Kuka meillä sisustaa?

 

Sain Viiviltä Valkoinen Soihtu -blogista kivan haasteen, kiitos! Tartutaanpas tähän tänään!

0091-860x573

1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Erittäin vähän, tämä on oikeastaan aina ollut mun heiniä. Tällainen työnjako muotoutui jo tätä kotia suunnitellessamme: minä keskityin kaikenlaiseen suunnitteluun ja paperihommiin, mies työn toteutukseen ja se jatkui sitten muuton jälkeenkin samankaltaisena. Ehkä mulla on myös enemmän ideoita tällaiseen… Vaikea kuvitella, että mies vapaahetkinään miettisi kotimme sisustusta :D.

2. Jos vastasit ei, toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustamiseen? Jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

No ehkä joskus… Toivoisin, että häntä kiinnostaisi toteuttaa pieniä kodin sisustusjuttuja/-muutoksia hieman nykyistä enemmän. Joskus taas, kun kysyn hänen mielipidettään jostain sisustukseen liittyvästä asiasta, on vastaus luokkaa ”ihan sama”. Noina hetkinä toivoisin saavani kuulla hänen mielipiteensä, sillä usein se auttaa jäsentämään omiakin ajatuksia. Että tässä vielä hieman työnsarkaa :).

cats9-860x645

3. Eroavatko makunne toisistaan?

Joissain asioissa kyllä, mutta enimmäkseen maku on kyllä samankaltainen.

4. Riitelettekö sisustusratkaisuista?

En muista, että olisimme riidelleet. Joskus ehkä joidenkin asioiden kohdalla joutuu käymään normaalia pidemmän keskustelun/kypsyttelyn, mutta ei sitä riidaksi voi kutsua.

5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?

Pienhankinnat teen ihan ominpäin, isot hankinnat teemme yhdessä. Jos olen hankkimassa jotain arvokkaampaa valaisinta tai tuolia, kysyn kyllä miehen mielipiteen tuotteesta ennen sen hankintaa. Mielestäni ei nimittäin ole oikein, että yhteisessä kodissa on jotain, josta toinen ei tykkää lainkaan. Tuo mielessä pääperiaatteena on kuitenkin se, että omilla rahoillaan kumpikin voi hankkia mitä itse haluaa ja toiselle pitää antaa mahdollisuus toteuttaa haaveitaan; oli kyseessä sitten huonekalu tai Harley-Davidson ;). En kuitenkaan voisi elää sitenkään, että esim. jokaisen yli 100-200 euroa maksavan tuotteen kohdalla joutuisin ensin kysymään mieheltä ”luvan”. Tämä toki toimii myös toisinpäin, mutta mies harvemmin ostelee kotiin mitään; hänen hankintansa liittyvät enimmäkseen autotalli- ja harrastuspuoleen.

147-860x573

6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Kumpi joustaa enemmän?

Yllättävän vaikea kysymys! Nyt ei tule mieleen mitään sellaista, joka olisi vaatinut kompromissia… Tai no joidenkin juttujen hankinta-ajankohdan suhteen ehkä. Jos olen hankkimassa jotain, voi siitä hankinta-ajankohdasta joskus tulla hieman erimielisyyttä ja sitten lykkään hankintaa hamaan tulevaisuuteen. Että vastaisin kyllä että minä teen enemmän kompromisseja ja lykkään hankintoja, joistain luovun ehkä kokonaan. Esimerkkinä voisin mainita Toy-tuolit, joiden hankintaa pohdin useamman kesän (koska miehen mielestä hankinta ei ollut välttämätön), kunnes nyt ne vihdoin ostin. Miehillä tuntuu usein olevan ajatuksena, että se mikä tulee kotiin (lähinnä sisustuspuoleen liittyen), ei ole välttämätöntä, mutta odotappas vain, kun tulee vastaan jokin autotallihankinta! Siinä ei euroja laskeskella eikä hankintoja lykkäillä… Kuitenkin siellä kotona ollaan huomattavasti enemmän kuin autotallissa, joten en ymmärrä tätä yhtälöä, mutta ehkä mun ei tarvitsekaan :D.

031-860x573

7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

Oli selvästi miehen asuttama ;). Mustia huonekaluja ja nahkasohvaa… En niinkään kyllä miettinyt mitään sisustuspuolen asioita silloin, mutta pikkuhiljaa yhteenmuuttoa suunnitellessamme sohva vaihtui uuteen ja mustat huonekalut löysivät uuden kodin. Siistiä hänen kodissaan oli aina: puhdasta, ei tiskivuoria eikä lojuvia tavaroita, vaan kaikki omilla paikoillaan. Peukku tästä!

Minäpäs lähetän tämän haasteen Valkoiseen Harmajaan, Modernisti Kodikkaaseen ja Heinään heiluvaan ;).

Entäpäs millainen on sisustuksen työnjako sinun kodissasi?

 

Comments

 1. 10.4.2015 / 15:09

  Huippua, meilläkin mies on sivuroolissa kun värejä ja sisustuselementtejä valitaan. :) Yllättävän hyvin ja kiltitisti ne kuutelee pääsisustajaa yleensä. :)

 2. 10.4.2015 / 18:03

  Olipa mukavaa, että otit osaa haasteeseen♥ Kiva oli lukea vastauksiasi! Teillä sisustustyönjako kuulostaa jokseenkin samanlaiselta kuin meillä:)

 3. Heidi
  11.4.2015 / 10:23

  Hei,hauska haaste :) Meillä aiemmin kotiamme remontoidessa väännettiin jonkin verran mutta nykyisin olemme enemmän samoilla linjoilla. Mies ei tosin jaksaisi kodissa esim järjestystä muutella niinkuin itse haluaisin, vähän useammin :D Mistä olet hankkinut nuo puunväriset taulunkehykset? Olen tuollaisia etsinyt itse pitkään. Kiitos inspiroivasta blogista <3

  • 11.4.2015 / 16:47

   Joskus täälläkin ilmassa sellaista Apua, mitä nyt? -fiilistä, kun aloitan kertomaan jostain ideastani. Omituisia! :D
   Nuo kehykset on Ikeasta, Ribba-sarjaa. Tosi kaunis sävy niissä munkin mielestä!
   Kiitos vain itsellesi: ihana kuulla, että pidät blogiani inspiroivana :).

   • Heidi
    11.4.2015 / 17:14

    Ai ne on Ribbaa! Oon monesti katsonut niitä mutta näyttävät erilaisilta Ikeassa! Ensi kerralla siis vaan rohkeasti ostoskassiin :) Kiitos vastauksesta.

     • Heidi
      13.5.2015 / 09:26

      Hei, oliko sulla sellainen vauvahahmotaulu mihin sai syntymäajan ja nimenkin muistaakseni? Muistan jossain blogissa nähneeni ja etsin nyt sellaista muistoksi. Sellainen mustavalkoinen?
      PS. Anttolan oli tullut myös ihania ohuita puukehyksiä nyt! Eivät olleet niin syviä kuin Ribbat :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.