Pieni poikani, yksivuotias

Vuosi sitten oli suuri päivä. Äitiä jännitti silloin kaikki, tilanne oli niin uusi. Äitiä jännitti, menisikö kaikki hyvin ja ennen kaikkea, olisiko sinulla kaikki hyvin. Kaikki meni silti oikein mainiosti äitin ja isin valtavasta jännityksestä huolimatta. Kun sinä synnyit, isi odotteli ihan lähellä synnytyssalissa, että saisi nähdä sinut. Jälkeenpäin isi sanoi, että nuo olivat hänen elämänsä pisimmät minuutit.
Isi on muuttunut vuoden aikana; isin sanavarastoon on ensimmäistä kertaa ilmaantunut sana ihana. Se on sinun ansiotasi. Isi sanoo sinulle säännöllisesti tietyllä äänensävyllä, että olet M aivan ihana. Silloin äitin sydäntä lämmittää ja joskus äitiä jopa vähän itkettää katsella teitä yhdessä, se on niin kiva ja kaunis näky.

Joskus vietätte aikaa ihan vain miesten kesken, kuten isi sanoo. Ne hetket on teille molemmille taatusti erittäin tärkeitä. Isi keksii aina mukavia uusia leikkejä ja temppuja, ne on sinusta hurjan hauskoja.

013

Muistan kun vuosi sitten alkuillasta sain sinut ensimmäisen kerran syliini. Olit niin pieni! Tarkkailit äitiä pienillä, tummilla silmilläsi. Kummastelit, mikä se tällainen maailma on. Sinua väsytti. Ihastelin kaikille, miten pehmeä ihosi oli. Posketkin aivan kuin pumpulia! Noina päivinä makoilin perhehuoneessamme sinä kainalossani, isi oli viereisessä sängyssä. Isi katseli MM-lätkää, äiti katseli sinua. Äiti ei ole koskaan muulloin kokenut sellaista onnea kuin silloin. Synnytyksestä oli aikaa vuorokausi tai pari, mutta sinun katseleminen sai kaikki kivut haihtumaan. Muistatko, kun silloin kerroin, kuinka rakas ja kallis aarre olet? Olen kertonut sen sinulle siitä asti säännöllisesti. Joka päivä kerron sinulle, kuinka rakas olet äitille ja isille, meille kaikille. Miten olet äitin kallein aarre. Olet aina äitin mielessä ja sinun suloisia, nukkuvia kasvojasi äiti katselee joka ilta ennen nukahtamistaan. Kun olet äitin sylissä, tuntuu kuin palapelin viimeinen puuttuva palanen loksahtaisi paikoilleen. Sovit siihen täydellisesti ja täytät kaikki sylini kolot ja kuopat. Palapeli ei ole kokonainen ilman puuttuvaa palastaan – äitistäkin tuntuu, että jotain puuttuu, jos et ole lähellä.

Sinulla on isin mantelinmuotoiset silmät, äitin pieni nenä ja äitin posket, isin sanoin: isin olematon ylähuuli ja äitin turbo-alahuuli. Silmäsi on niin kauniin siniset, vaikka meillä isin kanssa on vihreät. Vielä ei näy, saatko isin taipuisat vai äitin tikkusuorat hiukset, mutta hiuksesi ovat ihan samanväriset kuin äitillä yksivuotiaana. Vaikka muistutat paljon äitiä ja isiä, olet silti ihan omanlaisesi omine kasvon- ja luonteenpiirteinesi. Olet niin suloinen ja kaunis, aivan täydellinen paketti ♥.

cats

Äiti hokee tätäkin usein, mutta olet todellinen hymypoika! Joka aamu heräät hymyillen, jolloin äitin on heti ihan pakko sinua halia ja pusuttaa. Oletkin elämäsi jokaisena päivänä saanut pusuja kymmenittäin. Olet kova nauramaan ja hekottelemaan, jopa kassaneideille. Et vierasta uusia ihmisiä, olet kovin sosiaalinen ja rohkea. Jopa hieman hurjapää. Äiti joskus tylsästi varoittelee ei niin kovaa, varovasti, ei niin korkealle, mutta se johtuu vain siitä, kun olet niin rakas ja tärkeä etteivät sanat riitä sitä kuvaamaan. Äiti haluaisi pitää sinut turvassa aina, aivan kuten masussakin olit, ihan tuossa äitin sydämen alla.
Olet myös kovin huumorintajuinen ja päämäärätietoinen. Omaat vahvan oman tahdon, juuri kuten tässä elämässä pärjätäkseen pitääkin. Tykkäät silittää kissoja, paijailla nallea (ja onneksi usein äitiä ja isiäkin), keinua, matkia lehmän ammumista ja kellon tiktakkia, järjestellä eteisessä kenkiä, katsella Muumeja, napsutella kielellä, taputtaa käsiä ja äitin ja isin masuja, syödä kaikkia lattian pikkumurusia, tehdä nenunenua, nousta nukkumaan käydessä koko ajan istumaan, sanoa käsipäivää, osallistua kissojen murkinahetkiin, herkutella raejuustolla, katsella itseäsi peilistä ja tehdä hassuja ääniä, uida ja kylpeä, säädellä kodin elektroniikkanappuloita, leikkiä äitin ja isin kanssa piilosta, heittää high fivettanssia, laulaa ja lorutella. Sellainen sinä olet ja niin paljon, paljon muuta.

Onnellista syntymäpäivää, kulta pieni

Rakkaudella, äiti

 

Comments

 1. Äippä
  8.5.2015 / 09:35

  Ikimuistoista syntymäpäivää koko teidän perheelle <3

 2. 8.5.2015 / 10:04

  No tippahan tässä linssiin tuli tätä lukiessa :’). Paljon paljon onnea pienelle, suloiselle 1-vuotiaalle! <3

 3. Kaisa
  8.5.2015 / 10:29

  Nyt kuule aukes hanat täällä, valuu kyyneleet pitkin poskia :) Niin kaunista. Kahden pienen pojan äitinä tämä kosketti. Ihanaa syntymäpäivää teille <3

 4. 8.5.2015 / 10:54

  Voi miten kauniisti kirjoitettu! ♥ Onnea pienelle synttärisankarille! :)

 5. Sara
  8.5.2015 / 12:02

  Oi, kun lämmin ja ihan teksti! Paljon onnea yksivuotiaalle!

 6. Johanna
  8.5.2015 / 12:22

  Paljon onnea ja oikein ihanaa syntymäpäivää teille! Niin kauniisti kirjoitettu, se on kyllä ihan käsittämätöntä, miten paljon sitä voi omaa lastaan rakastaa. Välillä tuntuu, että siihen tunteeseen ihan pakahtuu, niin ihmeellinen tuo pieni ihme on. Juuri tuo tunne välittyy tästä tekstistä <3

  • 11.5.2015 / 13:52

   Lämmin kiitos, Johanna! Niin ihana kuulla, että onnistuin välittämään nuo tunteet tekstin läpi. Pakahtumisen tunne on todellakin tullut tutuksi!

 7. Emma
  8.5.2015 / 13:05

  Voi ihana kirjoitus. Alkoi itkettää. Muitakin näköjää alkoi -luulin sen johtuvan raskaudestani :)Meillekin tulee oma pieni, tuskin maltan odottaa noita tunteita!

  • 11.5.2015 / 13:53

   Pakko sanoa sinulle sama, mikä minulle sanottiin raskausaikana: odotas niitä synnytyksen jälkeisiä tunnemyrskyjä! Huh! :)
   Onnellista odotusta, Emma!

 8. 8.5.2015 / 13:18

  Voi kyynel! Ei saa lounaalla istuvaa naista itkettää.
  Ihanaa synttäriä sinne!

 9. Rouva M
  8.5.2015 / 14:05

  Onnea onnea pikkumies! <3

  Ja onnea äiti ja isi myös! :) Ihana teksti.. <3

 10. mari
  8.5.2015 / 15:23

  Kuinka kauniisti kirjoitettu! Onnea ensimmäisestä kokonaisesta vuodesta, mieli on varmasti herkillä. Herkäksi veti myös tämän lukijan: laskettuun aikaan kaksi viikkoa, ja itken tekstillesi aivan valtoimenaan!
  Tunnelmallista juhlapäivää teille kaikille. :)

 11. Linda
  8.5.2015 / 15:27

  Suuren suuret onnittelut teidän pienelle pojulle! Täällä kans juhlitaan 2-vuotiasta vähän isompaa pientä pojua tänään ^_^

 12. Johanna
  8.5.2015 / 16:10

  Onnea pojullenne! Olin jostain syystä luullut myöhäisemmäksi synttäripäiväänne. Eihän meidän pojilla olekaan kuin 5pv ikäeroa! :D

 13. Jenni
  8.5.2015 / 16:29

  Ihana teksti ja onnea pojallenne!ihan tippa linssissä minäkin täällä luin tämän kauniin kirjoituksen :)

 14. taikku
  8.5.2015 / 16:58

  paljon paljon onnea pienelle hymypojalle ,,,ja onnea äitille ja isille kun ovat saaneet ihananpienen pojan .tv mummo ps meilläkin on isopoika 28v eli pojat ovat ihania ja tytöt myös

 15. 8.5.2015 / 21:08

  Ihana! *niiiiisk* Niin tulee mieleen ajat esikoisen kanssa =) Onhan ne ihania hetkiä tän toisenkin kanssa mutta silloin ne koettin eka kerran ja se oli jotenkin erityistä <3 Esikoinen heräsi kans aina hymy korvissa, neiti on vähän känkkäränkkäisempi välissä =D Meilläkin kohta 1-vuotias, kyllä se vuosi hujahti nopeaa!

  • 11.5.2015 / 13:58

   Niinpä, esikoisen kanssa kaikki on niin uutta ja ainutlaatuista. Nämä asiat kokee ensimmäistä kertaa vain kerran.

 16. Lennu
  8.5.2015 / 21:19

  Aivan super ihana kirjoitus sinulta jälleen.

  Oikein paljon onnea suloiselle hymypojalle!

 17. Är
  8.5.2015 / 21:31

  Niin kauniisti kirjoitettu! Itsellä päivälleen samanikäinen poika. Hienosti puit sanoiksi sen pakahduttavan rakkauden tunteen. Onnea pojalle, onnea äidille&isille!

 18. memuli
  8.5.2015 / 23:20

  Voi että,herkistyttiin täälläkin! Hurjan hyvää syntymäpäivää pikkumiehelle ja ihania juhlia teille! Koskettava kirjoitus,tuota on Ihana M:n lukea isona. <3

 19. Susanna
  9.5.2015 / 00:55

  Kirjoitat todella kauniisti pojastasi. Tällaiset ja poikaasi/vanhemmuuteen liittyvät tekstit ovat blogisi parasta antia, johtuen varmasti siitä, että itselläni on pari kuukautta nuorempi esikoispoika.

 20. Riikka
  9.5.2015 / 10:13

  Voi ei, istun kahvilassa (harvinainen oma hetki) ja mun silmät on täynnä kyyneliä.. Aivan ihana kirjoitus! Meidän pieni ukkeli täyttää vuoden vajaa parin kuukauden kuluttua, ja teksti on niin paljolti kuin omasta kynästäni. Miten paljon voikaan pientä ihmistä rakastaa ja miten haikeaa ja ihanaa on katsoa hänen kasvamistaan.

 21. 9.5.2015 / 16:35

  Voi kuinka ihana teksti <3 Onnitteluhalaus 1-vuotiaalle söpöliinille <3

 22. Marika
  10.5.2015 / 18:28

  Niin ihana ja herkkä kirjoitus, josta tulee jokaisesta sanasta ilmi miten rakas hän on teille <3 Tuli kyyneleet silmiin täälläkin <3

 23. SatuKoo
  16.5.2015 / 21:32

  Ihana rakkaudentäyteinen teksti äidiltä pojalle ♥
  Myöhästyneet onnittelut hymypojalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.