Meren äärellä pääsiäiskokon lämmössä


Lauantai-iltana kävimme nauttimassa kauniista kevättalven illasta & pääsiäiskokosta. Saavuttuamme paikan päälle kokko oli vasta sytytetty eli ehdimme hyvissä ajoin toisin kuin viime vuonna.


”Pääsiäiskokko on pääsiäisenä, yleensä pääsiäislauantaina tai sitä seuraavana yönä poltettava rovio. Tapa esiintyy Suomessa lähinnä Pohjanmaalla. Aiemmin uskottiin, että juuri tuona päivänä, jolloin Jeesus oli kuolleena, Jumalan suojeleva vaikutus oli pienimmillään, ja kokkoja poltettiin noitien ja pahojen henkien karkottamiseksi. Uskomus oli, että mitä enemmän kokosta nousi savua ja kipinöitä, sen parempi. Noidat ja muut pahat henget eivät päässeet savun ja kipinäsateen läpi ihmisiä vahingoittamaan.”

-Wikipedia-


Makkaroita myytiin muutamassa pisteessä ja jokaiseen oli jatkuva jono, sillä ainahan kokolla makkarat tai parit pitää nauttia :)

Kokko lämmitti tosi paljon; välillä piti kääntyä selin, niin kovasti kuumotti kasvoja.


Reilu tunti siellä vierähti ja lähdimme, kun kokosta oli enää vain hiillos jäljellä…

Aivan ihana pääsiäinen takana, ehkä ensimmäistä kertaa aika ei tullut pitkäksi, joten täytyy muistaa jatkossakin keksiä tällainen pääsiäispyhien tehtävälista ;). Aina pitää kuitenkin jotain pientä puuhastella, muuten pitkästyy.
Nyt on ollut pääsiäisaihetta blogissakin riittämiin, tästä eteenpäin jatkamme uusilla jutuilla!

Comments

 1. Mape
  9.4.2012 / 18:03

  >Ihania kokkokuvia =) Olen viimeksi lapsena ollut pohjanmaalla pääsiäisenä ja pääsiäiskokoista on mukavat muistot <3Tuollainen tehtävälista pääsiäispyhiksi on kyllä hyvä juttu, ettei käy aika pitkäksi. Meilläkin sukulaisvierailun lisäksi oli pääsiäisen ohjelmassa ikkunoiden pesua, kausivaatteiden varastoimista ja vaatekaappien siivousta…

 2. miituu
  9.4.2012 / 19:03

  >Hei, ihanaa viettää perinteisiä juhlia oman perheen kanssa. Mekin kävimme pääsiäiskokolla ja nautimme makkarat ;D

 3. S
  9.4.2012 / 20:59

  >kokot kyllä kuuluu pääsiäiseen!on kiva käyttää pääsiäispyhät hyödyksi, mut toki myös kaikkien puuhastelujen lomassa on tärkeää rentoutua ja lomaillakin :)

 4. S
  9.4.2012 / 21:00

  >niin on! :))

 5. Anonymous
  10.4.2012 / 16:13

  >Heh, mun mielestä kokko kuuluu Juhannukseen :D Eikä täällä meillä päin ole ikinä ollut pääsiäikokkoa :o No mutta mäkin olen täynnä pääsiäistä, no okei, suklaata… -aNo

 6. S
  10.4.2012 / 16:52

  >kuten tekstissä lukee, pääsiäiskokkoja esiintyy lähinnä Pohjanmaalla :)mä oon niin avarakatseinen et kelpuutan myös juhannuskokot :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.