Tuolien puunausta

 

Valtavan kauniin ja aurinkoisen maaliskuun vastapainoksi tämä huhtikuu on ollut melko pilvinen. Sopiva sää hääräillä sisällä ja putsailla paikkoja, kesällä kun sitä ei varmaan juurikaan tule harrastettua…

044

Ruokapöytämme tuolit ovat saaneet kivasti värjäytymiä tässä lähes kolmen vuoden aikana, sormenjäljistä puhumattakaan. Olen aina pikaisesti jollain käteen sattuneella aineella putsaillut jäljistä pahimpia, mutta nyt ajattelin tehdä tuoleille oikein perusteellisen putsauksen Taikasienellä. Mikä aarre tuo tuote onkaan, hintakin vain 2-3 euroa. Aina pitää olla laatikossa ainakin yksi, jos ei jopa kaksi jemmassa!

041

Taikasienen jälkeen lemppariaineet löytyy Maison Belle -sarjasta. Spring-yleispuhdistussuihke sekä greipin tuoksuinen Kitchen-suihke, kylppärin kaapista löytyy vielä kiva laventelin & mintun tuoksuinen Bathroom-suihke. Ostan omani yleensä Prismasta (hinta on lähes puolet sisustusliikkeiden hinnoista). Valtavan riittoisaa ainetta, tuntuu ettei nuo koskaan lopu! Vai siivotaanko meillä muka liian harvoin :P

Toinen sarja, mikä kovasti kiinnostaisi, on Methodin puhdistusainesarja. Joskus olen ostanut merkin käsisaippuoita, mutta muista ei ole kokemusta, onko teillä? Kaikki, mitkä vain käy motivaattorina siivoamiseen, kannattaa hyödyntää, heh!

037

033

Kastelin Taikasienen ja varovasti pyyhin tuolin kauttaaltaan huuhdellen sientä muutamia kertoja välillä. Eniten käytetyistä tuoleista lähti melkoinen likamäärä: farkun värjäytymiä ym. HUH! Ei sitä huomannutkaan, ennen kuin vertasi puhdistettua ja puhdistamatonta tuolia keskenään… Tuli vain mieleeni, että mites esim. mustat ja ruskeat tuolit, kun ei niissä se lika juurikaan näy… Joka ei toki tarkoita, etteikö niissä sitä likaa olisi :P. Et kyllä tää valkoinen vaan on kätevä, kun lian huomaa!

029

Onkos teillä kevätsiivouksia meneillään vai kenties jo takanapäin? Mulla on tällainen kivan verkkainen tahti, huone kerrallaan (huone/viikko?); hiljaa hyvä tulee :D.

Comments

 1. 17.4.2013 / 08:44

  Minäkin aloittelin viikonloppuna sellaista vähän tarkempaa siivoamista :) Kylppärin kimppuun pääsin ensimmäisenä ja sain jonkin ihmeen siivousvimman kun jynssäsin sitten loppujenopuksi koko saunan ja meidän kypyammeenkin :) No puhdasta tuli! Nyt voisi tosiaan siirtyä muihinkin huoneisiin vaikka juuri mainitsemallasi huone/viikko tahdilla, hih!

  • 17.4.2013 / 13:15

   mukava näin ennen kesää hoitaa sisätilat kunnolla kuntoon niin voi sitten kesällä hyvällä omatunnolla nauttia ulkosalla :)). tuo tahti on oikein hyväksi havaittu: ei tunnu niin suurelta urakalta eikä tympeältä kun saa käyttää vapaa-aikaa kuitenkin välillä hieman mielekkäämminkin ;)

 2. 17.4.2013 / 08:54

  Samaista ihanaa puhdistusainetta, yleispuhdistussuihketta, ostin hulluilta.. ja tuo taikasieni löytyy myös kaapista! Kyllä se motivaatiota lisää, kun on kunnon välineet siivoukseen – sekin taitaa olla sitä ”välineurheilua” :)

  • 17.4.2013 / 13:16

   nimenomaan, sinäpä sen sanoit! välineruheilua totta tosiaankin :D

 3. 17.4.2013 / 08:57

  Mulla on ollut niitä methodeja, mutta useat niistä on valmiiksi lantrattuna eli kestää huomattavasti vähemmän aikaa käytössä. Vessanpesuaine haisee ihana,le hammastahnalle, mutta ei sillä kalkkitahrat lähtenyt niin hyvin kuin tavallisella aineella. Vadelmanhajuinen yleispuhdistusaine kyllä innosti siivoamaan ;) itse kuitenkin tykkään laittaa vettä ämpäriin ja aineen sinne enkä sumutella suoraan pinnoille purkista.

  • 17.4.2013 / 13:17

   ahaa! oi, kuulostaa ihanalta tuo vadelmantuoksuinen :)). mä oon jotenkin mieltynyt käyttämään noita suihkepulloja.

 4. 17.4.2013 / 09:33

  Heei, ihanaa! Mullakin on ollut tuollainen huone kerrallaan tahti ja hyvin on sopinut minulle :) Voi puunata yhden huoneen kunnolla ja sit inspiraation iskiessä siirtyä seuraavaan :)

  • 17.4.2013 / 13:18

   se on oikein hyvä tahti! kiireessä ois kurjaa siivoilla eikä tuloskaan välttämättä olisi sitten niin perusteellinen :). keittiön kevätsiivous mulla on vielä hieman vaiheessa, 1/3 laatikoista käymättä läpi, mut tämä viikko vielä aikaa :D

 5. Noora
  17.4.2013 / 10:20

  Mulla on Methodit olleet käytössä jo muutaman vuoden, ja olen ollut tosi tyytyväinen. Mielestäni niillä kyllä lähtee hyvin puhtaaksi, ja tuoksut on hyviä. Plussaa ehdottomasti siitä että ovat ympäristöystävällusiä ja turvallisia käytettäväksi kodissa jossa asustaa kissoja. Käytän kylpyhuone- ja lasinpuhdistussuihketta, kone- ja käsitiskiainetta, saippuoita, lattianpesuaineita, pyykinpesuainetta, eli oikeastaan tuotteiden koko kirjoa ;)

  • 17.4.2013 / 13:29

   mahtava kuulla kokemuksiasi! noilla tuotteilla on tosiaan hyviä ominaisuuksia.

 6. tiitu
  17.4.2013 / 12:37

  meillä kyllä toimii tuo Methodin greippi-yleispuhdistussuihke tosi hyvin tuossa keittiön kiiltävällä valkoisella pöydän pinnalla.:) mielestäni paremmin,kuin maison belle.ja meillä kyllä suihketta kuluu,kun pienten lasten kanssa koko ajan saa olla pöytiä ja tasoja pyyhkimässä.
  pesuhuoneen seiniin testasin eilen universal stonea,laatat kyllä puhdistui,mutta nuo saumojen kohdat aiheuttavat päänvaivaa…
  siivousintoa sinne!!:) tiitu

  • 17.4.2013 / 13:30

   ok, kiva kuulla vertailua, itselläni kun ei Methodin puhdistusaineista vielä kokemusta ole :).
   kiitos paljon, siivousintoa aina tarvitaan :D

 7. Satu
  17.4.2013 / 14:09

  Hei!
  Eksyin eilen ensimmäistä kertaa blogiisi ja viihdyin : )! Keittiöremontti meillä meneillään ja mietin kovasti tuota keittiökaappien välitilaa, ratkaisusi on oiva, kun taustaa voi näppärästi vaihtaa fiiliksen mukaan. Mietin vain, että onko lasin alareunaan laitettu teillä mitään tiivistettä? Lapsiperheessä kun vaan tuppaa vettä roiskumaan yli laidan, ja ellei tiivistettä ole, niin seinä voi joutua koskeudelle alttiiksi.
  Kiitos mukavasta blogista : )!

  • 18.4.2013 / 10:31

   voi miten mukava kuulla, kiva että eksyit paikalle :))
   siihen kannattaa laittaa vaikka väritön silikoni, jos huolettaa että vesi pääsee tuonne väliin.
   tsemppiä keittiöremppaan ja kiitos että jätit viestiä!

 8. 17.4.2013 / 15:30

  Mulla olis tarkoituksena tässä kunhan inspistä ja energiaa saan, tehdä kunnon suursiivoukset… Ensin vintiltä matot pesuun, sitte ikkunoiden pesu sekä kattojen ja seinien pyyhintä, myös vuodetekstiilien pesu jne… ja sama alakertaan sitten.

  Minä taas voin suositella Amwayn pesuaineita! Ne todellakin on riittoisia, esim. käsitiskiaineputeli kesti lähes 8kk ja joka päivä tiskaan vähintään kerran, ellen kahdesti. Olen ostanut tuotteita muutamalta ihmiseltä, jotka kuuluvat tuohon verkostoon. Minä itse en ole vielä liittynyt, vaikka halvemmalla ne tuotteet saisi liittymällä, en vaan oikein tykkää noista verkostoitumishommista…

  • 18.4.2013 / 10:33

   mä herkuttelen ajatuksella, että ostaisin ikkunanpesupalvelun kuten viime vuonnakin :P. riittää tuota siivoamista muutenkin!
   Amwayn tuotteet onkin mulle ihan vieraita, nimenkin kuulin nyt vasta ensimmäisen kerran.

 9. 17.4.2013 / 19:00

  Samat aineet täälläkin käytössä. Methodistakin tykkään.
  Taikasieni saattaa joskus hioa pintaa, niin että esim. kiiltävään pintaan jää mattainen jälki. Meillä kävi niin yhden tason kanssa. Sen jälkeen olen ollut sen kanssa vähän varovainen. Vim toimii myös hyvin, eikä vahingoita pintoja.

  • 18.4.2013 / 10:34

   ai jaa, olipa hyvä et sanoit tuosta taikasienestä, en ollut tiennytkään! joo vimiä (vai chifkö se nykyään on..) löytyy kans kaapista. noiden tuolien kans ei vain voi käyttää paljoa vettä, siksi koin et taikasieni oli niin kätevä :)

   • 21.4.2013 / 13:25

    taikasieni raapii sitä pintaa pois, sillä saa esim lopulta pilattua kuultopintaiset kaapinovet ;)
    noh, ehkä meidän olikin aika uusia noita..

    • 21.4.2013 / 13:27

     ok, noiden mattapintaisten tuolien kanssa ei ongelmaa :). toisaalta sehän on kätevä silloin, kun haluaa kiiltävästä pinnasta mattaisen ;D

 10. Rags
  17.4.2013 / 19:08

  Meilla on samoja Maison Belleja kaytossa ja niin paljon kivempaa siivoaminen, kun on natit putelit! :-) Sama periaate taalla, huone kerrallaan silloin talloin niin ei paase rasittumaan ja kyllastymaan. Kiva tunne, kun saa aina jonkun uuden jutun tehtya, ja se tunne sitten kannustaa tekemaan lisaa. :-)

  Methodista on kokemusta jostain yleispuhdistusaineesta, muttei ollut niin riittoisaa kuin Maisonit. Ihan ok kuitenkin. Nyt ei ole kaupassa edes sattunut eteen, mutta voisin kylla ostaa uudenkin. Pisteet menee luonto- ja elainystavallisyydelle. :-)

  • 18.4.2013 / 10:36

   ihan totta!
   en nyt edes tiedä missä täälläpäin noita Methodin tuotteita myydään, täytyypä pitää silmät auki!

   • Maria
    2.6.2013 / 22:42

    Mä tilasin Method-pesuaineet netanttilasta. En tosin tiedä, saisko jostain halvemmalla.. Vessan pesuaine tuoksuu ihanalta ja puhdistaa mielestäni hyvin. Tiskiaine tosi riittoisa. Maison Belleltä ostin kokeiluun pyykinpesuaineen. Tuoksu on aika voimakas ja kaneli tuo mieleen joulun. Ehkä käytän jatkossa pienen määrän sekoitettuna tuoksuttomaan pesuaineeseen. Nuo eteeriset öljyt tuoksuvat kovin, mutta plussaa luonnonmukaisuudesta!

 11. 17.4.2013 / 21:24

  Meillä on noita samoja tuoleja ja olen tuskaillut niiden laatua useaan otteeseen sekä sitä, miten helposti likaantuvat. Kiitos tuosta taikasieni-vinkistä, täytyypä kokeilla heti huomenna itsekin. :)

  • 18.4.2013 / 10:37

   kiva että sait vinkin! kokeile ihmeessä, lähti kyllä kaikki likatahrat ja tuolit on kuin uudet :)). täytyy vain muistaa puristaa sienestä ylimääräiset vedet pois, koska nuo tuolit ei kestä paljoa vettä ja pinta saattaa vaurioitua.

 12. Kaisa
  17.4.2013 / 21:34

  Ohoo, miten mulla siivousfriikillä ei ole tuota taikasientä!? Äkkiä kauppaan hakemaan semmonen tännekki :D

  • 18.4.2013 / 10:39

   :D niin kiva ja monikäyttöinen ja tehokas tuote tuo on, että siivousfriikki tulee varmasti viettämään paljon aikaa tuon sienen seurassa :D

 13. 17.4.2013 / 22:22

  Olen itsekin moneen kertaan jäänyt miettimään sitä, kun kuulen sanottavan, että ”tässä ja tässä värissä ei näy lika”… Juu, ei näy, mutta lika sielläkin kuitenkin voi olla piilossa.. Valkoinen on siis selvästi paras väri sisustuksessa ja vaatteissa, kun tulee puhdasta säännöllisesti! :-)

  • 18.4.2013 / 10:40

   no niinpä :D iuh!

 14. Mariko
  18.4.2013 / 00:05

  Kiva blogi sinulla :) Olen käynyt täällä aina välillä kurkkimassa ihanaa sisustustasi ja käynyt hakemassa inspiraatiota. Kiitos siivousaine vinkistä, täytyypä seuraavalla kerralla Prismassa käydessä hommata tuota merkkiä :) Oletko kokeillut taikasienen sijasta Universal Stonea? Itse käytin kanssa aiemmin tuota taikasientä, mutta se murentui nopeasti hangatessa. Sitten kokeilin tuota universal stonea, ja sillä on kyllä lähtenyt melkeinpä kaikki aina keittiön pinttyneistä rasvatahroista teipin jättämiin jälkiin asti :)

  • 18.4.2013 / 10:41

   oi, kiitos kivasta kommentistasi Mariko :)
   juu, Universal Stonekin löytyy kaapista! sillä on kätevä varsinkin takan lasiluukut putsata ja on se keittiössäkin tosi toimiva. noihin tuoleihin paras oli kuitenkin Taikasieni, koska sieni on sen verran pehmeä eikä tarvitse käyttää hirmupaljon vettä (tuolit ei kovin paljoa vettä kestä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.