Taas huolestuttaa…

 

Terkkuja sunnuntain alkuillasta! Heti alkuun isot kiitokset ihanista kommenteistanne edelliseen Vauvamaha-postaukseeni, niitä on ollut mukava lukea :).

Ajattelin kuitenkin tulla kysymään teiltä yhdestä seikasta, joka on tänään alkanut huolestuttaa… Kyse on taas meidän vanhemmasta kisustamme, voi raasua <3. Häneltä on lähtenyt aivan valtavasti karvaa viimeisen viikon ajan enkä aluksi pitänyt sitä mitenkään erikoisena: kissoillamme on karvanlähtöaika kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tosin ihmettelin hieman, miten toiselta kissalta ei lähde karvaa, yleensä kun karvanvaihto tapahtuu näillä samanaikaisesti. Olemme harjanneet kisua kolmisen kertaa päivässä, mutta karvaa lähtee edelleen aivan valtavasti, myös ihan sellaisina pikkutuppoina. Pari päivää sitten huomasin kissan lapaluun kohdalla kaljun kohdan tai ei suoranaisesti kaljua, mutta sellaisen kohdan, josta nahka paistaa selvästi läpi. Iho ei näytä ärtyneeltä eikä mitenkään kuivalta tai hilseilevältäkään, mutta tänään huomasin tuon alueen kasvaneen ja nyt nahka paistaa selvästi lapaluiden sekä niskan kohdalta. Karvaa on niissä kohdin siis vähänlaisesti. Voikohan tuo johtua ihan normaalista karvanlähdöstä (tosin hassua ettei koskaan aiemmin moista ole ilmaantunut karvanlähdöstä huolimatta ja karvanlähtö on nyt muutenkin aiempaa runsaampaa…) vai voisikohan taustalla olla jokin muu syy? Onko teillä parempaa tietoa tai kokemusta aiheesta? 

121

Kissan ruokavalio on pysynyt samana, madotukset on kunnossa ja äsken kävimme hakemassa apteekista liuoksen kirppujen/punkkien ennaltaehkäisyyn sekä häätöön. Luin nimittäin netistä, että eläinlääkäri epäilee yleensä ensimmäisenä noita vaihtoehtoja. Huomenna täytyy varmaan pirauttaa taas Oulun Lemmikkiin varmuuden vuoksi, mutta ajattelin nyt ensimmäisenä kysellä teiltä mahdollista tietämystä asiasta.

Mietin jo epätoivoissani sitäkin, että ottaako tämä mun raskaus hänellä niin koville, että oireilee tuollakin tavalla – voiko kissa aistia asian ja stressata sitä? Tämä mun pieni kun on niin kovin herkkä <3. Hän on tämän raskausajan käyttäytynyt poikkeavalla tavalla mm. siinä, ettei ole tullut öisin tyynyni viereen nukkumaan (jota on tehnyt aina aiempina talvina), vaan jää omasta tahdostaan olohuoneeseen nukkumaan. Lisäksi hän aloitti tammikuussa sellaisen tavan, että tulee aina kylkeni päälle nukkumaan, kun makoilen sohvalla kyljelläni. On hetken miehen sylissä ja sen jälkeen siirtyy kylkeni päälle. Yleensä hän viihtyy iltaisin aina miehen sylissä, mies kun on niin rauhassa paikoillaan ja silittää kissaa paljon, mutta nyt parisen kuukautta hän on toiminut tuolla tavoin ja se kyllä heti kiinnitti huomiomme.

Voi mikähän tuota mun murmelia vaivaa, ei jaksaisi tätä huolta taas tähän kaiken muun päälle. Aiemman taudin oireita ei kuitenkaan ole ollut havaittavissa, ainoastaan tuota runsasta karvanlähtöä. Ruoka maistuu normaalisti ja muutenkin kissan käytös on aika normaalia, ehkä uni maistuu tavallista enemmän… Kuulostaako kenestäkään tutulta nämä oireet?

 

Comments

 1. amsku
  23.3.2014 / 19:16

  Ensimmäisenä tuli mieleen, että stressaako kissa. Luultavasti voi olla jos elämässä tulee jatkuvasti jotain muutosta?

  Jos karvanlähtö on selvästi aikaisemmasta poikkeavaa ja oikeasti tulee ihan kaljuja lähttejä…niin käyttäisin tarkistuttamassa lääkärillä. Vanhenevilla kissoilla kun terveysongelmia alkaa tulla väistämättä… toisalta karvanlähtökin luullakseni lisääntyy vanhetessa.

  • 23.3.2014 / 19:23

   Jatkuvasti muutosta, tarkoitatko siis pitkäkestoisesti? Ei tässä ole muuttunut muu kuin mun vyötärön ympärysmitta :D. Mutta stressi voisi olla kyllä looginen selitys… Täytyy huomenna pirauttaa eläinlääkärille!

 2. Rags
  23.3.2014 / 19:20

  Voi pienta! Ei kuulosta tutulta, mutta mulle tuli heti mieleen stressi. Voinhan han aavistaa tulevan muutoksen. Toivottavasti saatte asialle selvyyden pian.
  Silityksia pikkuiselle! <3

  • 23.3.2014 / 19:26

   Stressi mullekin tuli ekana mieleen… Kun ei toisella kissalla ole mitään ja sama hoito ja murkinat molemmilla. Nuorempi vain on niin lunki tapaus ettei edes tiedä, mitä stressi-sana tarkoittaa :D. Voi tuota pientä kun tietäisi, että on meille aivan yhtä äärimmäisen rakas ja tärkeä, vaikka uusi perheenjäsen pian luoksemme saapuukin <3.
   Kiitos sulle <3.

 3. Kirsi
  23.3.2014 / 19:29

  Hei!

  Meillä aikoinaan koirallamme lähti karvaa ja diagnoosi oli kilpirauhasen vajaatoiminta.Lemmikissä Raijalla kävimme sen n.11 v.Mutta soitahan kissatohtorille niin saat luotettavimmat neuvot ja avun.

  • 23.3.2014 / 19:38

   Hyvä tietää tämä! Soitan Lemmikkiin huomenna, toivottavasti pääsen läpi… Luulisi, että olisi muitakin oireita jos kilpirauhasesta johtuu, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Tuohon vaivaan meillä olisi jo lääkkeetkin, kun eräs paikallinen ELL ne tammikuussa jo mutu-tuntumalla määräsi :D.

 4. 23.3.2014 / 20:10

  Minäkin ajattelin aluksi jonkinlaista stressiä..? Eläimet kun ovat kuitenkin hirmuisen fiksuja, ja varmasti kisu on aistinut ja tietääkin, että suuria muutoksia tulee tapahtumaan teidän perheessänne.

  Tuli myös mieleen, että voisiko lääke/antibioottikuureilla olla vaikutusta? Vieläkö kisu on joutunut niitä syömään? Oireitahan voi ilmaantua vasta jonkin aikaa lääkekuurin lopetamisesta. Itselläni tuli kerran todella paha allerginen reaktio erääseen antibioottiin melkein kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olin viimeisen antibiootin syönyt. Miksei siis eläimillä voisi tapahtua samoin..

  Kannattaa kuitenkin soittaa eläinlääkärille ja kysyä hänen mielipidettään :). Toivottavasti kyse ei olisi mistään sen vakavammasta, ja voisitte olla jälleen huolettomin mielin :).

  • 23.3.2014 / 21:18

   Aivan äärettömän viisaitahan nämä ja aistit terässä!
   Lääkkeet lopetimme yli kuukausi sitten, kisu söi sitä antibioottia neljä viikkoa. Onhan se toki mahdollista, mutta tuntuu vähän turhan pitkältä ajalta alkaa nyt vasta oireilla… Mutta hyvä että mainitsit, niin osaan kysyä tuostakin mahdollisuudesta!

 5. Tanja
  23.3.2014 / 20:14

  Stressiä minäkin veikkaisin. Kissat on niin herkkiä eläimiä ja vaistoaa kyllä asioita. Meidän kisu on esim. joka muuton yhteydessä tiputtanut karvaa tosi paljon, kunnes on tajunnut että hän pääsee mukaan:). Mutta soita ihmeessä lääkäriin! Mä niin tunnen sun huolen<3

  • 23.3.2014 / 21:20

   Tämä kyseinen kisu on kyllä niin äärettömän viisas ja herkkävaistoinen, etten ihmettele yhtään, jos stressistä johtuu. Taitaa maminsa tavoin miettiä asioita vähän liikaa ;).
   Soitan eläinlääkärille huomenna, kiitos myötätunnosta Tanja! <3

 6. Miims
  23.3.2014 / 20:27

  Voi kisua parkaa :( ehkä se stressaa? Tiedän yhden koiran, joka stressasi jatkuvaa kotien välistä vaihtelua ja siltä lähti kauheasti karvaa…toivottavasti teidän kisu stressaisi vain tulevaa muutosta jonka se ehkä aistii?

  Tsemppiä kisulle ja teille kaikille :) toivottavasti syy selviää ja kisu pääsee paranemaan :)

  • 23.3.2014 / 21:21

   Niin, tuo on kyllä erittäin todennäköinen ja looginen selitys tälle… Voi mun pientä, mitenköhän voisin helpottaa hänen oloaan… <3 Kiitos Miims!

 7. Katja
  23.3.2014 / 20:40

  Jos mitään ihmeempää ei löydy niin kannattaa lisätä ruokavalioon lohiöljy, elleivät kissat sitä jo syö. Vanhempi eläin ei välttämättä pysty hyödyntämään kaikkea ravinnosta samaan tapaan kuin nuoremmat ja muutenkin elimisyö tarvitsee usein vähän lisäboostia.

 8. Madde
  23.3.2014 / 21:03

  Stressiltä kyllä kuulostaa mutta kannattaa kyllä kysyä ihan eläinlääkärin mielipide.

  Kun itse olin raskaana niin toinen koiramme alkoi käyttäytyä omituisesti. Vahti minua koko ajan ja seurasi katseellaan.
  Tuli aina syliin kun istahdin sohvalle.

  Mitä lähempänä synnytys oli, sitä enemmän koira minua seurasi. Pari viikkoa ennen synnytystä alkoi karvanlähtö. Karvaa lähti todella paljon.

  Kun synnytys käynnistyi, koira alkoi uikuttaa ja oli koko ajan minussa kiinni. Kun olin sairaalassa, koira oli todella levoton. Ei kestänyt paikallaan eikä edes nukkunut kunnolla.

  Oireet loppui heti kun kotiuduimme vauvan kanssa.

  Nuo eläinystävämme ovat kovin herkkiä vaistoamaan asioita.
  Toivon, että teidän mussukallakin on vain stressi <3

  • 23.3.2014 / 21:31

   Soitan ilman muuta eläinlääkärille huomenna.
   Voi kamala ku aloin itkemään tuosta sun kertomuksesta, piti miehellekin se lukea ja pillittää samalla :D. Niin viisas koira, oi että <3. Hän oli niin huolissaan sinusta! Eläimet on niin viisaita, monissa asioissa meitä ihmisiä viisaampia. Toisaalta tuntuu niin pahalta jos tuo tästä raskaudesta johtuu, kurja aiheuttaa toiselle moista stressiä :(. Mutta samalla toivon ja rukoilen, ettei kyse olisi mistään vakavammastakaan. Tästähän selviäisi ajan kanssa hellyydellä ja rakkaudella :).
   Mitä enemmän tätä asiaa ajattelen, niin ihan järkeenkäypä selitys se olisi: mulla ja tuolla vanhemmalla kissalla on ollut aina ihan erityinen ja tosi läheinen yhteys, nuoremman kisun kanssa ei ole samanmoista ja se taas selittäisi sen, ettei hän ole moksiskaan :D.

 9. Saara
  23.3.2014 / 21:06

  Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistä koirilla mutta ei kissoilla. Kissoilla taas yleistä on kilpirauhasen liikatoiminta, jonka oire liika karvanlähtö voi olla. Verikokeet kertovat tämänkin vaivan nopeasti. Mututuntumalla en lähtisi vielä lääkitsemään.

  • 23.3.2014 / 21:14

   Ihan totta; kissoilla yleisempää liikatoiminta. Kisulta on otettu tammikuussa verikokeet tuonkin tutkimiseksi, silloin ei vielä näkynyt mitään siihen viittaavaa. Oireita on myös muita: yliaktiivisuus yksi selvimmistä oireista. ELL sanoi, että kissa käyttäytyy silloin samoin kuin kynttilä, jota poltetaan molemmista päistä ;). Sellaistakaan ei meidän tapauksessamme ole, mutta ilman muuta täytyy tutkia. En ala lääkitsemään ennen diagnoosia.

 10. Ella
  23.3.2014 / 21:51

  Meidän kissalle kävi aivan samalla tavalla ja verikokeista paljastui munuaisvika. Tosin kissa oli hieman apaattinen/väsynyt ja joi myös paljon. Tsemppiä ja toivottavasti vaiva selviää :)

  • 23.3.2014 / 21:59

   Joo olettaisin myös, että olisi muitakin oireita kuin karvanlähtö… Tammikuussa viimeksi otettu kaikki mahdolliset verikokeet ja kaikki arvot olivat hyvät, myös munuais- ja kilpirauhasarvot.
   Kiitos Ella! Toivottavasti tämä selviää ja on hoidettavissa :).

 11. 23.3.2014 / 22:35

  Kun olin nuori ja asuin vielä kotona, meidän kisu rapsutti ja nuoli itseensä suuria karvattomia laikkuja. Ell ei keksinyt syytä millään vaikka kisua tutkittiin, mutta lopulta kisu alkoi parantua kun sille annettiin eri matolääkettä kuin aiemmin. Oli siis ilmeisesti joku sisäloinen, johon ei kaikki lääkkeet tepsineetkään. Koska tästä on vuosia, en muista mikä lääke auttoi.

  Toinen karvanlähtötapaus sattui pari vuotta sitten mummin kisulle ja se oli ilmeisesti stressiä. Naapurin ilkeä kissa kiusasi aina pientä Miska-rukkaa ja lopulta Miska oli puoliksi karvaton. Kun naapurin kissa kuoli (vanhuuttaan) niin sen jälkeen Miska on ollut terve ja karvainen.

  Voisikohan kaikki oireet olla stressiä raskaudesta? Jos olet itse käyttäytynyt eri lailla kuin ennen (mikä varmasti on väistämätöntä), niin kisu on voinut sen aistia, muttei ymmärrä että kaikki on hyvin. Voi pikkuista, toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin ja karva lähtee luonnollisista syistä <3

  • 24.3.2014 / 21:16

   Olen miettinyt sitäkin vaihtoehtoa, että ahdistuuko vanhempi kisu meidän nuoremman kisun leikkihalukkuudesta… Hän kun käy päälle melko innokkaasti eikä toinen innostu lainkaan, vaan sähisee heti ja alistuu. Nuorempi kissa saa joskus ihan katseellaan estettyä vanhemman kisun saapumisen olohuoneeseen, kurja homma :/. Tätä on tapahtunut nyt aika paljon viimeisen kuukauden aikana, joten olen miettinyt tuotakin yhtenä vaihtoehtona.
   Kissa ei nuole turkkiaan, siis ainoastaan normipesut hoitaa, mutta sekin on vaikeaa kun karvaa lähtee niin paljon ja sitten on suu täynnä sitä :/.
   On tää mysteeri, saapa nähdä miten ratkeaa!

   • Syhi / syhina-blogi
    25.3.2014 / 16:53

    Voihan tuokin olla kyseessä. Kuulostaa kyllä vähän oudolle, kun ovat asuneet niin kauan jo yhdessä. Toisaalta kisu vanhenee ja varmaan tulee mitta täysi toista helpommin. Toivottavasti joku selvyys asiaan tulee!

 12. Tipi
  24.3.2014 / 07:43

  Voi ressukkaa! Toivottavasti kyse on vain stressistä.
  Meidän edellinen kissa eli 2 kk vajaa 20-vuotiaaksi. Jo montaa vuotta ennen tätä ikää eläinlääkäri sanoi, että vanhalle kissalle ovat tärkeätä, että rutiinit pysyy ja myös tavarat paikoillaan kotona. Kaiken pitää tuntua tutulle ja turvalliselle, kun eläin alkaa vanhenemaan.
  Soittele ihmeessä lääkärille ja kysy hänen mielipidettään!

  • 24.3.2014 / 21:18

   Toivottavasti on vain stressiä, koska siitä selviämme yhdessä :). Ihan totta nuo rutiinit vanhenevan kisun kohdalla.

   • Heidi
    25.3.2014 / 07:13

    Tosi hyvä kommentti tuolta eläinlääkäriltä. Ihmetteln, kuinka usein ihmiset ottavat uuden kissan tai koiran, kun ensimmäinen vanhenee. ”Vanhan kaveriksi”. Minä taas ajattelisin niin, että vanha saa elää arvokkaasti tutulla tavallaan loppuun saakka.

    Yksi sukulainen otti nuoren riehuvan koiran ja vanhus eleli porstuan portaiden alla loppuelämänsä.

    • Heidi
     25.3.2014 / 07:16

     Ai niin, piti vielä sanoa mutta tämä on ihan mutua kyllä. Valtataistelu. Meillä on kaksi vuotta ikäeroa kissoilla (11 ja 9) ja vanhempi on vielä pomo. Olen ajatellut, että se vaihe voi olla haastava kun vanha alkaa vanhuuttaan tai sairauttaan sitten joskus menettämään pomoasemaansa nuoremmalle. Nyt nuorempi jo vähän haastaa ja kiistat ovat ikäviä.

     • 25.3.2014 / 19:55

      Hyvä pointti ja huomio! Meillä puututaan heti siihen, jos/kun nuorempi haluaa leikkiä vanhemman kanssa, koska vanhempi ei juurikaan ole asiasta kiinnostunut :D. Ja nuoremman otteet ovat aika rajuja, vaikka leikillään vain haastaakin…

    • 25.3.2014 / 19:53

     Totta varmasti tuokin, mutta itse tiedän myös tapauksia, joissa se vanhempi lemmikki on aivan kuin nuortunut nuoremman tultua taloon :). Riippuu varmasti paljon eläimestä.

 13. Niina ja 4kisua
  24.3.2014 / 09:33

  Mun toisella norskilla on taas näin keväällä mahdoton karvanlähtö. Lähtee ihan mahdottomia tuppoja…
  Talvellakin toiselta lähti niiiiiin paljon karvaa että häntäkin oli ihan surkea naru. Huolestuin ja kävimme lääkärissäkin, mutta mitään ei löytynyt.

  Norskien kasvattaja kertoi että heilläkin on tavanomaista kovempi karvan lähtö , mutta ei ole syytä huoleen.

  On sillaista yrtti ainetta(nyt en muista nimeä) apteekissa kisuille joka parantaa karvan kasvua ja kiiltoa turkissa (haisee pahalle…) mutta en huomannut kovinkaan paljoa muutosta toisessa :(

  Toivottavasti kisuliini voi muuten hyvin.

  • 24.3.2014 / 21:20

   Toivotaan, että tämäkin vain normaalia kovempaa karvanlähtöä, ilman sen suurempia syitä. Muuten kisu näyttää voivan hyvin, ruoka maistuu ja jaksaa vähän leikkiäkin :). Sylissä viihtyy, kuten aina <3.

 14. 24.3.2014 / 09:54

  Voi toista! ♥ Tulee kyllä täälläkin stressi mieleen, yhden ystävän kissalla lähti muuton aikana karvaa ihmeellisesti tupoittain, ja eläinlääkäri oli sitä mieltä että stressasi muuttoa. Toisen ystävän kissalla taas oli ihottuma, joka ei punoittanut ollenkaan, mutta oire kohta oli aivan karvaton. Toivottavasti kaikki ratkeaa hyväksi, rakkaiden karvakavereiden jutuista stressaa niiiin paljon ♥

  • 24.3.2014 / 21:22

   Niin kyllä stressaa! Se on tämä tietämättömyys ja epätietoisuus niin raastavaa. Koko ajan tarkkailee kisua ja koskettelee ja tutkii, jos löytyisi jotain muutakin :D.

 15. viivi
  24.3.2014 / 10:47

  Meillä samanlainen ongelma juuri nyt. Neiti balineesi (10v) on itse hampaillaan repinyt koko yläselän lyhytkarvaiseksi eli glamourit pois! Yksi ELL joka puhdisti vähäiset hammaskivet voivotteli vaan että vanha kissa ja vieläpä rotukissa.

  Toine lääkäri määräsi dieetille eli apteekin yksiproteiinisella ollaan menty jo yli 2 kk. Kaikki kalat ja kalaöljyt kielletty mahdollisen allergian vuoksi. Verikokeita ei ole vielä otettu. Kissa on muuten reipas oma itsensä. En tiedä minäkään mitä pitäisi tehdä vai vaan hyväksyä tilanne.

  Ei muuten ole helppoa tuo ruokailu kolmen kissan huushollissa kun pitää vahtia kuka syö mitäkin. Kuivamuonan kohdalla helpompaa kun se kelpaa ja sopii kaikille. Sekin kallista apteekin kamaa.

  Oikein hyvin ymmärrän huolesi, toivottavasti selviää puolin ja toisin!

  • 24.3.2014 / 21:25

   Hyvä kuitenkin, että sielläkin kissa muuten normaali oma itsensä! Tämä ei itse ole tuota vähäkarvaisuutta aiheuttanut. Näyttää olevan vaikea pestäkään turkkia, kun karvaa irtoaa niin valtavasti ja sitä on sitten suu täynnä. Se ärsyttää kissaa ja hän saa siitä joka kerta pienen hepulin :D.
   Tsemppiä sinne teille, kertoilehan kuulumisia! :)

 16. kissatäti
  24.3.2014 / 13:24

  Meidän kaikilta kissoilta irtoaa paljon karvaa hirmuisesti, hilseilyä myös. Meillä varmaan lisäksi kuiva sisäilma lisää sitä. Kissoilla voi olla ihosairauksia, ulkoloisia tai jotain muuta. Teidän kisusta on hiljan otettu paljon kokeita, en oikein usko, että olisi vakavampaa. Apteekista tai tohtorilta voi ostaa ihonhoitotuotteita ja öljyä sellaista mitä kissat ottavat helpommin. Lohiöljy on kamalan hajuista, monet kissat eivät tykkää sen mausta. Kissoille tarkoitettu vitamiinikuurikin voisi olla hyvä. Tohtorilta kannattaa kysyä varmuudeksi. Kyllä eläimet vaistoavat mielialoja, kisu on huomannut, että kyljessä on mukavampi nukkua kuin vatsakukkulalla:) Meidän vanhin kisu kaipaa nykyään enempi omaa rauhaa, vaihtelee nukkumapaikkoja eniten. Huoli eläimestä on aina suuri ne kun ovat niin rakkaita.

  • 24.3.2014 / 21:07

   Tältä ei ole koskaan aiemmin lähtenyt näin paljon karvaa, aivan älytöntä! Eläinlääkäri ei ehtinyt tänään soittaa mulle, soittaa huomenna. Saapa nähdä mitä tuumaa, toivottavasti tähän löytyy jokin ratkaisu, muuten kisu on kohta karvaton :).
   Niin äärettömän rakkaita nuo kyllä on <3.

 17. Kirsi
  24.3.2014 / 17:46

  Hei!
  Miten kävi, soititko Lemmikkiin?

  • 24.3.2014 / 20:35

   Soitin ja sovittiin, että eläinlääkäri soittaa mulle päivänsä päätteeksi tai viimeistään huomenna, riippuen jos tulee jotain kiireellisiä juttuja iltapäivään. Ilmeisesti tuli, joten odottelen soittoa huomiseen.

 18. Janni
  24.3.2014 / 19:48

  Voisko olla kilpparista johtuvaa? Jos ei oo kyse mistään sairaudesta, niin karvanlähtö voi myös johtua kuivasta ihosta ja rasvahappojen puuttesta, näihin autto meillä ruokaan sekoiteettava Viacutan ravintolisäöljy :)

  • 24.3.2014 / 20:37

   Luulisi, että kilpirauhasen liikatoiminta oireilisi jotenkin muutenkin. Ja tammikuussa verikokeilla testailtu tuotakin: arvot olivat viitearvoissa. Voisiko muuttua noin pian, en oikein usko. Mutta eläinlääkäri soittaa mulle huomenna, joten ehkä hän osaa sanoa jotain :).
   Kiitos tuosta öljyvinkistä!

 19. Virpi
  24.3.2014 / 20:21

  Toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Aiemmin mainittu stressihän aiheuttaa karvanlähtöä ja kissa voi tosiaan herkästi reagoida muutoksiin, joita teillä on ollut ja on tulossa. Toivon mukaan olette saaneet jo vastauksen kissan ongelmaan. Tuntuu pahalta lukea tällaisia, kun tietää, että toinen pieni ei osaa ilmaista, onko jossain kipuja tai onko jokin muukin asia päälaellaan. Kaikkea hyvää teille. Toivon sydämestäni, että kissanne karvanlähtöön olisi jokin yksinkertainen selitys.

  • 24.3.2014 / 21:10

   Toivotaan, että kyse ei ole mistään vakavasta! Eläinlääkäri ei ehtinyt tänään soittaa mulle, soittaa huomenna. Ehkä hän osaa sanoa jotain enemmän, toivon niin. En oikein usko, että kissa on kipeä kuitenkaan kun muuten on aika normaali oma itsensä ja ruoka maistuu. Häntä vaan selvästi häiritsee tuo valtava karvanlähtö, on vaikea pestä turkkia kun suu on sitten täynnä karvaa :/.
   Kiitos Virpi!

 20. Pilvi
  24.3.2014 / 22:25

  Nämä kissojen karva-asiat on tosi kummallisia ja monesti ohimeneviä. Parinkin kaverin kissa on nuollut joitakin kohtiaan kehosta miltei karvattomaksi, välillä tilanne normalisoituu ja sitten joskus voi jatkua taas.
  Ehkä kisu tosiaan jollakin tavalla stressaa raskauttasi. Eläimethän voivat esim. haistaa ihmisestä sellaisia hajuja mitä ihminen ei haista. Ja tätähän käytetään jo jossakin koirien kohdalla hyödyksikin, koira haistaa ihmisen lähestyvän epilepsiakohtauksen ja varoittaa siitä etukäteen yms.
  Toivotaan että eläinlääkäri osaa ehdottaa jotakin apuja. Oletko kokeillut koskaan feliway -feromonihaihdutinta? Sekin voisi tuoda apua kissan erilaisiin stressitiloihin.
  Iloisia ja aurinkoisia päiviä joka tapauksessa :)!

  • 25.3.2014 / 19:49

   Ihana Pilvi, kiitos, tämä jotenkin lohdutti mua! Kisu ei nuole turkkiaan mitenkään normaalia enempää ja jotenkin tämä ajoitus vain kummastuttaa, kun ei 11 vuoteen ole moista ilmaantunut ja nyt sitten synnytykseni lähestyessä :D.
   Eläinlääkäri ei soittanut tänäänkään, on tainnut unohtaa kun on niin kiireinen, joten täytyy taas huomenna yrittää tavoitella sinne suuntaan… Feliway-suihketta meillä on ollut käytössä mm. silloin, kun menimme Oulun eläinlääkäriasemalle. Se tuntui rauhoittavan kisua. Suihkuttelin sitä toissailtana tänne kotiinkin kisun lempipaikkoihin, mutta tuota haihdutinta en ole vielä ostanut. Täytyy hankkia sekin! Varmasti auttaa silloinkin, kun vauva kotiutuu.

 21. S
  26.3.2014 / 11:08

  En nyt lukenut kaikkia kommentteja läpi, mutta kaikki tuntuvat ehdottavan stressiä. Avomieheni luki jostain, että kissat saattavat stressaantuneina purra itse itseltään karvaa pois. Meidän kissa stressaantuu ihan kaikista muutoksista. Hankimme uuden telkkarin, jonka pahvilaatikko oli yhden illan olohuoneen lattialla. Heti meinasi pissiä olohuoneen matolle. Meidän kissa näyttää stressiään sillä tavalla. Jos olette hankkineet vauvallenne tavaroita, se voi stressata. Myös varmaan sinä liikut mahan kanssa hieman eri tavalla. Meidän kissa lyö minua naamaan tassulla, jos olen surullinen :D

  • 26.3.2014 / 15:30

   Kissa tosiaan saattaa stressaantuneena toimia tuolla tavoin, että nyhtää turkkiaan. Itse olen nyt tullut siihen tulokseen, etten usko tämän johtuvan stressistä. Kissa ei itse mitenkään nuole turkkiaan, liikaa siis, eikä muutenkaan oireile stressin tapaisesti. Hän on myöskin elämänsä aikana kokenut monia muutoksia (mm. muuttoja) ja on kaikista aina innoissaan – ei lainkaan stressaantunut! Onkin sen vuoksi kova seikkailijaluonne ja tuntuu tylsistyvän tasapaksuun elämään :D. Nuorempi kissa on taas ihan erilainen, kunnon kotihiiri.
   Huomenna vihdoin eläinlääkäri soittaa (on tänään vapaalla), joten jään odottamaan, mitä hän tuumaa!
   Ihana tuo viimeinen lauseesi :D.

   • S
    28.3.2014 / 14:15

    Toivottavasti selviää, mikä kisu-parkaa vaivaa ja toivottavasti kaikki on kunnossa! :) Kisu-ystävät ovat parhaita <3

    • 29.3.2014 / 17:44

     Aivan samaa toivon minäkin! Nyt odotellaan vajaa viikko ja seuraillaan tilannetta… Kisuystävät on todellakin rakkaimpia <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.