Uusia ideoita aulaan

 

Aurinkoinen kevättalven päivä! ”Saatiinhan” sitä lunta sitten tännekin :). Tänään puuhastellaan kuitenkin enimmäkseen sisätiloissa ja ajattelin nyt jakaa hieman mietteitäni aulaamme koskien. Mainitsinkin näistä tulevista pienistä muutoksista eilisessä Pientä vessaremppaa -postauksessani.

017

Näiden ensimmäisten asuinvuosien ajan lipasto oli tuossa peilin alla, kunnes tässä alkuvuoden aikana siirsimme sen vinosti vastapäätä olevalle seinustalle. Peiliseinän takaa löytyy vauvanhuone ja kuvassa suljetun oven takana on se ns. ruusuhuone eli työhuone (jonka sisustus on vaiheessa!).

022

Nyt mietinnän alla on se, jätänkö lipaston uudelle paikalleen vai palaako se tuohon seinustalle peilin alle. Jos ei palaa, niin ajattelin kääntää peilin pituussuuntaisesti ja sen viereen tulisi tällä hetkellä siellä täällä seilaava Latva-naulakko. Peilin alle tuohon kulmaukseen tulisi vielä tuoli, koska sille on aulassa aina tarvetta. Latva-naulakko tulee lähinnä omaan käyttööni: voin ripustaa siihen mm. huiveja ja käytössä olevia laukkujani, jotta ne eivät aina nökötä jossain tuolilla, koska niitä tuoleja tarvitaan istumiseen… Naulakko tulisi kannattelemaan myös vierastakkeja, sillä aulan liukuovien takana oleva vaatesäilytysjärjestelmämme on ihan kiitettävän täynnä omista ulkovaatteistamme.

032

Tuosta aulan pisimmällä seinällä olevasta raitatapetista (seinä jatkuu kuvasta vielä vasemmalle) olenkin kirjoitellut jo muutamaan otteeseen – se tulee vaihtumaan tässä samalla. Koska muita ideoita ei ole, taidamme maalata seinän samalla valkoisen sävyllä kuin muutkin seinämme.

Tässä vielä eteisestä käsin otettua kuvaa lipaston tämänhetkisestä sijainnista:

061

Kapoisuutensa ansiosta se sopii hyvin tuohonkin. Itse eteistä näkyy paremmin postauksissani Edistystä eteisessä ja Lisäsäilytystilaa eteiseen.
Nyt siis mietin vielä, kummalle seinustalle lipasto ja kummalle naulakko, tuoli & peili -yhdistelmä – mitäs te tuumaatte?

062

064

 Aurinkoista sunnuntaita!

 

Comments

 1. Marjuska
  16.3.2014 / 11:53

  Itse valitsisin sen seinustan, jossa lipasto ei olisi kulkuväylällä eli olisiko sitä silmällä pitäen nykyinen paikka parempi? Tuosta naulakosta, oletko varma, että haluat sen noin näkyvälle paikalle. Itse en halua, että mitään ylimääräistä (huivit,laukut jne.) on näkösällä, tulee levoton ja epäsiistiolo ja jotenkin postauksistasi päätellen,sinäkin pidät pintojen yksinkertaisuudesta,joten naulakon sijoittamista pitäisi ehkä vielä miettiä;).Tuulikaapissanne on noita laatikostosysteemejä, eikö niihin saisi tilaa pipoille, huiveille, laukuille.Kun pikkuinen tulee taloon, sen myötä kasvaa myös säilytystarve tumpuille jne…
  Aurinkoista sunnuntaita sinne!

  • 18.3.2014 / 08:54

   Se ei ole kulkuväylällä oikeastaan kummallakaan seinustalla, mutta uskon että se tosiaan jää tuohon uudelle paikalleen :).
   Olet oikeassa, pidän pintojen yksinkertaisuudesta, mutta jotenkin tuo naulakko on itsessään niin kaunis etten halua sitä eteisen uumeniin piilottaa. Tuntuu vaativan jonkin verran tilaa ympärilleen. Lisäksi pidän siitä, että esillä on pari kaunista laukkua/huivia. Se on myös käytännöllistä, kun johonkin lähtee niin nappaa siitä vain mukaan (mun lähdöt on usein aika lentäviä nimittäin :D).
   Eteisen puolella lipastossa on kenkiä, ei mahdu muuta. Mutta lipaston päällä olevissa pikkulaatikoissa säilytetäänkin tuollaista pientä kuten huiveja, hanskoja yms. Mutta ne eniten tai kulloinkin käytössä olevat pidän mieluiten näkyvillä enkä millään haluaisi piilottaa kauniita laukkujani kaappeihin :). Joten ehkä mä jätän nuo pienet säilytyslaatikot vauvan tarvikkeille ;).
   Kivaa tiistaita!

 2. 16.3.2014 / 13:36

  Heippahei. Tämä kommentti tulee nyt väärään postaukseen, mutta en silloin pari iltaa sitten ehtinyt alkaa kommentoimaan sitä vauvan imetystuolijuttua. Minähän itse aikanaan ostin Rar-keinun muka juuri vauvan ”syöttötuoliksi” (tosin meillä oli pullopoika), ja auta armias kuinka paljon sain mieheltä asiasta kuulla. Teoriassa olin ajatellut mukavasti keunuttelevani vauvan takaisin uneen syötön jälkeen, mutta käytännössä kyyhötin tuolissa äärimmäisen epämukavassa asennossa joka paikka jumissa, saatikka sitten mieheni, joka on vielä pidempi. Keinun selkänoja kun on tosiaan niin matala, että siitä ei saa mitään tukea jos yrittää nojata rennosti taakse… Noh. Vauvavuodesta selvittiin, ja sen jälkeen tuoli on kyllä tuottanut riemua taaperolle, joka ottaa siinä edelleen aika ajoin hurjiakin vauhteja, ja on osannut pienestä pitäen itse kiivetä keinuun. :) Ja meillä oli Doomoosta se pienempi imetystyyny, sen sai tosi mukavasti aseteltua syliin toisin kuin sen isomman pötkylän, joka ei ihan joka nojatuoliin varmaan mahdukaan. Oli tosi laadukas, piti muotonsa ja värinsä, vaikka päällistä pestiinkin moneen kertaan. Suosittelen. :)

  • 18.3.2014 / 09:39

   Kiva että kirjoitit omia kokemuksiasi! Eikä väliä, vaikka eri postaukseen :).
   Olenkin alkanut miettiin tuota imetystyynyä uudestaan, että taitaa olla turhan kookas ja vaivalloinen se Buddy-tyyny. Pienempi varmaan käytännöllisempi!

 3. Katri
  31.3.2014 / 15:58

  Hei! Ihana blogi! :) Ihastelen tuota valkoista lipastoa. Samantyylinen hakusessa mutta ei ole vielä onnistanut. Mistä olette löytäneet lipaston? :) Mukavaa kevättä!

  • 31.3.2014 / 16:46

   Voi kiitos Katri! :)
   Lipasto on teetetty mittatilaustyönä, ei itsekään löydetty tarpeitamme vastaavaa (tarpeeksi kapoista, kaikki kun olivat niin syviä) valmiina.

 4. Enni
  13.3.2015 / 21:03

  Heippa, oli tarkoitus tänne laittaa kysymys. Eli mistä tuon valkoisen lipaston olet löytänyt? Se on niin ihanan kapoinen ☺️

   • enni terho
    24.3.2015 / 15:51

    On kyllä upea :)
    Onko se kuinka syvä? Muistatko mitä se suurinpirtein maksoi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.