Ilta-auringossa

Eilen oli tosi upea ilma ja illallakin oli vielä melko lämmin auringossa. Niinpä hyödynsin kauniin toukokuisen illan pihapuuhasteluilla. Mies viritteli pihalle maalaustelineen, jonka avulla maalasin nurkkalautoihin ensimmäisen maalikerroksen. Tänään toinen maalikerros ja sitten saamme ne paikoilleen. Myös pihavajan maalaus on tämän viikon hommia!

Kävin eilen ostamassa valkoisia orvokkeja (vasta kolmannesta paikasta niitä löysin, kahdessa ensimmäisessä olivat jo loppuneet!) ja iltasella laitoin niitä ruukkuihin. Oli mukava puuhastella kaikessa rauhassa musiikkia kuunnellen, kätevä tuo pikkuradio ja ajaa loistavasti asiansa varsinkin nyt, kun meillä ei vielä ole niitä kattokaiuttimia pääterassilla.

Yhteen isoon valkoiseen ruukkuun laitoin puoli tusinaa orvokkia, mutta tänään joudun käydä hakemassa ruukkuun lisää multaa, upposivat hiukan liian syvälle :P. Terassipöytääkin koristaa nyt orvokki:

Pihapuuhastelut päättyivät grillaamiseen ja ulkona syömiseen. Hiukan ehti tulla vilu siinä varjoisan terassipöydän ääressä, joten sen jälkeen oli ihana mennä saunan lämpöön! Meidän kylpyhuone (ja samoin saunaterassi) on ilta-auringon puolella, joten auringonsäteistä sai nauttia vielä saunoessakin. Tunnelmalliset saunaillat näin kesäaikaan ei oikein onnistu, kovin on valoisaa, mutta mielestäni se on mukavaa vaihtelua! Syksyllä ehtii taas saunatunnelmoida, nyt odotellaan huumaavan tuoksuista juhannussaunaa! :)
Ja hei; kesäloman eka pätkään enää kolmisen viikkoa, ai ai, ai ai!

Onneksi kesä on vasta alussa. Tällaisia iltoja lisää! :)

Comments

 1. Rags
  24.5.2012 / 10:31

  All you need is white… Pansies!! :-) Kauniita ovat! Meille ja teille on tainnut tulla samaan aikaan kesa, taallakin on vihdonkin lamminta!! Ihanaa! :-)

 2. SanMa
  24.5.2012 / 11:07

  Moi!

  Täällä Keski-Suomessakin on mahtavat ilmat! Eilen päästiin leikkaamaan nurmikkoa ekan kerran (suht.uuden nurmikon omistajina voi vielä tässä vaiheessa sanoa, että PÄÄSEE leikkaamaan, milloinkahan se muuttuu sanaksi JOUTUU?)
  Täytyykin lähteä metsästämään valkoisia orvokkeja jostain. Mulla jäi kesäkukat eilen kauppaan, kun ei ollut oikeanvärisiä tarjolla ;)

  • 24.5.2012 / 12:18

   äsken olin maalaamassa ja tuli ihan kuuma t-paidalla! heh, mekin päästään loppukesästä (toivottavasti) nurtsia leikkaamaan! jep, kyllä se väri on tärkeä, asiassa kuin asiassa :). ihastelen kaikenlaisia kukkia puutarhoilla, mut omalla pihalla näen vain valkoisia ja ehkä jotain vaaleanpunaista :)

 3. Marika
  24.5.2012 / 11:37

  Kauniita orvokkeja! Nyt on ollut aivan huippukelit, nautitaan nyt niistä täysillä, on tätä kyllä odotettukin ja pitkään. Luonto on niin kaunis ja mitkä huumaavat tuoksut ulkona onkaan. Tykkään keskikesästäkin mutta tietyllä tavalla enemmän tästä ajasta, luonto on parhaimmillaan ja koko ihana kesä vasta edessä.

  • 24.5.2012 / 12:19

   kelit on kyllä kohdillaan! mä nautin tästä touko-kesäkuusta eniten ku ei oo liian kuuma eikä ole juurikaan itikoita ;). nyt tulee kyllä ihasteltua luontoa ihan olan takaa! kaikki näyttää taas niin erilaiselta ja niin kovin kauniilta :)

 4. Anu
  24.5.2012 / 12:23

  Heippa,
  kuule, makumme kohtaavat silloin tällöin ja ajattelin kysyä sinulta seuraavaa hauskaa juttua: Kerro 5 hauskinta/kauneinta/reippainta pojan nimeä. Meidän pojalle ei löydy sopivaa nimeä (kamalaa!), ainakaan sellaista minkä hyväksyisi molemmat vanhemmat.
  Katsotaan mitä sinun makusi sanoo :)

  • 24.5.2012 / 12:43

   moi Anu! mielenkiintoinen kysymys :) nimijutut on ihan mun lempiaiheita :D
   pojan nimet on vaikeita, se on totta! tuntuu, että tytöille on paljon enemmän kivoja nimiä… hmm… hankala keksiä näitä, koska en halua kuitenkaan paljastaa mun ja miehen lempparinimiä pojille :D
   tykkään yleisesti ottaen melko kansainvälisistä nimistä, joten en tiedä kohtaako makumme nyt, mutta tässä nyt jotain mitä minulla tuli mieleen:
   Daniel, Luukas (tai Lukas), Aaron (tai Aron), Sebastian, Oliver, Alexander, Adrian, Kristoffer, Nooa (tai Noa tai Noah), Joonatan…
   tykkäsitkö mistään näistä? :)

   • Anu
    24.5.2012 / 16:25

    Nytkun sanot niin muistankin joskus sun sanoneen täällä blogissa että nimet viehättää sinua :) Itseäni myös ja siksikin tämä on niin kummallista kun ei uudelle vauvalle löydä nimeä!!? Mikään ei ole ihana ja tai mikään miehen vastustama ei ole niin tärkeä että yrittäisin ajaa sitä läpi :P
    Pidän myös kansainvälisistä nimistä, mutta sellaisista mitkä ovat luontevasti myös suomea, kuten tyttäreni nimi Alina. Alinan velipoika nyt siis on ilman nimeä. Noa on käynyt mielessä ja on ihan ok, samoin tuo Joonatan. Oliver/Daniel/Luukas ovat liian yleisiä ja siksi kyllästyttävät.

    Mietintä jatkuu ja täytyy sitte papin keksiä…. ;)

    • 24.5.2012 / 16:33

     mulla kans monta lempparinimeä poistunu ”listalta” ku niistä on yhtäkkiä tullu muotinimiä, sellaisiin kyllästyy ku vuoden aikana niitä kuulee joka puolella! nyt mulla on kyllä sellaisia nimivaihtoehtoja sekä pojalle että tytölle et ne ei varmaan enää vaihdukaan :D
     ja mulla etunimen valintaan vaikuttais myös lapsen sukunimi, siis et sopivat yhteen :). et jos sukunimi on erikoisempi (ei niin suomalainen), voi etunimikin olla.
     Alinan kaveriksi sopis mun korvaan erinomaisesti Joonatan! ;)
     tsemppiä pähkäilyihin! :)

 5. 24.5.2012 / 14:06

  Niinpä! Onneksi kesä on vielä aluillaan! Ja voi että odotan minäkin juhannusta ja juhannussaunaa..! Meillä terassille ei juuri ilta-aurinko paista (jollei kaataisi muutamaa mäntyä..). Päivällä siitäkin edestä, mutta olisihan se ilta-aurinkokin ihana. Mukavaa loppuviikkoa!

  • 24.5.2012 / 16:39

   juhannus on verrattavissa jouluun, mutta kyllä mä taidan enemmän joulusta pitää :P. mut juhannuksena on vaan sellanen ihana fiilis, kaunis kesä tuoksuineen! <3
   odotan jo sitä et päästään ilta-aurinkoon istumaan saunan päätteeksi, sitä ennen täytyy vaan tehdä ne näkösuojat ja näkösuojia ennen tehtävälistalla about 29 isohkoa asiaa :D
   kiitos samoin sulle!

 6. Minni
  24.5.2012 / 14:36

  Moikka! Mikä/mistä teidän ruokapöytä terassilla on hankittu? Todella kivan näköinen…

 7. Sani
  25.5.2012 / 08:32

  Valkoiset orvokit ovat lemppareitani! Ovat niin kauniita valkoisessa ruukussa ja niistä saa koko kesän iloa, kunhan muistaa nyppiä kuihtuneet kukat. Maljakkoon kerään kimppuja omista puskistani, minulla kun on tapana istuttaa orvokkiamppeleita (niitä pienikukkaisia) kolmisen kappaletta suureen ruukkuun ja ne kasvavat vauhdilla. Orvokki kestää myös alasleikkuun jos puska alkaa näyttämään karsealta ja siinäkin hyödynnän kukkia maljakkoon. Suloisia!

  Hyvää alkavaa kesää!

  • 25.5.2012 / 08:38

   hei kiitos Sani noista hoito-ohjeista, samansuuntaisia juttuja luin netistäkin ja niillä aion näitä orvokkeja hoidella :D. toivottavasti kestävät!
   kiitos, hyvää kesää sinullekin! :)

 8. tuisku
  26.5.2012 / 21:26

  Upeat orvokit löysit ja tuo valkoinen ruukkukin on tosi kaunis. Mistä olet ostanut tuon hienon mustan kastelukannun?
  ☼ ڿஇtஇڿ‎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.