Olohuoneen mattomietintää

 

Joku lukija saattaa muistaakin, miten kauan olen pähkäillyt olohuoneen mattoasian kanssa. Kolme vuotta olohuoneessa on ollut kaksi valkoista nukkamattoa, mutta pari kuukautta sitten käärin toisen maton säilytyspussiin ja vein varastoon. Pidin lattialla vain yhtä mattoa ja yritin totutella näkymään. Kesän alkupuolella otin tuon toisenkin maton pois, matottomuus viehätti kesähelteillä. Toinen matto jäi hetkeksi (= miettimisajaksi) tähän, josta sille löytyi heti käyttöä:

058

Molemmat kissat patsastelivat vuorotellen tuossa maton kulmalla, siihen näytti olevan mukava oikaista ruuan päätteeksi. Nyt harkitsen toisen maton myymistä, sillä uskon, että tulemme käyttämään olohuoneessa vain yhtä mattoa kerrallaan.

Tässä kesällä ostin olohuoneeseen maton, yksilön, jota olin pidempään miettinyt ja pähkäillyt. Ajattelin, että ei se auta kuin ostaa ja testata, miten se huoneeseen istuu. Kyseessä on puuvilla-paperinarumatto, jota on eri nimisenä myynnissä monessakin eri liikkeessä. Itse ostin maton Prismasta House-merkin alta, ajatellen, että samassa kaupungissa sijaitsevaan liikkeeseen se olisi helppo tarpeen tullen palauttaa. Heti kun levitin maton lattialle, selvisi ettei se tule meille jäämään. Lattialaminaattimme taittaa aavistuksen beigeen eivätkä ne yhdessä tuon luonnonvalkoisen maton kanssa näyttäneet hyvältä. Saivat toisensa näyttämään likaisen sävyisiltä, vaikka yksinään ovatkin ihania ja maton sävy riiteli myös räikeästi sohvamme sävyn kanssa. Niinpä matto pikaisesti takaisin pussiinsa ja palautukseen.

086

Olohuone on siis edelleen ilman mattoa, mutta jo aika pitkään mulla on ollut eräs toinenkin vaihtoehto mielessä. Siinä on vain yksi vika: hinta. Mutta se on juuri sellainen matto, josta ajattelin heti suureen ääneen WAU. Yleensä mikään ihan ookoo ei ole oikea valinta, vaan juurikin se, joka saa aikaan ison waun ja jonka ympärille kaikki kivasti nivoutuu! Mutta tästä lisää seuraavassa postauksessa, nyt täytyisi hiukan siivoilla kun ei lämpöäkään enää tunnu olevan. Kaikista eniten tässä sairastellessa harmitti viikkosiivousten väliin jääminen ja sen sotkun näkeminen, voi inhotus! Jos siis nyt jotain pikaputsia tähän illan ”ratoksi”…

Comments

 1. Stao
  25.8.2013 / 18:17

  Hanna Korvelan Duetto on ollut mulla jo vuodesta 2007 ja kertaakaan en ole katunut edes hintaa ;) Suosittelen! Matto on säilyttänyt ryhtinsä koiraperheessämme erinomaisesti.

  • 25.8.2013 / 21:41

   kuulostaa ihanalta ja onnistuneelta hankinnalta! mietin kans et jos mattoon kunnolla panostan, täytyy sen olla mulla sitten aina. ja se hintahan painaa mieltä vain sillä ostohetkellä, aika pian ajan myötä unohtuu (ainakin jos hankintaan saa olla 110 % tyytyväinen) ;)

 2. 25.8.2013 / 21:26

  Meillä kans olohuoneeseen uuden maton hankinta edessä, mutta odotan niin kauan että saadaan se tapetoitua niin päätän sitten minkälaisen tai lähinnä minkä värisen, mutta varmaan vaalea nukkamatto.
  Ja tiedät just mitä tarkoitat tuolla likaisen näköisellä. Meidän olohuoneen tapetti ja sohvan väri ovat just sellaset, että yhdessä saavat molemmat näyttäämään likaisen sävyiseltä.

  • 25.8.2013 / 21:39

   ihan viisasta odottaa ettei mene sitten uudehko matto vaihtoon. vaikeita nämä mattopohdinnat… tai ei muihin huoneisiin mut meidän olkkari on yllättävän haastava!

 3. Anu
  25.8.2013 / 21:31

  No niin, päästiinpäs jo vähän lähemmäs tätä mattoasiaa :) Minä kerroin huonekaluliikkeessä työskentelevälle ystävälleni, että mielestäni Bolognan 500 € hinta kuulostaa korkealta, ja hän kertoi sen olevan vielä kohtuuhintainen. Kuulemma laadukkaasta kotimaisesta matosta saa maksaa 1000 – 3000 €. Aha, okei. Onko tää sun matto siihen hintahaarukkaan? ;-)

  Me itse päädyttiin VM Carpetin musta-puhtaanvalkoiseen puuvilla-paperinaru-raitamattoon. Tilasin sen mallitilkkujen varassa, mutta hintakin oli tosi halpa, 215 €. Silti se Bologna jäi kaihertamaan, ehkä se sitten kun raitoihin kyllästyy (onko sellainen mahdollista?). :)

  • 25.8.2013 / 21:38

   heh, sori viive…
   joo no ei onneks ihan tuohon hintahaarukkaan osu mun matto, huh! tuon alle jää siis :)
   voi kuulostaa aivan ihanalta tuo teidän matto, onko sitä nähtävillä netissä jossain? onnea uudesta matosta, varmasti kaunis! ja Bologna sitten seuraavaksi, tarviihan noita mattoja :)

   • Anu
    25.8.2013 / 21:45

    Varmaan jostain netistä löytyiskin mutta mä voin laittaa sulle vaikka sähköpostiin kuvan kun se parin viikon päästä kotiutuu :-)

    Meidän olkkarissa vois olla sulle ’lukijan kotona’ -postausaihe, täällä on yks ongelmakohta mihin tarvisin sun apua :)

    • 25.8.2013 / 21:48

     voi kiva, laitahan tulemaan sitten!
     oi, lukijan kotona -sarja on ollut hiukan retuperällä, yksi koti on esittelyä odottamassakin, täytyypä tehdä se pian alta pois nyt kun muistin! ja laita vain kuvaa teidän olkkaristakin, katsotaan mitä keksimme :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.