Sinun toinen joulusi

Äitin pikku-M,

rakastan tätä joulunodotusta, koska saan jakaa sen kanssasi. Olet aina niin hyvällä tuulella ja innostut pienistäkin asioista. Tässä joulunajassa olet kohdannut jo paljon uusia asioita ja jokaisesta niistä olet innostunut kovasti. Yritän kertoa sinulle mahdollisimman paljon jouluisia tarinoita, näyttää kivoja jouluisia asioita ja laulella joululauluja. Kauniit silmäsi aivan tuikkivat, kun näet tai kuulet uusia juttuja. Kuulemme isin kanssa päivittäin suustasi oi, oiiii. Tonttua olet hokenut loppukesästä saakka ja sanot sen ihan selvästi. Tähti oli toinen jouluaiheinen sanasi. Senkin osaat sanoa hienosti, mutta joskus on hieman hankalaa, koska se meinaa sekoittua täti-sanaan. Opit nopeasti uusia sanoja; sanavarastossasi on jo nelisenkymmentä sanaa. Uusia sanoja tupsahtelee joskus ihan tuosta noin vain. Esimerkiksi yhtenä iltana jouluvaloja ripustaessamme näytit masuasi ja tokaisit aivan selvästi maha ja nauroit päälle. Äitiä ja isiäkin nauratti, se oli niin hauska hetki!

Välillä puhut jo kahden sanan lauseitakin. Näitä ovat esimerkiksi äiti mammaa, äiti pipi tai mummu kakkua. Meistä on niin hauskaa, kun osaat jopa taivuttaa tuon kakku-sanan :D. Tärkeimmät asiat ensin! Tämä on puheliaisuutesikin vuoksi niin ihanaa aikaa, sillä kanssasi voi kommunikoida jo pitkästikin. Saamme hauskoja keskusteluja aikaiseksi ja ne päättyvät lähes poikkeuksetta nauruun.

091

Olet niin huumorintajuinen ja olet ihan vasta oppinut juksaamaan! Sinusta on kovin mukavaa ojentaa jokin esine vaikka isille sanoen omalla kielelläsi ole hyvä ja sitten ihan viime hetkellä perääntyä ja vetää käsi pois. Tuota jaksat toistaa useita kertoja ja aina se on niin hauskaa! Sinusta on hauskaa sekin, kun sanot jonkin sanan ja äiti yrittää arvuutella, mikä se on. Lähes jokaisen veikkauksen perään tykkäät sanoa e-eii, vaikka vastaus olisikin oikea, heh!

Kävimme reilu viikko sitten kirkossa laulelemassa Kauneimmat joululaulut. Tämä oli jo toinen kerta, kun osallistuit tuohon mukavaan joulutapahtumaan. Äitiä jännitti hieman etukäteen miten viihtyisit kirkossa aloillasi, mutta jännitys oli aivan turhaa! Sydän meinasi pakahtua rakkaudesta ja ylpeydestä, sillä osasit käyttäytyä niin hienosti, vaikka olet vielä noin pieni. Reilun tunnin istuit joko äitin tai isin sylissä tai välissämme, kerran käväisit mummunkin sylissä, mutta yhtään et kitissyt. Aina kun laulu loppui ja tuli hiljaista ennen papin puhetta, näytit kirkon etuosaan ja sanoit tomerasti eii. Taisit toivoa, että ei kiitos enää lauluja, vaikka edessämme istuneet tädit tulkitsivatkin sen siten, että et pitänyt tauoista… Hauskin kohta oli ehdottomasti se, kun lapsikuoro esiintyi. Istuit sylissäni, olimme kasvotusten. Huilusoolon aikana laitoit silmäsi kiinni ja tanssit hitaasti polvillasi. Meitä niin nauratti! Tuo näky oli niin ihana ja hauska, että siinä riittää muisteltavaa pitkään. Kun reilu tunti oli kulunut ja aloimme tekemään lähtöä, edessämme istuneet tädit kehuivat sinua kovasti. Eivät olleet millään uskoa, että olet vasta reilu puolitoistavuotias, sillä jaksoit niin kärsivällisesti koko tunnin. Siinä tätien sinua ihastellessa heiluttelit kättäsi kaikille ohikäveleville hokien hei-hei, hei-hei.

Kävimme eilen ja tänäänkin sinun kanssasi kaksin jouluostoksilla. Kävimme valtavan monessa paikassa ja taas äiti sai todeta, kuinka reipas olet! Usein kesken ostostenteon halusit halata äitiä. Sellainen sinä olet aina ollut, niin valtavan kiltti ja kultainen pieni poika ♥.

aarre

joulu

Halusit tänään illalla järjestellä kuusenkoristeita hieman paremmin. Äiti otti samalla muutaman kuvan muistoksi. Huomenna päivällä järjestelemme kotona hieman, saat olla äitin pienenä apulaisena, koska teet sitä niin mielelläsi. Ylihuomenna onkin sitten odotettu jouluaatto. Isovanhempasi ovat niin kultaisia, että tulevat meille, jotta sinun ei tarvitse kulkea paikasta paikkaan, vaan saat viettää koko aaton omassa kodissasi leikkien.

Tästäkin joulusta haluan tehdä sinulle ikimuistoisen. Voi olla, että et tästä aikuisena paljoakaan muista, mutta ainakin näinä päivinä ja hetkinä nautit ja se on tärkeintä. Myöhemminkin voimme palata näihin hetkiin ja tunnelmiin, kiitos videokameran. Tulemme isin kanssa niin onnellisiksi, kun näemme sinun nauttivan. Sinä olet meille kaikkein tärkeintä koko maailmassa. Toivottavasti tiedät ja tunnet sen joka hetki. Hyvää Joulua, äitin pieni.

Comments

 1. mummo
  22.12.2015 / 19:31

  kAUNISTA ,HERKKÄÄ .MUMMON SILMÄT KOSTUU, ihanasta kertomuksesta ,tulee mielleen omat lapset kun olivat pieneiä muistot tulvii ajatuksissa ..oikein mukavaa ja rauhallista joulua sinnepäin ,ja kisuille myös tv mummo

 2. Nimetön
  22.12.2015 / 20:43

  Ihana pikkumies! Kirjoitit taas niin kauniisti pojastanne. Mieleeni on jäänyt myös kuvat (marraskuulta?), joissa hän ihmetteli ensilunta. Valokuvissakin välittyy, kuinka paljon ihmeteltävää tuon ikäiselle on. Oikein mukavaa ja ikimuistoista joulua sinne kauniiseen kotiinne.

 3. Äippä
  23.12.2015 / 13:47

  Ihana tarina, kiitos kun jaoit sen meillekin <3

 4. Niina
  23.12.2015 / 14:12

  Voi miten ihana teksti! Itse vollotan täällä tippa linssissä, kun mietin omaa pian syntyvää esikoispoikaani.

 5. Marika
  24.12.2015 / 09:36

  Kirjoitit niin kauniisti pikkumiehestänne. Olin täällä ihan tippa linssissä. Hän vaikuttaa todella hurmaavalta pikku herrasmieheltä :)

 6. Kaisa
  24.12.2015 / 12:15

  Tippa se tuli täälläkin silmään, todella kaunis kirjoitus!

  Ihanaa ja rauhallista Joulua teidän perheelle, kisuja unohtamatta ❤️

 7. SatuKoo
  6.1.2016 / 16:04

  ♥♥♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.