Lähestyvä syntymäpäivä

 

Sain postaustoiveen kirjoitella jotain poikamme tulevista synttärijuhlista. Tuntuu kovin merkitykselliseltä viettää näitä ensimmäisiä syntymäpäiviä; nyt etukäteen ajateltuna nämä ovat varmasti lapsuusiän merkityksellisimmät syntymäpäivät. Mutta eiköhän sitä joka vuosi pidä kovin tärkeänä tuota oman lapsen syntymäpäivää. Tänään poika täyttää 11 kuukautta, joten nyt on oikein sopiva ajankohta kirjoitella aiheesta.

Tuli kurkattua kalenterista jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, että mille päivälle tuo yksivuotissyntymäpäivä nyt osuukaan. Perjantaillehan se, mutta juhlat järjestämme lauantaina. Sitten seuraavana päivänä onkin äitienpäivä, jota juhlistamme nyt ensimmäistä kertaa kotona; ensimmäinen äitienpäiväni kun vierähti synnärillä kolmen vuorokauden ikäinen tuhisija kainalossa. Sattuu muuten hauskasti tuo pojan syntymäpäivä, nimittäin joka neljäs vuosi se osuu äitienpäivälle – ensimmäisen kerran ensi vuonna :).

033-860x573

Päätin syntymäpäivien teemaväreiksi vaaleansinisen ja vaaleankeltaisen, sopivat mielestäni pienelle pojalle erinomaisesti ja nämä samat hempeät sävyt ovat tuttuja myöskin pojan kastejuhlasta viime kesältä. Tuolta samaiselta juhlapäivältä ovat nämä tämän postauksen kuvatkin. Räväkämpiä sävyjä ehtii valita sitten hieman vanhempana, nyt mennään näillä vielä kun äiti saa päättää, heh! Kaksivuotissynttäreillä voi olla jo jokin teemakin, sillä pojan mieltymykset yms. ovat silloin varmasti hieman paremmin selvillä.

Pääkoristelut tulevat sijoittumaan ruokailutilaan, jossa myös tarjoilut ovat esillä. Jotain koristusta suunnittelen laittavani myös pääterassille, sillä sinne on tarkoitus järjestää kahvittelupöydät. Terassikatoksen alla ollaan sään suojassa, mutta toivottavasti säät sallivat myöskin taivasalla istumisen. Koristepuolelta luvassa on enimmäkseen pompomeja ja ilmapalloja, niissä on varmasti kivasti pienellä ihmisellä ihmeteltävää.

315-860x573

020-860x573

Tarjoilupuoltakin olemme jo miettineet ja sekä suolaiset että makeat alkavatkin olla selvillä, mutta täytekakkua täytyy vielä pohtia. En yhtään keksi, millainen se voisi olla! Mitään sen kummempaa teemaa kun ei näihin synttärijuhliin ole tulossa, niin sekään ei ratkaise täytekakun ns. teemaa. Tilaamme tarjottavat pitopalvelusta, joten täytekakun suhteen vain mielikuvitus on rajana. Millaisia täytekakkuja teidän lasten yksivuotissynttäreillä on nähty? Entä mitä muita tarjoiluja olette loihtineet? Ja onko teillä muuten synttärisankari jo herkutellut kaikkia pöydän antimia siinä missä muutkin vai oletteko varanneet hänelle joitain omia herkkuja?

093-860x573

Ihan kaikkia ideoitani en viitsi näin etukäteen täällä paljastaa; haluan jättää jotain synttärivieraille yllätykseksikin. Olisi mukava kuulla, millaisia yksivuotissyntymäpäiviä teillä on vietetty!

 

Comments

 1. Nimetön
  8.4.2015 / 14:45

  Hienot juhlat teille on varmasti tulossa. :) Hauska juttu, että teillä synttärit osuu välillä äitienpäivälle. Meillä äitienpäivänä vuosi sitten vietettiin ristiäisiä. :) En voi olla ihmettelemättä miten aika menee niin nopeasti. Meillä juhlittiin 1-vuotissynttäreitä kuukausi sitten ja hauskat juhlat oli. Blogiin kirjoittelin niin valmisteluista, kakusta, lahjasta, 1-vuotiskuvasta, tarjottavista kuin itse juhlistakin:
  http://kuistinkautta.blogspot.fi/search/label/Yksivuotissynttärit?m=0
  Toivottavasti äitienpäivän tienoille ja teillä synttäreille osuu kiva sää. Joka tapauksessa aurinkoisia päiviä jo nyt!

  • 8.4.2015 / 15:15

   Ihana kuulla, että olet sitä mieltä Heidi!
   Ja tosi kiva, että linkitit noihin teidän juhliin. Kävin ihastelemassa kuvia, ihanat juhlat järjestitte pojallenne! Aivan ihana kakkukin! Ja voi, tuota samaista autoa olemme kaavailleet lahjaksi. Toinen vaihtoehto on sellainen nelipyörä… Tuo auto on niin klassikko!
   Aurinkoisia päiviä teillekin! :)

 2. Taina
  8.4.2015 / 22:26

  Juhlasuunnitelmat kuulostaa hienoilta. Itse tänään kaupassa yksivuotissynttäreille ilmapalloja jo ihastelin, juhlat noin kolmen viikon päästä ja sopivasti tuo vappu osuu kohdalle, niin eiköhän ilmapalloja löydy :) Myös viirinauha on askarreltu jo teemaväriin vaaleanpunaiseen sopivana. Pitääkin ottaa tuo vaaleankeltainen mukaan piristeeksi, kun se on päivänsankarin vaatetuksessa pääväri. Mitä keltaista otat mukaan esim. koristeluun?

  • 9.4.2015 / 14:33

   Ihanan kuuloiset teemavärit! Sopii niin kivasti tuo vaaleankeltainen myös vaaleanpunaisen kanssa. Vaaleankeltaisina on tulossa ainakin pompomeja, muita vielä mietin… Ei välttämättä kyllä muuta tarvitse tai ehkä jotain sen väristä tarjottavaa, jos löytyisi :).

 3. Mintsu
  8.4.2015 / 23:02

  Kivoja suunnitelmia! Meillä ei vielä kummankaan 1v synttäreillä ollut mitään teemaa mutta siitä eteenpäin on kyllä ollut. 1v synttäreiden ehdoton kohokohta taisi tosiaan olla täytekakun maistelu ihan ensimmäistä kertaa joten kakkua, makua (ja samalla ulkonäköäkin) lähtisin ehkä miettimään siltä pohjalta. Aikanaan taisi vauva-lehdessä olla 1v synttäreistä artikkeli jossa oli kivoja kakkureseptejä ja tarjottavia ihan pienille. Mm. pieniä pehmoisia täytettyjä kolmioleipiä joista reunat poistettu jäi mieleen. 1v synttäreiden mieluisampia lahjoja ovat olleet meillä pihalelut, niin pienemmät kuin suuremmatkin. Auto jonka päällä voi potkutella pihalla, hiekkalelut jne. Ihania synttärisuunnittelun hetkiä :)

  • 9.4.2015 / 14:35

   Hyvä pointti tuosta kakun mausta, että jotain sellaista, mistä poika tykkää. Mitään muita tarjottavia en taida alkaa erikseen hänen kannaltaan miettimään, sillä hän on ainoa noin pieni juhlavieras. Muutenkin aika huonosti syö vielä mitään rakeisia juttuja :D.
   Kivoja lahjaideoita myöskin, kiitos vinkeistä! Mukava että jätit viestiä, näitä olisi ollut mukava lukea muiltakin :).

 4. EmiliaMaria
  9.4.2015 / 15:40

  Meillä oli tammikuussa 1-vuotissynttärit Sirkusteemalla. Pinterest oli oikea runsauden sarvi kun mietittiin teemoja ja koristeluja.. Koristeet ja härpäkkeet tilasin amazonista briteistä (ruojat lopettivat super saver deliveryn suomeen, joten postikuluja tuli 7 puntaa), oli ilmapalloja ja viirejä ja kertakäyttöastiat olivat Fischer Pricen sirkus-sarjaa. Kakun tilasin tutulta kakkumestarilta, sekin oli teemaan sopiva: https://www.pinterest.com/pin/310818811759201701/

 5. mamma
  10.4.2015 / 17:07

  Meilläkin sattuu lapsen synttärit toisinaan äitienpäivän kanssa samalle päivälle. Se on itse asiassa ollut lapsesta (6-vee) aika hauskaa juhlia äidin kanssa yhdessä. Kaverisynttärit on kyllä järjestetty eri päivälle.

 6. Aino
  13.4.2015 / 10:48

  Meillä pojan 1 v. juhlat pidetään 2.5 vaikka poika syntyikin vappupäivänä :) olen pohtinut kovasti tarjoiluja, en keksi oikeen mitään muuta suolaista kuin voileipäkakut.. Tietysti on piiraat ja pizza mutta kaipaisin myös vinkkejä :) mitä ehdottaisit? Meillä on tien toisella puolen konditoria josta saa helposti tilattua voileipäkakut.. Niitä tosin tarjottiin myös ristiäisissä. Lisäksi tarjolla olisi juustokakkuja ja daim-kuppikakkuja ja muuta pientä tarvii vielä miettiä. Jotenkin saan näistä juhlista kauhean stressin aiheen, siivoamiset, koristelut ym. :D olen antanut pojan jo maistaa kaikenlaista, eli hän saa maistella hiukan kakkuja oman ruokansa jälkeen :)

  • 13.4.2015 / 14:30

   Voi onpa samanikäiset poitsut meillä! :)
   Meille ei näihin juhliin tule voileipäkakkkua. Pasteijat on kivoja (ja helppoja) suolaisia. Meidän juhliin olen kaavaillut mm. broileriwrappejä ja sitten cocktailtikkuja, joihin laittaisin juusto- ja hunajamelonikuutioita, lihapullia, kirsikkatomaatteja, rypäleitä… Esim. kolme suupalaa aina/tikku. Poikakin voisi niitä maistella, täytekakun lisäksi.
   Älä stressaa! Nyt kun suunnittelee hyvin valmiiksi, niin sekin auttaa paljon asiaa. Ja siivoukset hoitaa hyvissä ajoin pois alta, pientä perussiivousta sitten enää edellisenä päivänä. Eikä sitä kannata hirmuisesti siivoilla, sama urakka edessä heti juhlien jälkeen ;D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.