Hotellimme Milanossa

 

024

Haluan siirtää blogiini muistoksi myös nämä majoitusaiheiset kuvat viimeiseltä Milanon reissultamme. Blogi on oiva paikka tällaisille – ilman tänne muistiin siirtämistä moni asia ja yksityiskohta ehtii unohtua jo vuodessa! Nimittäin kokemusta on.
Hotelliksi valitsimme Hotel Fenicen, joka osoittautui oikein kivaksi majoituspaikaksi. Olin jo varaamassa erästä toista hotellia, joka sijaitsee aivan Duomon lähettyvillä (noin 50 metrin päässä!), mutta luettuani hetken asiakasarvioita kyseisestä hotellista, hylkäsin sen. Hotelliarvioita tapaan lukea sekä Booking.com:sta että Tripadvisor.com:sta – noilta sivuilta lukemani matkailijoiden hotelliarviot ovat osoittautuneet hyvinkin paikkaansapitäviksi, joten pidän sivustoja todella toimivina. Toki jokainen kokee asiat eri tavalla ja eri maista tulevat ihmiset odottavat tietyiltä asioilta enemmän kuin toiset. Myöskin saamaansa palveluun voi huomattavasti itse vaikuttaa, mutta yleisesti ottaen, vähän rivien välistä lukien, noilta sivustoilta saa kovinkin hyödyllistä tietoa.

029

Corso Buenos Airesilla sijaitseva Hotel Fenice sijaitsee kolmen metropysäkin päässä keskustasta (Duomolta), lähin metropysäkki on Porta Venezia. Ja se on sitten myös todella lähellä: ehkä kymmenisen askelta hotellin edustalta ja voi jo laskeutua raput alas metrotunneliin. Tätä pidän hotellin valitsemisessa tärkeämpänä kuin sitä, sijaitseeko hotelli täysin kaupungin sykkeessä. Hyvät kulkuyhteydet on kaiken A ja O.

Lensimme Milanossa Linaten lentokentälle, josta huristimme taksilla hotellillemme. Lentokentän tuloaulassa vastassa oli taksikuskeja, jotka innokkaasti kalastivat mahdollisia kyytiläisiä. He veloittavat kyydistä keskustaan 40 euroa (kysyin), kutsuvat itseään nimellä ”private taxi” – luin heistä netistä ennen matkaa. Astelimmekin sitten päättäväisinä ulos lentokentältä ja nappasimme ulkoa ns. normitaksin – pääsimme hotellille 20 eurolla.

448

Huoneestamme oli näkymä siistille sisäpihalle (näkyy pikkaisen postauksen ensimmäisessä kuvassa). Tätä vähän jännitin etukäteen, sillä luin netistä, että sisäpihan huoneissa ei saa nukuttua hyvin, sillä sisäpihan roskikset tyhjennetään ja pestään aamuisin kuuden aikoihin… Kyselinkin jo etukäteen mahdollisuutta vaihtaa huonetta, jos ongelmia ilmenee ja se olisi ollut lisämaksusta mahdollista (hotelli ei siis ollut tuona aikana täynnä). Meillä oli standard-luokan huone, mutta hotellista löytyy myös superior-huoneita, jotka on vastikään kunnostettu. Huoneemme oli ihan perushotellihuone makuuhuoneosioineen ja vessoine/kylppäreineen.
Otimme matkalle mukaan korvatulpat, mutta en kokenut aiheelliseksi niitä käyttää – ei siis roskismelua :D eikä ollut tarvetta vaihtaa huonettakaan. Korvatulpille tuli käyttöä ainoastaan viimeisenä yönä, jolloin aamuyöstä majoittumaan saapui kaksi pariskuntaa juhlien. Ovien paukuttelua, äänekästä puhetta, kikattelua, tupakansavua (onneksi ei meidän huoneeseen asti!) jatkui yli tunnin kunnes eräs melkoisen ärtynyt suomalaisnainen soitti respaan… Viesti meni perille huonenaapureillemme ja saimme nukuttua loppuyön :).

cats

213

Mietiskelimme yhtenä päivänä, mitkä olivat hotellin parhaita puolia ja päädyimme antamaan korkeimmat arvosanat sijainnille, siisteydelle sekä aamiaiselle:

462

Aamiaissali oli aika pieni hotellin huonemäärään nähden, mutta kovin viihtyisä ja kotoisa. Aika perinteinen etelä-eurooppalainen. Aamiaisravintolan henkilökunta oli aivan ihanan ystävällistä ja auttavaista! Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin, muut sai itse hakea pienestä seisovasta pöydästä:

450

Odotin aamiaiselta jotain vähän enemmän perusitalialaista, joten yllätyin positiivisesti! Ei tokikaan vastannut Suomen tasoa, mutta miksi pitäisikään – maassa maan tavalla. Oli hedelmiä, jogurttia ja muroja/mysliä, tuoreita sämpylöitä lisukkeineen sekä se makeiden herkkujen määrä, mamma mia! Mies oli innoissaan leivonnaisista, itse mielelläni syön aamuisin jotain suolaista, mutta ne vanilja- sekä erityisesti suklaatäytteiset, vastapaistetut ja rapeat croissantit veivät kyllä kielen mennessään :P

452

cats

Ehkä pieni miinus siitä, miten kamalasti jätettä aamiaiselta tulee: kaikki keksit ja pienet makeat oli pakattu yksittäispakkauksiin, näiden lisäksi vielä erilaiset marmeladi-, voi- ja jogurttipakkaukset niin… :/. Tiedän, että osa hotelleista vetoaa näihin hygieniasyistä, mutta silti, harmitti.

Tästä kuvasta muistuu mieleen paitsi tuo taivaallisen makuinen croissant, myös se, kuinka mukavaa oli aloittaa aamu teekupposen & raikkaan ananasmehun äärellä ja suunnitella päivän ohjelmaa! Loma <3.

461

Nytpäs taidan ottaa kupposen teetä ja jonkin kuivan ruisleipäkäntyn sen seuraksi – kuvittelen että se on tuollainen croissant! Herkullista viikonloppua!

Comments

 1. 19.4.2013 / 11:11

  Hotelliaamiaset <3 Me oltiin Kap verdellä Riu Caramboa hotellissa, joka on siis viiden tähden all inclusive hotelli, enkä oo koskaan missään nähnyt niin paljon ruokaa kerralla kuin siellä :D Siellä oli omat kokit jotka aamuisin paistoi lättyjä jne. Tuli pikkuisen valinnanvaikeus :)

  • 19.4.2013 / 13:46

   kuulostaa kivalta! me ei olla vielä koskaan oltu all inclusive -hotskuissa, jotenkin päädytään aina sellaisiin matkoihin ja kohteisiin, joissa moinen ei ole mahdollista ;). noh, sitten eläkeiässä tuollaista helppoa matkailua!

   • 19.4.2013 / 15:29

    En mäkään muuten noita suosi, kun on kiva syödä eri paikassa joka päivä. Tuo oli niin pieni saari, etä siellä ei ollut juurikaan ravintoloita ja ne oli tosi kalliita ja ois pitänyt mennä bussillä syömään niin helpoin oli valita tuo :) Olin silloin raskaana niin se oli myös turvallinen valinta, kun jääkuutiotkin oli tehty pullovedestä :)

    • 19.4.2013 / 16:55

     niin aivan. tuollaisessa kohteessa varmasti oikein paikallaan. ja varmasti myös pikkulapsiperheessä kätevää :)

 2. Heidi
  19.4.2013 / 11:40

  Uiuiuijjj, ja mun matkakuume vain kasvaa! Enään viikko, ja Milano – we are coming :oD

  Meidän hotelli on tuolla samalla kadulla ja olimme ensin ajatelleet mennä bussilla rautatieasemalle, josta metrolla hotellille (meillä myös metropysäkki ihan hotellin välittömässä läheisyydessä) mutta taidammekin ottaa taksin ja kiitti tuosta vinkistä noiden ”private taxien” suhteen:o)

  • 19.4.2013 / 13:43

   mahtavaa! kiva jos osaltani olin sitä kasvattamassa :)
   mekin päädyttiin taksiin, huomattavasti yksinkertaisempaa ja helpompaa ja siinä pystyi samalla tiirailemaan maisemia. kentän ovien ulkopuolella on tosiaan normitakseja jonossa, kannattaa kysyä vähän hintaa ennen taksiin hyppäämistä, ettei ole se kalliimpi. mittariston nappaavat heti päälle, et eivät ihan hatusta niitä hintoja vedä. ja hinta saattaa pikkaisen vaihdella ruuhkan mukaan, meilläkin oli vaihtelua matkoissa 15-25 euroa/suunta.
   ihanaa matkaa, jos ei sitä ennen enää olla ”puheissa” :)

 3. 19.4.2013 / 11:41

  Mukava on ollut lukea näitä matkakertomuksia :) Jospa sitä joskus pääsis itekin Suomen rajojen ulkopuolelle :D Kivaa viikonloppua S <3

  • 19.4.2013 / 13:40

   voi miten mukava kuulla, kiva et kerroit :))
   kiitos, kivaa viikonloppua sinne kans <3 hyvältä kuulosti sun viikonloppusuunnitelmat (ainaki jos skippaa sen ikkunanpesun ;D)

 4. 21.4.2013 / 10:05

  samantyyppinen oli meillä aamiaispöytä Roomassa viime syksynä.croissantit olivat isoja ja herkullisia.ehkä myös odotin aamiaiselta jotain erityistä italiassa,vaikka hotel fleming taisi olla neljän viiden töhden hotelli.sama yömökä oli meillä viimeisenä yönä kuin teillä.pari kovaa koputusta viereiseen oveen,niin tilanne rauhoittui.milanossa en ole käynyt,mutta ajattelin että sinne voisi mennä joskus.näistä sai hyviä vinkkejä blogistasi,jos suuntaa Milanoon.

  • 21.4.2013 / 10:53

   mä olin ihan positiivisesti yllättynyt tuosta aamiaisesta, ne kun voi Etelä-Euroopassa olla lähes millaisia vain :). Milanossa kannattaa kyllä piipahtaa, se on niin erilainen italialainen kaupunki kuin muut; on niin ei-italialainen, et kiva kokemus senkin vuoksi :)

 5. 4.5.2013 / 19:51

  Ihanan näköinen hotelli! Varasitteko ennen matkaa vai paikanpäällä?

  • 4.5.2013 / 19:52

   ennen matkaa varasimme :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.