Minun terassityyliäni

Sain lukijalta toiveen tehdä terassiaiheista inspiraatiopostausta, joten täältä pesee! 

Valikoin tähän omia suosikkejani; sellaisia, joita mielelläni terassilleni valitsisin. Minua on alkanut viehättämään puunsävyt terassillakin, mutta toteutus on hieman hankalaa, sillä jotenkin puu riitelee silmissäni terassimateriaalimme kanssa. Sekä pää- että saunaterassimme on nimittäin tehty tummanharmaasta UPM ProFi Deckistä. Jotkin meriheinäkorit sinne sopivat kyllä oikein hyvin, mutta ei ehkä mitään isompaa… En ainakaan toistaiseksi näkisi terassillamme mitään seuraavassa kollaasissa näkyvän meriheinämaton tapaista, vaikka se aivan ihana onkin! Jos terassimme olisi tehty toisesta materiaalista, voisi siellä hyvinkin olla tuollaisia mattoja. Muutenkin hillityt ja murretut sävyt miellyttävät nyt kovasti; esim. tuo Ikean tyynykollaasi on mielestäni sävyiltään tosi herkku:

Pictures1

Tuosta ensimmäisestä kollaasista meille muuttavat erittäin todennäköisesti tuollainen Sinnerlig-jakkara sekä jonkinmoinen sitruspuu. Se toisi terassille ihanaa väripiristettä! Puutikkaat pienine ruukkuineen olisi myös kiva yksityiskohta. 

Seuraavassa kollaasissa lisää puunsävyjä. Katselen nykyään ihmisten parvekkeita kaihoisasti, jos siellä on tuollainen kiva puinen lattiaritilä – se tuo niin mukavasti kodikkuutta tilaan kuin tilaan:

Pictures1

Myös tuollaiset puusermit tuovat terassille/pihalle kivaa tunnelmaa ja niillä pihan eri tiloja voi kauniisti ja kätevästi rajata. Tykästyin myös noiden Ikean aurinkotuolien simppeliin ilmeeseen. Lyhtyjä terassilla voi olla kesälläkin ja väriä saa kätevästi kukkien lisäksi myös herkullisen sävyisillä puutarhanhoitotuotteilla. Valkoiset koristekivet ovat must ja niitä meilläkin on muutama pussillinen varastossa odottelemassa. Alkuun päätyvät ruukkuun, mutta niitä on sen verran reilusti, että niistä voi kehitellä jotain muutakin kivaa!

Seuraavassa kollaasissa puolestaan kalusteita, kauniita sellaisia! Ja myöskin sellaisia, joita voisi miettiä, jos ei tarvitsisi vilkuilla hintalappuja. Tähän jälkimmäiseen luokkaan kuuluvat etenkin nuo harmaat sohvat ja nojatuoli. Meidän riippukeinumme on sen verran edellisten kesien mittaan haalistunut ja kulahtanut, että olisikohan aika panostaa Fatboyhin? Valkoinen tai vaaleanharmaa vaihtoehto houkuttelisi ehkä eniten (mustaa ei ainakaan ole tulossa). Tuossa olisi niin mukava köllötellä ja se on niin ihanan reilua kokoakin! Ja olisihan se meidän pihallamme kuin piste iin päällä!

Pictures1

Tuo yksi kulmasohva päätyi tähän kollaasiin siksi, koska haaveilen edelleen noista valkoisista pehmusteista. Meidän terassisohvan päälliset ovat tummanharmaat ja vaikka niissä oli jokin suoja, etteivät haalistuisi auringossa, niin ovat kyllä vuosien mittaan haalistuneet. Valkoisessa ei olisi tuota vaaraa ja onhan se muutenkin kaunis mustarunkoisessa sohvassa! Olisihan siinä tietysti urakkaa hankkia tyynyihin uudet kankaat, mutta näin niille saisi kivasti jatkoaikaa. Jos tähän päädytään, niin missähän Kokkolassa kannattaisi moinen työ teettää?

Ihania nämä terassipohdinnat! Meidän terassi kaipailee kesäkukkasia ja joitain tekstiilejä nyt ensi alkuun – niillä pääsee jo pitkälle! On niin mukava seurata muidenkin blogeista, miten elämä alkaa siirtymään ulkotiloihin ja edessä olevasta kesästä fiilistellään pitkän talvikauden jälkeen. Tällaisia tuntemuksia olen ollut bongaavinani mm. Lucksury Life, Modernisti Kodikas sekä lisbet e. -blogeista. Joko teillä on terassi/parveke valmiina kesään?

(Kuvat lainattu FDS, Ikea, Jysk, Kodin1.)

Comments

 1. Anne
  24.5.2016 / 22:33

  Meilläkin ollut jo pari kesää aikomus verhoiluttaa terassin sohvatyynyt mutta on muun ”kiireen” keskellä jäänyt toteuttamatta toistaiseksi. Kokkolan Kangaspalvelua suosittelen!

 2. Minko
  24.5.2016 / 23:14

  Ihania kuvia ja ideoita postaus täynnä! :)

  Loistavaa työnjälkeä erittäin sopuisaan hintaan saat ESE-Pukineesta. Tarjoaa korjau- ja tilausompelua. Katujen nimien kanssa olen hieman huono, mutta Gigantin ja Minimanin välmaastossa kellertävässä teollisuusrakennuksessa. Suosittelen vilpittömästi!

 3. Milia
  25.5.2016 / 19:41

  Hei, meillä myytiin hyvin samannäköiseen sohvaan alunperin irtopäälliset. Kuuluivat siis hintaan. Vaalean harmaassa päällisessä haalistuminen ei vielä pahasti näy. Ja jos haalistuu rumasti, voi kätevästi ostaa vain uudet päälliset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.