Syksy hiipii & lomat loppuu

pioni

Viimeiset pionikuvat tälle kesää. Haikeaa. Nämäkin on jo kuihtuneet, joten huomenna tilalle täytyy hakea kaupan kukkasia. Ensihätään poimin viikonloppukukiksi päivänkakkaroita, kauniita nekin.

skandinavisk

Koululaiset hankkivat uuden lukuvuoden alkajaisiksi uudet reput sekä penaaleihin täytettä. Minä hankin syyslukukauden alkajaisiksi Skandinaviskin Koto-tuoksukynttilän. Sopii syksyyn paremmin kuin hyvin, syksy on kotoilun aikaa.

koto

Miehen loma loppuu tältä erää, joten minulla ja pojallakin koittaa huomenna paluu arkeen. Sekin on haikeaa. On ollut ihanaa lomailla kolme viikkoa koko perheen kesken; arvokkaita hetkiä ♥. Muistan vielä miehen ensimmäisen loma-aamun ja pojan ilmeen, kun isikin oli kotona. Nousi sängystään seisomaan ja tokaisi iloisen yllättyneenä isäänsä osoittaen isi! Huomenna isi on töissä, kun heräämme. 

Lohduttavaa on kuitenkin se, että miehellä on ainakin yksi lomaviikko vielä pitämättä. Sen lisäksi käyttämätöntä isyysvapaatakin löytyy vielä kuuden viikon verran, sillä hän on pitänyt pojan synnyttyä vasta kolme. Miten teillä on isyysvapaat järjestetty – oletteko itse olleet kotona samaan aikaan miehenne kanssa vai oletteko olleet töissä? Olemme alustavasti suunnitelleet, että mies pitäisi nuo kuusi viikkoa kahdessa pätkässä ja lomailisimme samalla koko perhe. Koska isyysvapaat tulee käyttää ennen kuin lapsi täyttää kaksi, on nuo lomat lusittava ennen ensi toukokuuta. Passaa! :)

pioni

Kesäloma on tosiaan ohi, mutta tehtävälista ei kokenut mitään hurjaa lyhenemistä – kiitos useiden sadepäivien. Siitä kuitenkin viis! Kesäloma on vain kerran vuodessa ja silloin pitää lomailla ja lepäillä sekä kerätä energiaa talvea varten. Tuleehan noita viikonloppuja…
Mutta nyt mustikkarahkaa valmistamaan. Olen ottanut pienen spurtin ja ajattelin käyttää loputkin viimesyksyiset mustikkadesit ennen uusia. Leppoisaa sunnuntaipäivää!

Comments

 1. Suvi
  2.8.2015 / 13:47

  Moi! Me käytettiin lähes kaikki isyyslomat lomareissuihin. Oli helppoa lähteä vähän nopeamminkin, kun aikataulut oli kiinni vaan toisen töistä. Pisin reissu oli Thaimaahan, jossa oltiin 3,5 viikkoa pojan ollessa 8kk. Toinen Thaimaan reissu tehtiin pojan ollessa 1v8kk ja siihenkin taisi mennä vähän isyyslomaa. Ihanaa laatuaikaa koko perheen kesken ja lomaa myös kotiäidille, suosittelen :)

 2. 2.8.2015 / 15:36

  Meillä isyysvapaan viimeiset kuusi viikkoa lähtee käyntiin huomenna, kun minä palaan töihin! Näin poika saa olla vielä hetken kotona, ennen päivähoidon alkamista. Meillä on ollut selvää jo alusta alkaen, että palaan takaisin töihin kun äitiysloma ja tuplakesälomat on pidetty ja poika jää sen jälkeen vielä kuudeksi viikoksi kotiin isän hoivaan.

 3. Emma
  2.8.2015 / 17:28

  Mikäs tuo maljakko ihanuus on? :)

 4. Johanna
  2.8.2015 / 19:23

  Meillä mies pitää loppulomansa, kun minä palaan töihin. Tällä järjestelyllä lapset saavat olla vielä vähän pidempään kotona ennenkuin aloittavat hoidossa. Mutta jos itse olisin pidempään kotona(siis useamman vuoden) niin varmaan pidettäisiin samaan aikaan kotona ollessa miehen lomat pois. :)

  • 3.8.2015 / 20:40

   On mukavaa, kun on mahdollista tuolla tavalla pidentää lasten kotonaoloaikaa :).
   Hei muuten, miten kävi Baby Joggereiden kanssa – reklamoitko? Meille tuli uudet vyöt ja parin käyttökerran jälkeen sama ongelma, voihan *piip* :D. Vieläpä samalla puolellakin! En enää jaksa reklamoida, kun tuntuu olevan tyyppivika.

   • Johanna
    3.8.2015 / 22:42

    Joo, reklamoin ja olisi pitänyt lähettää video ongelmasta. On se videon otto vieläkin vaiheessa… ;) Tosin, jos sama ongelma on kaikissa vöissä, niin eipä taida maksaa vaivaa. :/ Oliko muuten sama puoli taas ongelmana uusissakin vöissä?

     • Nimetön
      5.8.2015 / 17:24

      Juu, rattaissa istuvan oikean käden puoleinen vyö”solki” takkuaa, vasen ei ollenkaan. :)

      • 6.8.2015 / 14:41

       Onpa erikoista että sama puoli kaikissa rattaissa! Meilläkin se vasen puoli toimii ihan moitteettomasti. Onneksi niitä vöitä ei enää koko aikaa tarvi käyttää… Ehkä sinuna reklamoisin, jotta tajuavat, että vika on laajempikin.

   • Nimetön
    3.8.2015 / 22:43

    Hops, luinkin liian nopeasti, eli sama puoli oli siis uusissakin vikana. :) taitaa video sitten jäädä tekemättä.

 5. 3.8.2015 / 14:02

  Meillä nuo isän vapaat on menneet vähän miten sattuu, kun miehellä on niin joustava työ muuten. Kotikonttori, joten on paljon muutenkin läsnä :)

  Minä kuulun tänä syksynä niihin koululaisiin, kun aloitan ensi viikolla sisustusneuvojan opinnot. On ollut aivan ihanan jännittävää ostaa uusi kalenteri ja raapustella sinne merkintöjä. Omaa kalenteria kun en ole vuosiin tarvinnut :)

  Ihanaa uutta viikkoa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.