Pimenevät kesäillat

 Kesäviikot on hurahtanu ohi semmoista vauhtia että! Nyt loppukesän korvilla kun asiaa pysähtyy miettimään, tuntuu että se kunnon kesä oli touko-kesäkuussa: luonto oli silloin kauneimmillaan ja muistan miten toukokuun lopussa jo käsivarret sai kuin huomaamatta väriä pintaan ulkona maalatessani. Nyt tuntuu jo kovin syksyiseltä; puiden lehdet alkaa kellastua vaikka ollaan kuitenkin vasta heinäkuussa! Onko muina kesinä ollut näin, en muista…
Kovasti on tullut oltua ulkona, kodin sisustaminen on jäänyt ihan täysin. Mutta sitten onkin niin mukavaa kun on sillekin taas pitkästä aikaa syksyn koittaessa kunnolla aikaa: koko talvi on edessä; saa tunnelmoida sisätiloissa ja kotoilla! Kaivaa esiin villasukkia & kynttilöitä ja tunnelmoida hämärässä, nautiskella lasin viiniä ja ihastella takkatulta…

Mutta nyt nautitaan vielä kesästä: kaikki ilo irti näistä viimeisistä kesäviikoista! Olen huomannut, että olen mieheni tavoin alkanut pitämään aika kovastikin näistä pimenevistä kesäilloista, jotka on niin ihanan tunnelmallisia. Voiko oikeastaan olla pitämättä, kun saa illalla töihin tällaisen viestin:

Meidän palju on siis ihan valmis: löytyy ulkoverhous ja kansikin jo, myös led-valot! Perjantai-iltana pimeän tullen piti ensimmäisen kerran testata, miltä palju näyttää valaistuna ja olipa mahtava näky! Hoin silloin vielä miehelle, että minä paljuilen vasta kun terassi on täysin valmis kalusteitaan myöten ja blaablaablaa. Ajattelin, että ois kivempi paljuilla ku ympärillä näkyis valmis kädenjälki… Nooh, tuon kuvaviestin kun eilen illalla sain, se oli siinä, en enää malttanut odottaa ;). Ajattelin ettei siellä pimeässä näe onko terassilla kalusteet vai ei ja puuttuuko parista kohtaa vielä näkösuoja vai ei… Olin oikeassa!

Jo miehen lähettämästä tekstarista yritin tirkistellä, että mitä siellä paljussa oikein kelluu… Se selvisi vasta kotona: valkoisia ruusunnuppujahan ne :D

Tämä oli mun ensimmäinen paljukokemus ikinä ja se oli kyllä täydellinen! Se tunne kun käy istumaan lämpimään veteen ja vesi höyryää, oi oi <3. Sanoinkuvaamattoman ihanaa!
Oli jo kovin pimeää ja totesimmekin, että palju ilman noita led-valoja olisi melkoisen ankea. Ne kyllä kruunas tuon koko kokemuksen! Tunnelmallisesti valaistussa paljussa ympäristö aivan unohtui, koska sitä ei hyvin valonauhan yli nähnyt. Oli sellainen tunne, että maailma päättyy siihen paljun ulkoreunaan. Vielä kun saadaan laitettua maahan paljun ympärille kolme lyhtyä, jotka keväällä ostin, ja kun mies ehtii asentaa saunaterassin kattoon kaiuttimen, niin avot! Mutta oli hiljaisuudessakin paljuilu tosi kiva kokemus, varsinkin työpäivän päätteeksi. Ihailtiin tummaa kesätaivasta ja väiteltiin, onko siellä näkyvät kirkkaat pisteet tähtiä vai satelliitteja… Kuviteltiin jo mielissämme, millaista on istua paljussa talvipakkasilla (vaikka jouluaattona lämmin tonttulakki päässä, hehe!); varmasti upeaa!

2-3 tuntia saa paljua lämmittää, jotta vesi alkaa lähestyä 40 astetta. Ja polttopuitahan meillä riittää (vielä rakennusaikaistakin puutavaraa polttamatta!), joten palju tulee nyt kyllä lämpenemään harva se ilta!
Ihan huikea kokemus oli kyllä, ylitti mun odotukset täysin. Puhumattakaan miehestä, joka sai nauttia itsetekemästään paljusta. Pari tuntia meni kuin siivillä, sitten saunaan ja suihkuun ja sen jälkeen olo oli kyllä niiiiiiin lötköpötkö että! Poreammeesta saa ihan samanmoisen lötkön olon, mutta lyhyemmässä ajassa. Nyt loppukesä tuntuu entistäkin mukavammalta, sillä mikä olisikaan parempi tapa viettää pimeää kesäiltaa kuin paljussa istumalla! Vielä kun terassin näkösuojakin saadaan kokonaan valmiiksi niin kyllä kelpaa! Nyt siellä on vielä vatupassia sun muuta välinettä siellä täällä, mutta nyt jo huomaa kuinka terassi tulee muuttumaan ihan täysin näkösuojan ansiosta, se aivan kuin suurenee sen myötä!


Siitä näkösuojasta puheenollen; lähtis taas maalaamaan… Ajattelin päivän maalata ja iltapäivällä hipsiä töihin… Mitäs te meinasitte puuhailla?
Viettäkäämme joka tapauksessa kiva sunnuntai! Heinäkuun viimeinen sellainen :).

 

Comments

  1. 29.7.2012 / 11:41

    Vautsi! Kyllä varmasti kelpaa pimeneviä iltoja viettää paljussa. Minäkin haluan töihin tuollaisia viestejä! :D

    • 29.7.2012 / 13:39

      heheh, tuollainen viesti kyllä piristi, varsinkin kun niitä ei usein saa ;)

  2. 29.7.2012 / 11:42

    Upea! Ja oon kyllä kateellinen sun miehen romanttisuudesta…

    Miten tuon paljun tyhjennys teillä, onko pohjassa poistoletku, mihin vedet menee? Oma mies on intohimoinen paljuilija ja täytyy kyllä näyttää tämä postaus hänelle.

    • 29.7.2012 / 13:42

      ei tarvi olla kade; kyllä täälläkin saa näistä asioista tasaiseen tahtiin muistutella ;D. siks pitääkin heti siirtää tänne muistiin näitä kivoja juttuja et riittää taas kuukausiksi muisteltavaa ;D
      paljun pohjassa on venttiili, jonka jälkeen on letkua 15 metriä, jota pitkin vesi pääsee ulos.

  3. Katja
    29.7.2012 / 11:44

    Awww!!! Aivan ihana mies sulla! Aivan sydän pakahtui, kun tässä juuri romanttisista treffeistä (sinkkuna) oon haaveillu… Täydelliseltä näyttää!

    • 29.7.2012 / 13:44

      voi Katja, oli niin hauskasti kirjoitettu et purskahdin nauruun, kiitos siitä! :))
      toivottavasti pian pääset romanttisille treffeille!

      • Katja
        29.7.2012 / 22:22

        Hih! :)

  4. 29.7.2012 / 11:50

    Kyllä tuola paljussa kelpaa kelluskella! Meilläkin mies paraikaa nikkaroi lasikuituista 8h paljua, olen kyllä ollut sitä vähän vastaan koska pihahommia olisi vaikka muille jakaa, mutta näiden kuviesi myötä suhtaudun ehkä vähän suopeammin ajatukseen. Saa nähdä mikälainen siitä tulee valmiina, nyt vasta jonkinlainen lasikuitumuotti rakenteilla altaan tekemistä varten… Pienellä varauksella voin jossain vaiheessa ehkä postatakin siitä, let see… :D

    Tänään meillä luvassa vaatehuoneen laittamista, vihdoin sain hyllyt ja tangot omaan pikku vaatehuoneeseeni :) Tähän asti vaatteet olleet osa kaapissa ja osa laatikoissa, voi sitä sotkua…

    • 29.7.2012 / 13:48

      mies teki tuon paljun talven aikana, nyt ajattelin et tehdään se valmiiksi ulkoverhousta ja valoja myöten, et siitä ehtii tälle kesää vielä nauttiakin! mukava sitten pihahommien jälkeen iltasella pulahtaa tuonne :). eli kyllä, pihahommia on täälläkin naapureille asti ja kesällä 2013 jatkuu ;). kuulemma piha ei tule ikinä valmiiksi, kuulin joltain lukijalta, joten rennosti vain!
      joo tee ihmeessä juttua teidänkin paljusta jossain vaiheessa :))
      intoa vaatehuoneprojektiin!

  5. 29.7.2012 / 11:54

    Oijoi, olipa ihana kutsu! Ja tuollainen palju pihalla on varmasti unelmien täyttymys! Meillä on tänäänkin tiedossa puusavottaa, mutta illalla vaan rentoudutaan ja grillataan terassilla. Mukavia paljuiluja tänäänkin!

    • 29.7.2012 / 13:56

      oli kyllä :) ja paljuilu kyllä ylitti mun odotukset! jotenkin ajattelin et onkohan se niin kovin kummoista, mut kyllä se oli ihan mahtava kokemus!
      voih, rankka päivä teillä ja vielä näin helteellä, muistakaahan sitten illalla nautiskellakin :)

  6. 29.7.2012 / 11:59

    Tästä postauksesta tuli hyvä ja lämmin mieli <3 Kuvailit niin kauniisti pimenevät kesäillat ja syksyn tunnelmalliset hetket! Ja 10 pistettä miehelle loistavasta toiminnasta :) Todella hienon paljunkin on osannut tehdä -tahtoo myös tuollaisen sitten uuden kodin pihalle!

    Haleja sinne teille ja ihanaa sunnuntaita! Meillä on tänään tiedossa raksaa ja puusavottaa…

    • 29.7.2012 / 13:58

      voi miten ilahduttavaa kuulla! kiitos I :). suosittelen kyllä paljun hankkimista! halit sinnekin <3 ja voimia! sulla onkin tuossa yläpuolella puusavotta-kohtalotoveri :))

  7. 29.7.2012 / 12:02

    Ihan mieletön!!<3
    Mukavaa sunnuntaita! Me ajellaan just keskiselle shoppailemaan!:)

    • 29.7.2012 / 13:59

      kiitos paljon ihana Niina! :)
      kivaa shoppailupäivää, me oltiin Keskisellä parisen viikkoa sitten :)

  8. 29.7.2012 / 12:13

    Ihanalta näyttää. Ja ei kai noin romattisia suomalaismiehiä ole olemassakaan…? :)

    • 29.7.2012 / 14:01

      :D kyllähän näitä suomalaismiehiä pikkasen ehkä saa muistutella asiasta… sanoin miehelle et ruusukuvat on blogissa ni hän totes et nyt meni viimeinenkin maine ;D

  9. 29.7.2012 / 12:18

    Olipa ällöromanttinen viesti!! ;D Ei vaan, ihana ja voi miten tunnelmallinen palju teillä onkaan. Varokaa vain kateellisia naapuritirkistelijöitä :).

    • 29.7.2012 / 14:03

      heh, onneks ei ollu ällöromanttinen, sellaset ei oo mun makuun ;). kiitos kivasta kommentista Marie!

  10. Marika
    29.7.2012 / 12:23

    Olen sanaton, tähän ei voi muuta sanoa kuin WAU, aivan upea :)
    Olet onnen tyttö kun sinulla on noin ihana mies :)

    Mökillä ollaan, ihana viikonloppu on ollut. Aamulla ukkosti, nyt on tosi lämmin. Käyn vielä uimassa ennen kotiinlähtöä. Tulihan ne helteet viimeinkin :)

    • 29.7.2012 / 14:04

      heh, kiitos Marika <3. sanoin äsken miehelle et ruusukuvat on blogissa, hän tuumas et nyt meni viimeinenkin maine ;D
      täälläkin ukkosti aamulla aikaisin ja melko voimakkaastikin!

  11. 29.7.2012 / 12:57

    Oi että, miten ihana palju, nuo led-valot kyllä kruunaa koko näkymän. :) Meillä on myös talon valmistuminen loppusuoralla ja pihan kimppuun meinataan hyökätä vielä nyt alkusyksyllä. Ollaan myös mietitty tuota paljua. Tuliko teille jostakin valmis paketti?

    • 29.7.2012 / 13:05

      todellakin! :)
      valmis paketti, siis tarkoitatko taloa vai paljua? molempiin vastauksena on ei, molemmat tehty ihan alusta saakka itse :)

      • 29.7.2012 / 13:32

        Paljua tarkoitin. :) Oliko suuri urakka?

        • 29.7.2012 / 13:38

          no kyllä mies sitä talven aikana muutamana viikonloppuna meni tekemään :P. tosin hän teki heti kerralla kaksi et nopeampaahan se yksi ois tullu :). hän aikoo tehdä vielä yhden mökille, kuulemma.

  12. 29.7.2012 / 12:59

    No wau, olet kyllä aikamoinen onnentyttö, kelpaisi moiset puitteet nimittäin tännekin! Ihanaa sunnuntaita sinulle!

    • 29.7.2012 / 14:05

      puitteet on kyllä mahtavat :)). kiitos, samoin sinulle!

  13. Mape
    29.7.2012 / 14:22

    Oi mikä ihana viesti… Ja nuo ruusunnuput <3

    Huomenna on paluu arkeen, joten tämä sunnuntai on mennyt ajatukseen totutellessa ja siivotessa =/

    • 30.7.2012 / 09:21

      se viimeinen lomapäivä on kyllä aina suht ankea, mutta ensimmäisenä työpäivänä taitaa jo hiukan helpottaa! mukavaa arkeenpaluuta sinulle :)

      • Mape
        30.7.2012 / 09:25

        Kiitos =)

  14. 29.7.2012 / 14:25

    Oijoi, todella upea palju ja ihana viesti. Led-valot on täydellinen lisä.

    Mukavia paljuhetkiä! :)

    • 30.7.2012 / 09:22

      kiitos Reetta, kiva kommentti :))

  15. 29.7.2012 / 15:15

    Vau…sekä paljulle, että sun miehes viestille ja ruusuille! Aivan sanattomaksi vetää, upea palju!

    • 30.7.2012 / 09:22

      hih, kiitos kovasti Soile :)

  16. 29.7.2012 / 15:44

    Yhdyn edellisiin! Upea palju, ihana koti ja kukoistava parisuhde.. Mitä sitä voi nainen enempää toivoa? :)

    • 30.7.2012 / 09:23

      :) niinpä. täytyy aina muistaa iloita silloin kun on aihetta! elämä kuitenkin tasaisesti näyttää niitä varjopuoliaankin…

  17. Hennis
    29.7.2012 / 17:12

    Awwww, suloista! Siis viesti, palju ja tunnelman kuvaus! Toi palju näyttää kivalta ja teräs (vai?) materiaalina silleen positiivisessa mielessä kliiniseltä – oon tasan kerran elämässäni käynyt paljussa ja jotenkin mua vähän ällötti ne sellaiset aavistuksen niljaiset puuistuimet… No, oli se silti toki ihanaa ja rentouttavaa, varsinkin kun olin tuolloin tosi tukevasti raskaana ja hieman helteestä turrana.

    • 30.7.2012 / 09:26

      joo meidän palju on tehty ruostumattomasta teräksestä, puista emme halunneet! monelta, joilla on puinen palju, ollaan kuultu ettei missään nimessä kannata hankkia: tosi työläs pitää puhtaana! mua myös ällöttää se, millaiseksi puu menee märkänä: inhottavan limaisen oloinen yääh! tässä ei ollut mitään sellaista inhotus-seikkaa :))

  18. 29.7.2012 / 17:27

    Ihanan romanttista! Tässähän ihan liikuttuu itsekin. =D

    • 30.7.2012 / 09:26

      :D hassu!

    • 30.7.2012 / 09:27

      niin kelpaa! :)

  19. Aikku
    29.7.2012 / 19:27

    Mieletöntä! Mikä olio sulla siellä miehenä toimii, eihän tuollaisia miehiä oo olemassakaan?!?!:):) Että ensin tollasen paljun osaa taikoa ja vielä tollasia viestejä lähettelee… Onnen tyttö oot!

    • 30.7.2012 / 09:28

      voi hassu Aikku :D :D
      kiitos piristävästä kommentista!

  20. 29.7.2012 / 22:28

    Oijoi.. Aivan upeaa S! Näyttää niin hyvältä..! Oletko ajatellut jakaa vielä tarkempia tietoja tuon paljun tekemisestä? Meitä kyllä kiinnostaisi miten tuollaisen saisi itse tehtyä? ;)

    • 30.7.2012 / 09:30

      kiitti J :)
      viime talvena muutama lukija jo toivoi postausta paljun tekemisestä, kysyinkin asiaa mieheltä jo silloin ja hän sanoi että hieman vaikeaa selittää näitä asioita, mutta ehkä hän voi yrittää… eli miehestä on kiinni tämä :). varmaan jonkinmoista juttua on tulossa, mutta en yhtään osaa sanoa ajankohtaa!

  21. 29.7.2012 / 23:23

    No kyllä on ihana palju! Tuossa kyllä kelpaa lillutella <3 Nautihan miunkii puolesta :)

    Mitäs täällä, lomaillaan ihan täysin rinnoin ja blogimaailma on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Kuuma keli kyllä välillä ajaa sisälle vilvoittelemaan ilmalämpöpumpun alle. :D

    • 30.7.2012 / 09:31

      nautin ihan varmasti :D. nyt jo malttamattomana odotan seuraavaa paljuiltaa!
      oih, ihanaa lomanjatkoa sulle, mullakin sitä ihanuutta on vielä muutama viikko edessäpäin :P

  22. :)
    30.7.2012 / 10:54

    Mahtava valaistus :) Mistä hankitte lednauhan? Meillä rst. palju ja ajatuksissa valaistus laittaa. Mutta kun olen noita nettikauppojen lednauhoja katsellut niin niissä max.pituus 5 m. Meidän palju halk. 180 cm joten loistavalla matematiikallani laskin että nauhan pitäis olla 5,65 m… vai voikohan niitä jatkaa. Lähinnä tuo vesitiiviys mietityttää . Mutta ihania loppukesän iltoja paljussa.

    • 30.7.2012 / 13:00

      valonauha on Clas Ohlsonilta ja sen pituus on 6 metriä eli riittäisi teillekin :). sain tuon saman lukeman omalla matikkapäälläni kuin sinäkin :D

  23. Hanna
    30.7.2012 / 11:29

    Siis nyt kyllä pointsit miehelle romanttisuudesta!!! :O Wau! :D:D
    Ruusut ja kaikki!
    Palju on ihan huippu-upea valoineen!!

    • 30.7.2012 / 13:01

      :D hauska kommentti! ja kiitos :))

  24. Linnea
    30.7.2012 / 13:53

    Mistä/minkä merkkinen/kokoinen tuo teidän sohvapöytä on? Terv. sohvapöydän metsästäjä

    • 30.7.2012 / 14:01

      :) sohvapöytään kuuluu kaksi osaa (toinen on näissä kuvissa tuolla taaimmaisena, lähellä ikkunoita), niitä voi käyttää päällekkäin tai sit yksinään. pöydät on mittatilaustöitä, en valitettavasti löydä nyt mistään mittaa :/

  25. 30.7.2012 / 18:13

    Ihana palju ja tunnelma! Kyllä sun kelpaa :)

    • 30.7.2012 / 21:13

      kiitos Oona, oon samaa mieltä :)

  26. 30.7.2012 / 20:39

    Ai ettäkö aika mahtavaa?? No todellakin! =) Voisin vaikka sanoa olevani vähän kateellinen.. Noi valot on kyllä hienot, ja ihanaa sit talven pimeinä pakkasiltoina tuolla lillua. Joo, epistä. ”Onneks” en ole päässyt koskaan paljuilemaan, harmittais vielä enempi! =D

    • 30.7.2012 / 21:15

      joo nuo valot kyllä ehdottomasti kruunas koko paljun ja paljuilun :)). seuraava paljuhetki taitaa koittaa vasta viikonloppuna, mut ehkä mä maltan odottaa ;)

  27. 30.7.2012 / 22:27

    Oi, kuinka ihanan houkuttelevalta palju näyttää. Voi kuvitella, kuinka ihanaa tuolla on pimeinä syysiltoina istuskella ja rentoutua :)

    • 31.7.2012 / 10:26

      niinpä :). niitä pimeitä iltoja odotellessa!

  28. Heidi
    30.7.2012 / 23:37

    On sulla kyllä aivan ihana mies!! ;) Ja hieno on paljukin! :)
    -heidi

    • 31.7.2012 / 10:27

      hih, niin on, molemmat ;)

  29. 31.7.2012 / 10:19

    Ooo, mitä romantiikkaa. <3 Ihana yllätys, tätä päivitystä oli mukava lueskella. :) Ja kyllä vain, talvella paljuilu on vieläkin tunnelmallisempaa. Poikakaverin siskon paljussa vietetetyt vuoden vaihtumiset ilotulituksineen ja shampanjalaseineen on kyllä jäänyt mieleen niin siisteinä kokemuksina.

    • 31.7.2012 / 10:28

      kiva että pidit Kaisa! oi, paljusta, joulusta ja uudesta vuodesta mäkin haaveilen! :))

  30. Ansa
    31.7.2012 / 19:17

    Heippa!

    Kommentoimpas minäkin vielä paljuasiaa.. :) Hyvän näköinen on kyllä noilla ledeillä (ja ruusuilla tietty)! Meillä palju on upotettu terassiin, johon on helppo peseytymisen jälkeen kodinhoitohuoneen kautta hipsiä. Täytyy kyllä sanoa, että talvella se palju vasta pääsee oikeuksiinsa. Uskomaton tunne kun pakkanen lähentelee 30 miinus astetta, vesi on lähempänä +40 ja tosiaan niitä tähtiä ja revontulia katselee.. Se, se vasta on ihanaa! :) Joten niitä odottelemaan! Meillä ei nyt kesäaikaan ole juurikaan tullut lämmitettyä, mutta juuri eilen pesimme ja lämmitimme. Mukavaa se oli kesäillassakin! :)

    • 31.7.2012 / 19:48

      meilläkin palju on saunaterassilla, ei tosin upotettuna vaan sen jatkeena :). kätevä kyllä kylppäristä kodinhoitohuoneen kautta sipsuttaa paljuilemaan! ja oi että et usko miten odotan myös noita talvisia paljuiltoja, varmasti huikean mahtavaa ja vesi höyryää entistä enemmän :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.