Haaste: kahdeksan asiaa minusta

 

Sain muutama viikko sitten tämän samaisen haasteen sekä Girly style että Modernisti kodikas -blogeista – kiitos! Haasteessa tulee kertoa itsestään kahdeksan satunnaista asiaa. Aluksi ajattelin, etten enää toteuta näitä kyseisiä haasteita, koska en yksinkertaisesti enää keksi noita kahdeksaa paljastettavaa asiaa, mutta keksinkin ne sitten lopulta. Nämä kahdeksan seikkaa syntyi monen eri päivän tuloksena, ei tosiaan yhdeltä istumalta eli kuitenkin sen verran tiukkaa teki ;D

1. Lähden aina hieman myöhässä joka paikkaan ja sitten tien päällä tarkkailen koko ajan auton kelloa, olenko myöhässä, kauanko tästä vielä kestää sinne ja sinne jne. En ole aina ollut tällainen, tämä piirre jotenkin jäi muhun Espanjan kuukausinani. En kuitenkaan myöhästy, mutta on ärsyttävää kiirehtiä joka paikkaan ja tyyliin pukeutua matkalla autoon :D, joten yritän oppia tästä eroon ja hyvällä mallilla onneksi ollaan jo!

2. Usein näkee äidinkieltämme kirjoitettavan huonosti ja väärin, se surettaa (en tarkoita tällä nyt kirjoitusvirheitä). Mielestäni omaa kieltä tulisi vaalia, se kun ei ole aina ollut itsestäänselvyys. Mietin joskus myös, että millaiseksihan kielemme muotoutuu, esim. millaista se on 50 vuoden päästä, kun nyt jo kirjoitetaan mitä ja miten sattuu. Ns. vapaamuotoiset kirjoitelmat on erikseen; tarkoitan lähinnä sitä, että valitettavan harva osaa tarpeen vaatiessakaan kirjoittaa virheetöntä kirjakieltä.

3. Äidinkielen perfektionismiin vielä liittyen; joskus mietin että luuleekohan joku mun luulevan, että värit kirjoitetaan englannin kielessä isolla alkukirjaimella (blogini nimeen viitaten ;)).

4. Haaveilen tällä hetkellä kovasti pienestä kaupunkilomasta sekä kotimaassa että ulkomailla. Haaveilen myöskin viikon mittaisesta aurinkolomasta. Vuosi 2012 oli vuosikausiin ensimmäinen vuosi, kun en lentänyt Suomen rajojen ulkopuolelle (ainoastaan välin Kokkola-Helsinki :D). Tänä vuonna aion kohdata pelkoni ja lentää; jos en sitä tee, voi olla että pelko tästä vain kasvaa…

5. En voi sietää Kummelia, se huumori ei uppoa muhun sitten ollenkaan. Samaa mieltä olen Putouksesta – jaksoin ensimmäisellä kaudella katsoa sitä ehkä kolme minuuttia ja jätin siihen ajatellen, että ohjelma on täyttä ajanhukkaa. Leena taisi olla viime vuoden voittaja? Siis voi että mulla tuli ja tulee korvista ulos ne ihmisten Leena-matkimiset kuten hirrrrrrrweän kaunis tai jajajajajajaja… Siis YÄÄÄÄÄK :D. Niin nähty ja kuultu!

6. Kun äitini odotti veljeäni (veljeni on minua yhdeksän vuotta nuorempi), salasin sen kaikilta ihan viimeiseen asti, koska mielestäni äitini oli liian vanha saamaan lasta (32-vuotias :D). Vain paras ystäväni tiesi, mutta hänkään ei kertonut kotonaan asiasta, asuimme vieläpä samalla kadulla. Vasta kun vanhempani lähtivät synnärille, menimme kysymään ystäväni kotoa, saisiko hän tulla meille yöksi etten joutuisi olemaan yksin. Samassa yhteydessä kuulin eteiseen lauseen no ku niille syntyy se vauva! Ystäväni äidin ilme oli varmasti näkemisen arvoinen :). Lisäksi muistan yhä elävästi, miten isäni tuli kotiin joskus aamuyöstä, heräsin siihen ja hän tuli heti kertomaan, että mulle oli syntynyt pikkuveli.

7. Liikenteessä hitaat ja törttöilevät kuskit saa mut näkemään punaista. En ymmärrä alinopeutta ajavia ihmisiä – jos on pakko ajaa alinopeutta, voi aina säännöllisin väliajoin mennä tien sivuun ja päästää se valtava autojono takaa ohitse. Alinopeutta ajavat aiheuttavat vaaratilanteita, koska synnyttävät turhia ohitustilanteita; ohitustilanteet voisi välttää ajamalla normaalinopeudella. Se, ettei uskalla ajaa norminopeuksia, kertoo epävarmuudesta liikenteessä ja tällöin kuski on mielestäni melkoinen riski liikenteessä monella muullakin tapaa.

8. Näin talvisin muistan aina erään kuumaakin kuumemman Espanjan kesän, jolloin italialainen ystävättäreni kyseli minulta asumisesta talvisessa Suomessa. Hän mm. ihmetteli, miten voimme ajaa autolla talvisin ja että ovatko kaikki tiemme lämmitettyjä, jotta ne pysyvät sulina niin että niiden päällä voi ajaa autolla :D

En laita tätä haastetta eteenpäin kenellekään, mutta voitte toki tehdä omia paljastuksianne kommenttiboxissa :). Tuohon kohtaani 8 liittyen; kiinnostaisiko teitä kuulla joskus noista Espanjan ajoistani? Esim. millaisessa talossa asuin jne.? Niiltä ajoilta mulla on ihan perinteisiä valokuvia, mutta saahan ne skannattua.

Comments

 1. minä vain
  22.1.2013 / 11:53

  Mielellään lukisin Espanjan ajoistasi ja katsoisin kuvia, itse olen ollut töissä Italiassa joten tällaiset aiheet aina kiinnostavat ja piristävät pakkaspäiviä kummasti ;-)

  Sen verran voisin laittaa itsestäni ”paljastuksia” mukaillen sinun paljastuksiasi…
  1.olen aina ajoissa sillä vihaan myöhästeleviä ihmisiä..ihminen joka on myöhässä, ei kunnioita toista ihmistä sillä aika on rahaa ja minun aika on paljon rahaa ;-)
  2.myös minulla on joku fiksaatio äidinkielestä.. kirjoitusvirheitä sattuu kaikille, se on inhimillistä mutta useimmiten minua ärsyttää kun ei selkeästi osata kirjoittaa oikein.. pilkut ja pisteet väärissä paikoissa, yhdyssanat hukassa..
  3.olen ajatellut että varmaankin kavereitani/sukulaisiani/työkavereitani ärsyttää kieliopillinen pilkunviilaukseni (onneksi pidän mieleni ja kieleni kurissa useimmissa tilanteissa) :D
  4.haaveilen ulkomaan lomasta…loma, ainahan se on mielessä..
  5.minuun uppoaa kummeli-huumori, tykkään myös putouksesta..tosin Iina Kuustonen ärsyttää aina ;-)
  6.olen ainoa lapsi enkä ole koskaan edes toivonut sisaruksia..nyt vanhempana tosin heitä osaisi arvostaa..
  7.alinopeus saa minut raivon valtaan..en ole kaahari mutta jotain rajaa?
  8.Italiassa kysyttiin usein mm. miten Suomessa voi asua kun puolet vuodesta on pelkkää pimeyttä ja puolet pelkkää auringonpaistetta..miten meren jäällä voi ajaa koska meri ei jäädy.. ja jos jäätyy niin silloinhan se ei ole meri..

  • 22.1.2013 / 12:03

   voi että, olipa mukava lukea nämä sinun paljastuksesi! kiva että kirjoittelit :)
   tuohon ykköskohtaan eli tosiaan mä en myöhästy, mut kiirettä pitää :D. mua taas ärsyttää jos olen etuajassa, koska sen ajan oisin voinu käyttää johonkin tärkeämpäänkin kuin odottelemiseen! jokainen minuutti on tärkeä.
   kakkoskohta aivan kuin mun suusta! tuossa Putous-asiassa oon varmasti vähemmistössä :D
   nuo ulkomaalaisten ihmettelyt on kyllä ihan parhaita!

   • minä vain
    23.1.2013 / 09:51

    en minäkään ole aina etuajassa odottelemassa esim.10.45 jos klo.11 pitää olla jossain..mutta kun asuu maalla ja varsinkin talvisin keli voi olla huono (tai joskus lähes mahdoton) niin lähden sen verran aikaisin liikkeelle että olen perillä klo.11 enkä vartin yli ;-)

    • 23.1.2013 / 11:02

     juu :). itsekin yleensä silloin kun on sovittu, ei juurikaan ennen mutta ei ainakaan jälkeen :D

     • minä vain
      23.1.2013 / 13:03

      eräs espanjalainen kaverini sanoi että Suomeen oli kauhean vaikea sopeutua -tietenkin monestakin syystä- mutta yksi syy oli se että kun Espanjassa sovitaan että illalliselle tullaan klo.20.00 niin se tarkoittaa että siellä pitää olla yhdeksään mennessä mutta Suomessa on ihan karmea loukkaus jos tuleekin tunnin myöhässä kun muut ihmiset ovat puoli kahdeksasta saakka istuneet odottelemassa ;-)

      • 23.1.2013 / 13:10

       :D niin hauska! ja toi elävästi mieleen omat kokemukseni: olin Espanjassa aina ensimmäisenä joka paikassa (ekoina viikkoina tai päivinä, kunnes opin maan tavat). työskentelin kahden italialaisen kanssa ja jos aamulla sovittiin treffit klo 8, he juuri ja juuri yhdeksäksi ehtivät paikalle. se ”hiukan” ärsytti, kun ois itseäkin aamulla vielä nukuttanut…

 2. Anne
  22.1.2013 / 12:58

  Olipa hauskaa lukea ”paljastuksiasi”. Kuinka hyvin ne kuvasivatkaan omia ajatuksiani! Kohdat 1, 2, 5 ja 7 olisin voinut kirjoittaa sanasta sanaan itsekin. Lisäksi haaveilen myös lomista, jotka voisivat suuntautua joko kaupunkiin ja/tai rannalle. Ja kernaasti kuulisin myös Espanjan ajastasi. Aurinkoista tiistaita! Anne-Maria

  • 22.1.2013 / 14:26

   oi kiva kuulla! alanpa suunnittelemaan sitä Espanja-postausta siis :)
   kiitos samoin!

 3. Donna
  22.1.2013 / 13:08

  Toi kohta 7…
  Ai että mut saa jo raivon valtaa ajatuskin näistä maantielaivoista joilla ei ole ehkä sitten kiire minnekään tai muuten vaa se ajaminen pelottaa! :D
  Myönnän(paljastan) kerran hajonneeni autonrattiin niin pahasti edellä ajavaan hitaaseen kuskiin että rämpyttelin pitkiä ja painelin tööttiä ni johan ymmärsi seuraavalle bussipysäkille pysähtyä päästämään ohi. Ja tosiaan ohittaminen oli aika huonovaihto ehto kun järkyttävä lumivalli oli ajoratojen keskellä.
  Ikävä olla tökerö liikenteessä toisille, taisi osua vain huonopäivä.. ;)

  • 22.1.2013 / 14:28

   älä muuta sano! ja ku ne usein vielä ajelee kiinni siinä keskiviivassa, huoh… peilejä tulee tarkkailla, vaikka maantiellä vain suoraan ajaisikin! jopa jo hälytysneuvoja ajatellen se on ehdottoman tärkeää.

 4. 22.1.2013 / 13:38

  Minua ainakin kiinnostais nuo Espanjassa viettämäsi ajat, kuin kauan olit, siellä, mitä teit, ja miten sinne päädyit?

  Minä en oo koskaan ollut ulkomailla jos Ruotsia ei lasketa :) ja niin kovasti haluaisin mennä, mutta miestä ei lentokoneeseen saa ja vaikka lähtiskin niin ei vielä ainakaan viitsisi ottaa lapsia mukaan, ovat vajaa neljä niin mun mielestä sitä ei itse pysty niin rentoutua lomalla kun koko ajan joutuu niin tarkkaan vahtia lapsia, toki täällä suomessakin, mutta varmaan varsinkin ulkomailla. Minun sisko kyllä lupas lähteä mun kanssa lomalle heti kunhan hän vain pystyy, juuri sai vakipaikan joten lomatkin voi pitää ajallaan. Jotenkin oon ajatellut, että tuo Espanja voisi olla kiva paikka.

  Tuota kakkos kohtaa myös pakko kommentoida, itse osaan kyllä kirjoittaa kirjakieltä, mutta en sitä puhu niin en myöskään sitä kirjoita. Tuntuu että jos kirjoittaisin toisin kuin puhu niin se ei olisi minua. Mä vaan sanon et jotenkin tuntuu itelle luontevammalta puhua vähän rennommin :)
  Niin ja kuten mun kommenteista huomaa niin mun pilkkutuntemus on aika kehno, aina johonkin väliin sen vaan heitä :) Ehkä sitten kun lapset aikanaan menee kouluun ja alkaa niitä opettelemaan, niin täytyy itsekin harjoitella kun auttaa heitä läksyjen teossa.
  Niin ja yksi hassu juttu, että jos kirjoitan paperille niin kirjoiktan ihan oikein, mutta kun koneella nopeesti yritän kirjoittaa niin käännän kirjaimet nurin päin, usein kirjoitan esim. ie vaikka tarkoitus oli laittaa ei ja taas väli saattaa tulla väärään kohtaan esim. vaikk aaina ja sit joudun hypätä takas päin noita kirjoittamaan. Tosin luulen että nämä johtuu siitä kun katson lähinnä näyttöön kun kirjoitan mutta en käytä 10 sormea vaan muutamaa vain, joten kirjaimet on mulla vähän hukassa. Oikealla kädellä kirjoitan suurimman osan kirjaimista ja vasemmalla vain muutaman :) Mut jokainen tyylillään.

  • 22.1.2013 / 13:41

   Niin ja ärsyttää mua nuo hidastelijat liikenteessäkin ja niitä kyllä kiroan aika reippaasti. Ja ne mumut ja papparaiset jotka ei uskalla edes kesällä ajaa 80 alueella 60 lujempaa.
   Ja vielä tuo eka kohta, ennen olin aina ajoissa, mutta lasten syntymän jälkeen se on muuttunut, sillon ollaan noin suunnilleen sovittuun aikaan paikalla, varsinkin kun lähtöä tehdää ja aletaan kiukutella ym. niin silloin viivästytään. Eri asia tietenkin esim. lääkäri aika jossa pitää olla sillon kun sen aika on.

   • 22.1.2013 / 14:30

    joo kyllä mäkin oon vähän etuajassa esim. jos on lääkäriaika tai vastaava, mut muissa tapaamisissa olen yleensä täsmällinen ja paikalla kolmelta, jos on kolmeksi tapaaminen sovittu. jos paikalla pitäis olla 14.50, niin miksei sitten sovita sitä aikaa? :D

  • 22.1.2013 / 14:35

   kiva että esitit kysymyksiä tuohon Espanja-asiaan, vastaan noihin siinä postauksessa! Espanja ja Italia on ihan mun lempimaat (Suomen lisäksi luonnollisesti), niistä en saa koskaan tarpeekseni!
   jokaisella on toki oma tapansa kirjoittaa, ihan kuin puhuakin. en sitä tarkoittanutkaan, en minäkään täällä aina mitenkään kirjakieltä käytä. tarkoitin että jos on tarvetta kirjakielelle, niin valitettavan harva siitä selviää ja se surettaa. sun kommenteissa en kyllä kiinnitä huomiota minkäänlaisiin pilkku- tai muihinkaan virheisiin eikä tämä mun blogi nyt muutenkaan ole mikään ”pakko osata täydellisesti suomea” -paikka :D. kunhan nyt kirjoitin tuon tuonne yhdeksi kohdaksi.

   • 23.1.2013 / 00:25

    En tarkoittanut mitenkään tuolla omalla kommentillani moittia tuota sinun kirjoitusta, vaan ihan omakohtaisen tapani halusin kertoa. Toivottavasti et kommentistani tykännyt huonoa, tosiaan ei ollut tarkoitus moittia :)

    • 23.1.2013 / 01:21

     joo halusin vain tarkentaa mitä tarkoitin, joku muu voisi hyvin ymmärtää väärin :). tämä on aina välillä haasteellista; kommunikointi täällä kirjallisesti kun ei näe/tunne toista. eli en tykännyt huonoa, älä huoli :))

     • 23.1.2013 / 11:12

      Sehän tässä onkin hankalaa kun ei ole suoraa keskustelua toisen kanssa niin ei aina tiedä, että millä ”äänensävyllä” jokin on sanottu. Ja tuohon, että kun ei toista tunne niin sillä minä tykkäänkin lukea näitä postauksia joissa paljastat jotain itsestäsi, tietää ja voi vähän paremmin aina hahmottaa että minkälainen hahmo blogin takana oikein on.

      • 23.1.2013 / 12:49

       niinpä! mukava kuulla että pidät tällaisistakin postauksista :). jotenkin nämä tämäntyyliset on vaan sen verran henkilökohtaisia et jännitän aina suuresti, heh.

 5. Pilvi
  22.1.2013 / 13:41

  Hih, minäkin lähden liikenteeseen aina vähän liian myöhään ja sitten tuskailen edellä ajavia rauhallisia maisemankatselijoita :D. Myös yhdyssanavirheet yms. pistävät heti silmääni. Jotkut Kummelivitsit menee, mutta Putous on ihan karsea!

  • 22.1.2013 / 14:37

   ihana etten ole ainoa!
   multa selkeästi puuttuu jokin Kummeli-vitsit -aivosolu :D. oon kattonu aina huuli pyöreänä niissä kohdissa ku muut on nauranu et täh, tuossako pitäis nauraa :D

   • Pilvi
    22.1.2013 / 15:12

    Ja ehdottomasti haluan lukea Espanjan ajoistasi!

    • 22.1.2013 / 15:20

     mukava kuulla, täytyypä alkaa luonnostelemaan juttua! :)

 6. 22.1.2013 / 13:54

  Mä yhdyn seiskakohtaan ihan täysin!! Mä näen lähes joka päivä kans punaista noiden hidastelijoiden takia!

  Varsinkin kun mun työmatka vie tunnin per suunta ja siihen matkalle kun sattuu useampikin hidastelija on matka nopeasti jo paljon pitkäkestoisempi. Arvostaisin todella, että jos letka kertyy taakse, että se päästettäisi ohi, kun kaikkien muiden on todella vaikea sieltä takaa lähteä ohittamaan. Toivottavasti tänään pääsis kotiin vähän helpommin, kun aamulla ajeltiin taas 80 alueella 65 >:| Mur!

  Mut muuten ihania paljastuksia :)

  • 22.1.2013 / 14:40

   no sepä siinä just onkin et joillakin on tien päällä jonkinlainen aikataulu, mitä tulisi noudattaa eikä siihen matkaan ole varattu kolmea tuntia vaan maksimissaan kaksi! on paljon työmatkalaisia ja ammatikseen ajavia, kaikki ei ole mitään huviajelijoita…
   lisäksi oon sitä mieltä et sen letkan ensimmäisen tulisi ajaa 80 alueella vähintään 85, jotta letkan viimeisen ei tarvis ajaa alinopeutta :P
   tsemppiä kotimatkaan! :)

 7. 22.1.2013 / 14:37

  Juu, meillä ei tv mene päälle Putouksen aikana. Ihan kamalaa, ja se hirrwween ihanaa jajajajajaja- sössötys saa kyllä nanosekunnissa näkemään punaista!
  Hauska tapaus liittyy tuohon Putous-vouhotukseen, nimittäin ensimmäisen tuotantokauden aikana mun vanhemmat tapasivat mun miehen eka kertaa. Halusivat tietenkin jutella ja kysellä ja yksi ensimmäisistä kysymyksistä oli juurikin ”tykkäätkö Putouksesta?”. Mies meni vaikeaksi ja yritti parka pukea ”mitä inhottavin ja vajaamielisin ohjelma”- ajatukset fiksuiksi sanoiksi. Vanhemmat tosin sanoivat kritiikkiin, että ”no sittenhän sovit meidän tytölle tosi hyvin, kun ei sekään ymmärrä hyvää huumoria”. :D

  • 22.1.2013 / 14:44

   aivan paras tuo sun toinen lauseesi! :D :D I so agree!
   meillä mies on kattonu muutaman Putouksen jakson, senpä takia minäkin siitä jotain tiedän. yritän kyllä aina keksiä jotain muuta tekemistä sille ajalle ettei itse tarvi sitä katsoa :P
   siinä ei tosiaan oo hyvää huumoria, mua ei naurata siinä kerta kaikkiaan yhtään mikään! Frendit-sarjan huumori uppoaa muhun, se on ehkä paras komediasarja mitä on! tykkäätkö sinä siitä, kohtaako meidän maku tässäkin? :)

   • 23.1.2013 / 21:35

    No tykkään <3
    Tällä hetkellä aivan helmi on Rillit Huurussa, sitä katsotaan miehen kanssa yhdessä, ja kivaa on. Suosittelen lämpimästi. Frendit on sellainen hyvänmielen ikisuosikki, jota jää ihan mielellään vahtaamaan, jos sattuu kanavalla tulemaan vastaan. Joskus aion kyllä ne boksitkin hankkia!

    • 24.1.2013 / 10:18

     en oo koskaan kattonu tuota RIllit huurussa, mut näin eilen että se tuli illalla myöhään ja tallensin huvikseni boxille. täytyy jonain päivänä katsoa et pidänkö vai en :). jotenkin mulla on sellainen ennakkokäsitys etten pitäis, mut se selviää sitten :)

 8. Elina
  22.1.2013 / 14:37

  Hei, mikä on tuo kaunis tuoli tuossa yhdessä kuvassa? Todella nätti!

  • 22.1.2013 / 14:46

   se on Flower-tuoli :)

 9. 22.1.2013 / 15:25

  Oli kiva lukea näitä! Hyviä olit keksinyt. Itsekin olen saanut tän monta kertaa ja ajattelin, että ehkä korkeintaan kerran voin vielä toteuttaa joskus, jos keksin jotain edes vähän mielenkiintoista!

  Mäkään en voi sietää Putousta ja mietin pitkään, että onko mun huumorintajussa jotain todella vialla, kun tuntuu, että ihan kaikki muut on hulluna siihen. Onneksi mies ilmoitti, ettei myöskään voi sietää sitä niin ei ainakaan tarvi kotona kestää ;D Just toi kun ihmiset matkii niitä hahmoja… argh :D

  Seiska kohta on siinä mielessä surullinen, että ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ja tottahan se on, että liian hitaasti ajavat on riski. Mutta just sen takia en ole uskaltanut liikenteeseen 10 vuoteen, kun niin monesti olen nähnyt ihmisten ”näkevän punaista”, jonkun muka törttöilijän takia. Mä olisin just se törttöilijä, koska en uskaltaisi ainakaan alussa ajaa lujaa. Mut en mä varmaan ikuisuutta voi olla ajamattakaan :)) Tällä hetkellä meiltä ei vaan taida päästä pois joutumatta jollekin ”isolle tielle”, kuten Länsiväylälle ja mua ei ollenkaan nappaa harjotella siellä sitä lujaa ajamista ! :D

  • 23.1.2013 / 00:14

   voi kiva että oot tuota mieltä! näitä oli ihan erilaista keksiä ensimmäisen bloggausvuoden aikana ku näin kolmannen :). tuli muuten tässä mieleen et tuonhan vois toteuttaa myös siten, et pyytäis ystäviä kertomaan muutaman paljastuksen! höh, miks en keksiny tuota aiemmin. nyt täytyy odottaa et saisin tuon haasteen uudestaan et pääsisin kuulemaan, mitä he musta kertois :D
   ei meidän huumorintajuissa oo mitään vikaa, voin kertoa ;D
   kiitos että annoit uuden näkökulman tuohon liikenne-asiaan Cherry! tuota on mielestäni helppo ymmärtää eikä se sais mua ollenkaan näkemään punaista, täytyykin tästä lähtien yrittää pitää tuo mielessä. tosin usein ne mun kohdalle osuneet hidastelijat on lähes poikkeuksetta, missä tahansa päin Suomea, lippalakkipäisiä miehiä iältään 45-70 :D. eivätkä he vaikuta aroilta, ainoastaan jästipäiltä, jotka ei anna tilaa muille tienkäyttäjille vaikka mikä ois…
   suosittelen sua menemään pian auton rattiin: mitä enemmän se pitkittyy, sitä korkeammaksi kynnys nousee. voisitko lähteä ajelulle kun on rauhallisempaa, esim. näihin aikoihin tai aamuyöllä :P. tai aloittelet joillain pienemmillä teillä, jos sun mies ajaa auton eka johonkin ja sitten sinä menet ratin taa :). älä meistä punaista näkevistä välitä, sinne sekaan vain! mitä enemmän ajat, sitä varmemmaksi tulet ja kohta huomaat siirtyneesi tähän punaiseen jengiin ;D

 10. 22.1.2013 / 17:18

  Olips kiva kuulla noita juttuja, ja toki mielelläni kuulen lisää Espanjan ajoista :)

  • 22.1.2013 / 17:20

   Oi, nyt tuli kyllä hirveästi kirjoitusvirheitä, ei pitäisi nopeasti kirjoittaa.. hih! Olisi kivaa siis lukea sinun Espanjan ajoista :)

   • 22.1.2013 / 23:56

    höpsis, eihän tuossa ollut kuin yksi :)
    saamanne pitää, alan tällä viikolla luonnostelemaan juttua! sen valmiiksi saaminen voi kestää, niin paljon varmasti ois asiaa :D

 11. Pirjo
  22.1.2013 / 18:39

  Olisi tosi kiva kuulla Espanjassa olostasi. Asun itse tällä hetkellä etelä-Espanjassa ja siksikin kiinnostaa mitä pidit etelässä olosta.
  Nuo teiden hidastajat, keskitien kuskit,saavat minut myös kiehumaan.

  • 22.1.2013 / 23:53

   oi lucky you! saako udella missäpäin siellä? aurinkorannikko on mulle erittäin tuttu lukuisilta lomilta, mutta itärannikolla asuin.

   • Pirjo
    24.1.2013 / 15:18

    Malagassa olen näillä näkymin huhtikuun puolelle asti. Kovasti kuuluu suomalaisia olevan täälläpäin, joskaan en välttämättä hakeudu seuraan.( kaikella rakkaudella ;-)
    Arki on arkea myös täällä, joskin ilman lunta. Kun on poissa kotimaasta, niin kummasti alkaa nähdä niitä oman maan hyviä puolia. Koen kuitenkin rikkautena saada nähdä myös ”toisenlaista” elämäntyyliä. Kaikki ei aina mene niinkuin meillä Suomessa, minkä varmasti sinäkin huomasit Espanjassa asuessasi.
    -P-

    • 24.1.2013 / 15:28

     ymmärrän: näkeehän niitä Suomessakin :)
     ja kyllä vain! eri maa, eri tavat ja käytännöt, se on avartavaa nähdä muutakin elämää. mun Suomen arvostus nousi tuona aikana huippuunsa, vaikkakin Espanjaa rakastan koko sydämestäni.

 12. AnskuliP
  22.1.2013 / 19:48

  Hei! Kohdat 2,4 ja 5 on aivan kuin mun ajatuksista! Mää en myöskään välitä seurata Putousta. Meillä töissä vaan pitää jotenkuten olla kärryillä, ohjelma on nimittäin aika suosittu lasten keskuudessa! ;) Mää myös tykkäsin Frendeistä! Tulipa katsottua niitä uusintojen uusintoja joita tuli vasta telkkarista. Oi että, mä olen myös matkakuumeen vallassa.. Kotimaan kaupunkilomat on tälle vuodelle varattu, mutta ulkomaan reissu on vasta haaveiluasteella. Italia on lempparikohteeni ja sinne haluaisin myös tänä vuonna, mutta katsotaan nyt. Mää rakastan lentämistä! Vaikka toisaalta lentämisessä on pienoinen jännitys olemassa, niin kumminkin nautin siitä yli kaiken! Lentokentällä on myös hauska viettää aikaa. ;) Kuulostaako oudolta?! ;) Mielelläni lukisin sun Espanjan ajoista! Tämmöisiä juttuja mulla tuli mieleen nyt näin äkkiseltään. Aurinkoista loppuviikkoa! Päivä on pidentynyt jo kivasti ja viikonlopuksi vois hakea vuoden ensimmäiset tulppaanit. :)

  • 23.1.2013 / 00:00

   mukava että voit samaistua muutamaan kohtaan! voi mä en kyllästy kans ikinä Frendeihin, katsoin (ties monettako kertaa) sitä kans koko syksyn ku tuli subilta. finaalijaksot on vielä boxilla katsomatta, odotan jotain täydellistä hetkeä ja päivää kun voin nautiskella niistä :)
   mä rakastan myös sitä lentokenttätunnelmaa ja viihtyisin siellä säännöllisesti muutamankin tunnin :D. mutta lentäminen, oi oi. pelkään niin että mahaan sattuu ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa…
   kiitos, sullekin kivaa loppuviikkoa! päivän pidentymisen kyllä selvästi huomaa :)

 13. Liinu
  22.1.2013 / 20:27

  Olipa mukavia paljastuksia. :) Tuli noista hitaista ja törttöilevistä kuskeista mieleen yksi oma tapani. Eli tapaan itsekseni jutella autossa mitä se hituri/törttöilijä miettii: ”Apua, nyt mentiin melkein seitsämääkymppiä, hidastetaas vähän” ”Ei, ei tässä mun autossa oo vilkkua”, ”Joo, juuri nyt on ihan pakko päästä ohi, ei tuo mäki tuossa mitään haittaa” Tällaisia yksin siis autossa papattelen, äänensävy aina tilanteen mukaan :D

  • 23.1.2013 / 00:05

   ai että mä ihan ääneen purskahdin nauramaan tästä sun kommentista :D kuulosti ehkä hieman tutulta ;). täälläkin päässä on siis joskus tapana vähän jaella omia neuvoja muille kuskeille sieltä ratin takaa ;D

 14. Linnea
  23.1.2013 / 07:32

  Tottakai halutaan! Löysin blogisi vasta äsken, ja olen sen kivaksi havainnut että oikein jo odottelen uusia postauksiasi! Ja vähänkö kiva tietää että joku muukin inhoaa sekä Kummelia ja Putousta….

  • 23.1.2013 / 10:57

   onpa mukava että olet löytänyt tänne! ja kiitos näistä sanoistasi, toi kivasti potkua päivään :))

 15. Mameha
  23.1.2013 / 22:52

  Pakko kyllä puhua hidastelijoidenkin puolesta! Kyllä ne ylinopeutta ajavat kuitenkin se suurin liikenneriski ovat, ja on paljon paljon parempi ajaa alinopeutta kuin kaahata väkisin esim. satasta liukkaalla tiellä vain, koska se on rajoitus, ja vaikka samalla itsestä tuntuisi että vauhtia on liikaa omaan ajotaitoon ja havaitsemiskykyyn nähden. En edes halua ajatella mitä kävisi, jos ne kaikki kuuttakymppiä körryyttelevät papparaiset saisivat päähänsä, että ”pitää ajaa rajoitusten mukaan ettei muut suutu” :D

  Ymmärrän kyllä että hidastelu ärsyttää, ja itseäkin ottaa välillä pattiin oikein olan takaa kun todella mutkaisella tiellä ei pääse ohi. Silti yritän aina ajatella, että hyvä vaan kun ihminen ajaa sitä nopeutta mikä tuntuu hänelle tilanteeseen sopivalta. Itselleni ainakin esimerkiksi se satanen on talvella peilijäällä aivan liikaa. Toisaalta ylinopeuttakin ajavien kohdalla yritän aina välillä ajatella, että ehkä tyypillä on oikeasti kiire vaikka sairaalaan tai jotain. Ehkä minä vaan yritän liikaa ymmärtää ihmisiä :D

  Tuossa kielijutussa olen ihan samanlainen. Tietty virheitä tulee kaikille ja ei niitä kaikkia poikkeuksen poikkeuksia kielioppisäännöissä voi muistaa, mutta on sääli kun varsinkin nuoret pitävät äidinkieltä ihan turhana oppiaineena koulussa ja sitä rataa :/

  • 24.1.2013 / 10:23

   oot ihan oikeassa. korjaan kuitenkin, etten kannattanutkaan ylinopeutta, vaan puhuin alinopeudesta. noiden välilläkin on monta muotoa, kuten vaikka norminopeuksia ajavat ;). en myöskään tarkoittanut ääriolosuhteita (huonoa säätä); toivon mukaan jokainen hyvä kuljettaja osaa silloin omat ajotaitonsa arvioida ja ajaa sen mukaan. harvemmin talvella on edes sallittua ajaa 100km/h.

 16. Niina ja 4kisua
  24.1.2013 / 08:29

  Kaikki espanja jutut /kuvat tänne vaan , espanja on niiiiiiiiiiin paras :)

  • 24.1.2013 / 10:20

   heh, hirveästi mitään maisemakuvia en tainnut silloin siellä ottaa, mutta eiköhän sieltä jotain löydy. harmi tosiaan että ovat paperiversioita…

 17. Tanja
  25.1.2013 / 23:03

  Heips!

  • 25.1.2013 / 23:10

   kuulehan tanja, suosittelen sua lukemaan uudestaan mitä kirjoitin aiheesta, ennen kuin teet omia päätelmiäsi. osoitatko mulle, missä kohtaa kirjoitin kaahaavani liikenteessä? tai ylipäätään ajavani ylinopeutta? olen koko ajan puhunut norminopeuksista, taisi osua arkaan paikkaan.
   asiat voi ilmaista myös käytöstavat muistaen, jopa täällä virtuaalimaailmassa.

 18. 27.1.2013 / 12:06

  Minäkin vihaan kummeleita ja putousta. Puhumattakaan hitaista autoilijoista :S
  Tosta kielestä, mä ajattelen sitä päivittäin miten minä tuhoan omaa kielikulttuuriani, olen siis suomenruotsalainen mutta koska puhun suomea yhtä hyvin kuin natiivi (kiitos kielitieteilijä vanhempani) niin jätän usein ruotsinkieltä käyttämättä esimerkiksi kunnallisissa tai valtiollisissa paikoissa ja samalla väheksyn ruotsinkielen osaamista, ja se surettaa koska toivoisin lasteni saavan puhua ruotsia vapaasti ja kenties myös lapsenlapsieni jne…

  • 28.1.2013 / 09:51

   kiva että löytyy muitakin, jotka ei noista ohjelmista niin piittaa.
   ei muuta kuin enemmän ruotsia käyttämään :)

 19. rasi
  31.1.2013 / 16:16

  Hei!

  Niinhän se on, että liikenteessä törttöilijät ärsyttävät… Olivatpa kuskit kaahareita tai hidastelijoita. Itse olen 20-vuotias ja kohtuu kokenut kuski (olen ajanut työkseni autoa ja työmatkani on 80km yhteen suuntaan). Tällä hetkellä elämässäni ei ole kertaakaan ollut tilannetta, että olisin kokenut jonkun alinopeutta ajavan vaaraksi. En myöskään ymmärrä, miksi kiire on hyvä syy käyttäytyä aggressiivisesti. Arkoja kuskeja kyllä löytyy, mutta ovathan ihmiset erilaisia ruuanlaitossa tai missä tahansa muussakin. Harmi vain, että Suomessa suurin osa vaaratilanteista johtuu nimenomaan ohituksista, joissa lähes poikkeuksetta ajetaan ylinopeutta. Lain mukaanhan ei saa ajaa ylinopeutta, ei edes ohitustilanteessa. Jos henkilö ajaa 80-rajoituksella 75 km/h ja takana tuleva kokee sen vaaralliseksi, tarvitaan melko pitkä tienpätkä, jotta ohitus tapahtuu lain mukaan. Itse olen huomannut, että tämän reilun yli tunnin kestävän työmatkan aikana ei ole väliä, ajanko 100-rajoituksella 100 km/h yksin vai 90 km/h jonkin alinopeutta ajavan (kenties aran) kuskin takana, sillä saapumisajassa on loppupeleissä vain muutama minuutti eroa… Tarkoitukseni ei todellakaan ole provosoida, vaan tuoda oma mielipiteeni myös esille.

  Kommentoin muuten ensimmäistä kertaa blogiisi, jännää! :)

  • 31.1.2013 / 21:25

   no onneksi olet säästynyt sellaisilta vaarallisemmilta alinopeutta ajavilta! omalle kohdalleni on sattunut sen verran monia arvaamattomia alinopeutta ajavia, että katson kyllä aina parhaaksi mennä ohi (mikä ei ole sama asia kuin kaahaaminen..). ovat yhtäkkiä painaneet jarrua ja meinanneet kääntyä tai vilkuttaneet mihin sattuu milloin sattuu, yleensä kääntyessä vielä ensin painetaan jarru pohjaan ja sitten vasta vilkku, murrrrrr!
   mut tää on tätä: liikennesäännöt on liikennesäännöt ja kaikesta niiden ulkopuolisesta mielipiteitä löytyy yhtä monta kuin ihmisiäkin :)

 20. Yks mamma
  6.2.2013 / 23:32

  Mukava muisto tuo kohta 6 ;)

  • 6.2.2013 / 23:45

   hehee! olipa mukava ylläri kuulla susta täällä :)) terkkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.