Minustako verkkokauppias?

 

Olen pohtinut tuota otsikon asiaa tässä nyt jonkin aikaa – minustako verkkokauppias? Ajatus oli mielessäni jo viime vuoden puolella MioSa. designin parissa häärätessäni, mutta koska poika oli tuolloin kotihoidossa, ei siihen olisi ollut mahdollisuutta, sillä silloiset tilaukset työllistivät minua jo riittävästi. Nyt kun tätä yritystoimintaa on takana reilu vuosi ja poika on nyt ollut päiväkodissa kaksi kuukautta (20 tuntia viikossa), olen huomannut, että ehkä tälle voisi olla mahdollisuus nyt. Oikeastaan nyt tai ei koskaan! Jonkinmoiset pyörät ovatkin jo asian suhteen pyörimässä, mutta välillä tulee sellaisia apuaapua-hetkiä. Olen nimittäin aina ajatellut ja joskus ääneenkin sanonut, että verkkokaupan pyörittäminen on asia, jota en haluaisi itse ikinä tehdä ja ta-daa!, tässä sitä ollaan :D. Never say never, niinhän se sanonta kuuluu.

Huomaan, että välillä arkailen tämän suhteen liikaa. Kustannuksia tulee toki eri tavalla mitä tähän mennessä, mutta toisaalta ei tässä varmaan hirveästi riskejäkään ole. Enkä voi tietää, millaista työ on, ennen kuin testaan. Ainahan kaupan voi sulkea, jos tuntuu, että tämä ei sovikaan minulle tai siitä saatu hyöty ei kata siitä aiheutuvaa vaivaa. Ei siihen tarvitse vuosikausiksi sitoutua, voihan alkuun testata vaikka vain puolen vuoden pätkällä – miksei lyhyemmälläkin, ei kai siihen mitään sääntöä ole.

Mietin sellaistakin, että jos en käyttäisi tätä korttia, asia harmittaisi minua varmasti jälkeenpäin. Mies on ehdottomasti sitä mieltä, että verkkokauppa on nyt tähän saumaan oikea veto ja kannustaa asian suhteen. Myös tekninen puoli jännittää hieman, sillä tältä suunnalta/lähipiiristä ei mitään verkkokauppaosaamista löydy, mutta nykyään apua saa eri tahoilta vaikka ja mihin, joten tuokaan ei ole mikään este. Ja olen tässä viime päivinä huomannut, että ei verkkokaupan hallinnointi mitään rakettitiedettä ole; vuosien bloggaamisesta ja sen myötä kehittyneistä taidoista on hyötyä tässäkin.

Tällaista täällä mietiskellään ja puuhastellaan, joten siinä yksi iso lisäsyy siihen, miksi päiväni ovat niin täynnä. Paljon on tekemistä, putiikkia ei tuosta noin pystyyn laitetakaan!

Ennen kaikkea verkkokaupan myötä minusta olisi enemmän kuin mukavaa tarjota teille helpompi tilausväylä: Facebookin ja sähköpostin kautta tilaaminen kun on jonkin verran työläämpää (vaikka mahtavasti se on toiminut niinkin!) kuin tuotteen ostoskoriin klikkaaminen vai mitä mieltä te olette? Teistä blogini lukijoista löytyy kuitenkin aika paljon MioSa. designin asiakkaita, joten olisi äärimmäisen tärkeää kuulla teidänkin mielipiteenne tähän asiaan! Kertokaa ihmeessä ja jos tulee mieleen jotain muutakin verkkokauppaan liittyen, kirjoittakaa siitäkin. Onko siellä taustalla ehkä joku kokenut verkkokauppias? Joku, joka haluaisi hieman raottaa verkkokauppiaan arkea? Kaikki mielipiteet ovat minulle nyt hyvin arvokkaita! :)

Comments

 1. Hei Satu,

  Kirjoitin tästä Valkoisen Lautturin blogissa muutama hetki sitten. Ehkäpä saatoitkin tämän jo lukea? Verkkokauppayrittäjän päivä koostuu todella monenmoisista aiheista, joista itse pidän ehkä tärkeimpänä kävijäkuntaan vetoavan sisällön tuottamista. Uskon, että sinulla tämä onkin jo hyvin hallussa oman blogisi kautta. Haluaisin kannustaa perustamaan verkkokaupan, uskon, että saat mahdolliset tekniset asiat ratkaistua oikein hyvin.

  http://www.valkoinenlautturi.fi/minun-paivani/

  • 4.4.2017 / 17:42

   Heippa Tuuli! Kyllä, kävinkin silloin lukemassa postauksesi. Kiva että kirjoitit siitä! Tämä aihe on mielenkiintoinen ja on mukava lukea verkkokauppiaan arjesta :).
   Itselläni tuohon lisänä tulee tietysti vielä itse tuotteiden teko, mikä on jo itsessään oma, aikaavievä prosessinsa.

 2. Riikka
  4.4.2017 / 18:31

  Moikka Satu!

  Täällä eräs, jolla verkkokauppa perustamisvaiheessa – vieläkin! Hävettää ihan myöntää, miten hidas prosessi on ollut. Mutta, kun haluaa tehdä itse mahdollisimman paljon ja säästää kustannuksissa, on aika se, mikä sitten kuluu. Olisi kiva vaihdella ajatuksia, jos kaupan perustamiseen ryhdyt! Pienyrittäjien oma pikku pulinanurkka – vai tehtäiskö ihan oma Facebook-ryhmä tälle? :D Terkuin, Riikka/ Riikka Eveliina Interior, Villabee

  • 4.4.2017 / 18:39

   Moi Riikka! Ihanaa olla samassa vaiheessa! :D
   Itse taas haluan mahdollisimman valmiin pohjan, johon vain lisäilen kuviani ja tuotetekstejä, hahah!
   Ehdottomasti laitetaan Facebook-ryhmä pystyyn! Miten pääsemme sen kanssa alkuun?

   • 4.4.2017 / 20:36

    Sellainen on jo -nimeltään verkkokauppiaat Facessa nimittäin. Olen vaille vuoden vanha verkkokauppias, yrittäjänä tosin 19 vuotta jo. Tunnustan, että tuon ryhmän jutuista menee mulla varmaan puolet yli hilseen

 3. Kaisa
  4.4.2017 / 21:38

  Liputan kyllä verkkokaupan puolesta näin ostajan roolissa :) Olen nimittäin aikonut tehdä sinulle tilauksen, mutta ei ole ollut aikaa lähteä etsimään mitä kaikkea ihania erilaisia tuotteita Miosa design myykään, joten täällä olisi ainakin yksi verkkokaupan käyttäjä :) Tsemppiä asian kanssa ja toivottavasti päästään vielä tekemään kauppoja verkkokaupan kautta

  • 5.4.2017 / 09:39

   Hyvä että toit tämän esiin, Kaisa! Toivoinkin mielipiteitä myös ostajan näkökulmasta.
   Ihan totta tuo, että kun tuotevalikoima on laajentunut, on ostaminen esim. Facebookin kautta työläämpää – vaikka tuotteet siellä albumeittain esillä onkin.
   Kiitos paljon, enköhän minä verkkokaupan auki saa! :)

 4. Satu
  5.4.2017 / 07:27

  Hei! Samoin kuin Kaisa olen minäkin mielessäni tilannut monia tuotteistasi, ne ovat niin kauniita. Mutta juuri tuo etsiminen on ollut syy tilauksen tekemättä jättämiseen. Iltasella, kun jo unenpöpperössä ehtii koneelle ja näkee näitä kauniita töitäsi, niin miettii vain, että huomenna tutkin ajan kanssa miten ja mistä näitä löydän…. Rohkeasti vaan verkkokauppaa ainakin kokeilemaan. Minun ystävillä tulee olemaan tuotteistasi myös sen myötä, koska lahjana heille olen näitä myös miettinyt.

  • 5.4.2017 / 09:41

   Kiitos paljon tästä kommentistasi ja palautteestasi, Satu! Tämä on minulle hyvin arvokasta tietoa.
   Toivottavasti tavataan sitten verkkokaupan puolella! :)

 5. Jansku
  5.4.2017 / 11:39

  Hei vaan!
  Aivan samat ajatukset täällä kuin edellisillä. Eli ehdottomasti verkkokaupasta ostaminen paljon sujuvampaa sekä mielekkäämpää kuin nykyiset ”reitit”.
  Varsinkin, kun kaikki eivät ole Facessa ym…
  Toki sivujen esteettisyys, selkeys, toimivuus, päivitys jne.
  pitää toimia, erittäin tärkeää.
  Hyvät tuotekuvat ja tarkat, kattavat tuotetiedot ehdottomat.
  Uskon kyllä, että noista asioista sinä pitäisit huolen!
  Myös jokin pieni tilaajan huomioiminen (pienikin kaupanpäällinen, lahja tai vaan käsinkorjoitettu tervehdys) jää todella mieleen ja lisää ostohalukkuutta sekä positiivisen mielikuvan luontia.
  Olen tehnyt useita tilauksia Miosa designille, sekä itselle että lahjaksi, joten tässä eräs varma asiakas uuteen puotiin
  Nuo palautusoikeudet ja käytännöt varmaan syytä miettiä tarkkaan,
  sillä olen usein miettinyt kuinka paljon lisäkulua-ja työtä ne aiheuttavat yritykselle.
  Toki niistä onkin myös omat lakinsa ym. apuna.
  Ja olettaisi ainakin, että kyllä ne on vaatteet, jotka eniten aiheuttavat palautuksia ja vaihtoja.
  Tällaisin miettein toivottelen voimia yrittäjälle ja vielä kiitos kauniiden tuotteiden tuomasta ilosta

  • 5.4.2017 / 11:57

   Moi Jansku! Kiva kuulla nykyisten asiakkaiden, jopa kanta-asiakkaiden, mielipiteitä!
   Tähän asti nykyiset tilausväylät ovat toimineet hyvin useastakin syystä, mutta nyt, kun poika on hoidossa ja on hieman enemmän aikaa käytettävissä, on oikea aika ottaa seuraava askel.
   Toit esiin hyviä pointteja ja yksityiskohtia, kiitos niistäkin! Tähän touhuun saattaa helposti itse sokeutua, niin on hyödyllistä, kun on ns. ulkopuolisen laatima lista, jota voi kohta kohdalta käydä läpi! Nuo tuotetiedot voi kyllä olla yksi vaaranpaikka… Nimittäin kun itse tekee tuotteen ja niiden parissa päivittäin häärää, voi helposti sokeutua tuotetietoja näpytellessään. Itselle kun asiat ovat itsestäänselviä, niin voi yhtä ja toista jäädä mainitsematta. Täytyy varmaankin luetuttaa niitä sitten jollain ulkopuolisella ennen kaupan julkaisua. Ja ainahan sitä voi matkan varrella viilailla asioita, sitä mukaa kun niitä eteen tulee. Ei kaikkea kuitenkaan osaa heti alkuun tehdä täydellisesti.
   Tilaajan huomioiminen on ollut myös mietinnän alla ja siihen olen keksinyt muutamiakin kivoja juttuja :).
   Aika yleinen tapa tuntuu näissä pienyrityksissä olevan, että tuotteen palautuksen maksaa asiakas. Reklamaatiotapauksissa yritys. Mielestäni järkevää, koska palautuksista saattaa pienelle yritykselle koitua kohtuuton kustannuserä. Eli tuotteella on aina lain mukaan palautusoikeus, mutta on yrityksen päätettävissä, kuka palautuksen maksaa.

   Iso kiitos sinulle avustasi; tästä oli apua!

 6. 5.4.2017 / 20:00

  Entä ihan kotisivut? Ja edelleen laskulla tilaaminen. Halvin vaihtoehto.

  • 5.4.2017 / 20:56

   Niin… Lähinnä verkkokauppa mulla on mielessä pyörinyt.
   Minkälaisena tarkoitat tuota laskua: jonkun maksunvälityspalvelun kautta vai siten, että tekisin laskun itse ja lähettäisin? Jälkimmäinen ainakin liian työläs. Ja laskun rinnalla olisi mielestäni hyvä olla muitakin maksutapoja.

 7. Minko
  5.4.2017 / 20:40

  Voi ihanuus, ehdottomasti liputan verkkokaupan puolesta!

  Itse olen samassa jamassa, tai no, oikeastaan jäljessä, koska vielä kauppatoimintaa ei ole blogin tms kautta, mutta verkkokauppaa perustamassa. :) Erinäisiä käsitöitä itselläkin, mutta lähinnä virkaten, kutoen, vanerista etc. Pienimuotoisena kauppaa on tapahtunut ”tutun tutuille”, toiminimi ollut jo pitkän tovin, logo suunniteltu… Pitäisi nyt vaan pistää töpinäksi! Muttamutta kun on jo kokoaikaisesti töissä, niin kaikki ei tapahdu silmän räpäyksessä ;) mutta pian tapahtuu kuitenkin! Elämme jännittäviä​ aikoja :)

 8. Saga
  6.4.2017 / 00:02

  Ja toimitus ulkomaille olisi ihan mukava meille ulkomailla asuvillekin lukijoille… Suomessa on ihan liikaa verkkokauppoja jotka EIVÄT lähetä ulkomaille…melkein kaikki! Voisi markkinatkin avautua ihan eri tavalla..

  • 6.4.2017 / 08:21

   Ymmärrän hyvin! Tähän astikin minulta on muutamia kertoja tilattu tuotteita ulkomaille, postitan kyllä ilman muuta. Verkkokaupan kanssa tuo voi kuitenkin olla astetta hankalampi toteuttaa, jos käytössä ei ole kiinteitä toimituskuluja. Uskon, että se on tässä se ongelma kauppiaan näkökulmasta.
   Suomen rajojen ulkopuolelle toimituskulut ovat toki suuremmat eli mitähän ihmiset olisivat valmiita maksamaan toimituskuluista ulkomaille..?
   Yksi vaihtoehto voisi olla se, että ulkomaille tilatut tuotteet tilattaisiin sähköpostitse. Työläämpää kyllä, mutta on silläkin puolensa. Olisiko tämä sinun mielestäsi huono vaihtoehto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.