Kuusikossa-ihanuuksia

 

Mulla on ollut tässä jo hyvän aikaa suunnitelmissa hankkia olohuoneeseen uusia sohvatyynyjä, sellaisia, joissa pääväri olisi valkoinen. Tyynyt voisivat olla erilaisia kuvioiltaan ja materiaaleiltaan, mutta valkoinen väri ja ehkä myöskin koko 50 cm x 50 cm olisivat se yhdistävä tekijä. Olen nimittäin viimeisen seitsemän vuoden aikana hankkinut kahdessa erässä valkoisia sohvatyynyjä, edullisesti jostain marketista, kun ovat vastaan tulleet… Nooh, ne ensimmäiset värjääntyi edellisen kotimme punaisten sohvien myötä punertaviksi eikä mikään aine saa niitä enää täysin valkoisiksi. Tyynyjen kangas on myöskin ärsyttävän nyplääntyvää sorttia. Tähän nykyiseen kotiin ostin niin ikään valkoiset sohvatyynyt, materiaali on taftimaista/satiinimaista eikä se ole osoittautunut kovin kestäväksi käytännössä – meillä kun noita sohvatyynyjä myös ahkerasti pään/kissojen alla käytetään… Kahteen tyynynpäälliseen on tullut jo halkeamia, materiaali kun on niin haurasta. Joten yhtenä kriteerinä uusille tyynynpäällisille on myöskin laadukas materiaali! Eikä ne mielellään saisi imeä kissankarvoja itseensä…

Olen miettinyt kovasti tulevien tyynyjen sävyä ja aina päädyn valkoiseen: se on niin ihanan raikas ja sopii jokaiseen vuodenaikaan, siihen en kyllästy ja valkoinen väri myös raikastaa mustanharmaata sohvaamme kivasti. Lisäksi tuollaista kokoelmaa voi helposti rikastuttaa muilla tyynyillä; parilla väripilkulla yms. Yhden tyynyn tämän kokoelman aloittajaksi jo hankinkin, esittelen sen joku toinen päivä. Toiseksi tyynyksi on päätymässä upea Kuusikossa-tyynynpäällinen:

Kuvakansiot1-001

Tiedättekö, kun joskus jonkin tuotteen ensi kertaa nähdessään on ensimmäinen ajatus: Upea, tuon haluan! ? Juuri noin mulle kävi tämän tyynynpäällisen nähdessäni! Itseni tuntien tuota ei hirmuisen usein tapahdu, joten silloin kun tapahtuu, on toimittava.

Tuo voisi olla tulevan tyynykokoelmani joululisä, aika kiva vai mitä! Tuo pussilakanasettikin on kaunis, mutta ehkä liian tiheäkuvioinen omaan makuuni. Saman sarjan tiskiliinoissa kuosi toimii myöskin, keittiöpyyhkeestä puhumattakaan! Ostoskoriin klikkasin jo tuon Kuusikossa-tyynynpäällisen, vielä hetken mietin lisäänkö tilaukseeni jotain (jouluinen keittiöpyyhe kun on ajatuksissa ollut!) vai onko hyvä näin… Mitä mieltä sinä olet tästä kuosista, löytyykö kotoasi jo jotain kuusikkoista?

Kuosia kuvataan Marimekon sivuilla näin ihanasti, meidän koti selvästi kaipaa tällaista joulutarinaa:

Maija Louekarin Kuusikossa-kuviossa etsitään kuusta jouluksi kotiin tiukujen helinän ja kimalluksen keskellä, talvisessa maisemassa, jalat polvia myöten hangessa. Kuviossa lähimetsä on muuttunut mystiseksi taikametsäksi, jossa jokainen kuusi on kuvioiltaan erilainen.

En ole koskaan pitänyt itseäni minään himoshoppailijana tai tuhlarina ja viime kuukausina hankintani ovat vähentyneet entisestään aivan itsestään, sillä mietin hankinnan hetkellä, että tarvitsenko tätä oikeasti ja yleensä vastaus on ei… Nyt kun tämän tyynynpäällisen kohdalla vastaus oli kovaääninen kyllä!, niin olin ihan unohtanut, kuinka hyvä mieli tuleekaan silloin, kun löytää itselleen jotain niin kovin mieluisaa! Silloin siitä saakin iloita! Tänään on muutenkin superkiva päivä: saan ystäväisiä kylään muutaman lapsukaisen kera. Ihanaa tiistaita (vesisateesta huolimatta)!

(Tuotekuvat lainattu Marimekko.)

 

Comments

 1. HannaKoo
  19.11.2013 / 11:40

  Voi tuo kuosi on kyllä ihana! Minäkin mietin noita olohuoneeseen sohvatyynyiksi, mutta en ole vielä niitä hankkinut. Keittiöpyyhkenäkin kyllä toimisi :)

 2. H/ A Place to call Home
  19.11.2013 / 11:49

  Tuo on ihana kuosi. Juuri tyynynpäällinen on omakin suosikki! Kivaa tiistaita! :)

 3. 19.11.2013 / 12:29

  Meiltä löytyy Kuusikossa -muki, oli ihan pakko hankkia se mun oiva-kahvikuppikokoelmaan :D Lakanat olisivat myös aika ihanat ja tyynynpäälinenkin houkuttaa… On vaan niin jouluinen tuo tyyny, etten oikein tiedä kehtaako moista hankkia ”vain” joulun takia kun on pari muuakin tyynyä ostoslistalla :)

  • 19.11.2013 / 15:59

   Mä ajattelen, että tuo tyynynpäällinen menee koko talvikauden, ei ole mielestäni niin jouluinen. Voihan se kertoa vain talvimetsästäkin eikä pelkästään jouluisesta taikametsästä ;). Ja vain joulun takia voi hankkia vaikka mitä :D.

 4. SanMa
  19.11.2013 / 13:01

  Mulle kävi samoin tuon kuusikossa-kuosin kanssa, ihana!

 5. Mami
  19.11.2013 / 13:03

  Ihastuin tuohon kuosiin kävellessäni Marimekon liikkeen ohi ja ostin joululahjaksi äidilleni ja anopille Kuusikossa-keittiöpyyhkeet sekä -patakintaat. Luulen, että lahjat ovat mieluisia molemmille :)

 6. 19.11.2013 / 20:31

  Oikein hyvä vaihtoehto ja en tiennyt tuosta kuosista lainkaan, näyttää sopivan talviselta eli menee muinakin vuodenaikoina kuin pelkästään jouluna. :)

 7. 20.11.2013 / 00:53

  Mä koin myös salamaihastumisen lauantaina sisustusbloggaajien putiikkipäivän Marimekko vierailulla. Aivan ihana kuosi, en vaan pysty päättämään mitä olisi järkevä hankkia :)

  • 20.11.2013 / 11:20

   Teillä on ollut tosi mukava päivä! Mulla oli (kerrankin) helppo valinta, kun sohvatyynyille oli tarvetta, niin ja sille jouluiselle keittiöpyyhkeelle :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.