Jouluvalmistelut loppusuoralla

 

Viime päivinä vallinneeseen kirpeään pakkassäähän on ollut mukava viedä niin petivaatteet kuin matotkin tuulettumaan. Sinä iltana, kun petivaatteet on olleet koko päivän ulkona tuulettumassa, on ihana käydä nukkumaan. Sitä raikasta ulkoilmaa on mukava nuuhkia ennen unen tuloa.

Makuuhuoneessa on punavalkoinen joululook, musta väri mm. verhoissa ja torkkupeitossa ryhdittää kokonaisuutta kivasti. Aiemmassa kodissa nämä punaiset tyynyliinat ja lakana oli ahkerassa käytössä, tässä kodissa niistä on muodostunut joulun ajan vuodevaatteet. Mulla on muuten ensimmäistä kertaa talvella valkoinen päiväpeitto; yleensä olen talveksi vaihtanut sen mustan. Joku torkkupeitto pitää aina nakata tuohon sängyn päälle: vanhempi kissaneiti haluaa käpertyä sen päälle ainakin yhtien päikkäreidensä ajaksi :)

Olen saanut valtavasti lahjoja nyt jo, ennen jouluaattoa! Kiitokset niistä tätäkin kautta! Lahjoja on tullut sukulaisilta, perheenjäseniltä, ystäviltä, blogin lukijoilta, töiden kautta ja vaikka mistä! Joukossa on niin villasukkia kuin herkkujakin, upeita tauluja (jotka ehdottomasti esittelen teille alkuvuonna!) ja tämä aivan ihana talvinen tyynynpäällinen, jonka äitini teki:

Se on niin superpehmoinen että! Ei pistele eikä ole karhea, vaan aivan ihanan pehmoinen, juuri sellainen mistä pidän. Ja ihanan pulleakin se on: käytin sisätyynynä vanhan nukkumistyynyni, jota olin tällaista tarkoitusta varten säilyttänyt. Joka ilta se on ollut pääni alla, kun tuohon sohvalle olen vihdoin päässyt kellahtamaan :). Eilen illallakin oli niin ihanaa hässäkkäisen päivän jälkeen rauhoittua ja istahtaa sohvalle tuo tyyny kainalossa, mies laittoi pitkästä aikaa takkaan tulen, oli niin mukavan rauhoittavaa kuunnella sitä palavan puun ritinää lämmin glögilasi kädessä. Saimme eilen lahjaksi Herrljungan viiniglögiä maussa manteli & viikuna, ihanan makuista, suosittelen lämpimästi! Illalla kaivoin myöskin viime vuoden helmi-löytöni esiin: pehmoiset & lämpimät tossut. Eikä mitkä tahansa tossut vaan juuri sellaiset tarpeelliset, jotka pysyy jalassa vaikka heittää jalat sohvalle torkkupeiton alle. Ja sellaiset, jotka eivät jää matkan varrelle, kun on nukahtanut sohvalle ja kömpii siitä puoliunessa sänkyyn (kuten ööh, eilen…). Nuo jalassa saa siis hyvin unen, tosin aamulla ne on ihan sikinsokin pitkin sänkyä :)

Olin jo päässyt aloittamaan parin viikon joululomani, mutta tänään täytyi vielä palata töiden pariin muutamaksi tunniksi. Nyt työasiat on kaikin puolin hoidettu ja alan virittäytyä (takaisin) lomamoodiin. Joululomalta odotan ennen kaikkea rauhoittumista ja sellaista ajatusten nollausta, ettei koko ajan ole mielessä ajatuksia tyyliin vielä tuo pitää tehdä, ai niin tuokin on hoitamatta, milloin ehdinkään tehdä tämän pois alta… Kaipaan sellaista aikatauluttomuutta ja sitä, että asiat voi tehdä siinä järjestyksessä kuin huvittaa (tai vaikka jättää tekemättä…)! Haaveilen myöskin siitä, että sekä joulupäivän että tapaninpäivän voisimme aloittaa jollain kivalla elokuvalla. Sitä varten on jo Viaplay tilattu! Oikeastaan tilasin sen jo marraskuun alussa; tähän asti ollaan katsottu vasta kaksi elokuvaa… Joululomalla täytyy siis ehdottomasti korjata tilanne!

Kuvassa näkyvän Iittalan kynttilälyhdyn ostin viime viikonloppuna: aivan ihanan talvinen! Kynttilänvalo siivilöityy pienistä raoista kauniisti.
Nyt on joulusiivoukset tehty, jouluruuat ostettu, lahjat hankittu; enää muutama lahja pakettiin ja se on siinä! Mies sytyttelee parhaillaan takkaa, minä alan sytytellä kynttilöitä, niitä saa olla runsaasti joka puolella. Lukijan vinkistä löysin muuten Stockalta lämpökynttilöitä, jotka palavat kahdeksan tuntia, mahtavaa! Uusi juttu mulle :).
Vielä en toivottele jouluja, sillä aion palata blogiin vielä huomenna. (Ehtiköhän kukaan edes lukea näin pitkää postausta…)

Mukavia joulunalushetkiä! Ei saa stressata :)

Comments

  • 23.12.2012 / 13:56

   kuulostaa ihanalta! oikein mukavia rentoutumishetkiä ja hyvää joulua sinullekin Paula! :)

 1. pirjo
  22.12.2012 / 19:09

  Kiitos taas kauniin levollisista kuvistasi. Jännittävää, että joulu pilkistää upeana, romanttisen punaisena ruusutyynynä kirpakassa pakkassäässä tuuletettujen petivaatteiden päällä. Kaunista! Ja ”mikä on ihmisen olla”, kun saa kellistää päänsä pehmeälle palmikkotyynylle töppöset jalassa. Pelkkä ajatus lämmittää. Minäkin nollaan ruuhkaisen pääni ja nautiskelen kynttilänvalosta. Tapanina elokuvat on MUST! Leppoisaa joulunodotusta kaikille!

  • 23.12.2012 / 13:58

   voi ei kestä kiittää! itse nautin näistä kommenteistasi suuresti, tuovat hyvää mieltä! <3

 2. 22.12.2012 / 22:09

  Ihanan valkeaa ja jouluista! :) Hyvää joulua.

  • 23.12.2012 / 13:57

   kiitos! hyvää joulua sinullekin :)

 3. Niina ja 4kisua
  23.12.2012 / 08:21

  Höpsis, yhtään ei ollut liian pitkä teksti :) Täällä ei ole joulu kiireistä eikä stressistä tietoakaan , siinähän tuo joulu menee leppoisasti.
  Aivan ihan tossut. Itsellä on aikas rumat mut ah niiiiiin ihanan lämpöiset tossut :D Mulla on ikävän kylmät lattiat joten tossuja tarvitaan :) Kisutkin nukkuvat mahdollisismman kaukana lattiasta. Enään yksi yö aattoon :)

  • 23.12.2012 / 13:59

   no kiva ettei ollut! sehän se tossujen tärkein ominaisuus onkin: että ne on lämpöiset :). meillä on lattialämmitys ja silti käytän tossuja ja villasukkia yms. :D kisut tykkää nukkua lattialla, joka on lämmin. eilen illalla nuorempi nukkui kyljellään kuusen alla, poski lampaantaljalla ja takkatuli ritisi vieressä <3. näky oli liikuttava :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.