Uusi kamera kädessä

 

Tänään koitti vihdoin se päivä, kun löysin riittävästi kiireetöntä aikaa tarttua erääseen hankintaani: uusi kamera kädessäni nappasin muutaman testikuvan! Pimeällä testailu on juurikin parasta, sillä siinä näkee, miten kamera hämäräkuvauksesta suoriutuu. Pääsee ikään kuin heti tositoimiin! Hieman oli alkuun nappulat hukassa, erityisesti aukon säätönappi :D, mutta kun sekin sieltä lopulta löytyi, niin huomasin, että eipä tämä vaikeaa ollutkaan. Merkki kun pysyi edelleen Canonina, niin se auttaa huomattavasti uuden opettelussa.

Vanha kamerani on Canon EOS 550D, mutta koska nälkä kasvaa syödessä, halusin päivittää kameran. En ollut kuitenkaan valmis maksamaan kamerasta yli 2000 euroa, joten päädyin lopulta tähän malliin, joka on Canon EOS 6D. Olinkin oikeaan aikaan liikkeellä marras-joulukuun vaihteessa, sillä tämä kamera sattui olemaan Black Friday -tarjouksessa ja nappasin sen (sekä objektiivin) ihan kivalla alella! Olen ajatellut laittaa vanhan kamerani myyntiin kolmen objektiivinsa kera, kunhan pääsen hieman enemmän sinuiksi uuden version kanssa! Joskus nimittäin jonkin uuden kameran toiminnon (tai reitin sen luo) löytää vanhasta kamerasta etsien; kukapa nyt käyttöohjeita lukisi… :P

050

Tuossa yllä uusi kamera pääsi ensimmäistä kertaa testiin. Tällä pienellä testailulla ja muutamilla testikuvilla voin sanoa olevani hyvinkin tyytyväinen hankintaani!
Täällä on hiljainen talo: poika lähti isänsä kanssa harrastusten pariin. Kissat nukkuvat jossain omassa rauhassaan, kuuluu vain kellon tikitys ruokailutilasta. Onpa muuten äänekäs kello! No mutta nyt jotain musiikkia ja vielä hieman kameraa tutkimaan… Kivaa tiistai-iltaa!

Comments

 1. 11.1.2017 / 00:23

  Vanhat objektiivit kävisivät varmasti myös uuden kameran kanssa!?

  Mutta kiinnostaisi mitä objektiiveja sulla on, kun itsellä kutkuttaisi hankkia uusi objektiivi, mutta uutena niin kalliita, että käytetyt kiinnostaisi :)

  • 12.1.2017 / 09:16

   Usein objektiiveja voi tosiaan runkojen välillä vaihdella, mutta tähän minun uuteen kameraani vanhat objektiivini eivät kuitenkaan käy.
   Löytyy mm. Sigman 30mm f/1.4 – aivan huippuobjektiivi, josta harmistuksen kera joudun luopumaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.