Saunaterassille

 

Huomentapäivää! 
Otitte ihan mahtavasti vastaan blogini tulevan muuton, joten valtaisat kiitokset lähtee teidän suuntaan! Todellakin tuplasitte iloni :))


Tänä aamuna mulla on ollut kovasti mielessä saunaterassimme. Miehen paljuintoilu on tarttunut myös minuun ja niinpä olen alkanut suunnitella saunaterassin kalustusta/sisustusta. Viime kesänä saunaterassin puoli oli lähes käyttämättä, keskityimme nautiskelemaan pääterassillamme. Nyt tulevana kesänä asia on eri, ei vain paljun vaan myös näkösuojasermien vuoksi, jotka mies tekee saunaterassille. Ajattelimme ihan puusta tehdä sermit terassin kahdelle sivulle ja maalata ne sitten tummanharmaalla (samalla sävyllä kuin osa talon ulkoverhouksesta). Sermeistä täytyy tehdä paikoiltaan siirrettävät, sillä talvella katolta alas tuleva valtaisa lumikuorma rikkoisi ne.
Terassisermit luo terassille mielestäni ihanaa kotoisuutta; saunaterassistakin tulee niiden myötä sellainen kivan tunnelmallinen ja suojaisa paikka, jossa viettää aikaa :). Saunaterassille paistaa aurinko alkuillasta lähtien, joten siellä oleskelu tulisi varmaankin olemaan melko iltapainotteista.


Mies on tehnyt nyt kaksi paljua (kolmannen tekee mökille ensi talven aikana): toinen on maalattu sisältä harmaaksi ja toinen siniseksi. En osaa päättää kumpi jää meille! Oisko sininen kivempi ja allasmainen vai pistäisikö se liikaa silmään?


Tässä kuva tästä harmaasta, kun se oli vielä keskeneräinen:Ajattelimme verhoilla paljun samalla materiaalilla, kuin mitä terassikin on eli harmaalla UPM PfoFi Deckillä. Paljun reunoja tulee kiertämään myös yksi lauta ikään kuin tasona ja sen alle (paljun sisäpuolelle) harkitsemme LED-valonauhaa, vois olla aika kiva!


Palju tulee terassin jatkoksi, osittain maahan upotettuna. Voi olla, että yhden portaan mies joutuu nikkaroimaan, sen näemme kuitenkin vasta sitten kun palju on paikoillaan. Paljuun kulkeminen tulee tapahtumaan terassilta ja mietinkin jo (nainen kun olen :D) jotain kivaa mattoa siihen kohtaan. Muovimatto voisi olla ulkokäyttöön sopiva: helppo pitää puhtaana eikä haittaa vaikka se unohtuisi sateeseen. Tässä pari kivaa vaihtoehtoa Jotexin valikoimasta:


Harmaavalkoinen olisi tosi kaunis, mutta koska harmaa ei ole lähellä terassin harmaata, taidan sittenkin kallistua mustavalkoiseen, ylläripylläri! Mietin vain, että onnistuukohan noiden hapsujen poisleikkaaminen siististi…


Mattoon sopivat tyynynpäälliset tulee terassilta löytyä myös, niitä voi käyttää vaikka paljussa niskatukena tai sitten muuten vain ;). Ainahan nyt parille tyynylle käyttöä löytyy! Mulla on valmiina jo pariakin mustavalkoista raitakangasta; ohuempi raitaisesta on tulossa verhot, mutta ehkä kangasta riittäisi myös niskatyynyihin, saas nähdä!

Paljun läheisyyteen voisi sopia ja luoda ihanaa hämyistä tunnelmaa pari-kolme Garden-lyhtyä! Lyhtyjen korkeus on 80 cm ja ajattelin noita mustia tilata.

Värivaihtoehtoja on siis valkoinen, musta ja luonnonvalkoinen:

Näitä lyhtyjä myy Living and Room.

Saunaterassin kalustemietinnöistä kerron omassa postauksessaan ettei tämä paisu ihan mahdottoman pitkäksi! 

Tehokasta tiistaita! Sellainen on ainakin minulla luvassa :)

Comments

 1. Anonymous
  24.4.2012 / 10:16

  >minua kiinnostaa kovasti tuo että miehesi on itse tehnyt paljut, saisiko ohjeita ja tietoja materiaaleista? kiitos :-)

 2. S
  24.4.2012 / 10:20

  >kiitos mielenkiinnostasi! tätä asiaa mun täytyy tiedustella mieheltäni, minä tiedän ainoastaan että paljut on tehty ruostumattomasta teräksestä :P. palaan tähän kommenttiisi myöhemmin täällä kommenttiboxissa, kun saan mieheltä jotain vastausta :)

 3. S
  24.4.2012 / 10:24

  >niin ja sitä ennen voisit tarkentaa tuota kysymystäsi, mitä tarkalleen haluaisit tietää? sillä jos noin ympäripyöreän kysymyksen menee esittämään miehille ylipäätään, niin sen voi jo arvata mitä luokkaa vastaus on :D

 4. J&M
  24.4.2012 / 10:25

  >Moi S pitkästä aikaa :) Ihanalta kuulostaa suunnitelmat! Täällä myös kiinnostusta paljun teosta koska se on meilläkin teon alla. Ja matosta saa hapsut ihan hyvin pois leikkaamalla, meillä musta matto eteisessä :)

 5. Nina
  24.4.2012 / 10:28

  >Haha, eivät olleet aivot ihan mukana lukiessani tätä lausetta: "Voi olla, että yhden portaan mies joutuu nikkaroimaan". Mietin hetken että mikä ihme on "yhden portaan mies"? XD

 6. SanMa
  24.4.2012 / 10:29

  >Moi!Kuulostaa upeilta teidän suunnitelmat!Mieheni vanhemmilla on myös ruostumattomasta teräksestä tehty palju, tai se on tarkemmin vanhasta maitosäiliöstä tehty. Led-valonauha on siinä upean näköinen, suosittelen :)

 7. S
  24.4.2012 / 10:31

  >eikä :D kiitos Nina nauruista! mä oon sitten varmaan se yhden portaan nainen? :D

 8. S
  24.4.2012 / 10:38

  >no moikka :)) kiva että kuulostaa ihanalta! meinaatteko tehdä ruostumattomasta teräksestä paljun? kysyn mieheltä, jos hän suostuisi jotain ohjeita antamaan, pidetään peukkuja :)kiitti hapsutiedosta, taidanpa laittaa tilausta menemään kun näytti olevan kuukauden toimitusaika!

 9. S
  24.4.2012 / 10:45

  >kiva juttu, kiitos! ja mukava kuulla kokemuksia tuosta valonauhasta, ite ku vain mielikuvien varassa joutuu olemaan :)

 10. Anttis
  24.4.2012 / 14:43

  >Voi miten ihana palju olisikaan! Suunnitelmat kuulostavat tosi hyviltä. Niin ja onnea Bellaan siirtymisen johdosta!

 11. S
  24.4.2012 / 15:58

  >paljukokemuksia odotan innoissani :) varsinkin pimeinä elokuun iltoina varmasti ihanaa! puhumattakaan talviajasta :)kiitos paljon onnitteluista Anttis!

 12. Anonymous
  24.4.2012 / 17:03

  >Muakin kiinnostaa paljun tee-se-itse-prosessissa etenkin tuo maalaus? Kun paljujahan ei minun tiedon mukaan saisi koskaan maalata sisältä (materiaalista riippumatta?), niin kiinnostaa, onko siinä maalin päällä vielä jokin pinnoitus vai mikä palju(i)ssanne ratkaisu on?

 13. S
  24.4.2012 / 17:12

  >hyvä kysymys, tulet saamaan vastauksen :)harkitsen jopa, jos tekisin aiheesta ihan oman postauksensakin, mutta siihen saattaa mennä aikaa, joten vastailen alkuun tänne kommenttiboxin puolelle, olkaa siis kuulolla :)

 14. S
  24.4.2012 / 17:26

  >paljut on maalautettu teollisuusmaalilla eli kyseessä on maali, joka kestää teollisuudessakin erittäin vaativissa paikoissa/kohteissa. mieheni kysyikin ensimmäisenä, että miksei muka saisi maalata :D (on nähnyt useita vastaavalla tavalla tehtyjä).materiaaleista: austeniittinen teräslevy AISI316 (haponkestävä teräs). levyn paksuus 3mm, kaminassa 4mm. sekä kaminassa että piipussa käytetty haponkestävää teräsputkea. teko-ohjeita tulossa mahdollisesti blogiin sitten, kun palju on valmis :) (vaikea selittää pelkän kirjoituksen avulla kuulemma)

 15. Anonymous
  24.4.2012 / 19:47

  >Blogisi on ihanaa luettavaa, sinulta saa mukavia inspiraatioita. :)Olenkin aina ollut ns. "hiljainen" blogisi lukija.Mua kaihertaa kovasti aiemmissa postauksissasi välillä vilahtava Villeroy & Boschin new wave sarjan "kahvallinen kulho". (oikea termi hukassa xD) Mistä olet löytäny sen? :) Suomesta tuntuu kovin niukasti saavan kyseistä merkkiä.Ja olen aiiiivan korvianimyöten rakastunut siihen! :)Mukavaa kevään tuloa!- Jonna

 16. S
  24.4.2012 / 21:08

  >voi kiitos Jonna! kiva että nyt jätit viestiä :))tarkoitatko tämän postauksen kulhoa, jossa on karkkia tarjolla:http://allyouneediswhite.blogspot.com/2011/05/latkalauantai.htmloon ostanu sen Oulun Kodin Ykkösistä noin vuosi sitten, en oo nähny toista siellä sen jälkeen vaikka usein oon käyny, oisin ehdottomasti ostanu toisen samanlaisen :). myös Stockmann myy New Wave -sarjaa, olisikohan siellä..?

 17. Anonymous
  24.4.2012 / 21:17

  >Mä olen ostanut tuollaisen New waven kahvallisen kulhon Sokokselta, eikä siitä edes ole kovin pitkä aika, viime vuonna joka tapauksessa. Niitä oli muistaakseni ainakin kahta eri kokoakin.Tosi kivoja paljusuunnitelmia teillä! Meilläkin mies on jo monta vuotta puhunut paljusta, ehkä hänkin sen nyt sitten saa uuden kodin pihaan :) Kauniit lyhdyt!-I-

 18. S
  24.4.2012 / 22:11

  >joo Sokos myy muuten kans! joo uuteen kotiin kaikki mahdollinen kiva, mistä on ennen vain haaveillut :D

 19. Anonymous
  28.4.2012 / 16:24

  >olisi todella kiva saada kunnos postaus paljun teosta kokonaisuudessaan ja teko-ohjeet jotta saisi oman miehen tekemään meille sellaisen, sitä ootellessa…

 20. S
  28.4.2012 / 16:44

  >esitän toiveesi miehelleni :). teko-ohjeet on toki hieman vaikeat antaa, kun palju on jo valmis… eli ohjeet tulevat olemaan pelkästään kirjallisessa muodossa, kuvia eri vaiheista ei siis ole saatavilla. mut eiköhän me jonkinmoinen postaus saada aikaiseksi, en vaan voi luvata milloin ku on niin paljon kiireitä tässä, mut katsellaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.