Lyhtytunnelmaa terassille

Eilen oli aurinkoisia terassikuvia, tänään puolestaan pilvisiä terassikuvia. Nyt on jo muutama pilvinen päivä takana, mutta mitäs siitä! Eilen kävin Prismassa ja hyvä etten ääneen hihkunut autosta noustessani kun näin, mitä Prisman ovien eteen oli ilmestynyt: no ne marjakauppiaat, jei! Se on kesä, vaikka ei tällä hetkellä kovin lämmintä olekaan :)). Kotimaisiakin mansikoita oli tarjolla, mutta päädyin ostamaan pari litraa espanjalaisia makeita mansikoita. Kotiin päästyäni maiskuttelin niitä terassilla uusinta Divaania selaten, herkuttelin ajatuksella laittaa uuteen lyhtyyni kynttilän palamaan, mutta siirryin sitten kuitenkin sisätiloihin lämpimään jatkamaan mansikoilla herkuttelua.

Muistatte varmaan mun varastoprojektin, joka pääsi alkuun pääsiäisenä? Varasto tuli siivottua ja nyt siellä on eriteltynä ja myyntiä odottamassa kiva läjä tavaraa (tosin kiva määrä on jo myytykin!). Lahjoitettavat olen jo vienyt oikeisiin osoitteisiinsa.
Löysin silloin pääsiäisenä varastosta mm. muutamia hieman ruostuneita valkoisia pihalyhtyjä… Sain ne onnekseni myytyä innokkaalle tuunaajalle ja samalla päätin, etten enää ostele moisia tuon ruostumisen takia. Ruostuneet lyhdyt ei vaan miellytä mun silmiä sitten yhtään ja niissä lyhdyissä mun rahat menee ihan hukkaan. Viikon sisällä siitä, kun olin päässyt ruosteisista lyhdyistäni eroon, sain yhteydenoton Leino Designilta.

He tarjosivat minulle suomalaisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettua lyhtyä. Selailin heidän valikoimaansa ja valitsin tämän kuvissa näkyvän kivan virtaviivaisen yksilön, lyhdyn korkeus on 60 cm eli melkoisen näyttävä ilmestys! Ja mikä parasta: lyhty on ikuinen. Kestää säällä kuin säällä, ei ruostetta. Joku saattaa tunnistaakin nämä lyhdyt Huvila ja Huussi -ohjelmasta, ovat sielläkin näkyneet, mm. tämän viikkoisessa jaksossa.
Lyhdyn saavuttua intoilin tätä lyhdyn kestävyyttä ja ruostumattomuutta miehelle, hän tokaisi että sehän on aivan ku mun palju!
:D

Oon tosi iloinen tästä uudesta lyhdystäni, jota voin nyt siis surutta pitää esillä missä vain, vesisateesta huolimatta! Lyhty onkin kiitettävän monta kertaa vaihtanut paikkaa terassillamme ;). Loppukesän hämärtyvinä iltoina ajattelin laittaa sen palavan kynttilän kera terassisohvaryhmän päätyyn siten, että se näkyy tielle asti. Varmasti kaunis näky ja näemme sen ensimmäisenä pihaamme saapuessamme!

Mutta nyt ennen niitä hämärtyviä iltoja haluan pitää lyhtyä esillä myös. Kivan kesäisen siitä sain tuolla Ikeasta ostamallani raitakynttilällä. Joukkoon vaikka simpukoita tai kiviä, niin tulee ihan kiva asetelma.
Pidättekö te lyhtyjä esillä kesälläkin? Olisi kiva kuulla lisää erilaisia muokkausmahdollisuuksia, jos teillä on ideoita jaettaviksi :)
Myös täältä voit käydä kurkkaamassa erilaisia lyhtyinspiraatiokuvia!

Itse ajattelin myös koittaa lasimaljakon laittamista lyhdyn sisälle! Maljakkoon sitten jotain kauniita kukkasia. Pelkään nimittäin pitää lasimaljakoita terassilla; tuuli saattaa kaataa ne jolloin särkyvät ja lasinsiruista voi sattua vahinko joko meille tai kissoille. Jos maljakko olisi näinkin painavan lyhdyn sisällä, tätä vaaraa ei olisi!

Täällä on miehellä jo maalaukset käynnissä, joten ei muuta kuin pyykkikone laulamaan ja pihavajan kimppuun!
Leppoisaa lauantaita toivotellen,

Comments

 1. Minna
  2.6.2012 / 12:23

  Hei! Miten puhdistat terassilaudoituksen? Meillä on myös tumman harmaa komposiittilaudoitus terassillamme (muistaakseni Upofloorin)ja se on mielestäni likaisen näköinen koko ajan.

  • S
   2.6.2012 / 23:09

   moi Minna! ihan harjalla ja tasaisin väliajoin painepesurilla. nyt on kurjaa ku on koivun siitepölyä, joten annan vain olla ku on muutakin tekemistä ku terassia jynssätä :D. muutenkin ku on ulkotila kyseessä ni eihän se kauan moitteettoman puhtaana pysy.

 2. Emppu
  2.6.2012 / 15:01

  Hieno on lyhty!
  itse olen oikea lyhty-hamsteri, ja näin kesällä mietin itsekin niiden hyödyntämistä ”kesäsisustuksessa”.
  Ostin viime talvena tosi ison lyhdyn ja en malttanut millään laittaa sitä varastoon kesän ajaksi, mun mielestä se on itsessäänkin kaunis. Ikeassa käydessäni sitten keksin ostaa sinne pari teko-orkideaa, ja laitoin ne ruukuissa lyhdyn sisään, ja mun mielestä lopputulos oli hyvä! En tiedä, miten oikeat kukat viihtyisivät lyhdyn sisällä, mutta koska itse osaan tappaa kaikki elävät kasvit, niin ajattelin ottaa tässä varman päälle…;-) Ei nimittäin lyhdyn sisällä näytä ollenkaan pahalta, vaikka muutoin vierastankin tekokukkia!

  • S
   2.6.2012 / 23:11

   eikö vain :))
   oi kuulostaa ihanalta tuo orkidea-idea! on varmasti kaunis :) nykyään myös tekokukat on kovin aidon näköisiä!

 3. Riikka
  2.6.2012 / 16:10

  Moikka! En tiedä onko moni sanonut tästä jo aiemmin, mutta nykyään tulee paljon luettua blogeja kännykällä ja tämä blogi näkyy todella ikävästi mobiililaitteella. Blogi on yhtenä kapeana palstana vasemmassa reunassa ja näkyy siis vain noin 1/3 näytössä. Jos tähän saisi jonkun parannuksen niin kiva(:

  • S
   2.6.2012 / 23:12

   moi Riikka! ei ole kukaan vielä asiasta sanonut, hyvä kun kerroit! laitoin heti viestiä eteenpäin, toivotaan että asia korjaantuu pian :))

 4. Nimetön
  2.6.2012 / 18:13

  Tulee ihanan kesäiset fiilikset näistä sun kuvista. Melkein jo unohdin, että on kesäkuu. Onnistuit kuitenkin postauksillasi tuomaan kesän takaisin :) Ja IHANA tuo teidän terassi. Meillä vasta koko terassinrakennus suunnitteluvaiheessa, toivottavasti ehtii sentään tälle kesälle. Hyvää viikonlopun jatkoa teidän poppoolle (erit. kisuille ;)

  • S
   2.6.2012 / 23:16

   voi miten mukava kuulla! :) kiitos sulle tosi kivasta kommentista ja kehuista, terassi on kovasti meidänkin mieleen :). meilläkin vuosi sitten näihin aikoihin tehtiin vasta terasseja, kyllä ne siitä pian valmistuu kunhan alkuun pääsee! mukavia terassihetkiä teille :))
   ja kiitos kisuhuomiosta, terkut menee ehdottomasti perille! <3

 5. Nimetön
  3.6.2012 / 05:22

  Kerroit, että varmasti kaunis näky pihaanne saapuessa… Ei kynttilää kuitenkaan kannata jättää palamaan yksikseen. Sain tuon käsityksen kirjoituksestasi.

  • S
   3.6.2012 / 10:55

   aivan totta, tiedän kyllä sen :). tarkoitinkin lähinnä kun käydään kävelyllä tai lähikaupassa tms. silloin meillä kyllä palaa pihassa kynttilät. usein ulkolyhdyissä käytän myös sellaisia ulkokynttilöitä, jotka sammuvat itsekseen. niitä meillä yleensä talvisin ulkona poltetaan ja saavat palaa öisinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.