Sisustus(blogi)ähkyä?

Sisustusblogiähkyä vai olisikohan osuvampi otsikko ollut kuitenkin tiettyjen sisustustuotteiden ähkyä… Voi olla, joten avataanpas tätä hieman!
En tiedä oletteko te huomanneet, mutta monelta olen tässä viimeisten kuukausien aikana kuullut (lähinnä muilta bloggaajilta), miten sisustusblogit kyllästyttävät. Miten niiden seuraamisesta seuraa ikään kuin ähkyä. Miten niissä pyörii samat tavarat, blogista toiseen. (Onko juurikin tämä se kyllästyttävin seikka?) Lisäksi mietitään, onko blogien kulta-aika ohitse. Mitä mieltä te olette ja kuulostaako ylipäätään yhtään tutulta nämä mietteet?

Jos puhutaan nyt pelkästään sisustusblogeista, niin hyvin karkeasti ne voisi jakaa kahteen tyyppiin: modernin sisustustyylin ja maalaisromanttisen sisustustyylin blogeihin. Joo, varmasti on välimuotoja, siksi kirjoitinkin että karkeasti. Maalaisromanttisia blogeja kritisoidaan aina välillä siitä, miten niissä pyörivät samat tavarat vuodesta toiseen. Löytyy rottinkia ja nimikoitua peltipurkkia, Riviera Maisonia lattiasta kattoon. Sekä tähtiä, sieltä täältä ja tuolta. Tämän vastapainoksi ajattelin kirjoitella hieman tästä toisestakin suunnasta; mitä sisustustuotteita löytyy modernin tyylin blogeista?

pictures1

Joistain tuotteista tulee ns. blogituotteita. On blogimattoja, blogikynttelikköjä, blogituoleja jne. Tämä on varmasti omiaan aiheuttamaan ähkyä ja synnyttämään ajatuksia, että kaikilla on nuo samat tavarat: tuo tuoli, tuo pöytä, nuo astiat… Vaikka todellisuudessa ehkä kuitenkin hyvin harvalla, jos omaa tuttavapiiriään ajattelee? Miten näin sitten pääsee käymään? Olisiko minulla muutamaa näissä kollaaseissa näkyvää tuotetta, jos en olisi vuosikausia seurannut blogeja? Sillä eihän näitä tässä samassa tahdissa sisustuslehdistä ainakaan bongaa. Vaikuttavatko blogit ostokäyttäytymiseen näin merkittävästi? Ja miksi ylipäätään jotkin tuotteet leviävät niin voimakkaasti – onko tuote vain yksinkertaisesti niin kiva?

Itselleni on muutamaankin otteeseen käynyt niin, että alkuun joku tuote on ollut lähes inhokki ja yhtäkkiä siitä alkaakin muodostua suosikki! Uskon sen johtuvan siitä, että kun sitä näkee tarpeeksi monissa eri yhteyksissä ja sisustuskokonaisuuksissa, muodostuu vasta se pysyvämpi mielipide tuotteesta. Tuo alussa syntyvä mielipide on vain ensivaikutelma ja sitten aika näyttää, tykästyykö johonkin vai ei. Joskus voi käydä myös päinvastoin: alussa johonkin tuotteeseen suorastaan hullaantuu, mutta sitten siihen kyllästyy ihan totaalisesti, sillä sitä tuntuu näkyvän joka paikassa. Tuossakin kyse on ensivaikutelmasta: alussa tuote vaikutti ihanalta, mutta kun sitä tarpeeksi eri yhteyksissä näki, ei se lopulta enää ollutkaan niin kiva. Vai vaikuttaako tähän myös se, että ei halua jotain tuotetta, kun se on jo niin monella – onko tällä asialla väliä, jos tuote on omasta mielestä aivan ihana?

Tällä hetkellä tuntuu olevan pinnalla mieltyminen johonkin persoonalliseen ratkaisuun ja tuotteisiin, joita ei näy joka paikassa. Etsitään erilaisia tavaroita, suositaan uniikkiutta ja pyritään sisustamaan kotia eri tavalla kuin muut. Mielestäni tässäkin voi helposti lähteä lapasesta ja mennä ehkä liiankin äärimmäisyyksiin. Ja onkohan tämä vain nykypäivän trendi vai jokin pysyvämpi toimintatapa – mitä veikkaatte?

pictures1-001

Keräsin näihin kahteen kollaasiin sellaisia tuotteita, jotka mielestäni ovat blogeissa esillä ja paljon. Näitä olisi lisääkin, mutta tässä nyt muutama esimerkki! Jos näistä tuotteista puhutaan, niin itse olen aikamoisen kyllästynyt HAY:n Tray-pöytään (se on kolmisen vuotta löytynyt meiltäkin), HAY:n Hee-tuoleihin sekä Kählerin Omaggio-maljakkoon (jonka itse hankin nelisen vuotta sitten). Olisiko teillä näihin jotain lisättävää?

Miten blogien aikakausi sitten – pysyvää vai alkaako olla ohimenevää? Tuota on mielestäni hirmuisen vaikea veikata, sillä aina löytyy uusia blogeja ja jokainen blogi on erilainen, sillä niiden kirjoittajatkin ovat erilaisia. Blogeille tuntuu löytyvän aina myös uusia lukijoita; jos joku ehkä kyllästyykin, niin aina joku kiinnostuu. Omasta mielestäni blogimaailma on tosi mielenkiintoinen maailma ja olisi vaikeaa kuvitella arkea ilman blogeja. Jos en jonain päivänä enää omaani kirjoita, niin varmasti ainakin jotain blogia tulisi silti seurattua.

Näitä tämäntapaisia olen mielessäni viime viikkoina pyöritellyt ja nyt oli aika raapustaa ne tännekin. Kertokaahan oma mielipiteenne näihin asioihin, lukisin niitä enemmän kuin mielelläni! Sisustusblogiähkyä tai ei, niin hyvää viikonloppua! :)

(Kuvat valmistajilta.)

Comments

 1. 30.9.2016 / 21:28

  Olen itsekin ollut välillä kyllästynyt niin omaan kuin muidenkin blogeihin. Uskon silti, että blogit on tullut jäädääkseen. Blogit on tärkeä kanava saada ja jakaa inspiraatiota.

  En sisusta juurikaan trendien mukaan. Tai ainakin väitän niin. ;) Silti kun blogeissa ja lehdissä näkee joitakin tavaroita yhä uudestaan ja uudestaan, niin oma silmä tottuu niihin ja lopulta toteaa, että oikeastaan tuo voisi olla kiva meilläkin. Näin meillekin on päätynyt esim. String-hyllyjä. :D

  Ja mitä tuohon blogien jaottelemiseen tulee, niin on olemassa paljon muitakin kuin moderneja ja maalaisromanttisia blogeja. Kuten sanoit, jako oli karkea. Oma blogini ei kuulu kumpaankaan ryhmään. Omasta mielestäni sisustan omalla persoonallisella tyylilläni, oman maun mukaisesti. Uskon myös, että persoonallinen sisustaminen tulee yleistymään. Etsitään uniikkeja juttuja esim. kirppiksiltä tai tehdään itse. Ei haluta samaa kuin kaikilla muilla jo on ja halutaan erottua.

  Joten jos sisustusblogit tökkii, niin suosittelen tutustumaan välillä myös muihin kuin oman tyylin mukaisiin blogeihin. Itsekin teen niin ja siksi luen mm. tätä blogia. Se on virkistävää, kun saa erilaisia näkökulmia sisustamiseen. :)

  • 2.10.2016 / 13:07

   Kyllä varmasti jokainen sisustaa oman makunsa mukaisesti, ainakin toivon niin :).
   Mulla on näinä päivinä siten, että en juurikaan ehdi blogeja lukemaan. Näin ollen, kun sitä aikaa välillä hiukan on, tulee kuitenkin luettua niitä oman tyylin mukaisia blogeja, sillä koen saavani niistä eniten inspiraatiota. Joskus myöhemmin, kun aikaa on enemmän, on tilanne varmasti toinen :).

 2. 30.9.2016 / 22:50

  Välillä tulee ähky ja välillä kyllästyy pitkäaikaisiinkin blogi-suosikkeihin. Hetken päästä ne tuntuu taas mukavalta tai sitten jää lukulistalta pois. Uskoisin silti, että blogit ovat tulleet jäädäkseen.

  Jakosi sisustusblogeista oli karkeasti mielestäni oikea, joskaan en putoa itse omalla blogillani selkeästi kumpaankaan, varsinkaan maalaisromanttiseen. Yhdistelen itseäni kiinnostavia asioita, materiaaleja, tyylejä ja aikakausia, joskin hillityllä valko-musta-harmaalla paletilla. Enkä muuten omista yhtäkään noista kollaasien tuotteista! :) Minäkin olen kyllästynyt joihinkin tuotteisiin nähtyäni niitä niin paljon blogeissa ennen kuin olen kerennyt itse sitä hankkimaan. Omaggion maljakko siitä hyvänä esimerkkinä! :)

  • 2.10.2016 / 13:09

   Kiva kuulla mielipiteesi, Heidi! Mulla kävi tuon Omaggion kanssa niin, että hankin sen useita vuosia sitten eräästä ulkomaalaisesta verkkokaupasta enkä ollut vielä edes törmännyt siihen suomalaisissa blogeissa. Sitten yhtäkkiä nyt parin vuoden sisällä se on joka paikassa :D. Mulla on tuota sarjaa kynttilänjalkakin, se ei onneksi vielä kyllästytä :).

 3. 30.9.2016 / 22:53

  Hyvä kysymys, ja samoja tulee itselläkin välillä pohdittua. Ja tunnustan kyllä omistavani varmaan puolet kollaasiesi tuotteista. Toisaalta en itse koskaan kyllästy katselemaan kuvia muiden kauniista kodeista, ja vaikka blogien lisäksi ammennan inspiraatiota pinterestistä ja instagramista, on blogit silti ne tärkein kanava kun kuvien lisäksi mukana kulkee aina joku tarina, kappale kodin asujan elämää.

  • 2.10.2016 / 13:11

   En minäkään muiden kotikuviin kyllästy, mutta joskus vain puuduttaa, kun koti vaihtuu, mutta tavarat ei :).
   Ja ihan samaa mieltä – ei blogeja voi Instagramiin edes verrata!

 4. Nimetön
  1.10.2016 / 09:18

  Ainakin nuorten osalta blogien kultakausi

  • 1.10.2016 / 09:31

   Ei ihan auennut mitä tarkoitit – nuorten blogeja, nuoria bloggaajia vai nuoria lukijoita? Perustelutkin olisi mielenkiintoista kuulla :)

  • 2.10.2016 / 13:11

   Tähän unohdin vielä lisätä, että näkisin nuorten juttuna enemmänkin tubettamisen tai snäppäämisen, en niinkään blogeja.

 5. 1.10.2016 / 11:59

  Mulla on totaalinen ähky, eikä sitä suinkaan aiheuta eniten blogit vaan Instagram. Siellä samanlaisten tilien määrä on valtava, ei niitä erota toisistaan oikein millään. Samat tavarat, samoin aseteltuna…voi apua !

  Itse olen siirtynyt juurikin miettimään jotain hankkiessani, että onko tätä ”joka paikassa ” ja mielummin valitsen jonkun muun tuotteen. Samankaltaisiakin vaihtoehtoja löytyy todella paljon, joten kaiken ei tarvitse olla tismalleen samanlaista. Persoonallisuus saa ja pitää näkyä. Mielestäni blogeista haetaan inspiraatiota, mutta minusta on vähän kipeää jos kopioidaan tismalleen kaikki omaan kotiin. Se lähinnä kertoo omasta mielikuvituksen puutteesta. Tänä materian luvattuna aikana tuntuu, että yhä useampi pyrkii irti ”massasta” samaisen ähkyn jäljiltä…onko ähkystäkin tulossa trendi, hih :D

  Kivaa viikonloppua, terkkuja pohjoisesta <3

  • 2.10.2016 / 13:13

   Heh, kuulostaa tutulta tuo ajatuksesi Instagramista :D. Joskus ei edes huomaa tilin vaihtuneen, niin samankaltaisia kuvia.
   Kivaa sunnuntaita sinne!

 6. Anne
  1.10.2016 / 16:58

  Kiva aihe Satu! Kyllä todellakin kyllästyttää nähdä samanlaisia massakoteja samoine tuotteineen eikä pelkästään vain blogeissa vaan tuttavapirissä myös. Tietysti on tietyt trendit joita ihmismieli manipuloituu seuraamaan mutta täytyykö pyrkiä oman kodin näyttämään juuri ”blogikodilta” ”blogituotteineen” ?! Itse suosin ehdottomasti niin bloggaajia ja instatilejä joilla jotain persoonaa sisustuksessa ja oma silmä lepää myös kotona joka on omaan persoonalliseen tyyliin sisustettu eikä ns. matkittu muualta. Toki ideoita ja vaikutteita haen itsekin ja toteutan niitä omaan tyyliin. Lähinnä tuunauskohteita joka myös tuntuu olevan tämän ajan trendi. Mikä onkaan sitten se lapasesta lähtö tai äärimmäisyyksiin meneminen -on varmasti jokaisen katsojan silmässä.
  Huippua että teit aiheesta postauksen Ihanaa vkonlopun jatkoa!

  • 2.10.2016 / 13:16

   Instagramissa tämä taitaa näkyä selvimmin: samankaltaisia kuvia on miljoonia.
   Itse tarkoitin noilla äärimmäisyyksiin menemisillä lähinnä sellaista, että tuunataan kaikkia designtuotteita/-huonekaluja, jotta erotuttaisiin tai haetaan lähes kaikki kirppikseltä, ihan vain siksi, että erotuttaisiin eikä pelkästä omasta ilosta.
   Kivaa sunnuntaita teille! :)

 7. Taru Mari/www.lily.fi/blogit/stuff-about
  1.10.2016 / 21:01

  Itse olen juuri vasta innostunut kodin sisustamisesta ja aika monessa asiassahan se menee niin että se mitä paljon näkee niin alkaa tuntumaan kivalta. Ainakin musiikissa ja ruoassa se tuntuu menevän niin. Tietty on niitä jotka kyllästyvät helpommin.

  Ja kyllä mielestäni blogit vaikuttavat ostokäyttäytymiseen. Joku blogista tuttu tuote on helppo ostaa kun on nähnyt valmiiksi mihin sen voisi kivasti yhdistää. :)

  • 2.10.2016 / 13:18

   Mukava kuulla, että kodin sisustaminen innostaa! Ja olen samaa mieltä: blogimainonta on äärimmäisen tehokasta ja hyödyllistäkin.

 8. 2.10.2016 / 09:35

  Meidän perhe on asunut viimeiset kaksi vuotta Amerikassa ja sieltä käsin kun tuli seurailtua suomalaisia sisustusblogeja, niin monet alkoivat oikeasti näyttämään ihan samoilta samoilla tuotteilla ja sen vuoksi aloinkin sitten seuraamaan enemmän amerikkalaisia blogeja. Ja tietysti oma koti sai sitten vaikutteita amerikkalaisesta tyylistä. Nyt keväällä kun muutettiin takaisin Suomeen, on sisustusmaku muuttunut niin, että kotoa löytyy sekä amerikkalaista että suomalaista tyyliä. Joten kaipa ihminen aina jostain vaikutteita saa oli se sitten blogi, sisustuslehti tai sisustusmyymälät. Tervetuloa muuten tutustumaan uuteen blogiini onrosehill.com ja mukavaa sunnuntaita!

 9. 2.10.2016 / 22:14

  Olen tässä kirjoitellut postausta vähän samasta aiheesta ja tosi hyviä näkökulmia sinulla! Itseäni kiehtoo erityisesti se, miten muiden mieltymykset vaikuttavat omiin mieltymyksiin: kun jokin on tarpeeksi suosittua, haluat sitä itsellesi, mutta kun siitä tulee liian suosittua, et enää haluakaan sitä. Raja kahden välillä tuntuu olevan hienovarainen! Itse kärsin myös siitä etten aina tunnista mikä ajaa minua ostamaan jonkun esineen, sisältä lähtevä tahto vai ulkopuolelta tulleet vaikutteet. Omassa blogissani olenkin alkanut miettimään kuluttamista ja ostotottumuksia sillä sisustus- ja lifestyleblogigenre tuntui olevan keskimäärin sitä, että hankitaan tavaraa mutta ei hirveästi mietitä, mitä ja miksi ostetaan….:) No, eipä tässä itsekään täydellinen todellakaan ole, mutta asian pohdinnassa on toivottavasti paremman kulutuskäyttäytymisen alku!

  En usko, että blogit ovat ainakaan ihan nopeasti ohimenevä ilmiö, uskon niiden vain muuttavan muotoaan: miksi, sitä en osaa sanoa, mutta blogien kehitys on ollut nytkin niin huimaa, että luoja tietää missä mennään taas seuraavan viiden vuoden päästä! Sen verran nerokas konsepti se kuitenkin on että uskon sen tulleen jäädäkseen… :)

  • 3.10.2016 / 18:52

   Tosi hyviä mietteitä, samoja olen itsekin mielessäni pyöritellyt. On tosiaan hyvä merkki, kun tuo ostaminen alkaa mietityttämään. Uskon, että tuollainen ajatusmaailma on yleistymään päin ja se on hyvä se!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.