Kuplajuomaa meren äärellä

[conversionpixel campaign=’JPCHENET’ title=’Kuplajuomaa meren äärellä’][mittaustagi]

Kaupallinen yhteistyö: Indiedays & J.P. Chenet

pompom

Upea auringonpaiste, alkukesän ilta, kaunis miljöö, huikaisevat merimaisemat, suolainen merituuli sekä raikas kuplajuoma. Siinä puitteet, joiden ympärille järjestimme pienet kuohuviinitastingit Indiedaysin ja J.P. Chenet’n yhteistyökampanjan myötä.  

merikattaus

Vietimme tätä kaunista kesäiltaa miehen vanhempien merenrantamökillä ja kuoharimaistelijoina toimivat minun ja mieheni lisäksi myös mökin omistajapariskunta. Tätähän voi pitää ikään kuin pienenä etukäteisjuhannuksena, sillä tulevaksi juhannukseksi meillä on muita suunnitelmia emmekä pääse mökille juhannusta vastaanottamaan. Mitäs kuohuviinejä sitten maistelimme? 

mökillä

Juhlajuomina toimivat suloisen pinkki J.P. Chenet Sparkling Rosé Ice Edition sekä tyylikkään valkoinen J.P. Chenet Ice Edition Demi-Sec –kuohuviini. Kuten näiden pullojen etiketti sanookin: drink on ice eli näitä kuohuviinejä siemaillaan jääpalojen kera ja hyvänkokoisista viinilaseista! 

Kokosin meille pienen maistelupöydän rantaan ison koivun juurelle. Juhlatunnelmaa korostamaan ripustin oksille muutaman valkoisen koristepallon. Vaikkakin tuntuu kyllä siltä, että kuohuviini itsessään tekee aina tilaisuudesta kuin tilaisuudesta muutamaa astetta juhlavamman! Miehen äiti tuumasi, että pöydän esillepanosta tulee mieleen morsiusparin aamiainen. Aika kiva ajatus! Minä taas totesin, että kaiken saa näyttämään niiiin upealta tuollaisessa merimiljöössä! 

Kuohuviinien lisäksi pöydästä löytyi pientä naposteltavaa; sekä suolaista että makeaa. Mansikka-vaahtokarkkitikut saivat inspiraationsa J.P. Chenet Sparkling Rosé Ice Edition -kuohuviinipullosta, on se niin söpö! Tällainen kesäinen ja rento kattaus syntyy muuten helposti ja stressaamatta. Kukat voi poimia luonnosta, omalta pihalta, mitä nyt sattuu löytymäänkään. Jos ei löydy kukkia, niin yleensä ainakin koivuja: onko edes kesäisempää sävyä kuin koivunoksat! Pellavaliinan ryppyisyys ei haittaa, se pikemminkin kuuluu asiaan. Se saa roikkua rennosti ruttuineen päivineen ja liehua merituulen mukana. Pöydän vieressä korissa muutama kynttiläkippo loppuiltaa odottamassa; kun aurinko laskee riittävästi, on kynttilöiden vuoro toimia tunnelmanluojina. 

juhlat

tuomipihlaja

kori

Minun täytyy myöntää, että vielä muutama vuosi sitten kuuluin siihen tietämättömään kastiin, jonka mielipide tuntui olevan kuohuviinit maistuvat kaikki samalta ja sopivat vain juhlien alkumaljoiksi. Nyt voin todeta, että olin hyvin väärässä! Olen tässä vuosien mittaan nimittäin oivaltanut, että kuohuviinit ovat todella monipuolisia viinejä ja niitä voi käyttää hyvinkin erilaisissa tilanteissa. Viime kesänä tutustuin ensimmäistä kertaa näihin kuvissani näkyviin J.P. Chenet’n kuohuviineihin ja tuolloin nautimme J.P. Chenet Sparkling Rosé Ice Edition -kuohuviiniä jopa ruokajuomana mm. lohen kaverina! Mieheni, tuo maito on ehdottomasti paras ruokajuoma -tyyppi, joi tätä kauniissa vaaleanpunaisessa pullossa esiintyvää roseeviiniä lohen kanssa ja jakeli vieläpä kehuja! Nyt kun tämä muistui mieleeni, niin tämähän täytyy tänä kesänä uusia ja katsoa, irtoaako samaisia viimekesäisiä kommentteja!

juhlat

merimaisema

kuohari

Tällainen maistelupöytä on kätevä, kun sen voi siirtää nopeasti paikasta toiseen, minne aurinko sitten parhaiten paistaakaan!
Nämä raikkaat, puolikuivat kuoharit sopivat omassa suussani täydellisesti makeiden mansikoiden kaveriksi. Ilta-aurinko lämmitti patiolla istuskellessa niin ihanasti, että kylmä kuoharilasikin ihan hikoili…

Maistelijat tykästyivät näihin kuohuviineihin kovasti ja kehuivat myös vuolaasti pullojen ulkonäköä. Meidän perheessämme nämä ovat vakiinnuttaneet paikkansa myös lahjaviineinä sekä erilaisina viemisinä. Nyt näistä löytyy myös piccolo-versioita, mikä oli itselleni uutta tietoa!

merimaisema

jp chenet

seaview

Istua siinä patiolla kivassa alkukesän fiiliksessä. Maistella kuohuviinejä ja jutustella niitä näitä. Seurata auringon vaivihkaista liikkumista. Musiikkia ei meren äärellä kaipaa, sillä äänet mereltä tuntuvat parhaalta vaihtoehdolta. Ohiajavat veneet, niiden synnyttämät aallot, lokit ja sorsat sekä kuohuviinilasissa kilisevät jääpalat – kesä ♥.

Toimikoon nämä kesäiset kuvani virallisena hyvän kesän toivotuksena myös kaikille teille: aurinkoista kesää!

Alkoholilakia noudattaen alkoholijuomia koskevat kommentit jätetään julkaisematta.

Comments

 1. Inka
  8.6.2016 / 14:41

  Aivan ihan postaus! Upeat kuvat kertoivat ihanasta tarjoilusta, maisemasta ja etenkin tunnelmasta. Olet blogimaailman suuri piristys, koska pystyt paitsi luomaan hienot kuvat ja tekstin niin myös tunnelman, jota harva bloggari osaa.

  Kiitokset hienoista postauksistasi monien vuosien ajalta. Olen sinun suuri ihailijasi ja luen aina mielenkiintoiset ja kauniit postauksesi.

  Terveiset myös ihanalle pojallesi ja supersöpöille kisuille!

  Hyvää kesää!
  Inka

  • 8.6.2016 / 22:01

   Voi Inka ♥. Luin tämän kommenttisi iltapäivällä ja ensimmäinen ajatukseni kyyneleisten silmien läpi oli, että älä itketä mua :D.
   Mitä lämpimin kiitos tästä ihanasta kommentistasi, tämä on yksi blogihistoriani ikimuistoisimmista! Jossain olen kyllä onnistunut, sillä blogini äärelle on päätynyt aivan valtava joukko todella sydämellisiä ihmisiä, sinut mukaan lukien. Kertoo paljon sinusta, kun näin kauniisti toiselle kirjoitat.
   Terveisesi menevät perille, kiitos! Toivottavasti voin tarjota sinulle mielenkiintoista luettavaa jatkossakin.
   Kiitos ♥ ja hyvää kesää sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.