Pinkki piristää

Ruokailutilassamme oli kesän ajan turkoosit Ikean Pannå-tabletit, viikonloppuna vaihdoin tabletit samanlaisiin, mutta mustiin. Niin paljon muuttui ruokailutilan yleisilme näin pienellä asialla ettei silmä ole vieläkään tottunut :D. Hassua, vaikka nämä mustatkin on monesti käytössä olleet! Mielestäni sopii kivasti mustavalkoisen kattauksen piristykseksi niinikään Ikeasta ostamani kukat: haalean vaaleanpunainen ja pinkki kukkanen.

Nyt kun tulee vietettyä sisätiloissa taas enemmän aikaa, huomaan, että minut on vallannut tarve hankkiutua eroon kaikesta turhasta sisustustavarasta ja saada siten kaappeihin väljyyttä. Loppujen lopuksi sitä tarvitsee niin vähän; itselleni tärkeimpiä ovat erilaiset maljakot sekä kynttilälyhdyt ja kynttilänjalat. Päätin lopettaa kaiken ns. krääsän ostamisen (en ole mitään sellaista useampaan kuukauteen ostanutkaan, hyvähyvä!), sillä kaikki sellainen alkaa toden totta tulla korvista ulos ja niihin kyllästyy melkoisen pian. Tavaran väheneminen ja kaappilisätilan saaminen motivoivat suuresti tätä tavoitettani!

 Aion siis laittaa kiertoon osan sisustustavaroistani ja säilyttää vain ne mieluisimmat. Omista kaapeista tekee muuten taas löytöjä, kun niitä ei ole kevään jälkeen penkonut! Niillä pärjään vallan mainiosti ja lähipäivinä aionkin ”uudistaa” kotimme sisustusta ottamalla esiin kaappien kätköissä viikkokausia majailleita suosikkejani. Ei kaikkia kuitenkaan kerralla esille ;).

Onko muita vallannut innostus tavaran karsimiseen näin syksyn lähestyessä?
Mulla on ollut tämä innostus jo pidempään, se vain koko ajan laajenee ja laajenee, heh!

Comments

 1. Kaisa
  7.8.2012 / 08:20

  Joo, täälläkin karsitaan tavararoita, kun muutto lähenee :) Ja muutenkin aina tavaroita karsiessa vannon, etten enää koskaan osta krääsää, ja aika hyvin se alkaa painumaan päähän ;)

  • 7.8.2012 / 12:08

   joo kyllä sitä pikkuhiljaa oppii, hiljaa hyvä tulee ;)

 2. 7.8.2012 / 08:37

  Kivan raikas väriyhdistelmä musta-valkoinen ja pinkki! Ja kyllä vain, karsintaa ilmassa täälläkin!

  Blogissani on sulle haaste! :)

  • 7.8.2012 / 12:08

   kiitos haasteesta, vaikein ikinä :D

 3. Niina ja 4 kisua
  7.8.2012 / 08:50

  Täällä kanssa ei ole kaapeissa yhtään ylimääräistä tilaa.Eilen katsoin kaupassa kun oli ihanan värinen kannu vain 5e , että ostanko..No, lopputulos oli että tavaraa on kaapit täynnä kotona ja niistäkin vain harvemmin joitain käytän eli kannu jäi kauppaan :) Vaatekaapin invis on ollut mielessä viimeiset puoli vuotta, jos nyt ilmojen viiletessä saisin aikaiseksi. Tahtoo vain olla liian innokkaita apulaisia hyörimässä tiellä, kun mami ei päästä (enään) kisuja vaatekaappeihin ja kun ovet aukeaa niin pakkohan sinne on päästä ;D Kisuille silityksiä ;)

  • 7.8.2012 / 12:10

   oih, älä muistuta vaateinviksestä :P. mulla ollu työn alla varmaan vuoden, nyt muutaman kuukauden pysähdyksissä, mut ehkä taas syksymmällä jatkuu… sekin on sellainen ikuisuusprojekti että!

 4. 7.8.2012 / 09:14

  Täälllä olis ainakin yksi, jolla on.
  Harmiksi aika ei vaan tahdo riittää hinnoitella ja viedä kirppikselle. Nytkin on peräkärry ”täynnä” kaikkea tarpeetonta. Ja sitten en viitsisi antaa lahjoitukseenkaan ihan kaikkea…

  • 7.8.2012 / 12:12

   joo ihan kaikkea ei tosiaan viitsi ilmaiseksi pois antaa, vaikka hyvään tarkoitukseen menisivätkin. silti säännöllisesti tulee kerättyä lahjoituksiinkin tavaraa, viimeks viime viikolla vein SPR:n kirppikselle laatikollisen.

 5. Meän Satu
  7.8.2012 / 10:02

  Kyllä vaan muuttuu pienillä asioilla ilime :) ja hyvähyvä sie ku et oo tullu ostaneeksi, siittä se alakaa :)

  No mulla ei oo näköjään karsintaa näköpiirissä, päinvastoin, Lapissa ku oltiin reissussa niin kaikenlaisia ihania löytöjä tein iskän luota ja mummolasta :D mm. isoja lasipurkkeja Karhulaa ym, pari valkosta pinnatuolia jokka pääsi perusteellisen puhistuksen jäläkeen keittiön ruokapöyvän ympärille , vanha ihana hitsin painava pastellinkeltanen(?) jauhelihamylly, jep käyttämätön kylläki :D Mummon kutomia räsymattoja, ei ennää oo paljoa valkosia mattoja meillä kissojen takia. Ihania astioita, ihan ku ei ois jo tarpeeksi mutta ku oli hienoja ja on hieman perintöä :) Vanhoja mutta tärkeitä valokuvia jne jne :) Ja sitte piti käyvä Oulun Kärkkäisellä, oih niitä ihania valkosia esineitä siellä! Lasikantisia tekstilaatikoitaki piti haalia sieltä ja vaikka mitä muuta :) Ehkä nuo kaikki johtuu siittä ku en oo ostellu paljoa mittään viime aikoina niin sitte ku löytöjä teki ilimaseksi niin pitihän ne raahata kottiin, ja ohan niillä tunnearvoa (sarjassamme selityksiä miksi raahaan kottiin ne) :D On tietekki tunnearvoa mutta oisin kelpuuttanu nuo kaikki kottiin vaikka oisin löytäny ne jostaki muualtaki :D Iskän luo jäi vielä ihanat puiset leveät mustat vanahanaikaset armeijan sukset ja mahtavat sauvat jossa nahkaset käsipitimet ja siinäki nahkaa siinä pyöreässä alaosassa :) jaa, ei hajuakkaan mihin ne laitan koristeeksi sitte muttaku neki aivan mahtavat, otan ne seuraavalla kerralla mukkaan :D Että täällä ei ainakaan karsintaa oo tapahtunu, hihi :D

  Tsemppiä raivaukseen ja karsimisseen <3 ja halit tietekki neiteille <3

  • 7.8.2012 / 12:14

   joo nuo onkin vähän eri asioita kun ne on ilmaisia ;). erityisesti pinnatuolit kuulostaa aivan ihanalta löydöltä! ja astiat on käyttötavaraa, niitä tarvii aina :).
   terkut teidänkin kaksikolle!

 6. Rags
  7.8.2012 / 10:35

  Ihanan raikasta! Kylla vaan pinkki piristaa! :-)

  Ma myos olen yrittanyt olla ostamatta mitaan kraasaa viime aikoina, mietin mita sita todellakin tarvitsee ja loppujen lopuksi aika vahan… Mun heikkous on kynttilat, niita on tullut ostettua paljon, mutta niille onneksi myos tulee olemaan kayttoa! :-)

  • 7.8.2012 / 12:16

   niinpä! mullakin heikkoutena kynttilät, mut niitäkään en oo nyt varmaan vuoteen ostanu (jos ei lasketa ihanan raidallisia, jotka ostin alkukesästä Ikeasta :D) :P. samoin servetit, niitä tulee hamstrattua ku niillä saa niin kivaa säväystä kattauksiin. ja näähän on käyttötavaraa; ei oo katastrofi siis vaikka niitä osteleekin ;)

  • 7.8.2012 / 13:05

   näitkö muuten fb:n puolella lisäämäni kissa&kyltti -kuvan? ;D

   • Rags
    7.8.2012 / 13:58

    Ihana!!!! :-D :-D :-D

    Niin kurjaa, kun lemmikeista luovutaan ihan turhien syiden takia, juuri esim. ennen lapsen syntymaa. Eihan sita siina vaiheessa viela tieda, miten tulevat toimeen keskenaan (yleensa hyvin!) tai onko lapsi (tai kissa!!) allerginen. Se on surullista myos kun lemmikki viedaan piikille, ei edes viitsita etsia uutta rakastavaa kotia hanelle. :-(
    Kun lemmikki otetaan niin kylla hanesta taytyy pitaa huolta koko loppuelamansa ajan.

    Kiitos kun vinkkasit, en tajua miksen koskaan muista kayda facebook-sivuillasi… :-/

    • 7.8.2012 / 15:43

     totta joka sana! tuollaisesta käytöksestä on kyllä vastuullisuus kaukana :/. asiat kun voi kuitenkin hoitaa hyvinkin.
     sun pitäis liittyä facebookiin niin vois pitää yhteyttä siellä :))

 7. 7.8.2012 / 10:50

  Täälläkin on edessä tavaramäärän karsiminen. Luulin hankkiutuneeni eroon tosi paljosta jo ennen muuttoani, mutta kummasti täällä parin kuukauden aikana asuessa on huomannut, miten tavaraa on vieläkin liikaa. Syssyn mittaan aion karsia tavaraa ja toivottavasti ensi kevääseen mennessä tavaramäärä alkaa jo pienentyä ja kaappitila hahmottua ja tavaroille on nätisti omat paikkansa kaapeissa ilman, että jotain tavaraa joutuu ”penkomaan”.

  Tosi kaunis yhdistelmä tuo valkoinen, musta ja pinkki. Näyttää raikkaalta ja puhtaalta. <3

  • 7.8.2012 / 12:18

   joo nää on pitkäkestoisia projekteja ja hyvä niin! ehtii rauhassa miettiä mitä tarvitsee ja mitä ei eikä tule hutiloitua :)

 8. 7.8.2012 / 12:15

  Mitkä tahansa värit pääsevät oikeuksiinsa kun on muutoin valkoista. Taas kerran kauniita kuvia :)
  Tuosta tavarasta ja sen määrärstä… Inhoan ylimääräistä roinaa, ja vaikka kuinka vähennän ja vähennän sitä, niin silti kaapit ovat täynnä. Tämän viikon projektina olisi käydä läpi makuuhuoneen lipastot, kirjahyllyn alakaapit ja keittiön roinakaappi. Kun se karsimisinspiraatio iskee niin silloin on parasta toimia! En muista kaivanneeni yhtäkään poislaitettua esinettä, mutta jäljellejääneitä on tullut monesti kirottua ;)

  • 7.8.2012 / 13:24

   totta tuokin ja kiitos Maria :)
   tsemppiä kaappien läpikäymiseen! hyvin sanottu tuo viimeinen lause, 100 % totta :)

 9. Sari
  7.8.2012 / 17:02

  olisin kiinnostunut tuosta valkoisesta kiiltävästä kaapistosta;)mistä olet sen ostanut?t.Sari

  • 8.8.2012 / 00:37

   se on Ikeasta, Norrsten-kaappi. tosin kuulin jo kuukausia sitten huhuja ettei se enää olisi valikoimissa… varma en kuitenkaan ole :)

 10. 7.8.2012 / 18:09

  Täällä ollaan jo pitkän aikaa karsittu tavaroita ja viety vintille kirppiskasseissa. Mulla on vaan sellanen huono tapa, että käyn välillä penkomassa niitä kirppispusseja siellä vintillä ja hups vaan, aina sieltä löytyy jotain uusvanhaa jota voi sitten tuoda takaisin ”alas” :DDD

  – Irini

  • 8.8.2012 / 10:09

   voi ei :D. onneks mulla ei oo tuollaista tapaa! :D
   mulla on nytkin varastossa laatikoissa mulle tarpeetonta tavaraa, ne menee pihakirppikselle tässä lähiaikoina. sit ne mitkä ei mee kaupaksi, lahjoitan SPR:lle. osa taitaa sit taas jäädä odottaan seuraavaa kirppistä, mut sisälle en niitä enää tuo :D

 11. 7.8.2012 / 21:09

  Mäkin innostun tuosta väriyhdistelmästä! Ja jotain tuon suuntaista meinaan syksyn tullen tännekkin vaihtaa. :) Ja voi tuota tavaroiden paljoutta. Itse olen aina ollut sellainen, että mitää tarpeetonta ei taloudesta löyty – mutta mutta – helpommin sanottu kuin tehty.

  • 8.8.2012 / 10:10

   pinkki piristääkin syksyä kivasti! ulkona kaunis ruska ja sisällä pirteitä pinkkipilkkuja :)

 12. Nimetön
  7.8.2012 / 23:58

  Tää nyt ei varsinaisesti sivua tätä aihetta, mutta.. :)

  Jos suinkin saa udella, niin mistä sä löydät noita raidallisia tekstiilejä esim. vuodevaatteet, torkkupeitot? Miks mä en niihin missään törmää (paitti sun blogissa :) Joka muuten on aivan hirrrrrmuisen ihana, ja ihanan ”kotoisa” tuo teidän talo!! Rakennatteko mulle kopion?? :D

  Terkuin elämäänsä…no ei vaan kiukerokoukero- kuvioisiin tekstiileihin kyllästynyt :D

  • 8.8.2012 / 10:12

   voi, olipa suloinen kommentti :D. kiitos sulle, ihanan piristävä! raidallisia vuodevaatteita oon ostanu Hemtexistä sekä tilannu H&M:lta. myös jokunen raidallinen torkkupeitto on H&M:n. myös Ikeasta löytyy raidallisia tuotteita, tsemppiä metsästykseen! :))

 13. Erika
  8.8.2012 / 03:56

  Hei!

  Kodissasi on useita kauniita valaisimia. Käytättekö kotonanne energiansäästölamppuja vai näitä ihan perinteisiä hehkulamppu / halogeenipolttimoita?

  Itselleni tulossa muutama, kauan himoitsema valaisin. Artemiden Tolomeot ja kaksi AJ-lattiavalaisinta. Pohdin, millaiset polttimot näihin ostaisin. Kaikkiin noihin menee ihan normaalilla E27-kannalla olevat.

  Vinkkejä otetaan vastaan :)

  • 8.8.2012 / 10:15

   moi Erika! kiitos, kiva että olet tuota mieltä :).
   meillä on käytössä molempia! kannattaa vaikka valaisinten ostopaikasta kysyä, millaisia polttimoita suosittelevat :).
   oi sinä onnellinen, tuo AJ on munkin suuri himotus :P

 14. Johanna
  8.8.2012 / 13:42

  Mun on monesti pitänyt kysyä, ja nyt kysyn. :)
  Tuo ihana valkoinen korkeakiiltoinen 4 kaapin kaapisto ruokailuryhmän vieressä. Mitä sarjaa se on? Onko se Ikean Bestå-sarjaa vai jotain muuta? Ikean Beståsta en kylläkään löytänyt vastaavaa, mutta onko jotakin aiempaa mallia siitä? Samantyylinen/ samanlainen on hakusessa :)

  Sinulla on aivan ihana blogi. Sisustusmakusi on samanlainen kuin itsellänikin..valkoista valkoista valkoista ja ripauksella piristysväriä. Luulen että tuntisit olosi kotoisaksi meilläkin :)

  • 8.8.2012 / 14:21

   se on Ikean Norrsten-kaappi :). tuolla ylempänäkin siitä kysyttiin ja kerroin, ettei se varmaankaan enää ole valikoimissa :/. Mutta Bestå-sarjastahan saa koottua lähes samanlaisen :)
   kiitos Johanna mieltä lämmittävästä kommentistasi! kuulostaa kauniilta teidän koti :). jos innostut, voit joskus lähettää mulle sähköpostitse teidän kodin kuvia!

 15. 8.8.2012 / 17:28

  Hei!
  Mistä nuo ohuemmat valkoiset valoaläpäisevät verhot on tuolla tangossa? Hinta?

  • 9.8.2012 / 08:38

   moikka H :)
   paha kysymys! verhot on ollu mulla lähes 10 vuotta, kulkeutunu mukana kodista toiseen :). taisin ihan kangasliikkeessä ne teettää ja hyvin on sattunu mittojensakin puolesta sopimaan jokaiseen kotiini. voilee-kangas on kyseessä, varmasti jokainen kangasliike myy.

 16. 9.8.2012 / 10:02

  Pinkki on niin kaunis väri ja sopii niin hyvin mustan ja valkoisen kanssa <3 Aivan ihana väriyhdistelmä ja sopii teille kuin nenä päähän :)

  • 9.8.2012 / 10:24

   totta! kiitos :)). ja tsemppihalauksia sinne!

 17. m
  9.8.2012 / 18:15

  Upean näköistä :) Ne pienet muutokset kai ne on parhaimpia, tai ainaki niistä tulee mahtavin fiilis :) Minuahan vaivaa tuo karsiminen aina syksyisin ja nykyään myös keväisin. Eli käyn syksyn ja kevään aikana tavaraa läpi säännöllisen epäsäännöllisesti, lopulta varaan kirpparipöydän ja myyn _halvalla_ kaikkea pois ja jos jotain jää, niin lahjotukseen menee. Toimii!

  • 9.8.2012 / 20:16

   kiitos m :). se on hyvä käydä säännöllisesti kaapit läpi, muuten joku kaunis päivä ois sellainen kaaos vastassa et huh!

 18. Tia
  9.8.2012 / 23:33

  Tosi kivan näköistä! mistähän olet tuon senkin hankkinut? haluaisin ehdottomasti samanlaisen:)

  • 10.8.2012 / 13:40

   kiitti! ylempänä kysyttiin pariin otteeseen samaa eli kaappi on Ikeasta, Norrsten-niminen.

 19. Nimetön
  11.8.2012 / 19:27

  Hei! Tosi hienolta näyttää! :) Mistä pöytä ja tuolit ovat? /Linda

  • 11.8.2012 / 20:55

   kiitos Linda :). tuolit on Kodin Ykkösestä ja pöytä mittatilaustyö.

 20. Leena
  24.9.2012 / 16:59

  Hei, onko sinun new wave partylautaset kumpaa kokoa? Mietin, että onko pienempi koko lähinnä vaan piparille tai kuivakakulle sopiva koko.

  • 24.9.2012 / 19:31

   moi Leena! niin tarkoitat siis sitä, joka on täällä näkynyt niiden saman sarjan kahvikuppien kanssa? kävin mittaamassa lautasen ja koko oli noin 22 cm x 16 cm.

   • Leena
    25.9.2012 / 16:42

    Sitä juuri tarkoitin. Onko se mielestäsi ok kokoinen esim voileipäkakun tai jonkun piirakan syömiseen? Itsellä kun kakkulautasen koko on 19 cm niin mietin onko tuo pieni. On hobbaloilla vaan tarjouksessa.

    • 25.9.2012 / 16:46

     meillä ne on ollu käytössä nimenomaan jonkun piirakan ja jopa täytekakun syömiseen ja ihan ok kokoiset ovat siihen omasta mielestäni. ehkä normaalia lautasta hieman pienemmät… ja jos jotain kastiketta haluaa (esim. mustikkapiirakka & vaniljakastike) niin aika varovainen saa olla ettei kastike ole pitkin pöytää, koska lautasessa ei ole reunoja :D. mutta sellainenkin on onnistunut ja käytän niitä siihenkin. kävin vielä mittaamassa niin itse piirakalle tms. jää lautasella leveyttä noin 11 cm, jos tuo yhtään auttaisi mietinnöissä :)

 21. Leena
  20.7.2013 / 20:34

  Kotinne on kaunis ja valoisa. Olen itse yrittänyt pitkään etsiä valaisinta keittiöön. Mistä tuo teidän keittiön pöydän yläpuolella oleva valaisin on? Onko se Kartellin Fly? Jos on niin minkä pituinen pöytä teillä on? Koetko, että valaisin valaisee paljon vai ei? Me tarvitsisimme pöydän päälle valaisimen, joka valaisee kunnolla. Kiitos tiedoista!

  • 20.7.2013 / 22:15

   kiitos Leena! joo, kyseessä on juurikin tuo Kartellin valaisin. pöydän pituus on 200cm ja kyllä tuo valaisee ihan riittävästi, joskus olen ajatellut että hieman vähempikin riittäisi ;)

   • Leena
    21.7.2013 / 08:56

    Okei. :) Meillä on 250 cm pitkä pöytä ja mietin vaan, että valaiseeko tuo FL/Y enää yhtään sinne päihin asti, kun ilmeisesti se valaisee aika paljon vain alaspäin eikä kuvun läpi tule juurikaan valoa… Toiseksi olen miettinyt, että onko 52 cm valaisin riittävän iso noin pitkään pöytään vai näyttääkö hölmön pieneltä. Meille on siis tulossa vain yksi pöytävalaisin.

    • 21.7.2013 / 11:35

     kuvun läpikin kyllä tulee valoa, nehän on kaikki sellaisia hieman läpikuultavia. riippuu tietysti lampusta, että kuinka tehokasta käyttää. meillä on tuossa se valaisimen mukana tullut lamppu ja se on kyllä todella tehokas! myöskin valaisimen asennuskorkeus vaikuttaa valaisuun. niin, nämä on hieman vaikeita asioita kun täytyy vain mielikuvien varassa miettiä, jos ei halua alkaa valaisinta palauttelemaan :)

     • Leena
      21.7.2013 / 11:58

      Kiitos nopeista vastauksista! Jatkan blogisi seuraamista – mitä kaikkia ideoita siitä saankaan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.