Terassiryhmän sadesuoja?

 

Lauantai-iltana alkoi vihdoin paistaa aurinko, joten niinpä Leijonien pelin jälkeen ryhdyimme pesemään terassia. Mies suihkutteli painepesurilla ja minä tulin harjalla harjaten perässä. Pölyn ja muutamien lehtiroskien lisäksi terassiin oli ilmestynyt mustia pienen pieniä jälkiä, ikään kuin pieniä pilkkuja, jotka painepesurin paineen ansiosta saatiin helposti pois. Nyt terassi on taas putipuhdas ja siellä voi hipsiä sukkasillaan, kuten äsken tein!
Pehmusteet on kuitenkin vielä varastossa epävakaiden säiden vuoksi, sillä meiltä puuttuu sohvaryhmän sadesuoja.

034

Tuntuu turhan työläältä kantaa pehmusteet aina sateen sattuessa suojaan; mielelläni suojaisin sohvaryhmän jollain pressulla tai vastaavalla. Suojassa olisi hyvä olla kuminauhareunus, jotta se pysyisi hyvin paikoillaan.
Terassisohva on kulmamallinen ja se koostuu neljästä eri palasesta, näiden lisäksi löytyy kaksi nojatuolia. Todennäköisesti joutuisimme hankkimaan kaksi suojaa, yksi tuskin riittäisi.

009

Miten teillä on ratkaistu tällainen? Osaatteko suositella jotain liikettä, josta voisi mahdollisesti suojan löytää? Senhän ei tarvitse olla mikään varta vasten tätä tarkoitusta varten valmistettu – pääasia olisi nyt vain löytää jokin toimiva ratkaisu. Omat etsintäni kun eivät vielä toistaiseksi ainakaan ole tuottaneet toivottua tulosta.

Comments

 1. 13.5.2013 / 12:13

  Meillä oli edellisen kodin partsilla jota ei ollut lasitettu käytössä tuolien sadesuojina sellainen ohut harmaa auton puolipeite,hyvin pysyi paikoillaan kun niissähän on ne ”klipsutkin”:)

  • 13.5.2013 / 13:16

   hyvä idea, kiitti Kirsi! varteenotettava vaihtoehto, täytyypä käydä taas joku päivä kaupoilla :)

 2. Jen
  13.5.2013 / 15:43

  Tässä ihan ohimennen kyselen, että mitä materiaalia tuo teidän terassin ”lattia” oikein on? Ei näytä ainakaan äkkiseltään painekyllästetyltä puulta tai muulta vastaavalta. Meillä on terassin teko edessä tänä kesänä ja kovasti mietitään, että mikä olis se parhain materiaali terassille. Meillä on kans samalla lailla tuleva terassi ilman katosta (tai teillähän on vain puoliksi) ja tämmöinen ratkaisuhan vaatii vähän enemmän terassilta mm. talven takia.

  • 13.5.2013 / 23:51

   juu se onkin UPM ProFi Deckiä, sävy tummanharmaa. nykyään materiaalin hinta on jo ylittänyt kipukynnyksen (meidän sellaisen siis), mutta kaksi vuotta sitten päätimme panostaa, silloin hinta ei ollut aivan näin kova kuin tänä päivänä. mutta onhan tuo aivan unelma pidon ja käytön kannalta! pesu vain ja taas on valmis seuraavaan kesään :). ikuinen materiaali siis ja 100% hoitovapaa. nuo oli meillä ne pointit, minkä vuoksi suostuimme aika kovankin hinnan maksamaan. saunaterassi tehtiin samasta matskusta eikä ole tarvinut kertaakaan katua. kannattaa kyllä miettiä tarkkaan mistä terassin tekee, mikä on itselleen ja omalle kodilleen se paras ratkaisu. tsemppiä pähkäilyihin :)

   • Jen
    14.5.2013 / 07:44

    Kiitos vastauksesta. :) Juu tässä tätä pähkäilyä riittää vaikka muille jakamaan ;)

 3. Krisse
  13.5.2013 / 16:25

  Lasitettu terassi on ehdoton, suosittelen hankkimaan Suomen ilmastossa!

  • 13.5.2013 / 23:43

   juu, mies onkin haaveillut pääterassin lasittamisesta, mutta se ei siltikään poistaisi tätä ongelmaa ;). nimittäin tuo sohvaryhmä on oikeastaan enemmänkin patio-osuudella, katetun terassin luona on puolestaan ruokailuryhmä.

 4. Rags
  13.5.2013 / 21:08

  Jos ei muualta loydy, niin tehkaa reissu tanne ”kaikkeen loytyy suoja”-luvattuun maahaan. ;-)
  Koska taallahan taytyy kaikki suojata saan takia…
  Tai muuten vaan kaannyt mun puoleen. :-)
  Oletko katsonut Biltemasta? Kurjaa aina kantaa kaikki suojaan, mutta taalla ihan pakko, kun saa on niin arvaamaton. ;-)

  • 13.5.2013 / 23:46

   :D ai ku repesin, ihana! täytyypä pitää mielessä tämä vaihtoehto, kiitos :)
   Biltemassa katselin (olin pakotettuna miehen mukana siellä jokunen kuukausi takaperin :P), mutta silloin ei ainakaan vielä ollut hyviä vaihtoehtoja tarjolla. siellä ajattelin kyllä nyt käydä uudestaan, jos tärppäis!

 5. U-M
  16.5.2013 / 22:14

  Iskun sivuilla oli sohvien suojia. Katso olisko niistä sinulle apua.

 6. Nina
  17.5.2013 / 08:46

  Eikun vain ompelemaan!! Eurokangas myy markiisikangasta jota voi käyttää esim. veneiden kuomuisssa ym. itse tein viime kesänä siitä oman bacsac ruukun eikä talven tuiske eikä muukaan ole kangasta pilannut, eikä haalistanut.

  Saatpahan kotiisi sopivan suojan!

 7. Nina
  17.5.2013 / 08:50

  Vielä lisäys jos ei jaksa ommella. Tilasin itse sohvani allaolevasta ruotsalaisesta nettikaupasta, sohva hyvin samanlainen kuin teidänkin. Heillä näyttää olevan ihan tätä tarkoitusta varten olevia suojia, linkki alla:
  http://shop.brasommarmobler.se/mobelskydd-c-187-1.aspx

  Toimittivat Suomeen kun kysyin erikseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.