Kotonamme viime jouluna

 

Lähdin tässä kahvikupponen vieressäni pienelle muistelumatkalle vuoden taakse, ajankohtaan lokakuusta joulukuuhun. En oikeastaan koskaan lue vanhoja postauksiani (en ehdi, vaikka joitain pojasta kertovia juttuja joskus haluaisinkin käydä lukemassa), mutta näin joulun aikaan on mukava tehdä pieni katsaus taakse. Saada lisää joulufiilistä katsellen kuvia ja muistellen, miltä meillä vuosi sitten, viime jouluna, näyttikään!

Muistan, miten ennen ensimmäisen amarylliksen hankkimista (asia, jota olin jo kuumeisesti odottanut!) tuo liljakin alkoi näyttää amaryllikseltä:

030

Kunnes sitten vihdoin:

035

Kyllä tuo valkoinen amaryllis on vain aivan täydellinen joulukukka minulle ja meidän kotiimme. Niin valtavan kaunis ja ihanan kestäväkin! Ostan aina ruukkuversion ja mieluiten kaksivanaisen, josta sitten katkaisen varret yksi kerrallaan maljakkoon. Paljon edullisempi näin kuin ostaa valmiiksi leikkokukkaversioina.

Amaryllisten lisäksi viime jouluna joulukukkinamme nähtiin valkoisia hyasintteja. Ne näyttivät mielestäni erityisen kauniilta noissa valkoharmaissa kipoissa sekä erilaisissa, kirkkaissa kynttilälyhdyissä, maljakoissa ja Hobstar-laseissa – jouluhörhö aina keinot keksii! :D

hyacinth

candles

Joulunaikaan kuului myös ihanista sinisistä hetkistä nauttimista sekä pikkujouluja. Pikkujouluja vietimme viime vuonna ihan keskellä arkipäivää poikani sekä viiden naisen kera. Tänä jouluna taas uusiksi, joulukuun puolivälin paikkeilla! Se on jo perinne.

0102

Vuosi sitten askartelin aina, kun vain vähänkin oli ylimääräistä aikaa. Puuhelmistä ja puutikuista valmistui vaikka ja mitä. Tänä vuonna MioSa. designin tilaukset täyttävät tuon askartelutyhjiön aika tehokkaasti ;).

diy

049

Viime vuonna tutustuin myöskin ensimmäistä kertaa orjanlaakeriin ja ensimmäisenä kotiimme päätyi tämä kellertävän oranssi oksa:

0191

Tykkäsin siitä niin, että joulunpyhiksi ostin kirkkaanpunaisen version ja olipa se kaunis pari joulutyynyni kanssa!

amaryllis1

092

Nytpäs siirryn tästä keittiön puolelle ja aloitan kaalilaatikon valmistuksen; tein sitä viimeksi kuukausi takaperin ja siitä lähtien olemme sitä muistelleet, joten nyt on uuden satsin vuoro! :D Taidan laittaa Frank Sinatran joululaulut kokkailumusaksi, olen kuunnellut niitä tässä kirjoittaessanikin. En ole aina Sinatran joulumusiikista tykännyt, mutta viime vuosina olen huomannut, että on se aika helmi ♥. Näistä kyseisistä joululauluista aistii sen ihanan vanhan ajan joulun tunnelman: kiireettömyyden, stressittömyyden, rauhallisen nauttimisen. Sellaisen lumisen joulumaiseman, jossa isot lumihiutaleet hiljalleen putoilevat valkoiseen maahan samalla kun isä hakee takkapuita, äiti lämmittää glögiä ja lapset kurkkivat jännittyneinä ikkunasta ulos tonttuja etsiäkseen. Taustalla soivat hiljaa joululaulut, takassa ritisee palava puu ja ikkunassa loistavat tähdet.

Joulu ♥

Comments

 1. Marine
  3.12.2016 / 15:03

  Olen lukenut blogiasi kauan ja viihtynyt sen parissa hyvin. Viime aikoina harmikseni olen huomannut että se on muuttunut. Melkein jokaisessa postauksessa on mainintaa yrityksestäsi, jossa on ihania tuotteita myynnissä, en pahalla sano. Ja se mielestäni jotenkin katkaisee/ häiritsee lukuhetkeä. Ymmärrän että se on sinulle tärkeää mutta lukijana tulee tästä vähän kaupallinen maku. Lukemista jatkan siitä huolimatta. Ihanaa joulua teidän perheelle <3.

  • 3.12.2016 / 20:31

   Heippa Marine! Mukava kuulla, että olet viihtynyt hyvin blogini parissa. Tiedän, että mainintoja on; aivan kuten esim. pojastani. Yritykseni on minulle myös eräänlainen lapsi, vaikka ei tietenkään ole mitään verrattuna oikeaan lapseeni. Mutta yritykseni on minulle myös hyvin tärkeä; se on oma luomukseni, jonka olen luonut nollasta ja jonka eteen olen tehnyt valtavasti töitä. Näin ollen en itse näe asiaa/mainintoja niin kaupallisena kuin ehkä sinä, vaan se on asia, joka on iso osa minua ja arkeani. Se on myös iso osa perhettämme. Tämän seikan vuoksi en voi luvata, että tähän olisi mitään isoa muutosta luvassa; maininnat tapahtuvat täällä kuin itsestään.
   Se miksi tämä on ehkä juuri viime aikoina korostunut, johtuu siitä, että yritykseni on työllistänyt minua viimeiset kaksi kuukautta ihan eri tavalla kuin aiemmin. Aika ei ole enää samaan tapaan riittänyt blogiin.
   Kirjoitan blogiini arkipäivän juttuja; kuulumisia ja arjen kivoja hetkiä. MioSa. design on suuri osa tätä, joten en osaa siitä kertomista vältelläkään. Uskon, että jokainen tässä minun tilanteessani toimisi täsmälleen samoin. Osaisitko jatkossa suhtautua asiaan kuten muihinkin kirjoittamiini arkipäivän juttuihin etkä näkisi sitä niin kaupallisena? Ehkä se auttaisi eikä lukuhetki häiriintyisi.
   Hyvää joulunodotusta sinullekin!

 2. Nimetön
  3.12.2016 / 18:49

  Yes! Minähän suosittelin sinulle jo aiemminkin Sinatraa :)

  Kuvailit hienosti tunnelmaa, mikä hänen lauluistaan välittyy. Lauluja kuunnellen voi tosiaankin palata hetkeksi aikaan, joka tähän päivään verrattuna tuntuu jotenkin turvallisemmalle ja viattomammalle. Oletko muuten huomannut, että useissa jouluun sijoittuvissa amerikkalaisissa elokuvissa soi taustalla juurikin vanhat jouluklassikot, esimerkiksi Sinatralta, Crosbylta ja Bennettiltä.

  Kuinka täpinöissään M on jo joulun odotuksen suhteen?

  • 3.12.2016 / 20:37

   Kyllä, muistinkin heti sinut kun tätä kirjoittelin! :)
   Sinatraa olen aiemmin kuunnellut lähinnä yhden tai kahden laulun verran, muiden laulujen lomassa, mutta nyt olen löytänyt kokonaisen joululevyn, josta pidän!
   Kyllä; olen kiinnittänyt tuohon samaan noiden jenkkileffojen kohdalla huomiota! Ne elokuvat on kyllä niin hyviä ja sellaisia on pakko aina joulunpyhinä katsella. Ehkä juuri se musiikki on yksi niiden suosion salaisuus ;).
   M ei vielä hirveästi joulusta puhele, mutta kyllä tontut ja joulupukki puheissa esiintyvät. On joulupukin pari kertaa jo tavannutkin eikä ollut moksiskaan :). Lahjoja innokkaasti odottelee… :D Kirjoittelen enemmänkin hänen kuulumisiaan lähipäivinä. Kiitos kysymästä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.