Äidin merkittävä rooli

Mieli on ollut tosi herkkänä. Oikeastaan eilisillasta lähtien, kun luimme miehen kanssa synttärijuhlavieraiden jättämiä viestejä, joissa he kuvailivat poikaamme. Toistelin miehelle useaan otteeseen, että mun sydän räjähtää rakkaudesta ja pakahdun ylpeydestä pientä poikaamme kohtaan. Siinä samalla mies muisteli, että kaksi vuotta sitten vietimme viimeistä iltaamme kaksin. Päivälleen kaksi vuotta sitten elämämme ja maailmamme mullistui täysin – vain ja ainoastaan parempaan suuntaan. 

Tuolloin hoin synnärillä miehelle moneen kertaan (etenkin silloin, kun en ollut itse vielä jalkeilla), että älä vain pudota sitä, se on kalleinta koko maailmassa. Sulla ei ole ikinä elämässäsi ollut mitään noin arvokasta sylissä. Eikä ollut ollut minullakaan. Silloin saimme sen arvokkaimman asian maailmassa ja satoja, varmaan tuhansia kertoja näiden kahden vuoden aikana mielessäni on käynyt lause Sinun ensimmäisestä henkäyksestäsi minun viimeiseen hengenvetooni olet tärkeimmällä paikalla sydämessäni. 

Tuo lause pitää niin täydellisesti paikkansa jokaista kirjainta myöten ja joka kerta sitä miettiessäni nousee pala kurkkuun. Näinä äitiysvuosinani olen oppinut hirmuisen määrän asioita. Yksi näistä asioista on se, miten hämmästyttävän paljon lapsi oppii vain muita seuraamalla. Ja ennen kaikkea silloin, kun hän ei näytä seuraavan. Hän oppii uusia sanoja, tekoja, käytöstapoja… Tämä asia hämmästyttää minua kerta toisensa jälkeen. Yksi hämmästys tuli eteen eilen synttärivieraita odottaessamme, kun M tuumasi ”M innoissaan” ja vieraita vastaanottamaan mennessään hihkui jännittää! Mietin itsekseni, että mistä ihmeestä noin pieni ihminen on nuokin tokaisut oppinut! Ja osaa vieläpä käyttää niitä täysin oikeissa kohdissa!

Päätän tämän postaukseni tähän seuraavaan, aivan ihanaan kirjoitukseen, jonka aikoinaan netin syövereistä löysin. Alkuperäistä kirjoittajaa en ole tälle yrityksistäni huolimatta löytänyt, mutta jos joku sen tietää, niin kerro ihmeessä! Tämä on hyvä muistutus siitä, että lapsi oppii joka hetki. Myös silloin ja etenkin silloin, kun häntä ei mitenkään erityisesti opeteta. Tämä on myös hyvä osoitus siitä, miten valtavan tärkeä rooli meillä äideillä on. Aina ja joka hetki.

Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin

Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun laittavan ensimmäisen maalaukseni jääkaapin oveen ja halusin heti maalata toisen.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun syöttävän kulkukissaa ja opin, että on hyvä olla ystävällinen eläimille.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun tekevän lempparikakkuani ja opin, että pienet jutut voivat olla aivan erityisiä elämässä.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, kuulin sinun rukoilevan ja tiesin silloin, että on Jumala, joka kuulee rukouksen ja jolle voi puhua ja opin luottamaan Jumalaan.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun laittavan aterian ystävälle, joka oli sairaana ja opin, että meidän kaikkien tulee huolehtia toinen toisistamme.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun antavan aikaa ja rahaasi auttaaksesi ihmisiä, joilla ei ollut mitään ja opin, että niiden joilla on jotain tulisi antaa niille joilla ei ole mitään.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, tunsin sinun antavan minulle hyvänyönsuukon ja tunsin itseni rakastetuksi ja turvalliseksi.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun huolehtivan kodista ja kaikista kodissa ja opin, että meidän on huolehdittava siitä, mitä meillä on.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin sinun huolehtivan velvollisuuksistasi silloinkin kun sinulla ei ollut hyvä olo ja opin, että minunkin tulee olla vastuuntuntoinen, kun kasvan isoksi.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin kyynelten tulevan silmistäsi ja opin, että joskus jotkut asiat satuttavat, mutta itkeä saa.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, näin, että välitit ja halusin olla kaikkea mihin vain pystyisin.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, opin useimmat elämän oppitunnit, joita tarvitsin ollakseni hyvä ja ahkera ihminen, kun kasvan aikuiseksi.
Kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin, katsoin sinua ja halusin sanoa: ”Kiitos kaikesta siitä, mitä näin, kun et tullut ajatelleeksi, että huomasin!” 

 

Kiitollisena liikutuksen kyynelten läpi lähetän Sinulle lämpöisen äitienpäivätervehdyksen ♥

Comments

 1. Äippä
  8.5.2016 / 13:48

  <3 kaunista!

 2. Hanna
  8.5.2016 / 23:15

  Edelleenkin olen sitä mieltä, että maailman kaunein ja paras sana on äiti :) Se sykähdyttää joka kerta kun sen kuulee omien lasten suusta <3

  Hyvää äitienpäivää sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.