Messupihoja ja -terasseja

 

031

Palataanpas taas hetkeksi Kalajoen loma-asuntomessuille! Lupailin näyttää hieman messukohteiden pihapiiriä ja valikoituipa tähän joukkoon muutama terassikuvakin. Ei mikään ihme, sillä terassipinta-alaa onkin näissä messukohteissa ennätyksellisesti: enemmän kuin messutalojen huoneistoalaa yhteensä – yli 2000 neliötä! 

036

037

042

Kalajoen loma-asuntomessujen teemoiksi muodostuivat luonto, terassit ja rantaelämä. Pihojen ja puutarhojen sijaan messujen pääosassa ovatkin hiekka, aurinko sekä lammen takaa avautuva merimaisema. Näin ollen vihreää nurmikkoa messukohteiden pihalta ei löytynyt, mutta niiden sijaan sai ihastella kiviä ja hiekkaa. Vehreyttä pihoihin oli saatu lähinnä kukilla ja istutuksilla. Mitä mieltä olette tällaisesta ratkaisusta? 

043

047

049-crop

044

082

Siellä täällä katse kiinnittyi isoon terassiin. Mikäs siellä terassilla on kesäkeittiön antimista sekä luonnosta nauttiessa! Luonto onkin näissä loma-asunnoissa vahvasti läsnä niin ulkona kuin sisätiloissakin.

054

104

110

150

147

Jään tänne haaveilemaan lasitetusta terassista… Miten tuon pääterassin katetun osuuden voisikaan sisustaa, jos se olisi lasitettu. Siellä olisi vauvankin mukava nukkua vaunuissa viileämmillä keleillä, kissoista nyt puhumattakaan! Voisimme siirtää sohvaryhmän katetun osuuden alle ja pöytäryhmän grillauspisteen kera taivasalle… Hmm haaveilua, haaveilua :).

 

Comments

 1. Anna
  24.6.2014 / 13:45

  Itse en haluaisi hiekkaa pihaan.Tuulisella säällä hiekkaa tulee terasseille ja kulkeutuu sisään.Kaunista, mutta epäkäytännöllistä.Kivoja terassejahan nämä kuvissani ovat.

  • 26.6.2014 / 10:16

   Itsepä en tuota epäkäytännöllisyyttä vielä miettinytkään… Muistan kyllä ne hiekkakasat lattioilla muuttomme alkuajoilta, kun piha oli vielä hiekalla :).

 2. Karin
  24.6.2014 / 16:24

  Äkkiseltään vaikuttaisi minustakin siltä, ettei ole kovin käytännöllistä. Erityisesti kevät- ja syksyaikaan tuntuisi, että pitäisi olla koko ajan sisällä siivoamassa. Vaatii myös varmasti ahkeraa haravointia, ettei naapureista tuulella laskeutuvat lehdet yms. häiritsisi. Mutta enpä tiedä miten oikeasti todellisuudessa toimii. Ehkä näitä kuitenkin on mietitty ennen kuin on päädytty hiekkapihaan.

  • 26.6.2014 / 10:18

   Kivasti nuo tuohon maisemaan istuvat, mutta mietin itsekin tuota käytännöllisyyttä… Onhan se varmasti helppohoitoinen tuollainen piha, jos ei roskat häiritse :).

 3. Hennis
  24.6.2014 / 16:32

  Kalajoen hiekkasärkkien ollessa kyseessä ei oikein taida olla vaihtoehtoja. Missä tahansa muualla kaipaisin nurmikkoa tai luonnontilaista heinikkoa/metsää pihalle, mutta tuolla tottakai hiekka kuuluu kuvioon. Luulenpa, että se on yksi syy, miksi terassit on noin valtavia. :)

  • 26.6.2014 / 10:20

   Aurinkohiekat on alue nimeltäänkin :). Ja onhan se helppoa tuollaisen pihan kanssa elää, loma-asunnosta kun on kyse.

 4. Jemina
  25.6.2014 / 08:25

  Tykkään näistä hiekkapihoista. Vähän kutkuttais käydä paikanpäällä, mutta sitten olis vielä tavalliset asuntomessut ja molempiin ei varmasti jakseta/ehditä lähteä. Kuinka paljon loma-asuntomessuilla on mielestäsi sisustuksellista nähtävää?

  • 26.6.2014 / 10:22

   Itse en kaikissa kohteissa käynyt, joten vaikea sanoa… Mutta kohteita tuolla on 28 ja asuntomessuilla yleensä nelisenkymmentä, että kohteita Jyväskylässä olisi enemmän. Mutta Kalajoen reissuun voi yhdistää ihanan merenrantaloman ja kylpyläreissun ja Särkillähän on vaikka ja mitä ;).

 5. 25.6.2014 / 10:52

  Isot terassit ovat kivoja,kun ei tuonne meren ääreen voikkaan nurmikkoa tehdä.Lasiterasseista on apua,koska pitkälle kesään mereltä tulee kylmää ilmaa,joten on paikkaa missä viettää aikaa ettei tarvitse palella.Kaikissa samantyyliset
  kalusteet terasseilla,istutukset kauniissa ruukuissa.

 6. Sara
  25.6.2014 / 18:52

  Suosittelen ehdottomasti lasitusta. Me hankimme sellaisen jo rakennusvaiheessa talomme yläkerran parvekkeelle. Se jatkaa käyttöaikaa todella paljon. Tosin nyt on niin viileää, että parvekkeella tarkenee vain viltin alla, hrr.

  Meillä on Lumonin lasit, ja voin suositella niitä. Hinta oli korkeahko, mutta näin neljän kesän käyttökokemuksella voin vilpittömästi sanoa, että se kannatti.

  Mitä tulee hiekkaan, en huolisi sitä ikikuuna päivälle lähellekään meidän pihaamme. Edellisessä asunnossa oli kivituhkalla päällystetyt kulkutiet, ja huh, sitä kivituhkan määrää sisällä! Ehkä se menee aikuisilla, mutta lasten kanssa sai olla jatkuvasti imurin varressa.

  • 26.6.2014 / 10:46

   Lumonilta mekin tarjouksen pyysimme, vielä tosin emme ole sitä saaneet. Kovaan hintaan olemme varautuneet, terassi kun on niin kovin korkea. Mutta mietitään, mietitään… :)
   Muistin tästä itsekin ajan, jolloin olimme tähän kotiin vasta muuttaneet: pihassa oli vielä hiekkaa ja huh, olihan sitä sisälläkin sen ensimmäisen kesän!

 7. 26.6.2014 / 07:09

  Näyttää ihanan lämpöiseltä tuo hiekka! ja minusta nuo pihat sopvat tuohon maisemaan. Meillä on mökki kangasmaisemissa, eikä sielläkään ole nurmikkoa. Mahdollisimman helpolla halutaan päästä, joten se on mahdollisimman paljon ihan luonnontilassa.

  • 26.6.2014 / 10:47

   Olen samaa mieltä, että tuohon ympäristöön tuollainen piha sopii kyllä kivasti. Sama ajatus helppohoitoisuudesta ollut miehen vanhemmillakin mökkipihaa tehdessään: mahd. vähän nurmikkoa ja loput tulee olemaan sitten pihakiveä ja kiviä. Osa tontista on myös ihan luonnontilassa – kaunista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.