Ihanan pitkä viikonloppu

 

Syksy ja koko loppuvuosi oli niin kiireistä ja työntäyteistä aikaa, että perheemme yhteinen aika (omasta ajastani puhumattakaan) oli hyvin kortilla. Niinpä tämä loppiaisen myötä syntynyt pitkä viikonloppu oli enemmän kuin tervetullut! Tässä viikonloppuna, kuten myös joululomalla, olen hieman paikkaillut noita viime vuoden puolella olleita kiireitä ja viettänyt aikaa perheeni parissa. Olemme viettäneet hyvin rentoja päiviä kotosalla: olemme tehneet paukkupakkasissa pari pikaista happihyppelyä/päivä, polttaneet ahkerasti takkaa sekä löytäneet ohjelman, jota voimme kaikki yhdessä seurata! Hoksasin nimittäin viikolla, että poika tykkää Hauskoista kotivideoista ja niinpä tallensin muutaman ohjelman digiboxille. Torstai-iltana istahdimme sitten kaikki sohvalle kotivideoita tuijottelemaan, viikonloppuherkkuinamme suolatikut. Poika hihkui moneen kertaan todella riemuisan äänekkäästi ja hoki ohjelman aikana ainakin kolme kertaa Minä tykkään tästä, äiti/isi! Sanoin miehelle, että tästä täytyy tehdä tapa; perjantai-iltojen yhteinen ohjelmanumero!

012

Pitkä viikonloppu on saanut aikaan myös sen, että on ollut aikaa lueskella lehtiä. Uusin Avotakka tupsahtikin viikolla juuri sopivasti postilaatikkoon. Olen tehnyt myös erään löydön: löysin Syke-sarjan. En ollut aiemmin siitä kovin paljoa edes kuullut, mutta tällä viikolla innostuin googlettelemaan sitä, kun etsin jotain sarjaa Emmerdalen taukoa paikkaamaan. Niinpä löysin tämän ja täytyy sanoa, että paras kotimainen sarja pitkiin aikoihin! Olen täysin koukussa ja harmittelen, että ensimmäiset kolme kautta ovat jo poistuneet Yle Areenasta. Katselen siis neljättä eli viimeistä kautta ja siitäkin on enää kaksi jaksoa katsomatta :D. Melkoinen maraton ollut siis iltaisin… Mies on katsellut tv:stä omia sarjojaan ja minä kuulokkeet korvilla tabletilta Sykettä. Eilen illallakin katsoin niitä puoli yhteen! Voitteko kuvitella; minä, joka olen nukahtanut viime aikoina lähes poikkeuksetta viimeistään iltakymmeneltä! Katsoimme ensimmäisen jakson miehen kanssa yhdessä, mutta sen päätteeksi hän sanoi, ettei pidä sairaalasarjoista, hahah! Niinpä se päätyi vain minun seurattavakseni. Ihmettelen, miten kukaan tuttu ei ole mainostanut sarjaa minulle… Aivan huippu, suosittelen! Sattuuko joku muuten tietämään, mistä saisin katsottavakseni ensimmäiset kolme kautta? 

Katsoin illalla mm. sen jakson, jossa hoitaja erehtyi luulemaan valkotakin napannutta eläköitynyttä (Alzheimeria sairastavaa) eläinlääkäriä sairaalansa lääkäriksi! Ja kun tämä entinen eläinlääkäri luuli potilasta koiraksi :D. ”Jaa 25-vuotias! No eipä tässä enää taideta mitään tehdä, piikille vain!” Olen yksinäni täällä hihitellyt tuolle kohtaukselle… Harmi, kun mies ei katso sarjaa, niin ei voi jakaa näitä juttuja, mutta onneksi te olette täällä ja teistä varmasti joku muistaa tuonkin kohtauksen? :)

olohuone

Eilen meillä oli tosiaan miehen kanssa vuosipäivä ja kävimmekin ulkona syömässä. Tällä kertaa tosin poika oli mukana :D ♥. Kun hän oli lopettelemassa ruokaansa, kysäisi Saanko minä kohta jäätelöä ja siihen laitetaan nonpalelleja? Ja se keskittynyt ilme, kun söi jäätelöpalloaan niiiiin hartaasti. Siinä me häntä katselimme ja minä mietin, voiko ihanampaa ollakaan ♥.

029

Tänään olisi ohjelmassa kauppareissua ja sänkykaupoilla pyörimistä. Ehdimme loppuvuodesta karsia vaihtoehdot kahteen ja niitä pitäisi nyt vielä vertailla ja testailla. Tuntuu jotenkin niin pöljältä ottaa hyvää nukkuma-asentoa kaupassa! Minä olen tykästynyt näistä vaihtoehdoista kalliimpaan (hintaeroa jopa tonni); en ymmärrä miksi mulle käy aina näin, että valitsen sen kalliimman, vaikka en edes tietäisi hintaa! Nyt täytyy enää kääntää miehen pää, hän kun ottaisi lähes aina sen edullisemman :D. Laatu maksaa -fakta on jo jonkin verran häneen juurtunut, mutta on mulla vielä työnsarkaa! Ei ole muuten helppo homma, kaksi jästipäätä vastakkain, mutta aina kannattaa yrittää… Tavoitteena on kuitenkin laittaa uusi sänky tilaukseen tässä kuussa, nykyinen on tullut meillä tiensä päähän ja lasken jo öitä vaihtoon. Uuden sängyn myötä saamme myös 20 cm lisäleveyttä sängylle, jei! Eivätkä nämä rahat todellakaan hukkaan mene: ihminen viettää sängyssä kuitenkin kolmasosan vuorokaudestaan ja sänky ei kuitenkaan ole sellainen hankinta, jota uusittaisiin parin vuoden välein!

Kaupunkireissun lisäksi meidät on kutsuttu veljeni ja hänen tyttöystävänsä luokse. Huomiseksi olemme kaavailleet pulkkamäkipäivää, kun pakkanenkin on lauhtunut ja lunta satanut yöllä hieman lisää. Aina sitä haluaa tuolle pienelle jotain kivaa järjestää ♥.

Ihanaa viikonlopun jatkoa teillekin!

Comments

 1. Nimetön
  7.1.2017 / 17:35

  Heips! Meillä sänkyostos myös edessä. Mitkä oli ne teidän kaksi parhainta ehdokasta? :)

  • 8.1.2017 / 17:34

   Voi en muista yhtään niiden nimeä/merkkiä! Tempurin tyylisiä sänkyjä/patjoja ovat, mutta eivät kuitenkaan Tempurin sänkyjä. Toinen vaihtoehto löytyi Maskun liikkeestä ja toinen Kaluste Niemeltä. Ei tästä varmaan nyt mitään apua ollut :D.

 2. Marika
  7.1.2017 / 18:36

  Täällä toinen, joka on jäänyt koukkuun Syke-sarjaan :) Olin aivan varma etten siitä tykkää, mutta aloin katsella viime vuonna kolmatta kautta ja sarjahan on tosi hyvä! Olen nyt katsellut 8/10 jaksot neloskaudesta ja tänään katson loput. Holopainen on ihan huippu ja kertomasi jakso oli kyllä hauska :) Tampereen kaupunginkirjastossa näytti olevan ekat kaudet lainattavana. Vilkaise löytyisikö teidänkin lähikirjastosta.

  Olen samaa mieltä, että sängyn ostossa kannattaa panostaa laatuun. Just ostettiin uusi sänky ja vaikka hinta vähän kirpaisikin, niin kyllä siihen kannattaa satsata. Meillekin tulee nykyistä 20 cm leveämpi sänky. En malta odottaa uuden sängyn saapumista. Se tulee sitten meidän uuteen kotiin :)

  Kivaa pitkän viikonlopun jatkoa :) Tämä yksi lisäpäivä tuntuu ihan luksukselta.

  • Marika
   7.1.2017 / 18:39

   Unohtui äsken toivottaa vielä hyvää vuosipäivää <3

  • 8.1.2017 / 17:36

   Mulla oli aikomuksena katsoa eilen neloskauden viimeiset jaksot, mutta uni vei voiton :D. Tänään sitten!
   Hyvä vinkki tuo kirjasto, kiitos!
   Kivaa sunnuntai-iltaa! :)

 3. Ansku
  9.1.2017 / 23:00

  CDON.fi nettikaupasta näyttäisi löytyvät kaikki kolme Syke-sarjan kautta.

 4. Niina ja 4 kisua
  14.1.2017 / 09:50

  Kyllä Syke-sarja on ollut todella hyvä kotimainen sarja :)
  Sain miehenkin koukutettua katsomaan koko neljännen kauden melkein putkeen Yle Areenasta ;D
  Olemme monet kerrat nauraneet Holopaisen lausahduksia. Harmi ettei jatkoa sarjalle ole luvassa :( Tulihan Kotikatu-sarjakin vuosia Yleltä (jota seurasin koko sarjan ajan)

  Vähän uuden kisun Mikin 2v. kuulumisia <3 Hän on hyvin kotiutunut ja norskien kanssa tulee hyvin toimeen. Kilppari Lucyn kanssa eivät vielä ole ylimpiä ystävyksiä ja muutama naarmu nenuunkin saatu puolin ja toisin :/ Mutta hiljaa hyvä tulee <3
  Luka kisua täällä kaivataan ja ikävöidään kovasti <3

  Oikein hyvä viikonloppua teille ja kisuille silityksiä :)

  • 14.1.2017 / 14:09

   On kyllä harmi, ettei sarja jatku! Varmasti katsojia riittäisi. Minäkin seurasin Kotikatua muutamia vuosia.
   Kiva kuulla uuden kisun nimi ja kuulumiset! Ja ihanaa, että jo kaksi kisua ovat hänet niin kivasti hyväksyneet :).
   Kiitos, kivaa viikonloppua teillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.