Tänään tummempaa joulua

 

Tummempaa joulua tarjoaa tänään nämä inspiraatiokuvat, jotka ovat peräisin H&M:lta:

hmjul

Punaista, tummanvihreää, ruskeaa, tummanharmaata ja tummansinistä – näistä sävyistä on mausteisen tumma joulu tehty. Monenlaisia DIY-kransseja näkee nyt somessa, näissäkin kuvissa sellainen esiintyy. Itsekin väkersin illalla pienen kranssin männynoksista, täytyypä vilauttaa siitä kuvaa seuraavaksi.

1

Tummempaa joulua ja vastapainoksi vaaleampaa joulua – kumpi on sinun makuusi?

Vaalean joulun sävyissä valkoinen on selvästi pääosassa ja sitä on sitten maustettu hienovaraisesti havunvihreällä, hopealla ja kullalla. Ehkä vähän mustavalkoisuuttakin joukkoon sekä graafisia kuoseja, jolloin jouluilme erottuu hieman enemmän siitä perinteisimmästä.

joulu

Jompaa kumpaa näistä tai sitten molempia sopivasti sekoitellen. Onko sinun joulusi kenties jotain muuta kuin näissä nähtyä? Mielestäni on mukavaa, että joulua ei enää mielletä niin yksitoikkoisesti vihreän ja punaisen värin juhlaksi, vaan joulu voi olla ihan mitä tahansa, mikä vain itsestä parhaalta tuntuu ja mikä itselle sen joulumielen synnyttää!

Täällä meni päivän suunnitelmat uusiksi heti aamusta, sillä autokatoksesta peruutettuani autoni alkoi auton sijaan muistuttamaan kurnuttavaa sammakkoa! Ei muuta kuin pikaisesti postin kautta autohuoltoon ja sinne se jäi, hoidettavaksi. Poika oli huolissaan, kun setä otti äitin avaimet ja kyseli moneen kertaan, missä ne ovat. Totesi sitten lopuksi, että setä suuttuu, jos äiti nappaa avaimet takaisin! Näin jäivät sekä auto että avaimet huoltoon ja pääsimme äitini kyydissä pojalle lelujoulukalenteria metsästämään! Neljännestä paikasta sellainen vihdoin löytyi ja pääsemme kurkistelemaan Muumi-hahmoja heti ylihuomisesta alkaen. Ryhmä Hau -kalenteri olisi varmasti ollut tosi hitti, mutta niitä ei taida ollakaan. Eiköhän tuo Ryhmä Hau -kokoelmakin viimeistään jouluna kartu ;). Pikkujoululahjaksi poika sai viime viikonloppuna valita yhden hahmon ja valitsi pienen Vainun. Sen kanssa on sitten sunnuntai-illasta asti nukuttukin ja se tulee mukaan ruokapöytäänkin. Millainen joulukalenteri teiltä löytyy tänä jouluna?

(Kuvat lainattu H&M.)

Comments

 1. 29.11.2016 / 15:32

  Meille tuli juurikin Ryhmä Hau -kalenteri :D Suklaaversio. Olin kaavaillut jotain DIY-viritystä, mutta kun poika näki Ryhmä Haun marketissa, hän ilmoitti hyvin selkeästi, että tässä se on. Mikäpä siinä. Kohta alkaa pojan sanoja lainaten ”loputtomat herkuttelupäivät” kun joka päivä saa suklaata :D

  • 29.11.2016 / 18:29

   Heh, ihana! Minkäikäinen poika? Minä välttelin tarkoituksella suklaa-/karkkikalentereita, kun tuntuu, että niitä herkkuja tulee muutenkin liikaa.

 2. memuli
  30.11.2016 / 10:27

  2 DIY kalenteria. Toinen cars tarroilla ja toinen pieniä leluyllätyksiä sisältävä. Niin ihana nähdä pienen innostuneet silmät yllätys sanaa hokien <3 Ryhmä hau vasta nostelee meillä päätään,muumit vielä hitti (2v 3kk poika) Mukavaa joulunodotusta teille :)

  • 30.11.2016 / 15:23

   Itse mietin, onkohan Muumit pojan mielestä jo ihan lällyjä, mutta toisaalta, hän on vasta 2-vuotias (vaikkakin puoli vuotta ylikin). Muita kalentereita ehtii ostaa myöhemminkin! Onpa mukavaa huomenna avata ensimmäinen luukku ja nähdä pojan ilme, kun muumihahmo tupsahtaa käteen :D. Täytyy vain vielä opettaa, että luukkuja avataan vain yksi/päivä…
   Kiitos samoin! ♥

 3. Kaisa
  30.11.2016 / 22:20

  Meiltä löytyy itsetehty kalenteri yhteiseksi kohta 2- ja 4-vuotiaille pojille. Tein wc-paperihylsyistä tonttuja 24 kpl, joiden sisään sujahtaa yllätyksiä. Mukavaa :) Huomenna saadaankin avata ensimmäinen luukku! Mukavaa joulukuuta teillekin sinne! :)

  • 1.12.2016 / 17:15

   Kuulostaapas ihanan herttaiselta kalenterilta! :)
   Mitä yllätyksiä olet pojille luukkuihin keksinyt? Vinkkinä itselleni vuoden päähän :D.
   Kiitos samoin!

 4. Laura
  30.11.2016 / 22:36

  Meidän 2,5v tytölle saatiin lahjaksi iso muumi kirjakalenteri. Suklaisia ei mekään haluttu. Samaa mietin,että kuinka hyvin tyttö ymmärtää ettei avata kuin yksi luukku kerrallaan Tänään jo juttelin asiasta.. Miten teillä muuten pottailuasiat? Meillä alkoi nyt viikko sitten pitkän tauon jälkeen sujumaan (minä vaan päätin että nyt on aika aloittaa harjoittelut taas) tyttö alkuun hieman vastusteli,mutta ei mitenkään kovin ja pissattu on nyt joka päivä! Ja tyttökin on iloinen tuloksen tullessa. Edistystä! Kiinnostaisi kuulla millaisia arkiviikkoja teillä on? Olen myös koti äitinä ja vielä ei käydä harrastelemassa mitään. Miten ruokailut sujuu ja syökö poikanne itse? Tälläisiä kaikenlaisia arjen juttuja on kiva lukea.

  • 1.12.2016 / 17:21

   Oi mikäs se tuollainen kirjakalenteri on?
   Tänään koettiin aamulla jo pienet kilarit, kun luukkuja avattiin vain yksi :D. Piti päästää se suuttumus ulos ja isänsä tultua töistä puheli jo, että vain yksi luukku avataan :D. Miten meni teillä yhden luukun avaus?
   Meillä pottailu samassa pisteessä: en painosta yhtään enkä kiirehdi asialla. Välillä käy vaatteet päällä istumassa, mutta ei muuta. Hienosti lähtenyt teillä sujumaan! :)
   Kiva, että laitoit konkreettisia kysymyksiä – keskityn vastailemaan noihin jonain päivänä. Nyt minulla on vielä kaksi tosi kiireistä viikkoa edessä, mutta sitten toinen työ lomailee niin ehdin tännekin ajan kanssa.
   Jos ehdit/viitsit, niin kerrohan sinäkin, millaisia teidän arkipäivänne ovat? :)

 5. Emilia
  1.12.2016 / 14:17

  Meillä on ihan vaan kuvakalenteri. Tuota muumikalenteria himoitsin itsekin, mutta ajattelin että ei passaa totuttaa heti liian hyvälle kun jotain kalenterista ymmärtää :D Tänään aukaistiin eka luukku ja vähän oli vielä ihmetystä että mikä tää homma on, mutta tykkäsi kyllä kun luukusta ilmestyi koiran kuva.

  • 1.12.2016 / 17:17

   Heh, ymmärrän pointtisi! Itse taas tunnen tuon naperon ja tiedän, että hän ei kuvakalenterista innostu :/. Postissa tuli jokin aika sitten sellainen ja näytti olevan luukut auki ensimmäisenä iltana ja se oli siinä. Joten tällä mennään! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.