Herkkuhetken kuvatestailuja

 

Leppoisaa sunnuntaita! Mitäs teille kuuluu tänään? Täällä suunnitelmissa viettää ihan kotipäivää monenlaista pientä puuhastellen, jotta olisimme taas valmiita uuteen viikkoon. Hassua miten tässä vauva-arjen keskellä monia pieniä asioita saa suunnitella hyvissä ajoin etukäteen, jotta ne saa toteutumaan – aiemmin tuollaisia piti itsestäänselvyytenä ja vain ryhtyi tuumasta toimeen. Nyt niitä tehdään lähinnä kun vauva nukkuu tai kun toinen pitää hänelle seuraa eli vaatii huomattavasti enemmän suunnitelmallisuutta ja sumplimista!

Eilen minulle tarjoutui yllättäen pieni vapaahetki, kun vauva nukahti isänsä mahan päälle sohvalle. Siellä he nukkuivat niin suloisesti yhdessä, piti heti kaivaa kamera esiin. Eilisen vapaahetkeni käytin viimeisen suklaakakkupalasen herkutteluun, nam! Saimme vauvan kanssa vieraita kahtenakin peräkkäisenä päivänä tuossa viikolla; yksi ystäväni toi tullessaan pikkutyttöjensä kanssa leipomaansa suklaakakkua. Kaikki vieraamme ovat tuoneet tullessaan paitsi vauvalle jotain aivan ihanaa, myös jotain tarjottavaa, jonka olenkin huomannut olevan erittäin hyödyllinen tuominen ja tämän muistan, kun itse menen seuraavan kerran tuoretta vauvaa ihastelemaan.

082

090

Kamera kun oli siinä valmiiksi käden ulottuvilla, napsaisin muutaman valokuvan. Huomasitteko jotain eroa ylläolevissa kuvissa? Entäs näissä kahdessa:

085

087

Eroa ehkä rajauksissakin, mutta tarkoitin kuvien sävyeroja. Pelkästään valkotasapainoa muuttamalla noin huomattava muutos! Kuvista ylemmät on otettu valkotasapainon automaatti-asetuksella, kun taas alemmat valkotasapainon päivänvalo-asetuksella. Kummasta pidätte enemmän? Itse en oikein osaa päättää… Luulen, että joihinkin tilanteisiin sopii paremmin toinen asetus ja joihinkin taas toinen.

cats

102

Itkuhälytin on aivan hiljaa; vauva tuhisee tyytyväisenä vaunuissaan. Taidanpas seuraavaksi tarttua johonkin kivaan lehteen ja jatkaa tätä leppoisan sunnuntain viettoa – sellaista teillekin! :)

 

Comments

 1. Niina ja 4kisua
  15.6.2014 / 16:18

  Synttäreitä vietetty ja syöty mahtavia herkkuja liikaa ;) Loppu päivä taitaa mennä laiskotellessa ;D

 2. 15.6.2014 / 19:09

  Kyllä se tuo automaatti-asetus on parempi. Kuvissa on aidot värit, eikä valkoinen pääse kellertämään. Hyvännäköistä kaakkua muuten, maistuisi täälläkin! :D

  • 16.6.2014 / 17:01

   Ihan totta, olen samaa mieltä! Joskus tuollaiset nostalgian sävyiset kuvat ovat parempia, mutta ehkä mun blogiin sopii paremmin tuollainen raikkaus :).

 3. Nimetön
  15.6.2014 / 19:45

  Minäkin pidän kuvasta jossa on puhtaat värit. Tuo kellertävä kuva on puolestaan nostalginen ja antaa vanhanajan vaikutelman. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa.

 4. Äippä
  15.6.2014 / 20:12

  Automaattiasetukselliset miellyttävät enemmän. Mukava päivä tänään ollut. Koiranäyttelyssä turistina, nyt raparperipiirakkaa ja vaniljakastiketta, ja alkoi Loma :) Lomalla meinaan kölliä riippumatossa. Meillä on myös omilla jaloillaan oleva, joten sitä sitten siirrellään pitkin pihaa aina auringon mukaan :)

 5. 16.6.2014 / 14:27

  Hei aivan pakko kysyä, että mistä olet hommannut nuo pöydän tabletit? :) On jotenkin tosi kivat ja ”tyylikkäät”!

 6. Maya
  16.6.2014 / 16:11

  Suosittelen itse säätämään valkotasapaino esim. ottamalla sen suoraan kuvassa olevissa elementeistä. tässä esim pöydän valkoinen. Päivänvaloasetus tosiaan liian keltainen, henkilökuvia se haittaisi selkeästi enemmän, mutta näyttäähän nuo kukat kauneimmilta valkoisina. Automaattikuvat ovat taas liian kirkkaita, ikkunan kohdilta puhkipalaneita. Monesti kannattaa valottaa ali, (jos kuvaa RaW etenkin) koska ne on helpompi jälkikäteen korjata. kuvissa hyvää on asettelu

  • 16.6.2014 / 17:09

   Voi, mulla taas ei aika eikä mielenkiintokaan riitä tuollaiseen säätämiseen. Jo se paperista valkotasapainon säätäminen on mun makuun ihan höpöhöpöjuttua – samaa mieltä jotkin ammattikuvaajatkin ;).
   Automaattikuvien puhkipalamiseen ikkunoiden kohdalta vaikuttavat muut asetukset kuin valkotasapaino. Kun tarkoitus on esitellä sisätiloja, ulkotilat saavatkin palaa puhki.

 7. SatuKoo
  18.6.2014 / 12:32

  Tuo tarjottavien vienti tuliaiseksi vastasyntyneen äidille on ilmeisesti joku vanha perinne ainakin meillä päin (Pohjois-Pohjanmaalla). On ajateltu, että äiti pysyy voimissaan lasta hoitaessaan, kun saa vähän herkkuja ym. syötäväksi :) Ja tuo onkin mielestäni todella hyvä tuliainen. Eipä siinä ensimmäisinä päivinä vauvan kanssa kotona varmaan paljon leipomaan ehdi ;)

  • 18.6.2014 / 16:25

   Todella hyvä tuliainen ja etenkin, jos siitä vielä etukäteen kertoo! Nyt tuota varsinkin osaa arvostaa, kun on sen kätevyyden saajapuolella kokenut :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.