Puhtaalta tuoksuva sunnuntai

Meillä on tänään suursiivouspäivä! Valitsimme sunnuntain tälle puuhalle, sillä sunnuntaina tuntuu aina olevan niin hyvin aikaa vaikka mihin ;). Niinpä ajattelimme olla oikein ärsyttävän ahkeria heti aamusta alkaen, jotta illalla voi laiskotella, istuskella sohvalla, poltella tuoksukynttilää ja ennen kaikkea nauttia puhtaan kodin tuoksusta. Tehokkaana porkkanana toimii myöskin se, että siivousten päätteeksi lähdemme yhteen lempiravintolaamme syömään! Siivoaminen tuntuu huomattavasti mukavammalta, kun on jokin porkkana (jotain extraa puhtaan kodin lisäksi). 

siivous

En ole mikään himosiivooja, mutta silloin kun alan siivoamaan, teen sen tarkasti ja tehokkaasti. Minulla ei ole oikeastaan mitään muita luottotuotteita kuin nuo kaksi kuvassakin näkyvää, jotka nostin jo esille. Eli monikäyttöinen ja erittäin riittoisa Universal Stone sekä Lidlin ikkunanpesuaine! Tuolla jälkimmäisellä pesen mm. aina saunan lasiseinän ja -oven; on niin huipputuote että! Ei jätä mitään rantuja ja lasista tulee aivan häikäisevän puhdas ja kirkas. En kyllä tiedä miten tehokas tuo aine on kalkkitahroille, sillä meidän kylpyhuoneen lasiosat eivät ole ihan suihkunurkkauksessa kiinni, joten säästyvät vesiroiskeilta lähes kokonaan.

Tuo sama aine on käytössä myös ikkunoita ja terassilaseja pestessä. On osoittautunut käteväksi myös pikkumiehen sormenjälkiä ikkunoista/peileistä pyyhkiessä. Miehellä on oma purnukkansa autotallissa autojen ikkunoita varten :D. Sain itse tämän tuotevinkin aikoinaan äidiltäni. Että pitäkäähän silmät auki, kun piipahdatte seuraavan kerran Lidlissä!

universal stone

Laminaatti- ja kylpyhuonepesuun minulla ei ole mitään luottotuotteita, etenkin kylpyhuoneen tuotteita tykkään vaihdella. Tärkeänä pidän myös pesuaineen tuoksua, sillä haluan, että se jättää jälkeensä raikkaan tuoksun – siitä tuoksusta saa aina sellaisen fiiliksen, että nyt on tosiaan siivottu! :)

Liinoista sen verran, että staattista liinaa tykkään käyttää pölyjen pyyhkimiseen; niiden avulla se on niin nopeaa ja tehokasta. Mikrokuituliinoja käytän sekä kuivina että kosteina – hyvin lähtee tahrat ja pinnat kiiltää! Mulla on syttynyt pieni intohimo mikron oven kiillottamiseen mikrokuituliinalla; juu, luit oikein. Sitä kiillotettua ovea on niin mukava silmäillä pojan iltapuuron jälkeen; mikro on kuin tehtaalta tullut! (Siis tätäkö nämä kotiäitivuodet mulle teettää :D.) No mutta, ei tämä talo tässä istumalla puhdistu, joten ei muuta kuin rätti käteen ja hommiin! Kivaa sunnuntaita teillekin! :)

Comments

 1. EmiliaMaria
  6.3.2016 / 10:17

  Meillä suositaan mahd. neutraaleja pesuaineita, mutta nyt toivoisin että ois jotain sitruunantuoksuista kaapissa, nimittäin tyttö heitti aamusella yllärioksennukset pitkin kämppää.. Ja vaikka kuinka pyyhki ja siivosi, niin tuntuu että kokoajan haisee jossakin oksu. :D

 2. 6.3.2016 / 12:07

  Mistä olet ostanut tuon Universal Stonen, kun täällä ei sitä löydy kaupoista. Ennen sitä sai s-marketistakin.Itse tykkään käyttää luontoon hajoavia pesuaineita. Tilaan yhdeltä ystävältä Amwayn tuotteita. Ne ovat tiivisteitä.

 3. Äippä
  6.3.2016 / 12:17

  Mukavaa siivouspäivää. Oletko lukenut Sisustusunelmien Johannan tarinan, kun siivousfirma tuli tekemään kotisiivousta. En ole sen jälkeen saanut ajatuksia irti siitä mahdollisuudesta – ihan mahtavaa. Koneella puhdistavat laminaattilattiat ja vaikka mitä tekevät ;)

  Meillä on nyt alkava viikko talvilomaa, ja en todellakaan ajattele siivouksia nyt. Lähdenkin tästä sunnuntaihesarin kimppuun. Siinä menee mukavasti pari tuntia – juuri pesty terrieri vieressä röhnöttömässä <3

  • 8.3.2016 / 10:57

   En ole lukenut. Meilläkin on joitain kertoja siivousfirma käynyt (raskauden loppuvaiheessa ja vauva-aikana), mutta luovutin, sillä emme miehen kanssa olleet tyytyväisiä siivousjälkeen. Vaikka reklamoin, ei silti ollut kummempi lopputulos seuraavallakaan kerralla :/. Yksi kerta oli jopa sellainen, että sain itse vielä muutamista nurkista imuroida villakoirat ja mopata. Pesuveden perusteella tulin siihen tulokseen, että eivät olleet edes mopanneet… Jos löytyisi hyvä siivousfirma, käyttäisin heitä ilomielin!
   Mukavaa talvilomaa! :)

 4. Ulla
  6.3.2016 / 19:08

  Kuvasi innoittamana kaivoin Universal Stonen kaapista ja kiillotin keittiön ja kodinhoitohuoneen pesualtaat ja hanat sekä pesin Tulikivi-takan lasiluukut. Tulipa myös uunikin pestyä pitkästä aikaa.

 5. Kaisa
  7.3.2016 / 22:00

  Voi että kuinka olen kaivannut jotain oikeasti hyvää ikkunanpesuainetta, kun hinkkaan päivittäin lasten sormenjälkiä peileistä. Kaikki aineet jättää pinnat harmaiksi ja rantuisiksi. Iso kiitos vinkistä, Lidliin mars :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.