. Vitriiniin vaihtaisin umpi ovet jos mahdollista. Pikkutavaroiden paljous ja lasiovien takaa näkyvät tavarat luovat epäjärjestyksen ja romanttisuuden tuntua. Verhoiksi jokin graafinen musta-valkoinen kangas. Penkin maalaisin mustaksi ja siirtäisin lipaston entiselle paikalle. Siinä pieniä ja edullisia muutosehdotuksia :)

 14. Anonymous
  29.3.2012 / 14:26

  >Näin ne mielipiteet vaihtelevat.. Itse en pidä tapetista harmahtavasta/hopeisesta sävystä huolimatta yhtään (harmaa lempivärejäni muutoin). Kalusteiden paikkaa muuttamalla saa jo paljon aikaiseksi, sillä en tajua miksi takan viereen, joka on sentään olohuoneen keskipiste suuren ihanan ikkunan ja ikkunasta näkyvän maiseman kanssa, laitetaan jotain niinkin massiivista kuin lipasto "kilpailemaan" tilasta ja ulkonäöstä. Viereen tai paremminkin lähemmäksi ikkunaan sopisi jotain kevyttä, esim jalkalamppu, viherkasvi tms. Takka on myös kauniin pelkistetty ja moderni! Nyt sitä ei vaan meinaa huomata. En myöskään itse harrasta takan päälle roinan keräämistä…Tavaraa on moderniin sisustukseen myös aivan liikaa ja tavaran laatu mm rottinkisydän ym. romanttisia, eivät makuuni yhtään, edes pöytälamppu! Tavaroista todella huomaan miten omistaja pitää edelleen romanttisesta ja (anteeksi tämä sana!!!) minusta krääsästä. Matoksi vaihtaisin valkoisen lankamaton tai vaalean taljan, tosin syksyllä tuo musta on aivan ihana. Ja yllä kirjoittaneen Suvin ajatukset olivat loistavat miten lipastoa voisi tuunata moderninpaan suuntaan. Kaiken lipastossa olevan ei tarvitse näkyä!Vaikka en itse tapetista pitänytkään niin ei se välttämättä tarvitse mitään poistamista ja tilalle maalia. Nyt vaan kuvan tilanteessa yhteissummana tapetti, liika tavaramäärä ja tavaran laatu sekä lipaston ja pöydän maalaisromanttinen tyyli on auttamatta kaukana modernista.Pidän itse kovasti pelkistetyistä huonekaluista ja kuvan lipasto ja pöytä ovat siitä kaukana, mutta mielestäni niistä ei tarvitse luopua jos on pakkotilanne koittaa saada tuolla kalustuksella modernimpaa. Aivan moderniahan siitä ei saa kuin ne vaihtamalla. Ihmeitä kun ei kukaan pysty tekemään.Heli

 15. Anonymous
  29.3.2012 / 17:45

  >Kyllä se on tuo tapetti, joka tekee huoneesta noin romanttisen, oli siinä sitten hohtoa tai ei. Tapetin minäkin laittaisin ensimmäisenä vaihtoon ja maalaisin seinät (melko pieni vaiva loppujen lopuksi). Maalatut seinät sopivat varsinkin silloin, jos kodissa on muuallakin niitä (?). Sen jälkeen sohvapöytä ja lipasto vaihtoon ja tilalle modernimpaa kalustetta. Kiva HannaKoo että laitoit kotisi esille ja kiitos myös S:lle tästä julkaisusta.Eevi

 16. Siru
  29.3.2012 / 18:10

  >Omasta mielestäni jos ei halua kalusteita vaihtaa niin suurempi matto, joka kattaisi koko alueen ja keräisi sen yhteen auttaisi. Myös kaikki tuo romanttinen sisustus tavara voitaisiin siivota pois. Vitriinin päälle voisi jäädä tuo lamppu yksin -tai sen voisi vaihtaa heti modernimpaan, sohvapöydän päällä olevaa asetelmaa voisi karsia pienemmäksi, tykkään kyllä noista hopeisista (ikea) kynttilän jaloista. Pitkät lattiaan asti ulottuvat sivuverhot esimerkiksi valkoisena tai harmaana. Ei mitään sifonkia tai läpinäkyvää vaan kunnolla vuoratut verhot -ei kuitenkaan lattiaan asti nojaavia vaan vain hipivia. Noi heinät veisin myös pois. Ainut huonekalu mikä itsellä pistää silmään on tuo koivun sävyinen penkki joka ei tunnu istuvan ollenkaan huoneen värimaailmaan. Sen voisi maalata valkoiseksi? Siistisin myös takan päältä noi sisustus roinat pois kokonaan ja tuolta nurkasta tuon pylvään (?) ja muut pois. Tilalle ehkä joku selkeä jalkalamppu. Takkapuille joku selkeästi designinpi pito paikka. Tälläisia ideoita :)

 17. Sari
  29.3.2012 / 20:40

  >Minunkin silmiini pisti ensimmäisenä tuo hohtava tapetti, vaikka kaunis onkin, sekä tuo vitriini ja tavarat sen päällä.

 18. HannaKoo
  29.3.2012 / 21:08

  >Suuret kiitokset kaikille ideoista! :) Tuumasta on jo ryhdytty toimeen ja lähestulkoon kaikki pikkutavara kerätty laatikossa varastoon, lukuunottamatta noita kahta mustaa tuossa pöydällä. Penkki odottaa nyt autotallissa kuivumistaan, senkin maalaamista olivat monet ehdottaneet, hyvä! :) Penkki on itseasiassa vahingossa päätynyt takkahuoneeseen muutama viikko sitten eteisestä ja sen jälkeen harrastehuoneesta, joihin se ei värinsä puolesta sopinut, hassua :D Lisäksi järjestys on vaihdettu "takaisin vanhaan", eli sohva takkaa vastapäätä ja senkki (tai nyt eräs toinen kaluste)on peilin alla. Tuo senkki ja sohva ovat noilla paikoillaan olleet vasta pari kuukautta, kun talven aikana tuli sellainen pakollinen tarve tehdä jokin muutos takkahuoneeseen, joten päätin vaihtaa järjestyksen, joka kommenteista päätellen oli suuri virhe :) Monet olivat myös tavaroiden vaihtamisen kannalla, jonka seurauksena aloin mielessäni vaihdella tavaroita huoneista toisiin ja senkki siirtyi kokonaan nyt takkahuoneesta vierashuoneeseen. Vierashuoneessa ollut lipasto siirtyi puolestaan työhuoneeseen ja työhuoneesta hylly/taso takkahuoneeseen, jonne aion sijoittaa takkapuita esille, kiitokset teille ideasta! :) Toivon mukaan pääsen pian esittelemään teille modernimpaa takkahuonettamme :) Niin joo, sellainen kysymys vielä, että tarkoituksena olisi sitten sijoittaa penkki maalattuna takan viereen; mitä mieltä olette jos laittaisin penkin yläpuolelle yhden tai kaksi ikean ribba tauluhyllyä ja pari kuvaa/sisustustekstiä mustissa kehyksissä? Vai tuleeko taas liikaa? Olisiko muita ideoita seinälle, kun tuntuu, että se ammottaa nyt tyhjyyttään? Suuri kiitos kaikille avusta! :)

 19. Anonymous
  29.3.2012 / 21:57

  >Käsittelisin sohvapöydän ja vitriinin mustaksi ja vaihtaisin vetimet moderneihin. Tapetti on tosiaan aika romanttinen vaikkakin kaunis. Maalia päälle tai uutta tapettia. Yhden seinän voisi maalata tai tapetoida tummahkoksi. Itse valitsisin tuon takkaseinän, jotta takka korostuisi.Kaksi muuta seinää vaaleammaksi, esimerkiksi harmaalla. Maton vaihtaisin isoon pyöreään mustaan tai grafiitinharmaaseen. Peilin ottaisin pois seinältä ja laittaisin tilalle limittäin 2 ikean lack hyllyä, korkeakiltovalkoisena. Niille ihan muutama esine, esim. joku kynttiläjuttu. Tilaan voisi lisätä väripilkkuja vuodenajan vaihtelun mukaan tyynyillä.Verhoiksi pitkät ja suorat valkoiset, paksuhkoa puuvillaa.-Mimmu

 20. San
  29.3.2012 / 22:00

  >Tekisin ehkä näin:Tapetti pois, seinään maali.Sohvan kääntäisin takkaa vastapäätä, divaaniosa ikkunan puolella.Mattoa ei ehkä tarvitsisi vaihtaa, riippuen kuinka lähellä takkaa sohva on. (Mutta jos haluaa yhteneväisemmän tilan, hankkisin isommat maton, joka menee myös sohvan alle vähän.)Sohvapöydän poistaisin, jotta ei tulisi liian ahdasta takan ja sohvan väliin. Sohvapöydäksi laittaisin vaikka sivussa olleen penkin. Penkin päälle voisi laittaa pari vilttiä päällekkäin ja viereen joku "lautanen" missä kynttilöitä aseteltuna. Penkin voisi laittaa myös peiliseinälle.Myös lipaston poistaisin tilasta, sekä peilin, peilin tilalle kaks kolme kehystä, mustana. Jotta sitä olisi muuallakin kuin matossa.Takan viereen puukoriksi Kanto. Kannon yläpuolelle seinään myös mustakehyksinen taulu.Näin pikaisesti mietittynä.

 21. S
  29.3.2012 / 22:24

  >kiitos Suvi että annat blogilleni aikaasi :)

 22. S
  29.3.2012 / 22:28

  >kiva että tykkäsit tästä postauksesta! ajattelin että muutkin vois ikään kuin nähdä rivien välistä ja ehkä soveltaa näitä neuvoja omaankin kotiinsa, jos kokevat tarvitsevansa vinkkejä :)senkin vuoksi itse kirjoitin nuo vinkit aika yleisellä tasolla enkä pelkästään tähän kohteeseen soveltuen.

 23. S
  29.3.2012 / 22:30

  >kiva että tykkäsit Eevi :)

 24. S
  29.3.2012 / 22:37

  >tosi mukava kuulla, että koit ideoita hyödyllisinä ja sait intoa sisustella huonetta uuteen uskoon :)) me happy!tietysti olisin toivonut, että kaikki olisivat ilmaisseet ideansa tahdikkaasti ja hienovaraisesti, mut aina ei saa mitä haluaa ;Dmä sanoisin tuosta tauluhyllyideasta että odota rauhassa vaikka reilu viikko niin näet, kaipaatko seinään mitään. nyt jos oot paljon karsinu tavaraa huoneesta, se näyttää varmasti oudon tyhjältä, joten anna rauhassa silmän tottua :). sitten huomaat, tykkääkö vai ei tottunut silmä seinästä paljaana vai kaipaako se tosiaan jotain :). itse en varmaan laittais mitään, mulla on joku sellanen pakkomielle että ei kuviotapetoidulle seinälle mitään, koska se kuviotapetti jo itsessään on se joku :Den malta oottaa et nään teidän kauniin kodin sitten ku tuun kutsuilemaan :))

 25. S
  29.3.2012 / 22:40

  >niin piti kirjottaa et kodin JA kissat ;)

 26. Meän Satu
  30.3.2012 / 00:38

  >Vielä piti lisätä että huone on minusta kaunis näinki mutta ko hieman modernimpaan suuntaan tahot mennä niin kivoja ideoita on kyllä tullu tänne, tosin osassa melko isoja ja rahakkaita muutoksiaki vaikka pyysit pientä ja ilman kalusteitten muutoksia :) Kyllä se siittä muovautuu omannäköseksi ja nykysen oman maun mukaseksi :) ja oothan jo alottanukki muutoksen ja tuonu jo erilaisia kodissa olleita kalusteitanne :) Mukavia muutoshetkiä ja suunnittelua <3 Lopussa kiitos seisoo :)Ja S:lle kiitos kans multa ko laitoit tämmösen postauksen, tosi mukava postaus tämäki :)

 27. Tinde
  30.3.2012 / 09:36

  >Tää oli mielestäni paras ehdotelma! Ja pääsisi "rymsteeraamisella", eli mitään uutta ei tosiaan tarvita. Myös minusta tuo tapetti on kaunis ja stailaamalla tilasta saa modernien seiniä muuttamattakin. Tuo puun värinen penkki pitäisi kyllä ehdottomasti maalata. Mustana se toisi tilaan ryhtiä ja rytmiä. Siihen voisi ehkä harkita jotain graafista istuintyynyä? Vaikka musta-valko-raitaista?

 28. -Tsinnia-
  30.3.2012 / 09:57

  >Heissan,Päätinpäs minäkin osallistua kommenteillani auttamaan HannaKoo:ta.Mä ensinnä raivaisin koko tilan tyhjäks tavarasta ja rupeisin sit laittaan kamaa takaisin :)Eli Sohva siirtyis takkaa vastaapäätä, niin että divaaniosa olisi seinässä jossa nyt peili (jos siis divaaniosan puolta voi vaihtaa) jos ei niin sitten tietty ikkunan alle (sais kisu makoilla ja kattella pihalle divaanilta)Puunvärinen penkki maalattais mustaks ja se siirtyis peilin alle ja siihen senkin päällä oleva pöytälamppu valkoisella varjostimella. Matto kääntyisi toisinpäin.Takan viereen senkin tilalle tulisi puunväriset oksat lasimaljakossa, mutta oksat olisivat spraymaalattu mustiksi.Kattolammpu jäisi. Ikkunaan laittaisin valkoiset suorat sivuverhot.Sohvalle valko/mustia tyynyjä.Takan vierustan (kapeampi puoli) täyttäisin haloilla eli niistä siisti pino sinne reunaan.Taitavat olla Ikean Liatorppia tuo pöytä ja senkki ja nehän voisit kokeilla myydä. Olisi mieskin tyytyväinen kun tulee muutoksesta rahaa :)Jos näillä vinkeillä pääsisi jonkinlaiseen vauhtiin :)Mahdollisimman vähän siis tavaraa esille. Mustalle penkille voisi tehdä vaihtuvan pienen näyttelyn, koska kauniita tavaroita siellä näyttää olevan!Vielä kun näkisi koriste-esineet paremmin ja läheltä niin niitäkin varmasti voisi enemmän hyödyntää, mutta vain osaa kerralla!

 29. S
  30.3.2012 / 13:42

  >:)

 30. Anonymous
  31.3.2012 / 18:30

  >Ai niin, unohdin kysyä, että saammehan nähdä kuvia sitten kun tila on valmis? =) -Mimmu

 31. HannaKoo
  6.4.2012 / 09:08

  >Eiköhän eiköhän ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.