Kiva perjantaihetki

 

Voiko olla tuntematta kuplivaa iloa, kun katse osuu näihin upean keltaisiin liljoihin? Sanoisin, että ei voi!

016

047

027

Valkoinen maljakko on SIA:n, kiva parin viikon takainen löytö Oulun Stockmannilta, -50 % kyltin alta. Tykkään kovasti maljakon ei niin modernista ilmeestä, kerrassaan suloinen!

040

051

Nämä keisarinliljat kuuluivat kimppuun, jonka äitini poimi heidän pihaltaan minulle kotiinviemisiksi viime viikonloppuna. Kunpa omallakin pihallani jonain päivänä kasvaisi noin upeita kukkia: mikä väriloisto! Tosin sanoinkin äidilleni, että napsisin varmaan kaikki kukat maljakoihin, jolloin pihallani kasvaisi pelkkiä varsia, heh!
Tiedän, että jotkin liljat ovat myrkyllisiä kissoille. Toinkin nämä varovaisesti kotiin ja tarkkailin, kiinnostuvatko matikaiset: noup! Piha on täynnä rehuja näin kesäaikaan, ei jaksa kiinnostaa sisällä olevat.

cats

Pari kupposta kahvia, pari keksiä, pari kukkasta ja pari ystävystä: niistä on tämä perjantai-iltapäivä tehty!

053

cats

Loppuun vielä pari yksinkertaista vinkkiä; niin yksinkertaisia, että näitä voi kuka tahansa toteuttaa! Näissä yhdistyvät kätevästi kissat ja sisustus:

011

Näiden perään sopiikin loistavasti eräs mummuni suusta usein kuultu toteamus: son taivahan tosi!

Aurinkoenergiaa viikonloppuunne!

Comments

 1. Johanna
  26.7.2013 / 13:43

  Ah, ihanat liljat. ♥ Tuo maljakko on kanssa kiva!

 2. titta
  26.7.2013 / 13:51

  mä taas saan aivan järkyn migreenin liljoista, vaikka kauniita ovat. en voi olla samassa tilassa niiden kanssa. samoin kissoista, en voi vaan sietää kissoja. ahdistaa jo pelkkä kuva, eritoten esim. oikotiellä kun lemmikit retkottaa sängyillä, ei kiitos. samoin kuvottaa esim. kun kerran tuttavani tupareissa pöydät notkui herkkuja, joita kokki valmisti, ja entäs sitten – kissa käveli kaikessa rauhassa pitkin pitopöytiä lipoen ruokia ja isäntäväki ei ollut moksiskaan. arvaa söinkö mitään. yäk. ovat niin laiskoja ja ärsyttäviä että omg

  • Mg
   26.7.2013 / 14:42

   :—D

  • 26.7.2013 / 21:38

   nämä liljat ei onneks tuoksu/haise yhtään millekään, en siis itsekään pidä liljojen hajusta: liian voimakas!
   aika kurjaa tuo ettei isäntäväki pitänyt silmällä kissaa… kissan vikahan tuo ei ole. en menisi tässä asiassa yleistämäänkään: siinä missä ihmisiä, myös kissoja on yhtä paljon erilaisia. esim. meidän vanhempi kissa on tosi tottelevainen ja uskoo heti ensimmäisestä komennosta eikä taatusti hyppää pöydälle, jos sen kieltää. mutta meidän nuorempi kisuneitinen on tapaus erikseen, sanoisinko että aavistuksen työläämpi ja kaikki käskyt kaikuu kuuroille korville. meillä ei kissat saa mennä pöydille, jos niillä on ruokaa ja tietävät sen tasan tarkkaan. silti tuo toinen haluaa tasaisin väliajoin asiaa testailla, myös joskus vieraiden läsnäollessa… onneks meidän tuttavat on kuitenkin sen verran rentoja ettei moinen näky pahastikaan heitä järkytä; tähän asti ovat aina nauraneet.
   tarkoititko tuolla laiskalla ja ärsyttävällä nyt kissoja vai sitä isäntäväkeä..? jos tarkoitit kissoja, niin niitä ärsyttäviä laiskiaisia vilahtelee täällä blogini kuvissa tämän tästä.

 3. 26.7.2013 / 14:48

  Syövätkö kisut teille liljoja (tai muitakaan maljakkokukkia)? Liljat ovat tosi myrkyllisiä enkä ole uskaltanut niitä meille ostaa kun tulppaanit ja ruusut ainakin kiinnostavat meillä pieniä hampaita. Toisaalta sanotaan että eläin ei syö itselleen myrkyllisiä kasveja luonnossa, mutta mitenköhän on maljakossa..? Liljat ovat kauneimpia kukkia ja aijon pihalle niitä istuttaa :)

  • 26.7.2013 / 21:40

   juu niin ovat myrkyllisiä, siksi varoinkin, kuten tekstiin kirjoitin. vanhempi kisu saattaa joskus innostua viherpipertämään, erityisesti tulppaaneja, mutta eipä ole mitenkään käynyt vaikka samoin on toiminut lähes 11 vuotta :). tulppaanissa onkin vain se sipuliosa myrkyllinen.

   • 27.7.2013 / 18:33

    Meilläkään ei tulppaaneista ole koskaan tullut kisuille mitään, onkohan se kaikissa myrkyllisissä sipulikasveissa se myrkky juuri sipuleissa..

 4. Pilvi
  26.7.2013 / 16:52

  Hih! Titalle: Minä kyllä tiedän muutaman ihmisen, jotka ovat muuttaneet mieltään kissojen suhteen ;). Ehkä et ole tutustunut kissoihin tarpeeksi? Mutta meillä kyllä ei ole sallittua pöydälle nousemiset ja ihmisen ruokien maistelut, kyllä isäntäväen olisi pitänyt kunnioittaa vieraita kertomassasi tapauksessa!

  Mullakin on tuo ”Kissat ja suklaa”-magneetti. Tuo alempikin on kyllä mainio!

  • 26.7.2013 / 21:42

   jep, tänne blogiinkin olen saanut kymmeniä ja kymmeniä viestejä, miten mielipiteet kissoista on muuttuneet, kun ovat niihin tutustuneet… ja myös täällä blogissani kissojen touhuja seurailleet :). sehän on selvä, ettei sellaisesta, josta ei mitään omakohtaista kokemusta ole, voi mitään mielipidettä muodostaa.

 5. 26.7.2013 / 19:24

  Todella kaunis tuo maljakko! Ja niin ihania kuviakin jälleen kerran, tuo lilja on mielettömän kaunis. Meidän kissat popsii poskeensa jokaisen kukkasen (myös tekokukat) joka meillä yrittää kasvaa. Joten itse en rohkene liljoja kotiin tuomaan! Kissaihmisenä osaan arvostaa myös magneetteja, hauskat. ;)

 6. 26.7.2013 / 20:06

  Onhan noi kyllä tosi pirtsakat liljat. <3
  Mahtia viikonloppua teidän poppoolle.

 7. Miia
  26.7.2013 / 20:13

  Siis mulla kävis varmaan samalla lailla, nyt kukkii pihalla ekat kukat ikinä ja tekis niiiiiiiin mieli taittaa ne maljakkoon :D Aika hauskat nuo magneetit ja ilman kissoja ei nyt vaan voi elää! Liljaa mulla kasvaa pihalla, kumpikaan ei siittä välitä. Muttako toin anopinkielen kotiin, niin ekana iltana oltiin sitä jo maisteltu. Ei kyllä huomattu että olis mitään reaktiota tullu, tosi pienestä määrästä oli kyse.

  • 26.7.2013 / 21:46

   heh, kuulostaa tutulta tunteelta! ja ei, ilman kissoja ei ole elämää; se jos mikä pitää paikkansa.
   harvemmin niistä myrkyllisistä kukista/kasveista mitään oireita kissoille tuleekaan ja niissä saattaa vain jokin osa olla myrkyllinen, kuten tulppaanissa vain sipuliosa. mutta hyvähän se on olla varovainen!

 8. Rita
  26.7.2013 / 22:03

  Se on aivan totta, että kun kissoihin tutustuu niin niihin rakastuu. Mun äiti ei ole koskaan aiemmin voinut sietää kissoja ja ollut muka allerginenkin vielä, mutta kuinkas kävikään, kun tapasi ne mun neidit. On aivan täysin rakastunut ”lapsenlapsiinsa” ja kun puhelimessa jutellaan niin harvemmin äiti mun kuulumisia kyselee vaan ensin tiedustelee ”mitäs kissoille kuuluu” ja siis allergiastakaan ei ole tietoakaan :DD Mun on pakko myöntää, että joskus annan kissojen syödä omalta lautaseltani, mutta vain niille kelpaavaa ruokaa (pikkuriikkisen maustamatonta kanaa tai vaaleaa kalaa), mua se ei haittaa, mutta ei ne vieraiden lautasille menekään ja kun pöytä on kauniisti katettu niin silloin älyävät olla menemättä sinne.
  Nuo magneetit on kyllä ihan huiput! :)

  • 28.7.2013 / 21:40

   kyllä! nauratti ihan; mun äiti on just samanlainen et kyselee aina kissojen kuulumisia ja haluaa nähdä niitä säännöllisesti :D. en ihmettele, en lainkaan!
   mä kiitän kissoja hyvästä vastustuskyvystäni. nuorempi on saattanu joskus maistaa samasta maitolasista ku oon pääni kääntäny/pöydästä poistunu (testannu onko maito varmasti juomakelpoista) eikä ole käynyt kuinkaan… eiköhän ihmiset itse ole paljon sottaisempia ja isompia bakteeripesäkkeitä kuin kissat!

 9. kissatäti
  27.7.2013 / 20:16

  No hops! Kissojeninhoojien testi! Ota pehmoinen kehräävä kissa syliin, tuntuuko miltään? Silitä kissaa hellästi. Tuntuuko nyt ! Eikö vieläkään! Kokeile tuntuuko pulssisi! Jos ei tunnu, niin olet jo kuollut, et voi aloittaa testiä uudestaan.

 10. Tipi
  27.7.2013 / 22:27

  Upea väriläiskä, keltainen lilja! Jotenkin sen pirteä väri sai hymyn huulille. :)
  Hauska yhteensattuma noiden magneettien suhteen. Minulla on jääkaapin ovessa samaa sarjaa oleva magneetti, mutta pirnales ruotsinkielisenä! Ostopaikkakunta kun on ruotsinkielinen, ei ollut vaihtoehtoja. :)

 11. Anselmi
  28.7.2013 / 23:10

  Kauniita kuvia taas! Nää on hyvänmielen-kuvia kaikessa yksinkertaisuudessaan. :)

  Meillä jääkaapin ovessa on saman sarjan magneetti: ”täällä asuu kissa ja hänen purkinavaajansa”. :D

 12. Sara
  14.9.2023 / 18:49

  Haluaisin ostaa nuo magneetit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.